Jump to content

michel1972

Lifetime Members
 • Content count

  5514
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  63

michel1972 last won the day on January 6

michel1972 had the most liked content!

Community Reputation

136 Excellent

About michel1972

 • Rank
  Why So Serious

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Wrangler
 • Bouwjaar
  N.v.t.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Enable
 1. michel1972

  auto rijdt stug

  Hallo, Een liftkit onder een jeep hoeft er niet altijd voor te zorgen dat een jeep stug rijdt. Dat is mede afhankelijk van het type liftkit ( veren en schokbrekers ) Het kan zomaar zijn dat een verhoogde jeep soepeler rijdt als een redelijk normale jeep. Verder zijn je 33 inch banden niet alleen breder maar ook een stuk hoger als de banden die er originerel onder zitten als de jeep niet verhoogd is.
 2. Ken wel bedrijven die geen 10 euro verzendkosten rekenen maar daar kost deze sensor weer 17,95. Tja waar zit dan de winst.
 3. michel1972

  Let op: Rubicon met JUNK Title

  Ook dealers kijken soms niet verder dan hun neus langs is. Jeep is al een tijdje in Nederland. Hoeveel mensen zullen er een rapport opvragen als ze een auto gaan kopen? Denk dat dat percentage de 25% niet haalt.
 4. michel1972

  katalysator

  Bedrijven krijgen dagelijks een hoop te verwerken aan vragen en uitzoekwerk. Ik begrijp wel dat bedrijven soms mensen geen keuze geven. Jij bent dan misschien anders maar ik heb vaak gezien dat bedrijven iemand aan de foon hadden wel 5 keer op de dag en elke keer veranderde die persoon weer. Dan was het te duur, dan was de jeep het niet waard dan ging hij het onderdeel 2e hands halen, dan was de reparatie te duur en wilde de persoon de oude olie enz gebruiken en de nieuwe olie niet betalen en als alles gemaakt was kwamen achteraf de klachten dat het trilde of geluid maakte terwijl hij zelf die zooi 2e hands had gekocht en zo lopen er legio mensen rond die een auto hebben die ze net wel of niet kunnen betalen en dan verwachten ze ook nog goed werk tegen de laagste kosten. Ik zeg niet dat jij zo bent maar zo komen ze wel veel mensen dagelijks tegen en daar zijn de goede klanten de dupe van dat bedrijven minder transparant zijn. Geen idee hoe jij het gevraagd hebt maar als je kat kapot is wil je dat die gemaakt wordt en als ik iets laat maken vraag ik vooraf de prijs op. Bevalt mij die laat ik het repareren. Bevalt die niet dan gaan we praten. Dat is de keuze die ik aan een bedrijf voorstel andersom vind ik niet dat het bedrijf die keuze moet maken. Kapot is kapot. Dan kunnen ze jou ook benaderen over welke olie wil je hebben, wat voor oliefilter, welke remblokken of schijven. Zo kan je nog wel effe doorgaan. Als bedrijven dan voor elk dingetje contact moeten opnemen hierover dan is het end wel zoek lijkt mij.
 5. michel1972

  katalysator

  Vanuit de USA thuis geleverd. Kom je uit op 181 dollar is 163 euro.
 6. michel1972

  katalysator

  Elk bedrijf heeft zijn of haar relatie bij wie ze onderdelen bestellen en tussen die onderdelen heb je ook weer te maken met A, B, C of Z kwaliteit. Een originele nieuwe kat kan je serieus wat geld kosten als je het laat uitvoeren bij een dealer. Sommige garages werken niet met imitatie spul en willen alleen A-kwaliteit gebruiken en dan betaal je ook weer meer. Tevens heeft niet elke garage zin om het hele net af te zoeken naar de goedkoopste kat of andere onderdelen. Als tie nog tig klanten heeft elke week is tie meer bezig met het afpluizen van het internet dan sleutelen aan auto's.
 7. michel1972

  Auto importeren uit USA

  Om een auto te importeren heb je minimaal de volgende autopapieren nodig Fahrzeugschein (teil 1) Fahrzeugbrief (teil 2) Verder is het handig om documenten als een koopovereenkomst, het CVO (geboortecertifitaat) en de Duitse keuringspapieren bij de auto te hebben Factuur of koopovereenkomst HU/AU keuringsrapport (Niet verplicht, dit is de Duitse APK, de RDW neemt deze over indien je het origineel bij de auto hebt) CVO, Certificaat van Overeenstemming (Het bewijs van typegoedkeuring. In Duitsland bekend als Certificate of Conformity (COC), of EWG übereinstimmingsbescheinigung) De duitse eigenaar gaat de auto schorsen / afmelden.
 8. michel1972

  Vermogens verlies motor

  Of zijn ooit de assen vervangen door andere assen en is hij van de standaard 4.10 R&P naar 3 nog wat gegaan.
 9. michel1972

  Diff vervangen

  Eerst openmaken en bekijken wat er loos is. En als je alles vervangt en gaat afstellen heb je wel de juiste apparatuur nodig. Alles eruit halen en vervangen en plaatsen zonder de juiste afstelling en apparatuur kan ertoe lijden dat je na alles vervangen te hebben binnen een korte tijd weer alles moet vervangen omdat het niet goed afgesteld was.
 10. michel1972

  Auto importeren uit USA

  Punt 5 is van toepassing en de auto moet op iemands naam staan die woonachtig is in Duitsland. Dat moet toch geen problemen geven. Er is vast wel een bedrijf of persoon te vinden die dat kan regelen zonder al teveel problemen.
 11. michel1972

  Auto importeren uit USA

  Wat is de reden vd route USA - Duitsland - NL? Heeft de auto geen Europese goedkeuring dat je eerst naar Duitsland gaat of is de auto nog redelijk nieuw dat je eerst Duitsland aandoet vanwege een andere CO meting dan hier in Nederland? Om een voorbeeld te geven dat hier ook veel mogelijk is. De onderstaande CJ8 was in Duitsland niet zomaar goedgekeurd in zijn huidige staat maar kwam hier in Nederland gewoon door de RDW keuring heen en komt uit de USA. https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/jeep/m1396500893-jeep-cj8-scrambler-1984-4-bak-4x4.html?c=a2384ef0ece270f44503df9f8598c624&previousPage=lr
 12. michel1972

  Complete verwarming Wrangler tj

  Ik zou er een prijs bij plaatsen tenzij het gratis is.
 13. michel1972

  chief motor

  Eigenlijk alles wat met de motor te maken heeft moet je veranderen. Dus gehele motor met startmotor, dynamo, waterpomp, ontsteking, headers, intake, balancer, starterkrans enz. Dus beste een turn-key engine plaatsen nieuw of gebruikt. Probeer als je een motor koopt een aankoopbewijs ofzo iets re regelen. Er zijn namelijk wat geluiden die al tijden gonzen en waarbij nog niks op papier staat en dus ook niet zeker zijn dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren maar waar rook is, is vuur dus zorg voor een aankoopbewijs van de motor dat als de RDW ooit de regels misschien gaat aanpassen je niet voor verrassingen komt te staan als ze de auto checken en er een ander blok in zit die niet conform typegoedkeuring is. Dus zorg bij aanschaf motor voor aankoopbewijs of iets van bewijs met gegevens van hoe je aan dat blok bent gekomen mocht dit ooit noodzakelijk worden.
 14. michel1972

  Onderhoudskosten Jeep XJ

  Als je alles zelf kan doen dan blijf je er wel onder maar helaas hebben velen niet die mogelijkheden en zoals Masis al aangeeft kan het snel gaan met de kosten. Vergeet ook niet dat jeeps onderhoud vergen. Ze gaan wel eens kapot en moeten dan gerepareerd worden. Elke 15000 km heeft een XJ een beurt nodig als ik het me goed herinner en laat je het uitbesteden aan een garage dan kost een monteur al gauw 45 euro ex btw per uur en dat kan oplopen tot 70 a 75 euro ex btw per uur.
 15. michel1972

  motorkapscharnieren

  www.jeepparts.nl 4offroad.nl summitracing.com quadratec.com shop.asp-eberle.com Lobbyen kan lonen als je onderdelen zoekt. Dan is de 1 goedkoper en dan weer de ander. Het zijn net supermarkten met hun eigen prijzenoorlog.
×