Spring naar bijdragen

Kapt. Bob

Forum member
 • Aantal bijdragen

  38
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Utrecht

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2000

Recente profielbezoeken

833 profielweergaven
 1. Kapt. Bob

  Transfer Case Drop

  Met ook 16” wielen meet ik bij mijn XJ vanaf de onderzijde van het spatbord tot maaiveld dacht ik 75 cm na het monteren van hulpveren. Hulpveren scheelde 4 cm.
 2. Kapt. Bob

  Winterbanden 5 x 114,3

  Op verwacht dat je meer succes zal hebben op het Toyota forum 😏
 3. Kapt. Bob

  Prijzen Jeeps in Nederland.

  Ongelooflijk hoe hoog de prijzen zijn van XJ’s die door de handel worden aangeboden. € 22.500,- voor een exemplaar met relatief weinig km’s. Jeep Cherokee | 4.0i Limited | Youngtimer | 74dkm http://link.marktplaats.nl/m1318647007?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios
 4. Kapt. Bob

  Bluetooth adapter

  De carinterface werkte niet naar volle tevredenheid en heb ik weer teruggestuurd naar de leverancier. Volledig aankoopbedrag teruggekregen. Ondanks veel contact met de helpdesk, omruilen, nieuwe kabel, instellingen, resetten, etc. is mijn conclusie dat interfase niet altijd door de autoradio cd-wisselaae aansluitng wordt herkend. Erg lastig wanneer je gebeld wordt. ☹️ Jammer, want de functionaliteit, geluidskwaliteit en de service van Carinterface.nl waren verder prima. Ik heb nu weer een Parrot MKi9100 aangesloten.
 5. Kapt. Bob

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Vandaag de olie van de stuurbekrachtiging (deels) vervangen. ‘Cold Turkey’ uit het reservoir met dit handige pompje. (foto). Door de schaalverdeling weet je precies hoeveel er weer in moet. Ik haalde er 0,8 liter uit en volgend het boekje mag er 1,2 liter in dus over een poosje ga ik het nog een keer doen.
 6. Kapt. Bob

  Uconnect problemen

  Mijn ervaring met ingebouwde navigatie systemen is dat nieuwe kaarten minstens een jaar oud zijn. De software waarop het systeem werkt, is niet zo gebruiksvriendelijk als de gratis apps op mijn telefoon zoals bijvoorbeeld Google Maps of Waze (ook Google). In onze lease auto van een paar maanden oud zit een zeer geavanceerd infotainment systeem met groot scherm. Desondanks gebruiken wij nog enkel de mobiel om te navigeren. Het werkt sneller eenvoudiger en kaarten zijn bijna altijd actueel. Met een dataverbinding in het buitenlamd heb je ook de meest recente file informatie en wordt je langs de files geloodst. In Google Maps kun je ook kaarten met een wifi verbinding van te voren downloaden. Handig als er geen gsm mast in de buurt is. Sateliet kaarten zijn ook mogelijk. Mooi dat de auto verder goed bevalt!
 7. Kapt. Bob

  Jeep jk gekocht

  Stoer ding. Heb je nog meer foto’s? 🤗
 8. Kapt. Bob

  Drukknop portier linksachter werkt niet meer

  Het is gelukt! Het ging om een verticaal stangetje van ca. 10 cm dat met de haak in een bevestigingspunt moet worden gedrukt. Het gaat om het achterste stangetje met de haak. Zonder telefoon met camera of endoscoop is dit niet met het oog te zien, dus het vastzetten moest op de tast. Vervolgens kon ik het stangetje met een plastic klemmetje borgen. Hetzelfde principe zoals bij de twee horizontale stangen van de deurbediening. De deurfolie heb ik weer vastgezet met dubbelzijdig tape.
 9. Kapt. Bob

  Drukknop portier linksachter werkt niet meer

  De raamstrip (snor) wip je er zo af. Ik heb het advies uit het filmpje opgevolgd met de tape om de lak onder de raamstrip niet te beschadigen en natuurlijk het juiste gereedschap. Maar dan!? Ik zie maar weinig en er zit plastic folie in de weg. Ik weet niet of ik iets omhoog of omlaag moet schuiven? Deurbekleding er maar af halen?
 10. Kapt. Bob

  Drukknop portier linksachter werkt niet meer

  Bedankt voor jullie reacties. Ik ga het proberen.
 11. Met alle deuren ontgrendeld, kan het achterportier van mijn XJ van buitenaf niet meer openen. De drukknop op de deurklink kan ik indrukken maar er gebeurd niets. Het is vermoedelijk iets mechanisch. Het kinderslot erop of eraf geeft geen effect. Op Youtube kwam ik het onderstaande filmpje tegen maar ik snap niet niet precies hoe het probleem wordt oplgelost. Voordat ik de deur uit elkaar haal, is er iemand die weet wat de oplossing is?
 12. WD40 is dat de contactcleaner variant? Suggestie: Heb je de twee massacontacten bij de pcm ook gecontroleerd of deze goed contact maken? Toen ik een keer eentje losmaakte om te onroesten, hoorde ik de pcm schakelen en begonnen mijn mistlampen te branden. 🤫
 13. Kapt. Bob

  Uitlaat

 14. Kapt. Bob

  Uitlaat

  Gekozen voor een stock uitlaat. Daarom onlangs een rvs Magnaflow (type 13255 met 2,25”) einddemper onder mijn XJ gemonteerd. Ten opzichte van de vorige uitlaat, een Dynamax, is het volume toegenomen en hoor ik meer ‘laag’ in het geluid. Met plezier rij ik met het raampje open. 😊 Een V8 sound zal het helaas nooit worden.
×