Jump to content

wimbo

Forum member
 • Posts

  544
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

wimbo last won the day on May 9 2022

wimbo had the most liked content!

About wimbo

 • Birthday 09/25/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Eeklo, Belgi

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  CJ-7
 • Bouwjaar
  1985

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

wimbo's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

9

Reputation

 1. Op wikiloc staan er enkele
 2. ik nog wel 4 stuks liggen denk ik
 3. Als iemand die zoekt? Zijn schaars
 4. En nu het grote dilemma. Beginnen met schuren op de hoeknaad en zien wat er onder zit? Is dat zelf bij te werken indien niet doorroest? Hoe behoud ik de stickers? Tips welkom!
 5. Geb ik ook gedaan. Float level en benzinedruk zijn belangrijk. Er wordt geadviseerd een druk regelaar voor een weber te installeren. Hier een linkje https://www.google.be/search?q=setting+float+level+weber+32/36&client=safari&channel=iphone_bm&prmd=isvn&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=2ahUKEwi19N2cwqX3AhUB76QKHQFNCPEQ_AUoA3oECAIQAw&biw=375&bih=635&dpr=3#fpstate=ive&vld=cid:1aafd455,vid:u5C-paKEh-Y,st:0
 6. Ik had dat ook bedacht maar hoopte dat ik het fout had. Dat wordt dan een klusje om de radiator aan te passen. Ik bekijk eens hoe dat het best kan. Er is alvast ruimte om die dieper in de grille te plaatsen. Gezien de neus wordt gedemonteerd is dit het moment om dat te doen. Kleine klusjes worden altijd grote werken 😕
 7. Vandaag de nummerplaat verlichting aangesloten en luidsprekers tussen rolkooi en spatborden gemonteerd. Ook de v-riem voor de alternator proberen demonteren. Deze begon te slippen en zag er nogal rafelig uit. Helaas zit de nieuwe alu radiator te dicht bij de koelschroef. De riem geraak er niet voorbij. Ik zal de grille moeten losmaken om deze eruit te krijgen 🙁. Dit is het moment om de dpatborden te verwijderen, het motorcompartiment te poetsen en het voorste stuk van het frame te schuren/lakken. Er komen nog wat klussen bij. De motorsteunen lijken versleten en zal ik vervangen. Het olie carter is een beetje roestig. Dat ga ik demonteren, binnen en buitenkant reinigen en daarna van een nieuwe laklaag voorzien. Achteraf ben ik niet zo zeker dat ht stuurhuis lekt. De onderste radiatorslang zat niet strak en lekte. Rose koelvloeistof lijkt rood en is een beetje vettig. Ik ga dat uitspitten. In elk geval heb ik een revisiekit voor het stuurhuis klaarliggen.
 8. Vorige week de ontsteking afgesteld met stroboskoop en de carb met vacuummeter. De motor Liep al goed maar nu perfect. Het stuur recht gezet zodat de wielen en het stuur mooi recht staan. Dan een paar hellinkjes gedaan op een parcourtje. Te lui om de vrijloopnaven om te zetten dus met enkel de achterwielen naar boven getuft. Na een paar boze blikken van fietsers weggegaan. Bij thuiskomst is nieuw probleem opgedoken, lekkage aan de uitgaande as stuurhuis. Ik heb nog ergens een herstelsetje liggen en dat wordt dan ook mijn volgende post.
 9. Misschien ook eens de steppermotor losschroeven en reinigen. Die kan bij vervuiling onregelmatig stationnair lopen veroorzaken. Mss zelfs hele gasklephuis eraf en reinigen.
 10. Mooi gedaan. Altijd fijn als je jeep een stukje beter wordt.
 11. Vandaag een beetje aan de jeep gewerkt. Voorbereiding losmaken voorraamframe, dus bouten scharnieren weken met WD40. Ook een stroomonderbreker gemonteerd. de kabels via de doorgang emissie controle onder het dash geleid waar de EMU vervangen is door een robuuste schakelaar. Die zit daar mooi uit he zicht en toch binnen handbereik. Daarna eens gekeken waarom het gas niet volledig openging bij ingeduwd gaspedaal. Blijkbaar haperde het pedaal, nadat dit opgelost was ging het een stuk beter bij volgas. Topsnelheid piekte boven wat de snelheidsmeter kon aangeven. Daarna een ritje met mijn ma die intussen 82 jaar is.
 12. Vandaag de eerste zonnige zondag sinds lang. Dus de softtop gemonteerd. Omdat het nog niet warm genoeg is deze nog niet volledig opgespannen. Nieuwe ramen zien er goed uit. Let op het verschil met het originele achterraam. De radio aangesloten en high beam switch hersteld. Nu werkt het groot licht en dimlicht.
×
×
 • Create New...