Jump to content

Masis

Forum member
 • Posts

  2967
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

Everything posted by Masis

 1. Reset van de storing is bijna nooit voldoende, komt vroeg of laat altijd terug. Lamda's komen vaak voor op de 3,7 en 4,7. Gewoon de sensor die een fout geeft vervangen door een originele zoals het hoort, dan is het opgelost.
 2. Haperende/vieze IAC, vacuumlek, lambda sensor?
 3. Tussenbak in neutraal? Dan rijdt hij niet meer, tussenbak moet alleen in neutraal als de Jeep gesleept wordt.
 4. En meteen een nieuwe originele erin doen, op die leeftijd is dat nooit weggegooid geld.
 5. Merk je verschil met de 52mm? Heb je hem laten tunen?
 6. Connector van de TPS en IAC goed controleren. En sensoren, zeker de IAC, altijd origineel halen. Crown, Aliexpress etc is allemaal rommel en gegarandeerd dat je binnenkort zo niet direct alsnog een originele kunt gaan halen.
 7. KJ's uit 2002 hebben een lager trekgewicht, dat komt door trommelremmen achter. 2003+ heeft schijfremmen gekregen en daarmee een veel hoger trekgewicht. Is dit niks? Nette wagen en wat jaartjes nieuwer (facelift model) https://link.marktplaats.nl/m1924278124
 8. Filterbehuizing, er waren wat jaren waarbij deze lucht aantrok en zorgde voor moeilijk starten en uitvallen.
 9. https://static.nhtsa.gov/odi/rcl/2014/RCRIT-14V438-5061.pdf Heb een keer bij een PT Cruiser gezien dat deze ook random foutmeldingen en lampjes aangaf, dat lag ook aan de ignition switch (zwarte kastje aan het uiteinde van de contactslot).
 10. https://www.mopar.com/en-us/my-vehicle/recalls/search.html Kijk hier even met je VIN, om te zien of er een recall open staat. Import zou niks uit moeten maken, maar kan wel zo zijn dat je daardoor niet bent geïnformeerd door de importeur in NL.
 11. Precies hier had Chrysler een terugroepactie voor, oa voor de Grand Cherokee WK 2005-2011 en de Commander. Ik zou eerst even nakijken of dat al uitgevoerd is.
 12. Mooi klote man! Maar dit is toch je JK diesel? Die heeft de 2,8 VM blok, dat is gewoon een 16 klepper en geen 8 klepper? Bij de VM blijven de zuigers bijna altijd wel heel, maar gaan de kleppen krom en breken alle tuimelaars. Pomp en riem waren dus nieuw? Welk merk?
 13. Met alleen de pan eruit kun je niet altijd zien of voelen of/welke zuigers kantelen. Dat zit allemaal best strak en het stukje waar die kantelt is minimaal, hij gaat geen centimeters op en neer. Overmaat zuigers is nodig als je de cilinders gaat uitboren. Persoonlijk zou ik met de nieuwe zuiger ook een nieuwe drijfstang bestellen, deze komt met een nieuwe wrist pin en natuurlijk nieuwe krukaslagers gebruiken. Elke revisieboer kan de pin verhitten en de zuiger er zo in schuiven, hier doen ze dat voor €5 per zuiger. Als je het zelf probeert en hij is niet genoeg verhit, dan schuift hij er maar half in en is het lastig om hem weer eruit of verder erin te krijgen.
 14. https://www.marktplaats.nl/v/auto-s/oldtimers/m1864141730-jeep-wagoneer-ls3-restomod-nut-bolt-restored-ls3-v8 😅
 15. Bouwjaren of een foto van de stekkers maakt het een stuk makkelijker.
 16. Dat werkt alleen zo als het hun uit komt. Rotterdam had een milieuzone op basis van bouwjaar, alles van voor 2001 en op diesel mocht er niet in. Een Lupo 3L uit 2000 is exact hetzelfde als een 2001 model.
 17. Komt meer bij kijken. De 45RFE heeft een aparte computer voor de automaat. De 42RLE niet, die wordt aangestuurd door de PCM. Zal vast wel mogelijk zijn, maar dan moeten computers, kabelbomen en misschien wel meer ook vervangen worden.
 18. Ja, is vervelend. Ben er ook mee bezig met een Dodge nu, Italie kan niks doen en in NL heeft de importeur geen idee waar je het over hebt. Ging vroeger wat makkelijker bij het RDW, als je geluk had en de keurmeester had een goede bui dan nam die het op uit de USA handleiding (waar het gewoon duidelijk het trekgewicht in staat). Mag niet meer, sprak laatst een vriendelijke keurmeester die daarop is teruggefloten. Ze willen een CVO zien met het trekgewicht, maar dat kennen ze niet in USA.
 19. Turbo kost 1560 ex btw, nieuw en origineel compleet met het spruitstuk. Wat is er nog meer stuk?
 20. Zou eerst beginnen met een originele TPS te kopen, Aliexpress sensor (of Crown troep, alles anders dan origineel) is weggegooid geld.
 21. Inderdaad, breng hem ergens waar ze verstand hebben van deze Jeeps en opkomen voor de belangen van de klant. Vaak zat gezien dat de expert (werkt natuurlijk in opdracht van de verzekering) net iets te goed bevriend is met de schadeherstelbedrijf, en ze het zo uitdokteren dat de schade toevallig vrijwel gelijk blijft aan het eigen risico van de veroorzaker zodat de verzekeraar geen euro uit eigen zak betaalt. De hersteller maakt een taxatie, en dan komt er een expert om deze taxatie door te nemen. Echte Rubicons zijn serieus geld waard. Die van het eerste linkje van Michel is trouwens een Sport, geen echte Rubicon. Oh, en niks zomaar ondertekenen zonder alles duidelijk en zwart op wit op papier te hebben zoals jij zou willen.
 22. De 2.5/2.8 CRD heeft een riem, moet om de 100.000km vervangen worden. Geluid kan alles zijn, maar vaak gaat de spanner stuk en komt deze tegen de stuurpomp aan. Zou hem eerst even laten draaien zonder riem, als het geluid dan weg is even goed naar de spanner en andere poelies kijken.
×
×
 • Create New...