Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Last week
 3. Als Jeff niet meer reageert wil ik ze graag overnemen. Groet Gerrit
 4. Earlier
 5. Heb een 2 deurs JK uit 2008 met elektrische ramen, en zou deze willen ruilen voor handbediend. Alles werkt zoals het hoort en is in goede staat
 6. Spacer om het reservewiel 5 cm hoger en 5 cm meer naar achter te plaatsen, past op meerdere modellen. 25 euro
 7. Spacer voor de reservewiel drager van een JK, 30 euro Deze zit gemonteerd tussen de achterklep en de drager
 8. Spatlappen voor een JK, achter origineel Jeep: 20 euro
 9. Positie 5 is van die van de blower. Je ziet dat de zekering heet geweest is aan de zijkanten, maar de contacten zien er goed uit. Deze zouden anders ook flink donker gekleurd zijn. Daar zou ik me geen zorgen over maken.... Volgens mij mag er zelfs 30A in, zie plaatje Heb je de kachelweerstand al gevonden? Met de grijze vier polige stekker.
 10. Hi! Dank jullie wel, ik ga het proberen. Ik kon hem nog op verschillende standen zetten denk ik, maar ik geloof wel dat ik hem altijd zo hard mogelijk zet omdat het anders niet zo veel zin heeft... @AbNog even een fototje van de fusebox; wat denk je hiervan?
 11. Beste allemaal, Nieuw hier op het forum en wat een informatie allemaal. Ik ben in het proces om een mooie Cherokee aan te schaffen, beetje jeugdliefde, maar een fantastische auto. Ik probeer nu helder te krijgen of er after market radio/navigatie systemen voor de XJ bestaan. Ik ben gewend geworden in mijn auto's dit te hebben en zou dat ook weer in de XJ willen gaan doen als dat mogelijk zou zijn. Zou ook fijn als de telefoon op die manier gekoppeld zou kunnen worden. Als het niet kan is er ook geen man over boord, dan weer terug naar de ouderwetse systemen. Maar als het kan, dan graag. Tips zijn welkom!
 12. Laat me raden... de achterzijde brak uit? Dat is wel een dingetje met de XJ. Achterwiel aandrijving, een nat wegdek en een grof banden profiel maken dat zoiets makkelijk gebeurt als je in de bocht een beetje gas geeft.
 13. hallo forummers, vandaag met mijn cherokee bijna uit de bocht gevlogen, ik reed niet zo hard maar waarschijnlijk toch iets te scherp ingestuurd in combinatie met een glad\nat wegdek en brede noppenbanden. een jeep is uiteraard niet ontworpen voor gebruik op de weg maar voor ruw terrein, maar een cherokee is toch niet echt een terreinauto ?........er zit weliswaar 4 wiel aandrijving op en een hoge en lage gearing. maar het command trac systeem is toch niet echt bedoeld voor zwaar terrein ? het zwaartepunt telt uiteraard ook mee in combinatie met noppenbanden. maar hebben alle "suv's" daar last van ? mijn cherokee is wel van 1986 dus uit de tijd dat niemand had gehoord van "suv's "😁😁
 14. Is er hier interesse in een tweedehand banden set. 4 banden 3 jaar onder de JEEP gezeten. 30000km denk 4 als set voor 700 euro Zijn eind december beschikbaar.
 15. Heb je een onderdeel nummer? Dat maakt je zoektocht een stuk makkelijker.
 16. Hoi Ab, Deze heb ik ook gezien maar dit is de Amerikaanse uitvoering die open kan aan de achterkant. Wijkt ook af qua model. De Europese niet, is een gesloten module. Ik heb het in mijn handen gehad met Erwin Maasbach van 4x4 uit Amersfoort. bedankt voor je uitleg. Paul
 17. Ja, dat zou ik ook zeggen als garagist. Repareren van zulke delen is meestal te duur als je dit bedrijfsmatig moet doen. De ZJ kent veel problemen met solderingen op de printplaten. Goed kans dat het zoiets is. De VIC staat er zelfs bekend om. Overigens kan je de lichtschakelaar unit gewoon open maken.... https://www.jeepforum.com/threads/repairing-headlight-switch-that-causes-dimming-issues-picture-heavy.702703/ https://youtu.be/Wo24YLGSjQQ?si=_HYTh47iEsYbDZJB Succes!
 18. Beste Ab, bedankt voor je reactie. De module is een gesloten huis, geen schroefjes aan de achterkant. Zelfs Erwin uit Amersfoort is het advies om het om te ruilen. Maar deze units (Europees) zijn moeilijk tot niet te koop.
 19. Grein Autodemontage heeft veel Grand onderdelen. Je zou de onderdelen lijn ook kunnen proberen. Als je zelf een beetje handige Harry bent, zou je een nieuwe schuif- weerstand in de module kunnen zetten.
 20. Hallo, ik heb een probleem met de schuif van de verlichting. Zit speling ( slijtage) op. Hierdoor gaat mijn dashboard verlichting aan en uit. Als ik op de schuif druk blijft de verlichting even aan. Ik heb een Europees model jeep zj 5.geassembleerd in Oostenrijk. Zodoende is dit model niet in Amerika of Canada verkrijgbaar. Wie o wie kan mij helpen aan een goed werkende module. Zie foto: alvast bedankt van jullie bijdrage Paul
 21. Remschijven zijn de juiste maat, even gecheckt voor de zekerheid. Ik denk dat ik het nog klein weekje aankijk en dan maar remklauwen ga bestellen als er niks verandert... Bedankt voor het meedenken!
 22. In plaats van ampere meter kan je ook een lampje mbv stekkers ipv de zekering monteren. Dan zoals Ab al zei weerstand en kachelmotor controleren. Pas ook op met goedkope onbekend merk zekeringen hen meegemaakt met een 20A dat deze niet doorbranden maar de hoofdzekering ervoor van 40A wel doorbranden.
 23. Overgangsweerstand op de contacten van de zekeringen geeft wel hitte ontwikkeling, maar dan zou er ook in de zekering houder zelf, iets van smelten gaan plaatsvinden. Hoe ziet die eruit? Het zou ook kunnen dat de stroom door de zekering lange tijd in de buurt van de waarde van de zekeringen is. Waardoor hij erg heet wordt. Je ventilator werk nog wel op alle standen? De kachel weerstand die de standen regelt, gaat nog wel eens kapot bij de XJs. Met grote stroomsterktes tot gevolg.
 24. Dag, kun je de info die je toegestuurd werd delen? ik heb ook een eagle alarm en wil er van af. groetjes
 25. Dankjewel, ga inderdaad eerst het relais vervangen, hoewel ik geen rare geluiden heb waargenomen is dit het proberen waard. Bij mij zie je de verlichting knijpen en na 3-4 x het contact omdraaien start hij vaak wel....mocht het relais niet baten, dan kan alsnog de startmotor vervangen worden....
 26. Het smelten van de zekering zelf, de behuizing dus, is vrijwel altijd een indicatie van een te hoge weerstand ergens heel dicht bij de weerstand. Daardoor onstaat er een veel hogere stroom dan bedoeld en die smelt de zekering. Denk aan gecorrodeerde contacten of zoiets. Je moet de oorzaak in de zekeringkast en op de plaats van deze zekering zoeken! Ja en wel even kijken of dat plastic ergens tussen is gelopen. Wel zo handig om de boel schoon te houden en niet op andere plek ook weer te hoge weerstand te veroorzaken
 1. Load more activity


×
×
 • Create New...