Jump to content

Kapt. Bob

Forum member
 • Content count

  107
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Utrecht

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2000

Recent Profile Visitors

1296 profile views
 1. Online manuals van veel Jeep modellen kun je hier vinden: <LINK>
 2. Kapt. Bob

  Verliefd op de 4.0 XJ

  Beste Bas, ik zou minimaal drie Cherokee’s bekijken alvorens een keuze te maken. Dan weet jij wat er te koop is. Neem iemand mee die ook verstand van auto’s heeft. Met z’n tweeën zie je zoveel meer. En jouw verliefdheid snap ik helemaal natuurlijk! Dan is het juist goed dat er iemand meegaat en jou scherp houdt. Als een auto bevalt, laat de auto keuren door een Jeep specialist zodat je meer zekerheid hebt over de technische staat. Je krijgt vaak een goed advies over het aankomende onderhoud. Veel succes, Bob
 3. Kapt. Bob

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Leuk! Heb je een youtube account? Als je daar het filmpje opzet dan kun je de link delen door de film te starten en rechtsboven in het scherm op het pijltje dat naar rechts wijst te klikken. Er verschijnt een pop up menu voor ‘Delen’ en kies dan de optie ‘link kopiëren’. Bij het plaatsen van een forumbericht klik je linksboven op het symbool met ‘de schakel’ om de link in te plakken. De schakel zit tussen de S en de “.
 4. Kapt. Bob

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  😀 Nu een fijn gevoel dat de motor het doet na vele uren sleutelen. Heb je een filmpje?
 5. Kapt. Bob

  Startersdag Jeep Club Nederland 12 mei

  Vandaag ingeschreven. Gaan er nog meer XJ’s??
 6. Kapt. Bob

  Sterkere bladveren

  Jammer dat je geen informatie hebt gekregen. Cherokee4me kun je het beste even bellen.
 7. Kapt. Bob

  chief motor

  En de motor mag niet te veel CO2 uitstoot hebben (hoeveel geen idee). Op Markplaats staat nu een XJ te koop met een 4.8 stroker motor die 1000 km geleden is ingebouwd maar niet door de APK komt. Best zuur van al dat werk dat erin gestopt is.
 8. Kapt. Bob

  Sterkere bladveren

  Even contact opnemen met de leverancier?
 9. Kapt. Bob

  Sterkere bladveren

  Je gebruikt de boutgaten en de bouten van de bumpstops. Heel eenvoudig maar wel ruim van te voren met kruipolie inspuiten want de bouten kunnen vastzitten.
 10. Kapt. Bob

  Sterkere bladveren

  Beste Nick, Je kan ook hulpveren overwegen. Deze zijn oa te bestellen bij de Hulpverenshop.nl Onder mijn XJ heb ik de originele veren er nog onder. Vorig jaar vlak voor de zomervakantie had Maasbach geen tijd meer om nieuwe bladveren te monteren. Erwin raadde mij toen hulpveren aan. De hulpveren zijn eenvoudig zelf te monteren en het weggedrag is merkbaar beter in de bochten. Ik heb de ST153A gemonteerd. ST zal wel voor standaard staan. Destijds voor gekozen omdat ik bijna nooit met een aanhanger rij. De achterzijde van de auto is wel 4 cm omhoog gekomen.
 11. Kapt. Bob

  moderne radio GC WJ 99

  Voor een Grand Cherokee uit 1999 past deze kabeladapter: o.a. hier te koop: https://www.onlinekabelshop.nl/iso-din-e-naar-chrysler-jeep-en-dodge-adapter-0-20-meter
 12. Kapt. Bob

  motorkapscharnieren

  Nieuw te koop bij: https://www.bsautoparts.nl/nl-NL/webshop/hood-hinge-kit-cj-yj/rt34012 Of in de USA bij Rockauto.com
 13. Hoge of oneindige weerstand. Meet maar eens op een punt tussen de carrosserie en de min pool van de accu. Om te beginnen, haal de min kabel die van de carrosserie naar de accu pool loopt maar eens los bij de carrosserie. Ontroest deze bij de bout op het chassis met een schuurpapiertje. Goed vastmaken en daarna een beetje inspuiten met contactspray. Voordat je accukabel aansluit controleer je de stekkers naar de PCM ook nog even. Maak de contacten goed schoon met contactspray. Al geprobeerd om foutcodes uit te lezen?
 14. Een slecht massa contact?
 15. Kapt. Bob

  Reparatie dakhemel XJ

  Polyester kun je het beste repareren met glasweefsel en epoxy. Epoxy hecht vreemd genoeg beter op oud polyester dan nieuw polyester. Voor de vorm zul je een malletje moeten maken om tegenaan te plakken.
×