Jump to content

Tromkes

Forum member
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Tromkes last won the day on January 6 2021

Tromkes had the most liked content!

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2007

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tromkes's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

2

Reputation

 1. Dag Detlev, heb jij het setje zelf gemonteerd? Met of zonder brug? Heb ook een tweedehands setje liggen en vraag me af of het voor de deur zonder brug of specifiek gereedschap ook te doen is.....heb wel veerspanners.
 2. Kunnen ook alleen die veren eronder zonder verdere aanpassingen? En als je schokbrekers en veren eronder zet, zijn er dan nog aanpassingen nodig?
 3. Ik heb dat spleetje in het laswerk trouwens dichtgesmeerd met een soort rubberkit voor vochtige omstandigheden. Kan het ook nog geweest zijn.
 4. Waar vind ik die? Heb wel ook troep uit die plastic bak daar (ik denk het kachelhuis) gehaald. Heb vandaag ook de watertest gedaan bij de afvoertjes van het dakraam. Het water kwam er netjes uit lopen aan de onderkant. Ook die heb ik eerst schoongemaakt en met lucht doorgeblazen. Zat wel wat vuil voor. Het regent nu alweer een tijdje aardig en ik geloof dat er zich geen nieuw water onder de mat verzameld. Nog niet helemaal zeker dus hou nog even slag om de arm. Morgen op vakantie met de caravan erachter. Dus mocht het probleem blijven, kijk ik na de vakantie weer verder.
 5. Zojuist dit filmpje gevonden op joetjoep. Morgen maar eens even kijken of ik daar wat wijzer van wordt.....
 6. Troep heb ik op de foto al wegehaald. Maar lag behoorlijk vol modderdrab en bladerafval. Kan het vanaf deze plaats onder de passagiersmat lopen via het plaatwerk?
 7. Zou dit het probleem geweest kunnen zijn? Niet alleen veel rotzooi maar ook een gaatje/foutje in het laswerk daar.
 8. Ik hoorde vandaag bij Maasbach dat het waarschijnlijk kwam door een verstopte afvoer vanaf het schuifdak. Iemand ervaring hiermee? Hoe check ik dit en hoe maakt ik die afvoeren weer open? Waar vind ik ze precies? Waar komen ze uit? ik neem aan ergens onder de auto? Hoop op jullie expertise!
 9. Dank voor je reactie. Lijkt mij ook onwaarschijnlijk dat alles via dat gaatje naar binnen is gekomen. Ga maar eens even op zoek naar de bron dan. Vervelend. Werkt ook roest in de hand natuurlijk. Mvg, Tiemen
 10. Dag allen, Ik zag net dat er een natte plek zat onder de mat bij de passagier. Als ik erop druk loopt het water uit een gaatje onder de auto. Aan de andere zijde zitten die gaatjes dicht met een rubbertje. Het rubbertje van dit gaatje is poreus. Hoe komt dat water daar? Via dat gaatje? Is behoorlijk volgezogen onder de mat. Lijkt me veel water voor zo n klein gaatje. Hoe los ik dit probleem op?
 11. Dag allen, Twee vragen. 1e vraag: Ik heb sinds kort weer een Jeep Cherokee (bouwjaar 2007 Limited, 3.7 benzine) na een kort uitstapje naar Landrover (nooit doen!). Deze nieuwe Jeep heeft nog geen trekhaak. Dus ik heb een vaste trekhaak besteld. Deze: JEEP CHEROKEE Oris trekhaak stijf incl. 13-polige E-set - bj 09.01-01.08 | Rameder-trekhaak Is dat een beetje te doen om zelf te installeren? ben niet zo goed in electrisch. Trekhaak eronder schoeven lukt wel. Maar weet iemand of het plug en play met stekkertjes op de achterlichten is of dat ik de hele auto door moet met kabels met dit model? Heb expres de merk speficieke set besteld, maar wordt nog niet echt wijs uit de pdf die erbij zit voor het electrische gedeelte. 2e vraag: In mijn handleidingboekje staat dat als ik een caravan wil trekken ik de tussenbak in de neutraal moet zetten zodat de voor en de achteras van elkaar losgekoppeld zijn. Dit heb ik bij mijn vorige Cherokee (3.7 benzine uit 2003) nooit gedaan. Is dat echt nodig? en moet dat ook met een aanhangertje? wat is het probleem als ik de tussenbak helemaal niet aanroer en "gewoon" rij met een caravan erachter? Hopelijk kunnen jullie me wat wijzer maken. Mvg, Tiemen
×
×
 • Create New...