Jump to content

Kapt. Bob

Forum member
 • Posts

  277
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Kapt. Bob last won the day on January 25 2023

Kapt. Bob had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Utrecht

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2000

Recent Profile Visitors

5305 profile views

Kapt. Bob's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

8

Reputation

 1. De speakers in de deuren willen nog wel eens uitvallen door een draadbreuk ter plaatse van het scharnierpunt. Om uit te sluiten of de speaker zelf niet defect is zou je deze kunnen testen door 1,5 v van een batterij op de aansluitpunt te plaatsen. De conus van de speaker gaat dan bewegen en je hoort een kraakje. Speaker niet defect, dan is er vermoedelijk een draadbreuk. Met een multimeter een schema kun je de weerstand van de draden opmeten vanaf de versterker naar de speaker en van de autoradio naar de versterker.
 2. 95 graden is normaal. De temperatuur staat op de thermostaat en is standaard voor de 4.0. Heb je gezien of de oude koelvloeistof erg bruin en roestig was? Een coolant flush met additief zou kunnen helpen om de koelkanalen eens goed te reinigen. Het stotteren met warme motor zou ook kunnen worden veroorzaakt door zogenaamde heat soak. Zoek maar eens op Youtube naar Jeep 4.0 heat soak. Succes!
 3. Deze all-terrain banden hebben de maat 215/75 R15. Velgen hebben lak schade (oxidatie) maar zijn niet krom of hebben stoeprandschades. Alle 4 de banden hebben nog minimaal 6,5mm profiel. Leuk als extra set voor in het terrein. Vraagprijs € 275,- Ophalen in Den Dolder.
 4. De build sheet kun je met het VIN nummer nog steeds opzoeken bij FCA. Hier staat de naam van de kleur op maar geen kleurcode. Met de overname door Stellantis is de informatie op een andere website geplaatst. Zie deze link, https://fcagroup.my.site.com/Jeep/s/equipment-listing Ik weet niet of Europese Jeep modellen ook via deze link opgezocht kunnen worden.
 5. Balen dat je motor in de soep is gelopen. Bij Fair-motors.com hebben ze verschillende dieselmotoren te koopl.
 6. Goede suggestie maar de ring gaat denk ik niet passen omdat de diameter van de trottle body van de KJ ca. 6 mm kleiner is.
 7. Het rubber manchet tussen de geluidsdemper en de trottle body van mijn XJ uit 2000 is aan vervanging toe. Wie weet het onderdeelnummer of nog beter waar ik het manchet nog kan kopen? Maasbach, Jeepparts, Cherokeeparts en B&S heb ik al geprobeerd. Tips zijn welkom! 🤗
 8. Gefeliciteerd met je nieuwe auto en welkom op dit forum. Leuk dat je gaat meedoen aan de Garbagerun. Mijn buurman is ook enthousiast deelnemer en de afgelopen keer heeft hij de run zelfs voor de derde keer gewonnen met zijn BMW 3 serie. Een 4x4 komt in de arctische omstandigheden wel goed van pas. Ga je nog veel aan de Jeep aanpassen voor de Garbagerun? Gr. Bob
 9. Mooi dat de oorzaak van het lek gevonden is. Het vervangen van de ‘door seal’ lijkt niet erg moeilijk te zijn. Kijk maar eens naar dit filmpje.
 10. Wat fantastisch om te lezen! Mooie foto’s. En de velgen zijn inderdaad erg mooi geworden. Dit model is mijn favoriet voor de XJ. na jouw verhaal krijg ik ook weer zin om te sleutelen. Morgenochtend dus op de autohobbyclub een axle seal en nieuwe backing plate plaatsen aan de bestuurderszijde. Passagierskant had ik een maand geleden al gedaan. Toen ook de backingplate vergeten 😃. Voor de drie 12 point bouten van de wielnaaf gebruik ik overigens de dop CR-V 13 mm. Ik ga de bouten wel gelijk vervangen.
×
×
 • Create New...