Jump to content

michel1972

Lifetime Members
 • Posts

  6148
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  70

michel1972 last won the day on February 5

michel1972 had the most liked content!

About michel1972

 • Birthday 03/01/1972

Profile Information

 • Gender
  Male

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  (Nog)Geen Jeep
 • Bouwjaar
  N.v.t.

Recent Profile Visitors

15337 profile views

michel1972's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

146

Reputation

 1. Dames en heren, Hij staat weer te koop. ≥ Jeep wrangler yj 4.0 — Jeep — Marktplaats Heb vragen gekregen of de jeep weer origineel te maken is door alle dikke spullen te vervangen door origineel spul. Dat is mogelijk maar gaat niet zomaar zonder slag of stoot.
 2. Je kan er nooit 100% vanuit gaan maar vaak hebben de bedrijven de gehele auto liggen en dus ook vaak de km teller die in die auto zat. Wil je zekerheid moet je huidige blok reviseren of een gebruikt blok reviseren alleen kost dat duizenden euro’s. Daar kan je meerdere gebruikte blokken voor kopen.
 3. Zoals Ab zei kan je zelf wat testen om te zien of het blok de moeite waard is maar als je het voor een nette prijs koopt kan je ook gewoon het risico nemen. Het blijft 2e hands uiteindelijk waarbij de kans aanwezig is dat je probleemloos nog 2 ton rijdt of na 25.000 km weer stil staat en zoveel LO blokken worden niet aangeboden. Geschiedenis van een blok is niet alles zolang het niet aantoonbaar is. Van horen en zeggen heeft niet iedereen windeieren gelegd.
 4. Het is geen plug and play met wat verschillen voornamelijk in de computer en sensoren maar de kans op een 1990 motor en ouder voor je Cherokee is niet heel groot. Vandaar mijn links The 1987 RENIX 4.0 made 173 hp (129 kW) and 220 lb·ft (300 N·m) of torque. In 1988, the 4.0 received higher flowing fuel injectors, raising output to 177 hp (132 kW) and 224 lb·ft (304 N·m). In comparison, "this engine made more power than the Ford 302 V8, Chevy 305 V8, Chrysler 318 V8, as well as any of the 6 cylinder engines the Japanese were putting in their trucks... and it had comparable or better fuel economy."[5] In 1991, Chrysler redesigned the RENIX engine control computer and raised the intake ports approximately .125 in (3.2 mm) for a better entry radius. Chrysler also enlarged the throttle body and redesigned the intake and exhaust manifolds for more efficiency, and the fuel injectors were once again replaced with higher flowing units. The camshaft profile was also changed. The net result was an engine that made 190 hp (140 kW) and 225 lb·ft (305 N·m) of torque. Badging on most Jeeps equipped with this engine read "4.0 Litre HIGH OUTPUT." The new cam profile combined with altered computer programming eliminated the need for an EGR valve and knock sensor, but made the engine more sensitive to alterations, especially where emissions are concerned.
 5. Motor Jeep Cherokee - S40L - Autodemontagebedrijf Smit (onderdelenlijn.nl)
 6. Motor Jeep Cherokee 4.0 i - ERH - Rooie Ben autodemontage (onderdelenlijn.nl)
 7. Hier paar % korting. ik verwacht dat de prijzen verder gaan stijgen voor veel banden. Ik zit in de vrachtwagens en als ik hoor wat ze verwachten komende jaren wordt het nog een duur grapje
 8. Gebouwd door cherokeeland tijd terug en stond toen te koop voor minder euro's maar ja het is wat een gek ervoor geeft. Je kan hem zelf ook bouwen voor heel wat minder euro's en dan een hellcat motor erin zetten. Jeep occasion kopen? Bekijk occasions in Muiderberg - CherokeeLand.nl Echt een mooie jeep. Ben er wezen kijken destijds ook met dat idee spelende omdat ik een V8 kenteken van een cherokjee xj heb liggen.
 9. Leuke opknapper en voor de zelfbouwer kan die er leuk aan verdienen. Onderdelen zijn te koop 2e hands maar denk niet dat die hem goedkoop van de hand zal doen.
 10. Zit dat niet een beetje in dezelfde lijn als een motorswap doen. Als je jeep van voor 1998 is kost dat een stuk minder en gaat dat een stuk makkelijker. Is je auto van na 1997 is het een heel ander verhaal qua kosten en uitvoering. Cherokee van 1997 of 1998 zijn redelijk identiek maar toch zit er een wezenlijk verschil qua omkeuren bij de RDW. Ook hier hebben ze geen duidelijke uitleg voor maar ze hebben het wel zo ingevoerd in het systeem.
 11. In Nederland worden brandstof auto's geïmporteerd. Zowel nette schadevrije auto's als auto's met een verleden. Het is algeheel bekend dat jonge schadeauto's uit Duitsland geïmporteerd worden omdat er veel minder BPM betaald hoeft te worden. Particulieren en bedrijven kunnen er aan verdienen bij verkoop. Ze worden dan opgeknapt en vaak verkocht als zijnde een z.g.a.n. auto. Zo op het eerste gezicht zie je niet snel of een jonge brandstofauto wel of geen verleden heeft gehad. Het is lastig te achterhalen of een auto uit Duitsland binnen is gekomen met of zonder schade. Veel van dit soort auto's worden vaak aangeboden op advertenties waarbij je het kenteken niet direct kan zien en soms pas ontdekt in de tekst van de advertentie zelf. Heel belangrijk is het dus om het kenteken te achterhalen. Aan de hand van het kenteken kom je veel te weten over auto's en hun eventuele verleden. Als je het kenteken weet kan je naar de RDW site gaan en daar het kenteken invullen. Dan zie je het vakje fiscaal staan en daar kan je zien hoeveel BPM bij invoer van de desbetreffende auto moest worden afgedragen. Je ziet ook de nieuwprijs staan van de desbetreffende auto. Vooral bij jonge auto's die een stevige nieuwprijs hebben moet de BPM ook redelijk hoog zijn. Ook bij wat oudere auto's kan je veel ontdekken op deze manier jeep met kenteken 1-TZP-10. Bouwjaar 31-01-2014. Ingevoerd in NL 03-09-2014. Nieuwprijs € 84579 Bruto BPM € 1677 terwijl rest BPM rond de € 30000,- had moeten zitten Audi met kenteken G-661-RS. Bouwjaar 03-04-2019. Ingevoerd in NL 23-11-2019. Nieuwprijs € 76380 Bruto BPM € 7513 terwijl rest BPM rond de € 15000,- had moeten zitten. Zo zijn er ontzettend veel voorbeelden te noemen en kan je zelf al veel ontdekken aan een auto aan de hand van de fiscale gegevens. Tuurlijk zijn er genoeg voorbeelden waarbij auto's netjes zijn hersteld van hun schade maar dan is het aan de koper om hem aan te schaffen of niet. Moraal van dit verhaal is dat een lage BPM vaak ook een oorzaak heeft en niet zomaar ontstaan is!
 12. Aan de hand van het BPM bedrag kan je veel ontdekken vooral bij jongere occasions. De oudere occasions raken op een gegeven moment BPM vrij. Na 9 jaar en 6 maanden is de BPM al met 92% afgeschreven en betaal je nog maar een klein deel rest BPM. Na 17 jaar en 6 maanden betaal je helemaal geen BPM meer.
 13. Wie weet komt die zich hier voorstellen
 14. NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De olieprijzen zijn maandagochtend verder gedaald en hebben inmiddels bijna het niveau bereikt van voor de Russische invasie in Oekraïne. Dat komt vooral doordat het aantal coronabesmettingen in China blijft toenemen. Dat land is de grootste importeur van olie ter wereld. Benieuwd wanneer we dat ook een keer aan de pomp zullen zeggen .............. ?
×
×
 • Create New...