Jump to content

Kapt. Bob

Forum member
 • Posts

  270
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Kapt. Bob last won the day on January 25 2023

Kapt. Bob had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Utrecht

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2000

Recent Profile Visitors

4153 profile views

Kapt. Bob's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

8

Reputation

 1. Balen dat je motor in de soep is gelopen. Bij Fair-motors.com hebben ze verschillende dieselmotoren te koopl.
 2. Goede suggestie maar de ring gaat denk ik niet passen omdat de diameter van de trottle body van de KJ ca. 6 mm kleiner is.
 3. Het rubber manchet tussen de geluidsdemper en de trottle body van mijn XJ uit 2000 is aan vervanging toe. Wie weet het onderdeelnummer of nog beter waar ik het manchet nog kan kopen? Maasbach, Jeepparts, Cherokeeparts en B&S heb ik al geprobeerd. Tips zijn welkom! 🤗
 4. Gefeliciteerd met je nieuwe auto en welkom op dit forum. Leuk dat je gaat meedoen aan de Garbagerun. Mijn buurman is ook enthousiast deelnemer en de afgelopen keer heeft hij de run zelfs voor de derde keer gewonnen met zijn BMW 3 serie. Een 4x4 komt in de arctische omstandigheden wel goed van pas. Ga je nog veel aan de Jeep aanpassen voor de Garbagerun? Gr. Bob
 5. Mooi dat de oorzaak van het lek gevonden is. Het vervangen van de ‘door seal’ lijkt niet erg moeilijk te zijn. Kijk maar eens naar dit filmpje.
 6. Wat fantastisch om te lezen! Mooie foto’s. En de velgen zijn inderdaad erg mooi geworden. Dit model is mijn favoriet voor de XJ. na jouw verhaal krijg ik ook weer zin om te sleutelen. Morgenochtend dus op de autohobbyclub een axle seal en nieuwe backing plate plaatsen aan de bestuurderszijde. Passagierskant had ik een maand geleden al gedaan. Toen ook de backingplate vergeten 😃. Voor de drie 12 point bouten van de wielnaaf gebruik ik overigens de dop CR-V 13 mm. Ik ga de bouten wel gelijk vervangen.
 7. Dag Jeroen, Op welke banden ben je uitgekomen?
 8. Na veel zoeken heb ik de SHIM gevonden en aangesloten. Zoals ik al verwachtte werkte de stoelverwarming aan de bestuurderzijde niet. Bekend probleem van de XJ. Draadbreuk van de dunne blauwe draad in het schuim van de stoelhoes op het zitvlak. Zwarte draad aan het dunne blauwe draadje gesoldeerd en alles werkt!
 9. Op Rockauto.com vind ik één pomp inclusief aansluitmateriaal voor een 2005 KJ Diesel met deze nummers: OEM / Interchange Numbers: 5140829AB, 5140829AC, 5161335AB, 5161335AC, 5161377AA, 5161377AB, 5161377AC, 5161377AD, 68011583AA, 68022583AA, 68024002AA. Ik denk dat de pomp via Rockauto met verzend- en importkosten op ongeveer €75,- uitkomt. (Verzenden via Fedex met pre-pay customs aangevinkt gaat het snelste/beste. Niet met de US Post want dat gaat met de pakjesboot..). succes!
 10. Goed filmpje met de verschillen helder weergegeven. Net heb ik nog even opgezocht wat de lichtsterkte van de halogeen Philips Racevision GT200 is: 1650 ±15% / 1000 ±15% lumen. Vergelijkbaar met de bovenstaande Osram ledlampen. De kleurtemperatuur van de Osram is 6000 Kelvin tov 3600 Kelvin bij de Philips halogeen lampen. Het licht van de Osram is dus veel feller. Ik heb geen idee of dit in de sneeuw prettig is met de weerkaatsing van het licht? Ik heb op mijn lijstje staan om een keer met de XJ in de winter via Zweden naar de Noordkaap te rijden. Spijkerbanden eronder, auto op -40 graden voorbereiden, veel verlichting, avonturen beleven! 🤠 Heb jij de bedrading van de koplampen al aangepast? Voeding direct van de accu met een relais via de bestaande lichtschakelaar. Dit kan nog ca. 25% extra lichtsterkte opleveren en warmere koplampen voor het smelten van de sneeuw.
 11. Even de datasheets opgezocht. De Philips H4 Rally 100/90w hebben een lichtsterkte van 2900 lumen maar zijn niet toegestaan op de openbare weg. De Osram Nightbreaker H4 led met ECE R112 goedkeuring hebben een lichtsterkte van 1650 lumen. Philips geeft dus veel meer licht. Is een lightbar op het dak voor op de kleine donkere wegen wellicht een idee?
 12. Afgelopen maand heeft fabrikant Osram voor de Night Breaker H4 led vervangingslampen de ECE R112 goedkeuring gekregen. Daarmee is het gebruik ‘street legal’. Het lijkt mij een mooi alternatief voor het spul dat tegenliggers verblind. Het gaat om deze lampjes: https://www.osram.com/ecat/NIGHT BREAKER H4-LED-LED lamps (street-legal)-Car lighting-Automotive/com/en/GPS01_3695161/ZMP_4063288/ (Deze zijn nog niet bij MobiLed verkrijgbaar). Ik heb nu de street legal Philips Racingvision GT200 halogeen lampen in de originele 7” koplamp van de XJ geïnstalleerd met een voeding direct vanaf de accu. Dat gaf al een hele verbetering. Ik overweeg nu om de Osram Night Breaker te plaatsen.
 13. Dag Jeroen, De BF Goodrich AT K02 staat bij mij ook op nummer 1 vanwege de stoere ‘looks’ van de band , hoge slijtvastheid en de allround eigenschappen op verhard en onverhard terrein. Vanwege het grove profiel is het afrolgeluid wel hoger en de grip op nat wegdek minder dan een goede zomer- of winterband. Ik heb wel abs om mij XJ. In de zomer wissel ik de wielen met Goodyear Wrangler EfficiencyGrip SUV zomerbanden erop. Deze zijn stiller en hebben meer grip op nat wegdek. Het brandstofverbruik lijkt gunstiger te zijn. Verder heb ik nog een setje velgen met winterbanden van Yokohama V906 maar die gebruik ik bijna niet. De banden vind ik niet mooi onder de XJ staan en verder niet heel bijzonder. Deze zou ik niet nog een keer nemen. Hier vind je nog verschillende bandentests voor 4 seizoenen banden. https://banden.autoweek.nl/bandentests/
×
×
 • Create New...