Spring naar bijdragen

Cannonball

Forum member
 • Aantal bijdragen

  1 613
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  6

Cannonball last won the day on April 23 2013

Cannonball had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

11 Neutral

Over Cannonball

 • Rang
  Son of a Rebel
 • Verjaardag 05/08/1989

Contact Methods

 • MSN
  kenneth.van.huet@hotmail.com

Profile Information

 • Gender
  Male

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  CJ-5
 • Bouwjaar
  1976

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Inschakelen
 1. Cannonball

  Lekkage dak

  heb nog nooit een jeep gehad die droog blijft van binnen. Maar als je de garantie hebt, moet je er gebruik van maken.
 2. Cannonball

  Resurrection of the Mohawk...

  De pin en veer is nodig om de speling van de nokkenas tot minimaal te houden. Als goed is, is dit pas van toepassing bij een 258 blok vanaf '81. Zelf heb ik een 232 blok van '76, hier zit een bout in zonder gat. Helaas kwamen bij mij de merktekens niet overeen. Gelukkig zijn de amc motoren geen racemotoren en kijkt het niet zo nauw. Ondanks dat het niet zo nauw komt, is het beter om dit juist te hebben natuurlijk. Verder heb ik nog steeds een lekkage bij de keerring, blijkt dat mijn harmonic balancer te veel is ingesleten, hiervoor zijn 'sleeves' te koop. Wel een dingentje om na te kijken, ik kan alles weer los halen.
 3. Cannonball

  Dutch Rebel

  Stoffig hier na een jaar. Afgelopen periode veelal gereden i.p.v. gesleuteld. Na het plaatsten van een HEI ontsteking liep de jeep motorisch veel beter. De bobine van de originele ontsteking was overleden en er was een HEI tweedehands te koop, dus die beslissing was snel gemaakt. Nu de jeep mechanisch goed in elkaar zat een aantal evenementen van de Jeepclub bezocht zoals Heerde, Weeze en Overloon. Verder ook een super weekend gehad tijdens het Drentheweekend. Hier heb ik ongemerkt tijdens de tour het rubber tussen de neus en het chassis verloren. Gezien er een 3 inch bodylift op zit en ik geen zin had om een volledige bodylift aan te schaffen, ben ik opzoek gegaan naar een andere oplossing. Wat blijkt, een rubber opzetstuk voor een vuistje om tegels te leggen is even hoog en breed genoeg om de neus te ondersteunen. Bij het linkerachterwiel zat een flink stuk waar de verf omhoog kwam. Leek mij verstandig om dit weg te werken voordat het erger werd. Nu bleek de roest afkomstig te zijn van een slechte lasnaad die door de vorige eigenaar is gezet. Voor een paar euro een mooie, werkende Warn 8274 kunnen kopen. Weliswaar een 24v maar met een andere motor is dit simpel om te bouwen. Ook het relais moet omgebouwd worden maar die was al niets meer waard dus hiervoor zal een albright in de plaats komen. Natuurlijk moest er een bumper gemaakt worden. Mijn oom is een geweldige lasser/metaalbewerker die houdt van personalisatie. Niemand kan meer ontkennen van wie de bumper is. Lier opgeknapt a.d.h.v. de volgende link, erg handig. https://www.pirate4x4.com/tech/billavista/8274/8274.htm Stevig is een 'understatement'. Bovenop het chassis zijn twee strips van 10mm gelast vervolgens zijn hier m16 gaten in geboord en draad getapt. Verder zag ik op facebook een aantal maanden geleden een opvallende set stoelen voorbij komen. Toen ik goed keek, waren het de originele stoelen uit de eerste rode Dutch Rebel. Deze stoelen heeft mijn vader toen speciaal laten maken door R.S.W. (https://www.rsw.de/) waar ik mij nog kan herinneren als kleine jongen deze stoelen in Duitsland te hebben opgehaald. Voor stoelen van 15/20 jaar oud zagen ze er nog goed uit. Met dank aan Black Bear en 4Offroad dat ik deze stoelen nu in mijn eigen jeepje heb kunnen zetten! Komende plannen: - APK keuring - Benzinevlotter vervangen + fatsoenlijke benzine meter installeren - Lier afmaken + aansluiten - Start maken aan de opbouw van mijn M416 trailer. Cheers.
 4. Cannonball

  Warn lier

  Verkocht, kan op slot!
 5. Cannonball

  Jeep embleem motorkap

  Af en toe op marktplaats te vinden voor absurde prijzen... 😐
 6. Cannonball

  J8

  Dit is een bekende, toen was het nog een smurf
 7. Cannonball

  Motor warn 8274 24v

  up!
 8. Cannonball

  Warn lier

  gereserveerd
 9. Cannonball

  ATF 1984 Wagoneer

  https://www.kroon-oil.com/nl/productadvies/personenwagens/jeep-eu/wagoneer-sj/wagoneer-59l-n-2bbl/29933/219434/#!/component:219434/ Deze website altijd als richtlijn gebruikt voor mijn jeeps
 10. Cannonball

  Longarms vs flexarms

  Flexarm of controlarm is de overkoepelende term van het product en daar heb je dan 2 soorten in, de shortarm en longarm. Van zowel de shortarm als de longarm zijn dan weer verschillende varianten.
 11. Cannonball

  Warn lier

  up! Nieuwe prijs 500,-
 12. Cannonball

  Warn lier

  👞
 13. Cannonball

  Warn lier

  Goed werkende Warn lier te koop.Betreft een Warn XD9000i, 4100 kg trekkracht.Enkele relais vervangen, motor los gehaald en schoon gemaakt, koolborstels zien er nog als nieuw uit.Inclusief handbediening, exclusief staal of synthetische kabel. Elders: 700,- Forumprijs: 550,-
 14. Cannonball

  Gezocht goede motorkap voor mijn CJ

  De motorkap van de nekaf is 5 inch korter, mocht je een motorkap van een cj5 kunnen overnemen moet deze van het boujaar 1973 of later zijn. CJ5 motorkap is rond 1972 langer geworden ivm de komst van de 6 in lijn motoren. Gezien de nekaf een ouder bouwjaar hebben, verwacht ik niet dat deze motorkap past.
 15. Cannonball

  Motor warn 8274 24v

  Ivm met ombouw naar 12volt is deze motor overbodig. Functioneert naar behoren. VP 200,-
×