Spring naar bijdragen

michel1972

Lifetime Members
 • Aantal bijdragen

  5 459
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  63

michel1972 last won the day on January 6

michel1972 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

136 Excellent

Over michel1972

 • Rang
  Why So Serious

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Wrangler
 • Bouwjaar
  N.v.t.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Inschakelen
 1. michel1972

  Bijzondere Advertentie's

  https://www.ebay.com/itm/2018-Jeep-Wrangler-JL-Rubicon-Unlimited/273693188905?hash=item3fb962a329:g:vTYAAOSwJ4hcUk0P:rk:1:pf:0&vxp=mtr
 2. michel1972

  37 op rubicon

  Heb je een korte of lange rubi? Dat is mede bepalend voor de levensduur van de vooras ivm gewicht auto. Ik weet dat er jeepers zijn die hun dana 44 rubi vooras kapot hebben gereden en deze vervangen hebben voor een zwaarder exemplaar. Het gaat er eigenlijk ook niet om of het heel blijft maar hoe jij ermee om zal gaan. Alles kan kapot als je de drek ermee in gaat. De JK Rubi assen zijn goed maar zeker niet onverwoestbaar. 60000km voor een ruim elf jaar oude auto is niet veel. Vandaar de opmerking een Duitser die zeker vaak thuis bleef of leuker/beter speelgoed had om meer te gaan rijden.
 3. michel1972

  37 op rubicon

  Dat is een Duitser die niet vaak weg ging..... 😎 Waarom zou dat niet lukken met de Rubi assen? Het werkte toch ook bij je andere jeep en die had assen die minder sterk zijn en waarschijnlijk ook geen 4.11 overbrenging hadden.
 4. michel1972

  Schokdemper en wegligging

  Vind 1 op 9 nog vrij netjes eigenlijk op de lange afstanden. Zijn de Monroe shocks speciaal voor de jeep? Verder is 25 euro een koopje per shock. Persoonlijk zou ik er geen wonderen van verwachten. Zoals JeePee aangeeft kunnen andere zaken de reden voor het bong bong billa bong bong rijgedrag zijn. Is jouw jeep verder standaard? Wat voor banden en wat voor bandenspanning.
 5. michel1972

  www.4x4proyect.com "adres voor jeep onderdelen"

  Was op zoek naar wat onderdelen voor mijn jeep en kreeg van een kennis dit adres door. Denk niet dat ze met alles goedkoper zullen / kunnen zijn maar moest een paar zaken hebben en dat scheelde toch ruim 300 euro met hier in Nederland. Heb een ARB twincompressor besteld. In Nederland was hij overal 500 euro of meer excl. bezorgen. Ik kocht hem bij www.4x4proyect.com voor 460 euro thuis geleverd. Bestelde ook 2 x ARB airlockers. In Nederland samen 1998 euro of meer excl. bezorgen per stuk. Ik kocht ze bij www.4x4proyect.com voor 1712 euro thuis geleverd vrij vlot.
 6. michel1972

  APK plicht auto's 50 jaar uitgesteld

  Klopt helemaal. Dat is ook mede de reden dat de milieuzones in Rotterdam op de schop gaan. Wel verbieden dat je benzine of diesel auto van voor een bepaalde leeftijd niet in het centrum mocht komen maar de cruisseschepen wel toelaten. Uiteindelijk lost Rotterdam het anders op door zones autovrij te maken straks.
 7. Toch mooi om te zien dat zaken van 8 jaar terug nog steeds bekeken worden 😎
 8. michel1972

  APK plicht auto's 50 jaar uitgesteld

  Gerucht gaat dat het milieu er ook mee te maken heeft.
 9. michel1972

  APK plicht auto's 50 jaar uitgesteld

  De vrijstelling van de apk-plicht voor auto's van vijftig jaar en ouder is uitgesteld. Dit betekent dat enkel voertuigen van vóór 1 januari 1960 vrijgesteld zijn van de apk.
 10. michel1972

  Zoekt er iemand nog een Comanche

  Te koop aangeboden in Duitsland maar dat moet niet al te lastig zijn een Comanche longbed voor een schappelijke prijs. https://www.jeepforum.de/classifieds/item/8853-jeep-comanche-40-autom-4x4-long-bed/
 11. michel1972

  Aankoop Wrangler

  Als ik een standaard Wrangler zou kopen zou ik hem niet zo maken zoals op de foto. Dan zou ik gaan voor een versie met de 4.0 HO motor. Dat geeft zoveel meer plezier vind ik. De 4.2 levert namelijk 112pk als ze er nog zijn en de 4.0HO motor levert 180pk. Ze verbruiken hetzelfde aan brandstof maar die 70pk meer merk je in veel opzichten. Tevens als je effe het forum doorleest kan je goed zien wat wel of niet goed is en hoe een jeep verhoogd kan worden. Als je een jeep verhoogd kan dat op een goedkope manier dmv een hoge bodylift en lange shackles. Voor je het weet staat je jeep 10 a 15 cm hoger alleen door deze manier van verhogen. Dat is de goedkoopste manier van verhogen. Ga je iets verder plaats je ook andere bladveren en zo kan je door gaan. Om te zien of een jeep wel of niet goed verhoogd is en bestaat uit goede of iets minder goede delen kijk je naar deze delen. Als ik het verhaal goed is er veel aan gedaan de afgelopen jaren. Dus kans bestaat dat je nog kan zien welk merk verhoging er onder zit en zo kan je nog wel effe doorgaan. Tevens zie ik dat het raamframe een andere kleur heeft. Waarschijnlijk is deze destijds vervangen vanwege mogelijke roestvorming. Anders was hij wel in de kleur geweest van de body van de auto. Dus kijk goed op de bekende punten waar roest eventueel zou kunnen zitten. Bedenk ook goed dat de jeep ups en downs heeft als het gaat om zijn waarde. Dus iets van 13K betalen nu wil niet zeggen dat als je hem zat bent over een jaar bijvoorbeeld dat hij dat nog waard is. Ongeveer 1.5 a 2 jaar terug kocht je deze jeep namelijk nog voor bedragen van rond de 6 a 7K. Prijzen zijn nu stijgende maar wat stijgt valt ook weer een keer naar beneden. Succes ermee
 12. michel1972

  Aankoop Wrangler

  Zelf een paar duizend euro korting rechtvaardigt niet deze prijs. Denk dat hij zelf er maximaal 6500 euro aan betaald heeft.
 13. michel1972

  Aankoop Wrangler

  Welkom. Ben je van plan veel te gaan rijden voor de fun of beperkt te gaan rijden met alleen mooi weer? Er zijn namelijk wel een aantal punten die je moet weten. Hoe hoger en stoerder de jeep eruit ziet hoe meer het rijgedrag zou kunnen tegen vallen. Dat is mede afhankelijk van de type / merk verhoging, bandenkeuze en overbrenging in de assen. Er zijn jeeps die prima verhoogd zijn en nog heerlijk rijden maar er zijn er ook genoeg die op het eerste gezicht prima in elkaar lijken te zitten maar als je hem van dichterbij bekijkt het, het toch net niet zijn terwijl je daar wel flink voor moet betalen. Er zijn namelijk veel mensen jou voor gegaan die een jeep kochten voor een stevige prijs en toen nog eens flink moesten investeren om hem af te maken. Niet alles wat blinkt is goud he of om in een jeep term te blijven. Niet elke dikke stoere vette jeep is goed. Zie toch best wel een aantal Wranglers te koop staan voor bedragen tussen de 12 en 15K. Als je sporadisch voor de fun zal gaan rijden zal je niet wakker liggen van het verbruik maar ga je wat vaker rijden dan moet je niet schrikken van een verbruik van rond de 1 op 6 tot 1 op 7 max voor de rode Wrangler. Als je een beetje handig bent kan je veel onderhoud zelf doen. Een tip. Investeer ook als je iets dergelijks koopt voor een stevige prijs in een goed alarmsysteem of iets soortgelijks. Open auto's zijn namelijk makkelijk te betreden door jou maar ook door vreemden. Ga er gewoon mee rijden en rij dan zowel stadskilometers en snelweg kilometers. Dan ervaar hoe je de jeep rijdt. Rij zowel met een Wrangler YJ als een Wrangler TJ. Die rijden namelijk redelijk verschillend qua comfort.
 14. michel1972

  Longarms vs flexarms

  Zijn er geen regels in het land waar je woont mbt een langere wielbasis. Je wielbasis kan je behoorlijk verlengen maar wat mag en wat mag niet daar.
 15. michel1972

  versnelling zit vast

  Na een aantal jaren op het forum denk je toch wel alles gezien te hebben qua nieuwkomers hier en toch zijn er weer nieuwkomers die je af en toe weten te verrassen 😎
×