Jump to content

michel1972

Lifetime Members
 • Content Count

  5889
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  64

Everything posted by michel1972

 1. Siert, Jeep stond de laatste maanden te koop bij verschillende personen en hij is inderdaad onder handen genomen jaren geleden want body en klep zijn niet origineel meer zoals ze behoren te zijn en geleverd werden in 1969. Dat met 8 personen zitten klinkt leuk maar achterin zitten met gebogen lichaam is niet fijn als de huif erop zit.
 2. De CJ6 rijdt redelijk comfortabel mede door de langere wielbasis en acht hoe comfortabel wil je rijden bij 80 a 90km per uur.
 3. Daar is tie weer de jeep CJ6. Nooit in gerookt ๐Ÿ˜‚ en met een nieuwe startmotor van goud ๐Ÿ‘ http://link.marktplaats.nl/m1552283710?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios
 4. De overheid wil de roetfilter test mogelijk maken. Dieselautoโ€™s zonder goed werkend roetfilter stoten veel roetdeeltjes uit. Controle van roetfilters zorgt voor schonere lucht en daardoor voor minder ziekte en sterfte. Controle van roetfilters is mogelijk door een test met een deeltjesteller. Door dit verplicht te stellen bij de APK hopen ze het milieu te besparen. Een afwijking van het aantal roetdeeltjes in het roetfilter kan dus al een APK afkeur worden.
 5. De overheid street ernaar om dit jaar de roetfiltertest met deeltjesteller er doorheen te krijgen bij de APK zodat dit in 2021 ingevoerd kan worden.
 6. Hallo Michel, Super ervaren jeep fanaat wil ik mezelf zeker niet noemen maar ik heb in de afgelopen jaren veel jeep liefhebbers zien komen en gaan en liefde voor een jeep kan je blind maken. Ik kan alleen maar zeggen verdiep je er goed in en investeer in veiligheid als je kind achterin zit zoals een family bar en een goed stel gordels. Verwacht geen wonderen hier van mensen die hun jeep CJ7 V8 ineens te koop gaan zetten. De mensen hier zijn er zeer zuinig op en genieten er keer op keer van. Belangrijkste advies die ik je kan geven is ga met meerdere uitvoeringen rijden en laad hem heel goed controleren bij een goed bedrijf. Zou zoals eerder gezegd zonde zijn als je aankoop niet alleen bling bling is maar ook goed is. Er staat geregeld rotzooi te koop wat bling bling lijkt maar het verre van is.
 7. Bijzonder is die wel Ab..... Waar kom je nog een wrangler tegen met een CJ7 kenteken ๐Ÿ˜ Jeep stond tijdje terug te koop bij een veilingsite.
 8. Hallo Michel, Duidelijk verhaal. Je geeft aan met het gezin te willen toeren. Heb je met het gezin wel eens in een CJ7 gezeten en wat vonden die van de ruimte achterin? Wil jij er alleen mee gaan toeren of ben je ook van plan gezellig met de jeepclub af en toe een puzzeltocht of evenement te gaan rijden?Toeren en af en toe een terrein pakken zijn 2 wezenlijke verschillen. Tevens verschillen de smaken onderling. De 1 vindt het heerlijk als zijn jeep stug rijdt en de ander vindt het heerlijk als die deint van links naar rechts. De 1 wil zijn V8 onder alle omstandigheden horen en de ander begint zich na 1.5 uur rijden lichtelijk te irriteren. Er zijn zoveel zaken persoonsgebonden. Enige wat ik kan zeggen rij met de diverse uitvoeringen. Verhoogd, verbreed en origineel om te ontdekken wat jij persoonlijk fijn vindt. De jeep op de foto ziet er mooi uit maar zal niet zo lekker rijden als ik kijk naar de positie van de shackle achter. Hij zal behoorlijk stug aanvoelen tijdens het rijden. Veel CJ7's hebben de originele bladveren van 2 inch nog eronder zitten. Heb je een jeep met 2.5 inch bladveren rijdt dat net weer soepeler als de originele bladveren. Sommige verhoogde jeeps rijden weer fijner als originele jeeps. Grote banden is leuk en staat mooi maar als de overbrenging niet aangepast is zal het rijcomfort minder zijn en het verbruik weer hoger. Ook het type merk bepaald weer het rijcomfort en zo zijn er veel zaken die een jeep geschikt maken om te toeren of offroad te rijden. Een jeep kopen is het 1 maar ermee leren leven is een heel ander verhaal.
 9. Voor een aankoopkeuring zou ik naar een jeep specialist gaan en dan moet afstand niet heel veel uitmaken. Neem bijv jeepparts.nl of B&S autoparts of jeepee center in Oosterhout NB of Garage Modern in Delft. Daar kunnen ze goed een auto bekijken en jou adviseren. Er zijn genoeg bedrijven die zich een jeep specialist noemen maar niet iedereen maakt dat waar. Bedenk goed wat nu goed lijkt kan over 1 jaar zomaar slecht zijn daar er ook geregeld pruts werk verricht wordt bij restauratie / renovatie / knippen en plakken. Ga dus niet over 1 nacht ijs en neem de moeite om een echte expert te zoeken die misschien wat meer kost maar je behoed voor een fiasco die je 17500 euro tot veel meer kost want dat kost een echt goede CJ7 V8 toch wel!
 10. Hallo Michel, Voordat straks iedereen zijn CJ7 V8 gaat aanbieden misschien ook handig om aan te geven wat je precies zoekt. 304, 360, 401 AMC V8 of ander type V8? Handbak of Automaat? Quadratrac of 2WD tussen bak die je kan schakelen naar 4WD tussenbak? Origineel of Verbouwd/Verbreed/Verhoogd? Deze zaken spelen allemaal mee in de goede prijs die jij bereidt bent te betalen.
 11. Ja zie het. Zie ook dat de apk al ff verlopen is.
 12. Voor degene die een cj8 zoekt. Check wel goed de jeep. Ben vorig jaar augustus wezen kijken en toen was body en chassis aardig onderhevig aan roest en andere uitdagingen. Kan dus goed zijn dat ze een restauratie hebben uitgevoerd. http://link.marktplaats.nl/m1544950034?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios
 13. Welkom Fred, is het deze jeep toevallig? http://link.marktplaats.nl/m1545611924?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios Als het deze jeep is ziet hij er netjes uit. Prijs is netjes voor een V8. Zie ze geregeld voor beduidend meer staan. Dus kijk wel alles goed na ook onder de jeep. Als je naar de RDW gaat zorg dat alles klopt en correct is aan de jeep zoals die bij hun in het systeem staat. Een chassisnummer die wel hetzelfde is maar door de vorige eigenaar er zelf in geslagen is bijvoorbeeld kan al problemen veroorzaken aan het begin van de keuring. Het blijft namelijk soms Russisch roulette bij de RDW. Sidemounted uitlaten zijn bij invoerkeuring niet toegestaan. Geen idee of RDW daar over valt bij omkeuren van grijs naar geel. Gastank is ook onder de jeep te leveren eventueel maar ook achter het bankje indien nodig. Alles is hierin mogelijk. De jeep is inderdaad groter als de samurai alhoewel ik niet durf te zeggen of je passagiers straks achterin ook zullen zeggen dat ze er qua ruimte op vooruit zijn gegaan.
 14. Je hebt alles zelf schrijf je. Dan moet dit toch lukken zoals op de foto?
 15. Ja klopt ik heb wat gaten nog dicht te maken na de RHD ombouw. Wat bedrading wegwerken en het groen wat minder groen maken en dan gaan we verder.
 16. Handbak en tussenbak ook verwijderd. Nu ff kijken wat ik verder ga doen aan de jeep.
 17. Alle cilinders hadden minder compressie dan het hoorde te zijn. Compressie cilinder 4 en 5 was de minste. Cilinder 2 was de de 3 na slechtste.
 18. Ben bij een bedrijf terecht gekomen vlakbij die nog diverse nieuwe old school Clifford spullen heeft liggen zoals headers, nokkenassen en Multi Point Injection systeem voor het 258 blok. Ik heb een complete set gekocht om straks op mijn CJ blok te plaatsen.
 19. Blok is eruit en moet geboord worden. Zit een stevige kras in cilinderwand 2
 20. De nieuwe eigenaar wilde dit ook doen maar Tja de RDW gaat never nooit en te nimmer goed komen en dat had hij ook ondervonden. Je moet er ook een V8 in plaatsen met power. Bedenk goed dat de jeep rijklaar met 2 man, volle tank, volwaardig reservewiel en een dikke lier met lierplaat zorgen voor een gewicht die richting de 2400kg gaat. Dus wil je meekomen moet er wel power in zitten. Jeep rijdt trouwens prima met de 4 liter motor in het verkeer. Kan er zonder problemen 120 per uur mee rijden. Heb er een weekend Budel mee gedaan en dan kom je erachter dat er 3 puntjes van kritiek zijn. Het verbruik met deze overbrenging en banden is niet grappig. Een helling pakken vergt heel veel van de motor en zodra terrein technisch en krap is merk je dat de draaicirkel flink werken is. Maar ik had deze jeep niet gebouwd voor het terrein. Ik woon in de buurt van het strand en wilde gewoon iets leuks en aparts hebben. Dat anderen ermee willen gaan terreinrijden is hun keus maar daar is tie nooit voor gebouwd en eigenlijk ook niet voor geschikt.
 21. De verkoop destijds bracht op wat die had gekost.
 22. Die ken ik haha. Niks aan verandert zie ik ๐Ÿ˜
 23. Ik snap je punt Ed. Vaak zie je bij oud naar nieuw nog enige verwantschap maar dat zie ik niet bij de nieuwe Gladiator als ik kijk naar model zoals jij hem hebt. De Honcho vind ik dan leuker.
 24. Leuke iets aangepaste jeep Gladiator https://www.youtube.com/watch?v=wC05xDPQIpk
ร—
ร—
 • Create New...