Jump to content

Kapt. Bob

Forum member
 • Content count

  111
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Utrecht

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2000

Recent Profile Visitors

1381 profile views
 1. Kapt. Bob

  Help...death wobble

  De trackbar van Moog type DS1235 heeft een gatmaat aan de aszijde waar een M10 bout door de bus past. De originele bout is 1 mm kleiner maar de gaten op de bracket van mijn XJ daar paste een nieuwe M10 bout zonder aanpassingen in!
 2. Kapt. Bob

  Resurrection of the Mohawk...

  Quote: De temperatuur loopt langzaam op tot bedrijfstemperatuur en dan komt de thermostaat in werking. Nu zakt het niveau van de koelvloeistof in de radiator ook wat en je kunt zien dat de pomp prima werkt. De oliedruk staat tussen de 3,5 en 4 bar en de dynamo laadt mooi bij. Geen tikkende of rammelende geluiden die je niet wil horen en last but not least, geen lekkages! Hier zit een tevreden mens achter het toetsenbord.... Gaaf om na een lange periode de sleutel om te draaien en de 4.0 line 6 te horen spinnen! 😃 Het klinkt voor mij als muziek in de oren. Gefeliciteerd met deze mijlpaal! 🏆
 3. Kapt. Bob

  USB lezen

  De geheugengrootte van de usb stick kan ook een probleem zijn bij de wat oudere apparaten. Vaak staat in de handleiding van de radio een maximaal aantal mb’s aangegeven.
 4. Een kaartje met autogas stations kun je hier vinden: MyLPG.eu De hogere kosten van benzine zou ik echter voor lief nemen als je de kans hebt om naar de prachtige land te gaan. De natuur is werkelijk fantastisch. Je mag er wildkamperen (onder voorwaarden) dus daarmee spaar je weer kosten van een camping uit. 😀
 5. Online manuals van veel Jeep modellen kun je hier vinden: <LINK>
 6. Kapt. Bob

  Verliefd op de 4.0 XJ

  Beste Bas, ik zou minimaal drie Cherokee’s bekijken alvorens een keuze te maken. Dan weet jij wat er te koop is. Neem iemand mee die ook verstand van auto’s heeft. Met z’n tweeën zie je zoveel meer. En jouw verliefdheid snap ik helemaal natuurlijk! Dan is het juist goed dat er iemand meegaat en jou scherp houdt. Als een auto bevalt, laat de auto keuren door een Jeep specialist zodat je meer zekerheid hebt over de technische staat. Je krijgt vaak een goed advies over het aankomende onderhoud. Veel succes, Bob
 7. Kapt. Bob

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Leuk! Heb je een youtube account? Als je daar het filmpje opzet dan kun je de link delen door de film te starten en rechtsboven in het scherm op het pijltje dat naar rechts wijst te klikken. Er verschijnt een pop up menu voor ‘Delen’ en kies dan de optie ‘link kopiëren’. Bij het plaatsen van een forumbericht klik je linksboven op het symbool met ‘de schakel’ om de link in te plakken. De schakel zit tussen de S en de “.
 8. Kapt. Bob

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  😀 Nu een fijn gevoel dat de motor het doet na vele uren sleutelen. Heb je een filmpje?
 9. Kapt. Bob

  Startersdag Jeep Club Nederland 12 mei

  Vandaag ingeschreven. Gaan er nog meer XJ’s??
 10. Kapt. Bob

  Sterkere bladveren

  Jammer dat je geen informatie hebt gekregen. Cherokee4me kun je het beste even bellen.
 11. Kapt. Bob

  chief motor

  En de motor mag niet te veel CO2 uitstoot hebben (hoeveel geen idee). Op Markplaats staat nu een XJ te koop met een 4.8 stroker motor die 1000 km geleden is ingebouwd maar niet door de APK komt. Best zuur van al dat werk dat erin gestopt is.
 12. Kapt. Bob

  Sterkere bladveren

  Even contact opnemen met de leverancier?
 13. Kapt. Bob

  Sterkere bladveren

  Je gebruikt de boutgaten en de bouten van de bumpstops. Heel eenvoudig maar wel ruim van te voren met kruipolie inspuiten want de bouten kunnen vastzitten.
 14. Kapt. Bob

  Sterkere bladveren

  Beste Nick, Je kan ook hulpveren overwegen. Deze zijn oa te bestellen bij de Hulpverenshop.nl Onder mijn XJ heb ik de originele veren er nog onder. Vorig jaar vlak voor de zomervakantie had Maasbach geen tijd meer om nieuwe bladveren te monteren. Erwin raadde mij toen hulpveren aan. De hulpveren zijn eenvoudig zelf te monteren en het weggedrag is merkbaar beter in de bochten. Ik heb de ST153A gemonteerd. ST zal wel voor standaard staan. Destijds voor gekozen omdat ik bijna nooit met een aanhanger rij. De achterzijde van de auto is wel 4 cm omhoog gekomen.
 15. Kapt. Bob

  moderne radio GC WJ 99

  Voor een Grand Cherokee uit 1999 past deze kabeladapter: o.a. hier te koop: https://www.onlinekabelshop.nl/iso-din-e-naar-chrysler-jeep-en-dodge-adapter-0-20-meter
×