Jump to content

stephan

Forum member
 • Content Count

  196
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

stephan last won the day on August 8 2017

stephan had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  CJ-7
 • Bouwjaar
  1979

Recent Profile Visitors

1922 profile views
 1. Op een cj7 van 76 tot 81. Wellicht ook op een latere als de sloten aangepast worden. Dan passen ze ook in een yj.
 2. For example cl400 clevite inloop pasta.
 3. Ik zou beginnen met bepalen hoeveel olie je nu echt mist. Dus kijken hoeveel liter er nog in zit en bepalen aan de hand van gereden km's wat je hebt verbruikt. Je compressie is goed maar dat zegt niet alles.. daar waar olie zit verlies je minder lucht.. ik zou nog niks demonteren maar eerst met een camera inspecteren. Daar waar de olie binnen komt en hij verbruikt veel kun je wellicht spoel sporen ontdekken. Heb je wel een camera nodig die op 2 standen kan kijken. Vergelijk dan cil 2 met cil 6
 4. Je treft het niet.. misschien goed om te vermelden hoeveel olie je miste. Dus hoeveel erbij moest op weer exact op pijl te komen. Je zou met een cameraatje door de bougie gaten kunnen kijken als deze eruit zijn.
 5. Klinkt als de lucht omloopklep (eacv) ervan uitgaande dat je een benzine versie hebt. Die zit denk ik onder je gasklep. Die zorgt ervoor dat de motor een verhoogd toerental loopt als deze koud is.
 6. Jeep parts in Lomm heeft een tj voor onderdelen. Daar zit een zwarte hardtop op.
 7. Zie mijn eerdere reactie.. wel apk punt dus.
 8. Nee hoor de cilinders moeten worden geteld en overeen komen met raadpleeg scherm. Dus als je een v8 plaatst moet je omkeuren..
 9. Toch maar even terug beredeneren of je alles wel juist gemonteerd hebt zou ik doen(koppelomvormer, flexplaat etc). Pas als je daar zeker van bent de rest uit sluiten.
 10. Verstuiver tikt altijd als je met schroevendraaier luistert. Als deze lekt op brandplaatje merk en ruik je het direct. Kan me niet voorstellen dat je dit geluid niet onder de kap kunt horen eigenlijk.
 11. Koud of warm nog van invloed? Is het bij net na de motor aanslaat nog erger? Ik zou toch ook maar even aan de onderzijde vd motor luisteren. Stinkt niet naar diesel? Klinkt als lekke verstuiver, of drijfstang lager.
 12. Klopt.. schuursponsje met dasty werkt perfect. Kost je wederom 60 tientjes..
 13. Heb je ook een nieuwe nokkenas geplaats omdat je een half uur onbelast hebt staan draaien? Zal vast in het boek gestaan hebben anders doe je het niet. Ik zelf doe dat nooit tenzij je nokkenas vv is. Koelsysteem ontluchten en 1x warm rijden en vervolgens volledig af laten koelen om alles te laten 'zetten'.
 14. Vervelend na al dat werk. Ik persoonlijk zou alvorens te gaan demonteren eerst nog een cilinder lektest uitvoeren. Kan al een richting geven waarin je moet zoeken..
 15. Moeilijk te zien maar volgens mij is jouw dynamo poelie niet voor 6pk riem.. tel de ribs is van alle poelie's zou ik zeggen.
×
×
 • Create New...