Spring naar bijdragen

Kapt. Bob

Forum member
 • Aantal bijdragen

  46
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Utrecht

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2000

Recente profielbezoeken

943 profielweergaven
 1. Kapt. Bob

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Au! Lastig verhaal met de resonantie. Iedere keer als je een onderdeel hebt vervangen hoop je dat het is opgelost. Nog veel geluk met zoeken!
 2. Kapt. Bob

  Borla uitlaat

  Je maakt mij wel nieuwsgierig naar het geluid. Filmpje? 😃
 3. Kapt. Bob

  Uitlaat

  Ja. Dat klopt.via Ebay heb ik de uitlaat besteld bij Partsdriven. De kosten bedroegen iets van 73 dollar voor de aankoop. De verzending en import ca. 54 dollar. In Nederland is ook wel eea te koop. Betaal je ietje meer. Op Marktplaats is er af en toe aanbod van gebruikt. Meet nog even goed de maten op van je huidige uitlaatsysteem. De diameters, lengte breedte, uitgang midden of rechts, etc. Op de website van Magnaflow staan de verschillende soorten met maten. Veel succes, Bob
 4. Kapt. Bob

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  De eindversterker moet ik nog afstellen. 😇 Het gaat mij niet om hoog volume. Een zuiver geluid vind ik veel belangrijker. Ik heb rekening gehouden met trillingen. De mdf plaat met de subwoofer erin heb ik zo groot gemaak dat deze niet op de harde velg rand is gemonteerd maar op de zijkant van de band.
 5. Kapt. Bob

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Subwoofer in het achterwiel gemaakt. De speaker is een 12 inch van JBL met zeer geringe inbouwdiepte. Bij een lekke band kunnen de mdf platen aan de voor- en achterzijde eenvoudig afgehaald worden. Over de draadeinden heb ik dunne slangetje gedaan zodat de velg niet beschadigd.
 6. Kapt. Bob

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Goed inspuiten met kruipolie en dat drie dagen herhalen zodat de olie goed kan inwerken?
 7. Kapt. Bob

  Koppakking lek.

  In dit draadje hieronder wordt met foto’s uitgelegd hoe je een 0331 cilinderkop kunt herkennen. Niet alle 0331 koppen uit de bouwjaren 2000 en 2001 scheuren. Regelatig onderhoud van het koelsysteem voorkomt veel problemen. https://wranglertjforum.com/threads/how-to-identify-0331-or-tupy-head.8112/
 8. Kapt. Bob

  Transfer Case Drop

  Met ook 16” wielen meet ik bij mijn XJ vanaf de onderzijde van het spatbord tot maaiveld dacht ik 75 cm na het monteren van hulpveren. Hulpveren scheelde 4 cm.
 9. Kapt. Bob

  Winterbanden 5 x 114,3

  Op verwacht dat je meer succes zal hebben op het Toyota forum 😏
 10. Kapt. Bob

  Prijzen Jeeps in Nederland.

  Ongelooflijk hoe hoog de prijzen zijn van XJ’s die door de handel worden aangeboden. € 22.500,- voor een exemplaar met relatief weinig km’s. Jeep Cherokee | 4.0i Limited | Youngtimer | 74dkm http://link.marktplaats.nl/m1318647007?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios
 11. Kapt. Bob

  Bluetooth adapter

  De carinterface werkte niet naar volle tevredenheid en heb ik weer teruggestuurd naar de leverancier. Volledig aankoopbedrag teruggekregen. Ondanks veel contact met de helpdesk, omruilen, nieuwe kabel, instellingen, resetten, etc. is mijn conclusie dat interfase niet altijd door de autoradio cd-wisselaae aansluitng wordt herkend. Erg lastig wanneer je gebeld wordt. ☹️ Jammer, want de functionaliteit, geluidskwaliteit en de service van Carinterface.nl waren verder prima. Ik heb nu weer een Parrot MKi9100 aangesloten.
 12. Kapt. Bob

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Vandaag de olie van de stuurbekrachtiging (deels) vervangen. ‘Cold Turkey’ uit het reservoir met dit handige pompje. (foto). Door de schaalverdeling weet je precies hoeveel er weer in moet. Ik haalde er 0,8 liter uit en volgend het boekje mag er 1,2 liter in dus over een poosje ga ik het nog een keer doen.
 13. Kapt. Bob

  Uconnect problemen

  Mijn ervaring met ingebouwde navigatie systemen is dat nieuwe kaarten minstens een jaar oud zijn. De software waarop het systeem werkt, is niet zo gebruiksvriendelijk als de gratis apps op mijn telefoon zoals bijvoorbeeld Google Maps of Waze (ook Google). In onze lease auto van een paar maanden oud zit een zeer geavanceerd infotainment systeem met groot scherm. Desondanks gebruiken wij nog enkel de mobiel om te navigeren. Het werkt sneller eenvoudiger en kaarten zijn bijna altijd actueel. Met een dataverbinding in het buitenlamd heb je ook de meest recente file informatie en wordt je langs de files geloodst. In Google Maps kun je ook kaarten met een wifi verbinding van te voren downloaden. Handig als er geen gsm mast in de buurt is. Sateliet kaarten zijn ook mogelijk. Mooi dat de auto verder goed bevalt!
 14. Kapt. Bob

  Jeep jk gekocht

  Stoer ding. Heb je nog meer foto’s? 🤗
×