Jump to content

Arcblizz

Forum member
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Arcblizz last won the day on April 11

Arcblizz had the most liked content!

Community Reputation

1 Neutral

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Compass
 • Bouwjaar
  2007

Recent Profile Visitors

338 profile views
 1. je weet niet hoe nauwkeurig de apparatuur is, dus zou ik er gewoon een tijdje mee rijden tot alles ingesleten is op elkaar.
 2. ik zou de cilinders licht handmatig honen en dan de nieuwe zuigers erin.
 3. Motor kun je ook beter inrijden ipv in te laten lopen Dan koelt ie beter door de rijwind.
 4. daar is toch niks aan veranderd na revisie van je blok? Ik zou het eerst in de nieuwe onderdelen zoeken zoals cilinderkop, zuigers en misschien wel je nieuwe ontsteking. Of bijv. ligt de bovenkant van je zuiger wel gelijk aan of lager dan bovenkant onderblok? zijn de cilindergaten in de koppakking gelijk of kleiner dan de diameter van de cilinders? Kan zijn dat de zuiger iets boven het blok uitkomt en tegen de ring in de koppakking aan tikt waardoor de zuigerveer is gaan klemmen. Heb je met het plaatsen van de zuigers de cilinders wel ingesmeerd met olie?
 5. Heb je die software nieuw ge-installeert samen met je ontsteking?
 6. is bij een gietijzeren blok ook minder van belang dan bij een aluminium blok. En natuurlijk de hoeveelheid er opgeboord wordt en waar het blok voor gebruikt wordt. (Bij racerij kleinere toleranties dan bij straat gebruik) Maar dan nog verklaart dat niet de detonatie die je op de zuigers hebt gehad.
 7. Lijnboren heeft niks met de cilinders te maken, lijnboren is voor de lagers van de krukas. Waar jij me in de war bent is dat er dan een plaat op het onderblok wordt gemonteerd op de plek van de cilinderkop om het onderblok op dezelfde voorspanning te zetten alsof er een cilinderkop op zit.
 8. Het blok teveel afgevlakt waardoor je compressie verhouding te hoog is en daardoor voortijdig gaat detoneren (pingelen) Kop pakkingen zijn vaak in verschillende diktes te verkrijgen, als je een dunnere pakking hebt gebruikt dan standaard dan gaat je compressieverhouding ook omhoog en als dan ook het blok nog afgevlakt is dan is de verhouding nog hoger. Met hydrolock waren er stukjes uit de bovenkant van je zuiger gebroken.
 9. Arjan, Zijn de verbrandingsruimtes van de oude en nieuwe kop even groot? (best te meten door te vullen met water en kijken hoeveel CC erin gaat) Ik heb volgens mij geen foto gezien van je oude kop en zn verbrandingskamers.
 10. Je zult moeten uitliteren om de compressieverhouding uit te rekenen, dit kun je niet doen door compressietest. Zuiger op BDP en kijken hoeveel cc erin gaat en dit doe je ook met de kop, daar tel je de inhoud van het cilindergat van de pakking bij en dan moet je eigenlijk niet hoger komen dan een compressie verhouding van 1 op 10.( misschien zijn de holtes in de nieuwe zuigers wel kleiner(minder diep dan de orginele)) Kom je daarboven dan heb je kans dat de motor met euro 95 gaat pingelen/detoneren, dit kun je wel oplossen door eventueel octaanbooster toe te voegen of op superbenzine te gaan rijden.(98ron). (met de racerij reden we met 1 op12,5 en dan moest er met de toenmalige superbenzine octaanbooster bij die het octaangehalte opkrikte tot 105-110)
 11. Is er misschien een te dunne koppakking tussen gekomen? te hoge compressie wil ook pingelen veroorzaken in samenwerking met euro 95.
×
×
 • Create New...