Jump to content

Kapt. Bob

Forum member
 • Content Count

  160
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Utrecht

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2000

Recent Profile Visitors

1656 profile views
 1. Geeft het bedieningspaneel foutcodes? Ik heb een Webasto S2000 en daar gaat een groen lampje een aantal keren knipperen op de bedieningsknop. De ‘morse’ code staat voor een bepaald defect. Mijn ervaring is dat de Webasto’s erg kritisch zijn op de juiste spanning. Toen mijn kachel na installatie niet wilde branden na het opstarten heb ik stroomkabels voor dikkere exemplaren had vervangen. Dat bleek de oplossing te zijn. Mocht je er niet uitkomen, bepaalde types zijn door een Webasto onderhoudsbedrijf uit te lezen. Succes!
 2. Dag Ab, verkocht voor de vraagprijs! ik was al er een poosje naar op zoek om mijn XJ compleet te maken. Stuur je zo een persoonlijk bericht. Groeten, Bob
 3. Onlangs heb ik mij ook in 27 mHz bakkie’s verdiept omdat ik er eentje wil gebruiken voor een 4WD reis in Engeland. Aan boord gebruik ik een vaste marifoon en een handmarifoon bij het aanlopen van bruggen. Een Midland CB Go Is het geworden en voor slechts € 86,- in huis. Een complete set met een 12 volt aansluitplug, 4 watt en een magneet dakantenne voor een goed bereik dat bij een porto echt veel minder is.
 4. It’s al lot of work and a nice thread to follow. Keep it up!
 5. CPS sensor preventief vervangen. Zoals verwacht waten de twee boutjes waarmee de sensor op de transmissie vast zit erg lastig te bereiken. Ik kon met mijn arm net langs de voorste aandrijfas komen en de boutjes me de hand er een stukje indraaien. Vastgezet met een ratel kniestuk, dop 11 mm en één meter aan verlengstukken.😊 De oude CPS bewaar ik in de auto als reserve.
 6. Welkom! 1996 is toch het laatste bouwjaar van voor de facelift met de verbeterde 4.0 die in de facelift is gebruikt?
 7. Heb je een plaatje hoe de velg eruit ziet?
 8. Heel erg mooi! Donkerblauw met licht grijs interieur. 👍 Leuk dat je alles origineel wil houden. Dat is ook het plan voor mijn XJ, alhoewel ik inmiddels wel een paar lichte upgrades heb gedaan voor de speakers, eindversterker en een rvs uitlaat van Magnaflow. Het klinkt allemaal een stuk beter! De velgen op de laatste foto zijn overigens de originele 15 inch velgen die bij het modeljaar 1999 horen. Heel veel plezier met de Jeep. Bob
 9. In dit filmpje wordt duidelijk uitleg gegeven over de functie en werking van de drie sensoren op de trottle body. Op 9:00 wordt gesproken over de symptomen van slecht werkende TPS sensor bij het cruisen op de snelweg. Is dit het ‘bokken’ wat jij hebt Hans?
 10. Ha Arjan, Ik reageerde op het bericht van zjsid met een quote en daarmee indirect op zijn topic van vorig jaar waarvoor hij de terugkoppeling met oplossing in dit draadje postte. Zijn oplossingsrichting, de CPS sensor vervangen, is voor Hans106 erg waardevol vermoed ik. Een uurtje werk, mooi! 👍 Uiteraard horen we nog graag van Hans106 of het gelukt is?
 11. Bedankt voor de terugkoppeling, mooi dat het opgelost is. Binnenkort ga ik de CPS sensor ook (preventief) vervangen. Met twee paar handen schijnt het makkelijker te gaan. Iemand ervaring?? Op verschillende Amerikaanse fora gelezen dat die van Mopar het langste meegaan. Het prijsverschil met een imitatie is erg groot maar ergernis kost tijd. En tijd is geld zullen we maar zeggen 😏.Let wel op de verschillende stekkers die per bouwjaar kunnen verschillen. De bekende verkooppunten in Nederland vermelden helaas geen fabrikant op hun website. Ik heb de CPS sensor daarom via Rockauto.com in de USA besteld. Uiteraard een Mopar. Made in Mexico staat er op. 🤔
 12. Leuk! Waar heb je de bedrading aangesloten? Was dit af fabriek al voorbereid en gezekerd?
 13. Het mooiste is wanneer je het spruitstuk kan onderdompelen in een bak met ontvetter. Anders een paar busjes remmenreiniger leegspuiten? Hierna zeer goed droogblazen.
 14. Bougie heeft veel vetaanslag. Te veel olie in de verbrandingsruimte? Mooi dat je doorgaat met het onderzoeken van de oorzaak. Het project is boeiend om te volgen. Je geeft niet op! 💪
×
×
 • Create New...