Jump to content

Kapt. Bob

Forum member
 • Posts

  248
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Kapt. Bob

 1. Zoek even op ‘Limited Slip Additive’ voor de verkoopadressen. Of koop diff olie waaraan het additief al in zit zoals bij Kroon waarnaar de link hierboven verwijst.
 2. Tja, wat is het? Zou de vooroorlogse Jeep er zo uit hebben gezien als die had bestaan? Marktplaats - Jeep G J
 3. Het Jeep virus heeft je goed te pakken! Gefeliciteerd met de JKU.
 4. Heb van de week een 2” liftkit door Maasbach 4x4 in Amersfoort laten monteren. Uiteraard ook een nieuwe stuurdemper. Erwin Maasbach adviseerde daarvoor ook een Old Man Emu, volgens hem zijn dat de beste stuurdempers.
 5. Die hemelbekleding is goed gelukt. Erg netjes geworden. 👍 Antidreunplaten aanbrengen staat ook op mijn lijstje. Heb je die ook op het brandscherm aangebracht toen je het dashboard voor de kachelradiator hebt verwijderd?
 6. Op de website www.4low.nl zie ik dat het blokje van de spanner voor een XJ los te koop is. Wellicht past het ook op een Wrangler. Zie hier: https://www.4low.nl/webshop/jeep-cherokee-xj/bout-en-spanner-voor-poelie-cherokee-xj/ Ik kwam het toevallig tegen.
 7. Dit was de eerste en tevens laatste keer naar Fürsten Forest. Door de corona pandemie was het park te lang gesloten. De Nederlandse eigenaren hebben het park inmiddels verkocht. De nieuwe eigenaar heeft andere plannen. Erg jammer! https://www.jeep-forum.de/threads/fursten-forest-wurde-verkauft.135443
 8. Geweldig mooi! Goede vondst. (Stiekem jaloers ook 🤭).
 9. NTK is oem voor O2 sensoren. Er was ooit een recall : http://jeep-manual.ru/index.php?page=152 Rockauto.com heeft alleen een downstream sensor op voorraad. Met import- en verzendkosten komt je op ca. €100,-. Meestal met 5 dagen in huis met FedEx en optie pré pay custom charges aangevinkt. Voor het bestellen zou ik eerst de bedrading en de sensors goed doormeten. Kost niets.. How to: https://troubleshootmyvehicle.com/jeep/4.0L/how-to-test-the-oxygen-sensor-1
 10. Op de website van de ANWB kun je via de koerslijsten een indicatie van de waarde verkrijgen. Koerslijst ANWB Veel succes met de verkoop, Bob
 11. Vandaag de H4 wiring harness upgrade van Ksuspension voor de koplampen aangesloten. Link naar website Ksuspension met installatie filmpje Met de sterkste en straatlegale Philips Racing Vision H200 halogeen lampen heeft mijn XJ een nog betere lichtopbrengst.
 12. 😃 Ik geef altijd aan dat het sleutelen puur op ‘therapeutische basis’ is. Dit levert altijd wel een glimlach op! 😸
 13. Probeer de brandstofdruk eens te meten? Best kans dat bij de eerste keer starten er nog onvoldoende druk wordt opgebouwd en dat dit bij de tweede keer dan wel lukt.
 14. Mooi dat je het probleem zo snel en eenvoudig hebt opgelost. Op de website van Kroon oil kun je op kenteken vinden welke vloeistoffen voor jouw Jeep worden aangeraden. https://www.kroon-oil.com/nl/
 15. Op de website van https://www.ngkntk.com kun je de onderdeelnummers wel vinden voor jouw Jeep. NTK = OEM
 16. Leuk filmpje van de ANWB dat in het Oorlogsmuseum Overloon begint met de voorvaders van de Jeep.
 17. Ik heb een XJ uit 2000 met de bekende 4.0 lijnmotor. Geen storingscodes gehad maar wel het idee dat de verbranding beter kon. (Beetje perfectionisme van mijzelf 😉). En wie weet gaat de auto nog iets zuiniger rijden. Ik moet eerst nog wat kilometers gaan maken om te zien of het beter wordt. De pcm is net gereset. Jouw storing is denk ik wat anders. Lastig om op te sporen. Probeer eens een stukje te rijden door voorste O2 sensor bij de stekker los te koppelen? Ipv de gemeten O2 waarde neemt de motorcomputer een standaard waarde aan. Je krijgt wel een code maar de motor kan ook zonder problemen goed draaien. Op die manier kun je uitsluiten of het de voorste O2 sensor is.
 18. Twee nieuwe O2 sensoren gemonteerd. Geen Bosch maar de OEM van NTK. Op de brug bij de autohobbyclub kon ik er gelukkig goed bij want de oude sensoren verwijderen viel mij erg tegen. Muurvast! Brander erop, hamer, nog een keer de brander maar dan veel langer en met een paar flinke klappen op de steeksleutel uiteindelijk los!
 19. Welkom Frank. Mooie rode uitvoering. De Wrangler ziet er erg stoer uit. In Spanje heb je met de bergen een fantastische plek om de Jeep uit te proberen. Is het makkelijk om een goede Jeep in Spanje te kopen? M.vr. gr. Bob
 20. Tof dat je zelf gaat sleutelen. Op de pagina XJJEEPS.COM kun je verschillende documenten vinden. Het boek Haynes Repair Manual kun je overslaan. Daar staat niets over het vacuüm systeem in.
 21. Weekendje Fürsten Forest. Even een Laro helpen die bij het naar beneden rijden van de helling in de zijkant vast zat en niet meer achteruit de helling op kwam. Het was mevrouw haar eerste kennismaking met terreinrijden…. 😬
 22. Je bent op zoek naar een ISO adapter. Afhankelijk van het bouwjaar en type heeft Jeep verschillende stekkers toegepast. Jouw originele radio heeft denk ik een grijze en een zwarte stekker. Op bijvoorbeeld deze website kun je de juiste adapter kabel vinden en bestellen. Succes met inbouwen.
 23. Op Youtube kun je prachtige filmpjes vinden van bijvoorbeeld Magnaflow (rvs) of Flowmaster. Er is veel keuze in volume en klank.
×
×
 • Create New...