Jump to content

Masis

Forum member
 • Posts

  2952
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  46

Everything posted by Masis

 1. Met alleen de pan eruit kun je niet altijd zien of voelen of/welke zuigers kantelen. Dat zit allemaal best strak en het stukje waar die kantelt is minimaal, hij gaat geen centimeters op en neer. Overmaat zuigers is nodig als je de cilinders gaat uitboren. Persoonlijk zou ik met de nieuwe zuiger ook een nieuwe drijfstang bestellen, deze komt met een nieuwe wrist pin en natuurlijk nieuwe krukaslagers gebruiken. Elke revisieboer kan de pin verhitten en de zuiger er zo in schuiven, hier doen ze dat voor €5 per zuiger. Als je het zelf probeert en hij is niet genoeg verhit, dan schuift hij er maar half in en is het lastig om hem weer eruit of verder erin te krijgen.
 2. https://www.marktplaats.nl/v/auto-s/oldtimers/m1864141730-jeep-wagoneer-ls3-restomod-nut-bolt-restored-ls3-v8 😅
 3. Bouwjaren of een foto van de stekkers maakt het een stuk makkelijker.
 4. Dat werkt alleen zo als het hun uit komt. Rotterdam had een milieuzone op basis van bouwjaar, alles van voor 2001 en op diesel mocht er niet in. Een Lupo 3L uit 2000 is exact hetzelfde als een 2001 model.
 5. Komt meer bij kijken. De 45RFE heeft een aparte computer voor de automaat. De 42RLE niet, die wordt aangestuurd door de PCM. Zal vast wel mogelijk zijn, maar dan moeten computers, kabelbomen en misschien wel meer ook vervangen worden.
 6. Ja, is vervelend. Ben er ook mee bezig met een Dodge nu, Italie kan niks doen en in NL heeft de importeur geen idee waar je het over hebt. Ging vroeger wat makkelijker bij het RDW, als je geluk had en de keurmeester had een goede bui dan nam die het op uit de USA handleiding (waar het gewoon duidelijk het trekgewicht in staat). Mag niet meer, sprak laatst een vriendelijke keurmeester die daarop is teruggefloten. Ze willen een CVO zien met het trekgewicht, maar dat kennen ze niet in USA.
 7. Turbo kost 1560 ex btw, nieuw en origineel compleet met het spruitstuk. Wat is er nog meer stuk?
 8. Zou eerst beginnen met een originele TPS te kopen, Aliexpress sensor (of Crown troep, alles anders dan origineel) is weggegooid geld.
 9. Inderdaad, breng hem ergens waar ze verstand hebben van deze Jeeps en opkomen voor de belangen van de klant. Vaak zat gezien dat de expert (werkt natuurlijk in opdracht van de verzekering) net iets te goed bevriend is met de schadeherstelbedrijf, en ze het zo uitdokteren dat de schade toevallig vrijwel gelijk blijft aan het eigen risico van de veroorzaker zodat de verzekeraar geen euro uit eigen zak betaalt. De hersteller maakt een taxatie, en dan komt er een expert om deze taxatie door te nemen. Echte Rubicons zijn serieus geld waard. Die van het eerste linkje van Michel is trouwens een Sport, geen echte Rubicon. Oh, en niks zomaar ondertekenen zonder alles duidelijk en zwart op wit op papier te hebben zoals jij zou willen.
 10. De 2.5/2.8 CRD heeft een riem, moet om de 100.000km vervangen worden. Geluid kan alles zijn, maar vaak gaat de spanner stuk en komt deze tegen de stuurpomp aan. Zou hem eerst even laten draaien zonder riem, als het geluid dan weg is even goed naar de spanner en andere poelies kijken.
 11. De CJ velg heeft sowieso een andere steek dan een TJ velg, dat gaat niet zomaar passen. En verder lijkt het mij makkelijker om er een spoorverbreder op te schroeven dan te gaan slijpen en lassen.
 12. Hallo, Wie kent een goede taxateur voor de verzekering, die aangemeld is bij VRT, FEHAC, of Federatie TMV? Liefst iemand die ervaring heeft met oudere/iets aangepaste CJ's. Andere tips bij taxatie ook van harte welkom! Alvast bedankt
 13. Komt misschien nog wel Ab, een paar jaar geleden vond je een KJ ook maar een damesauto 😜
 14. Is dit niet de ZJ die altijd in Den Haag rond reed met die ladder op het dak, en vaak in het centrum geparkeerd stond? Zonde 😥
 15. Ik zou hem bewaren mocht je ooit de wagen willen verkopen. Ik herinner me hoeveel moeite het mij heeft gekost om een achterbank te vinden voor een Wrangler die er een miste, die dezelfde kleur had als origineel.
 16. Wanneer heb je dat gemeten, direct na het vergrendelen? Alarmsysteem kun je pas na een paar minuten meten, meestal verbruiken deze net na het vergrendelen veel en daarna neemt het behoorlijk af.
 17. Ik denk dat je deze moet hebben; https://www.carkitstunter.nl/contents/nl/p49978_Radio_aansluitkabel_met_Renault_diesel_motor_t.b.v._Jeep_Wrangler_bouwjaar.html
 18. Zou dan eerder zeggen kijk eerst naar je expansievatdop. Heb eerder meegemaakt dat die stuk was en dat het daar mis ging, inderdaad nog zonder warm te lopen.
 19. Zijn de batterijen wel goed van de afstandsbediening? Originele afstandsbedieningen van de oudere XJ's en ZJ's willen weleens moeizaam gaan, maar vanaf de WJ/KJ is dat een stuk beter. Dat opnieuw ontgrendelen went met de tijd, anders kun je altijd nog de startonderbreking weg laten halen. Je hebt er nu een dubbele op, in de grijze sleutel zit ook een chip voor de originele startonderbreking.
 20. Nee, uitschakelen via het deurslot gaat niet. En sleutelhanger is gecodeerd, je kunt ze niet zomaar van een andere wagen gebruiken, dan had het alarm geen zin.
 21. Toevallig van het weekend hetzelfde gehad, zat muur vast. Uiteindelijk met een lange verlengstuk van achteren rechtstreeks op de lager geslagen, bij de boutgaten met een grote hamer. Toen floepte hij er uit.
 22. De trackbar aan de aszijde, de beugel waar de bout doorheen gaat, is deze niet uitgevreten bij de boutgat? Komt vaak voor, dan krijg je speling op de trackbar. Oplossing is een plaat op lassen en opnieuw boren.
 23. De waterpomp draait altijd mee als de motor draait en heeft geen invloed op het toerental. Bedoel je de fan? Of de aircopomp?
 24. Die olie gaat ook naar de buitenste lagers (nummertje 10) zodat die ook gesmeerd blijven.
 25. En andere kabelboom, andere injector simulators. Makkelijker gezegd, alles moet vervangen worden op de tank, leiding en verdamper na.
×
×
 • Create New...