Jump to content

Kapt. Bob

Forum member
 • Content Count

  201
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kapt. Bob last won the day on January 31

Kapt. Bob had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Utrecht

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2000

Recent Profile Visitors

2034 profile views
 1. En ...JBL en de Infinity speakers hebben een weerstand van 2 Ohm zoals de originele factory Infinity speakers. Een speaker met een hogere weerstand geeft minder volume (maar het werkt wel).
 2. JBL Club 6522 (voorloper van de Club 622) voor het midden segment: Te koop bij Helmondshandelshuis voor € 55,- per paar. JBL GTO 620 voor het hogere segment: te koop op Carfantasy.nl of bij Helmondshandelshuis voor € 100,- per paar.
 3. Ik moest even opzoeken wat je bedoelde met de versterkers en kwam deze oplossing met fotorapportage tegen. De versterkers die aan/om de speakers vastzitten kun je verplaatsen in de deur naar een plek waar het raam dat in de deur zakt er niet tegenaan komt. Hiervoor moet je wel een paar gaten boren en de speakerdraden een klein stukje verlengen. In dit filmpje wordt het ook stap voor stap uitgelegd. Een mooi klusje!
 4. De oude ‘papieren’ Infinity speakers van mijn XJ van 20 jaar oud heb ik ook vervangen. Het maakt echt een wereld van verschil. Ik heb persoonlijk zeer goede ervaring met de JBL Club en de JBL Stadium GTO serie. Deze zijn na een beetje zoeken op internet voor zeer aantrekkelijke prijzen te vinden omdat JBL gestopt is met leveren. Voor € 55,- heb je echt veel beter geluid.
 5. Mocht reviseren niet mogelijk zijn, dan kun je op www.crutchfield.com opzoeken welk type/merk speaker er nog meer in een KJ of Liberty passen. Voor een Liberty uit 2003 zijn er maar liefst 157 opties voor de voordeuren 🤣.
 6. Ja, Arjan heeft daar ervaring mee. http://www.jeepforum.nl/topic/32329-arjans-cherokee-xj-bouwjaar-2001/page/13/?tab=comments#comment-348401 Een nieuw bezel van Jeepcables.com https://www.jeepcables.com/shop/p/xj-double-din-install-kit De nieuwe dubbel din stereo heeft andere stekkers. Hier kun je een verloopsetje voor kopen: https://www.elektronica-shop.nl/contents/nl/d1593_Jeep.html Hieronder nog een handig schema van de bedrading voor een Jeep met het Infinity audiosysteem en een losse Infinity eindversterker onder de achterbank. Deze eindverste
 7. Wanneer je het niet via een Nederlandse webshop kan vinden, dan heb ik een alternatief: Als Rockauto de onderdelen op voorraad heeft en het komt uit één magazijn dan ontvang je de onderdelen meestal met een dag of vijf. Bij het verzenden kun je door opgave van je postcode de verzendkosten van verschillende pakketdiensten zien. Ik kies dan voor de vervoerder FedEx en de optie Customs Charges prepayd. Tot nu toe ontvang ik de pakketten altijd een aantal dagen eerder dan wordt opgegeven. Een duurdere verzendoptie met een eerdere levering is dan niet nodig.😎 Met de onderstaande code on
 8. De Parrot 9100 werkt om te bellen heel erg goed. Maar het geluid om muziek te streamen vond ik maar matig. In de Parrot zit een ingebouwde versterker die het geluid erg vlak maakt met maar heel weinig dynamiek. Alleen geschikt om te bellen.
 9. Carinterface werkt niet op een originele autoradio met cd wisselar aansluiting uit bouwjaar 2000. 😉 Verder prima service van het bedrijf. Uiteindelijk heb ik een JBL eindversterker van het type GTR-7535 geïnstalleerd. Op Marktplaats wordt deze goedkoop aangeboden want inmiddels is het model overjarig.
 10. Dankjewel Ab en Arjen 🤘 Ik heb gekozen voor de spullen van GPD. Zij fabriceren een complete set inclusief een kopie van de originele SD709 Sanden pomp. Het is wel allemaal made in China en kwam ik achter. Een originele pomp is nauwelijks te vinden, helaas. Zie: https://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=3909948&cc=1363384&jsn=3 voor de specificaties van set. Bij het bestellen even opletten: de droger kan een pad mount fitting of block fitting hebben. Een nieuwe condensor heb ik niet meer besteld omdat de huidige condensor nog prima bruikbaar bleek te zijn na de lekte
 11. Op de terugweg vanuit het warme Frankrijk begon de aircopomp olie te lekken. De airco was er al mee op gehouden voordat de geur van verbrande olie ons tegemoet kwam toen wij stopten voor de tolbetaling. Bij een tankstation gestopt. Naast de olielekkage hadden het lager en de koppeling van de pomp ook al hun beste tijd gehad. Dan maar bij 34 graden met de raampjes open rijden en hup door naar huis. Na eerst goed ingelezen te hebben en contact te hebben gehad met een garage, die het oude koelmiddel kon aftappen, heb ik besloten om zelf de reparatie uit te voeren. Wegbrengen kan altijd n
 12. Via mijn autohobbyclub heb Ik twee nieuwe transmissiefilters gekregen. Een lid had deze over want zijn GC is verkocht. Omdat de filters alleen met een hamer op een XJ passen wil ik iemand op dit forum er blij mee maken. Voorwaarde is wel dat je de filters binnen een maand monteert anders maak ik liever iemand anders blij die de filters ook echt nodig heeft. Gratis af te halen in Utrecht. partnumbers: CROWN 4799661 en Crown 4799507AA.
 13. Best bijzonder! Gevalletje uit het oog uit het hart 😩 Heeft zeker nooit een factuur voor de stallingskosten gehad met een adres of naamgegevens??
×
×
 • Create New...