Jump to content

michel1972

Lifetime Members
 • Posts

  6162
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  70

Everything posted by michel1972

 1. https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/tot-70-procent-g3-afschaffing-raakt-lichte-autos-het-hardst/
 2. Is deze tekst nog actueel 😉🙃 Bij de aangeboden artikelen moet een vraagprijs staan, we zijn geen veilingsite.
 3. Mocht je hem kopen laat euvel brandstoftank verhelpen dan eventueel. Deze melding staat nog open bij de RDW zijnde niet afgehandeld.
 4. Dank je Ab, Remklauwen van Golf 3 of 2 model? Handrem hydraulisch via de stalen remleidingen. Bracket zelf maken dus of zijn die ergens kant en klaar te koop?
 5. Goedendag, Ik heb een 5 bouts AMC 20 achteras. Weet iemand een oplossing om deze om te bouwen naar schijven achter? Er zijn complete kits te koop maar er moet toch een makkelijkere en goedkopere manier zijn lijkt mij. Heeft iemand idee, suggestie of iets liggen? Mvg
 6. En nog effe voor 2025 je nieuwe jeep op grijs kenteken kopen. Was in 2022 al besproken maar in 2023 nogmaals herhaald in de stukken prinsjesdag. Grijskentekenregeling bpm voor ondernemers stopt Bestelauto kopen? Ook ondernemers moeten vanaf 2025 belasting (bpm) daarover betalen. De bpm wordt dan ook gebaseerd op de CO2-uitstoot van de bestelauto. Deze maatregel was al in het Belastingplan van vorig jaar aangenomen en is dus op zich niet nieuw. Het is uiteraard wel goed om met deze komende afschaffing rekening te houden.
 7. In het verleden zou je jeep van 1989 ook nog oldtimer kunnen worden na 40 jaar. Dat is dus niet definitief niet meer mogelijk in de toekomst. Elke auto van na 1988 kan dus geen oldtimer meer worden met dito MRB voordelen.
 8. Niet helemaal waar want staat in belastingplan 2023 en levert 100 miljoen op. Dus iets zal er toch anders zijn in de kleine lettertjes.....
 9. Oldtimervrijstelling beperkt Rijd je in een oldtimer auto, dan kun je gebruik maken van een vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting wanneer de oldtimer 40 jaar of ouder is. Deze leeftijdsgrens was vroeger lager, dus voor een aantal auto’s geldt een overgangsregeling. Per 1 januari 2028 bereiken de auto’s uit de overgangsregeling de leeftijd van 40 jaar. De regering wil de oldtimervrijstelling per die datum versoberen. In de praktijk betekent dit dat je deze vrijstelling dan alleen nog maar mag gebruiken voor auto’s met een datum eerste toelating van voor 1 januari 1988.
 10. Nee Effe goed kijken op MP of de onderdelenlijn. Mvg
 11. Dames en heren, Hij staat weer te koop. ≥ Jeep wrangler yj 4.0 — Jeep — Marktplaats Heb vragen gekregen of de jeep weer origineel te maken is door alle dikke spullen te vervangen door origineel spul. Dat is mogelijk maar gaat niet zomaar zonder slag of stoot.
 12. Je kan er nooit 100% vanuit gaan maar vaak hebben de bedrijven de gehele auto liggen en dus ook vaak de km teller die in die auto zat. Wil je zekerheid moet je huidige blok reviseren of een gebruikt blok reviseren alleen kost dat duizenden euro’s. Daar kan je meerdere gebruikte blokken voor kopen.
 13. Zoals Ab zei kan je zelf wat testen om te zien of het blok de moeite waard is maar als je het voor een nette prijs koopt kan je ook gewoon het risico nemen. Het blijft 2e hands uiteindelijk waarbij de kans aanwezig is dat je probleemloos nog 2 ton rijdt of na 25.000 km weer stil staat en zoveel LO blokken worden niet aangeboden. Geschiedenis van een blok is niet alles zolang het niet aantoonbaar is. Van horen en zeggen heeft niet iedereen windeieren gelegd.
 14. Het is geen plug and play met wat verschillen voornamelijk in de computer en sensoren maar de kans op een 1990 motor en ouder voor je Cherokee is niet heel groot. Vandaar mijn links The 1987 RENIX 4.0 made 173 hp (129 kW) and 220 lb·ft (300 N·m) of torque. In 1988, the 4.0 received higher flowing fuel injectors, raising output to 177 hp (132 kW) and 224 lb·ft (304 N·m). In comparison, "this engine made more power than the Ford 302 V8, Chevy 305 V8, Chrysler 318 V8, as well as any of the 6 cylinder engines the Japanese were putting in their trucks... and it had comparable or better fuel economy."[5] In 1991, Chrysler redesigned the RENIX engine control computer and raised the intake ports approximately .125 in (3.2 mm) for a better entry radius. Chrysler also enlarged the throttle body and redesigned the intake and exhaust manifolds for more efficiency, and the fuel injectors were once again replaced with higher flowing units. The camshaft profile was also changed. The net result was an engine that made 190 hp (140 kW) and 225 lb·ft (305 N·m) of torque. Badging on most Jeeps equipped with this engine read "4.0 Litre HIGH OUTPUT." The new cam profile combined with altered computer programming eliminated the need for an EGR valve and knock sensor, but made the engine more sensitive to alterations, especially where emissions are concerned.
 15. Motor Jeep Cherokee - S40L - Autodemontagebedrijf Smit (onderdelenlijn.nl)
 16. Motor Jeep Cherokee 4.0 i - ERH - Rooie Ben autodemontage (onderdelenlijn.nl)
 17. Hier paar % korting. ik verwacht dat de prijzen verder gaan stijgen voor veel banden. Ik zit in de vrachtwagens en als ik hoor wat ze verwachten komende jaren wordt het nog een duur grapje
 18. Gebouwd door cherokeeland tijd terug en stond toen te koop voor minder euro's maar ja het is wat een gek ervoor geeft. Je kan hem zelf ook bouwen voor heel wat minder euro's en dan een hellcat motor erin zetten. Jeep occasion kopen? Bekijk occasions in Muiderberg - CherokeeLand.nl Echt een mooie jeep. Ben er wezen kijken destijds ook met dat idee spelende omdat ik een V8 kenteken van een cherokjee xj heb liggen.
 19. Leuke opknapper en voor de zelfbouwer kan die er leuk aan verdienen. Onderdelen zijn te koop 2e hands maar denk niet dat die hem goedkoop van de hand zal doen.
 20. Zit dat niet een beetje in dezelfde lijn als een motorswap doen. Als je jeep van voor 1998 is kost dat een stuk minder en gaat dat een stuk makkelijker. Is je auto van na 1997 is het een heel ander verhaal qua kosten en uitvoering. Cherokee van 1997 of 1998 zijn redelijk identiek maar toch zit er een wezenlijk verschil qua omkeuren bij de RDW. Ook hier hebben ze geen duidelijke uitleg voor maar ze hebben het wel zo ingevoerd in het systeem.
 21. In Nederland worden brandstof auto's geïmporteerd. Zowel nette schadevrije auto's als auto's met een verleden. Het is algeheel bekend dat jonge schadeauto's uit Duitsland geïmporteerd worden omdat er veel minder BPM betaald hoeft te worden. Particulieren en bedrijven kunnen er aan verdienen bij verkoop. Ze worden dan opgeknapt en vaak verkocht als zijnde een z.g.a.n. auto. Zo op het eerste gezicht zie je niet snel of een jonge brandstofauto wel of geen verleden heeft gehad. Het is lastig te achterhalen of een auto uit Duitsland binnen is gekomen met of zonder schade. Veel van dit soort auto's worden vaak aangeboden op advertenties waarbij je het kenteken niet direct kan zien en soms pas ontdekt in de tekst van de advertentie zelf. Heel belangrijk is het dus om het kenteken te achterhalen. Aan de hand van het kenteken kom je veel te weten over auto's en hun eventuele verleden. Als je het kenteken weet kan je naar de RDW site gaan en daar het kenteken invullen. Dan zie je het vakje fiscaal staan en daar kan je zien hoeveel BPM bij invoer van de desbetreffende auto moest worden afgedragen. Je ziet ook de nieuwprijs staan van de desbetreffende auto. Vooral bij jonge auto's die een stevige nieuwprijs hebben moet de BPM ook redelijk hoog zijn. Ook bij wat oudere auto's kan je veel ontdekken op deze manier jeep met kenteken 1-TZP-10. Bouwjaar 31-01-2014. Ingevoerd in NL 03-09-2014. Nieuwprijs € 84579 Bruto BPM € 1677 terwijl rest BPM rond de € 30000,- had moeten zitten Audi met kenteken G-661-RS. Bouwjaar 03-04-2019. Ingevoerd in NL 23-11-2019. Nieuwprijs € 76380 Bruto BPM € 7513 terwijl rest BPM rond de € 15000,- had moeten zitten. Zo zijn er ontzettend veel voorbeelden te noemen en kan je zelf al veel ontdekken aan een auto aan de hand van de fiscale gegevens. Tuurlijk zijn er genoeg voorbeelden waarbij auto's netjes zijn hersteld van hun schade maar dan is het aan de koper om hem aan te schaffen of niet. Moraal van dit verhaal is dat een lage BPM vaak ook een oorzaak heeft en niet zomaar ontstaan is!
 22. Aan de hand van het BPM bedrag kan je veel ontdekken vooral bij jongere occasions. De oudere occasions raken op een gegeven moment BPM vrij. Na 9 jaar en 6 maanden is de BPM al met 92% afgeschreven en betaal je nog maar een klein deel rest BPM. Na 17 jaar en 6 maanden betaal je helemaal geen BPM meer.
 23. Wie weet komt die zich hier voorstellen
×
×
 • Create New...