Spring naar bijdragen

michel1972

Lifetime Members
 • Aantal bijdragen

  5 473
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  63

Alles door michel1972 geplaatst

 1. Er zit gewoon nog veel werk aan en dat zal mensen afschrikken voor een prijs van 8 a 10K
 2. Het merendeel van de kopers kijkt gewoon naar de prijs. Die heeft geen oog voor een bijna nieuwe motor, chassis, body onderzijde enz. Daar telt maar 1 ding de prijs en hoe de jeep er nu uitziet en bijstaat. Je moet iemand hebben die overal doorheen kijkt, de potentie ziet van deze jeep en die het leuk vindt om de jeep verder af te maken en dat is toch best een uitdaging voor deze prijs. Wat is de km stand volgens de teller? Veel jeep rijders willen hun jeep aanpassen d.m.v. een Soft top ( zomer komt eraan ), verhoging en grote banden. Dan hou ik het nog netjes maar deze zaken kosten je al 2.5 a 3K. Tel daar het spuitwerk van 2.5K bij op en dan moet je hem ook nog verder opbouwen. Dus ga ff uit van 8K + 5.5K. Dan zit je op 13.5K en dan heb je nog steeds maar een 2.5 liter TJ en niet het geliefde 4.0 liter model en moet je zelf nog de handen uit de mouw halen om de jeep af te maken. Ik ben benieuwd wat andere zeggen maar ik denk dat het met die prijs lastig zal zijn maar aan de andere kant je hebt maar 1 koper nodig.
 3. Animo is er altijd maar gaat erom of de mensen de potentie zien wat er allemaal nog mogelijk is voor de juiste prijs. Dus de vraag is. Wat wil jij voor de jeep in zijn huidige toestand. Dan kunnen we hier wel aangeven of dat haalbaar is of niet.
 4. Als tie af is denk ik tussen de 7.5 a 9.5K. Zomer komt eraan. Soft top erop mocht die er zijn en dan kan zelf 10K haalbaar zijn maar in deze staat zoals die nu is mag je blij zijn met 5 a 5.5K. Ik denk dat als ik alles zo lees er behoorlijk veel meer kosten zijn gemaakt en dat ga je helaas niet snel terug zien. Ik denk dat als je hem nu nog laat spuiten door een goede spuiter dat je er weinig extra's aan zal verdienen. Beetje spuiter kost ook minimaal 2.5K aan werk en dan heb je niet eens de betere te pakken en er moet nog wel wat voorwerk gedaan worden om tot een mooi spuitresultaat te komen.
 5. michel1972

  -Gespot-

  Niks balen. Je weet dat het geen autostrand is en toch doe je het. Dan moet je ook de consequenties dragen als het fout gaat maar misschien beginnen ze wel een crowd support. Deze ze bij die Ford Fiesta ook die al dagen op de Waddenzee stond omdat die gast het leuk leek om daar te gaan rijden. Heeft nu een dikke bak onder zijn kont vanwege die crowd support.
 6. michel1972

  Ab's CJ7

  Ziet er inderdaad keurig uit!
 7. michel1972

  overbrenging amc20 achteras

  Hallo allemaal, Heb mijn amc20 achteras opengemaakt om te checken welke overbrenging erin zit en op het tandwiel stond alleen het volgende aangegeven. Weet iemand waar de overbrenging op de vertanding staat in de achteras?
 8. michel1972

  overbrenging amc20 achteras

  Heb ze geteld en 41 om 10. Denk dat de term 410 AM dan staat voor de overbrenging maar nu het geteld is, is het dus echt 4.10 wat er in de assen zit.
 9. michel1972

  Bijzondere Advertentie's

  https://www.ebay.com/itm/2018-Jeep-Wrangler-JL-Rubicon-Unlimited/273693188905?hash=item3fb962a329:g:vTYAAOSwJ4hcUk0P:rk:1:pf:0&vxp=mtr
 10. michel1972

  37 op rubicon

  Heb je een korte of lange rubi? Dat is mede bepalend voor de levensduur van de vooras ivm gewicht auto. Ik weet dat er jeepers zijn die hun dana 44 rubi vooras kapot hebben gereden en deze vervangen hebben voor een zwaarder exemplaar. Het gaat er eigenlijk ook niet om of het heel blijft maar hoe jij ermee om zal gaan. Alles kan kapot als je de drek ermee in gaat. De JK Rubi assen zijn goed maar zeker niet onverwoestbaar. 60000km voor een ruim elf jaar oude auto is niet veel. Vandaar de opmerking een Duitser die zeker vaak thuis bleef of leuker/beter speelgoed had om meer te gaan rijden.
 11. michel1972

  37 op rubicon

  Dat is een Duitser die niet vaak weg ging..... 😎 Waarom zou dat niet lukken met de Rubi assen? Het werkte toch ook bij je andere jeep en die had assen die minder sterk zijn en waarschijnlijk ook geen 4.11 overbrenging hadden.
 12. michel1972

  Schokdemper en wegligging

  Vind 1 op 9 nog vrij netjes eigenlijk op de lange afstanden. Zijn de Monroe shocks speciaal voor de jeep? Verder is 25 euro een koopje per shock. Persoonlijk zou ik er geen wonderen van verwachten. Zoals JeePee aangeeft kunnen andere zaken de reden voor het bong bong billa bong bong rijgedrag zijn. Is jouw jeep verder standaard? Wat voor banden en wat voor bandenspanning.
 13. michel1972

  www.4x4proyect.com "adres voor jeep onderdelen"

  Was op zoek naar wat onderdelen voor mijn jeep en kreeg van een kennis dit adres door. Denk niet dat ze met alles goedkoper zullen / kunnen zijn maar moest een paar zaken hebben en dat scheelde toch ruim 300 euro met hier in Nederland. Heb een ARB twincompressor besteld. In Nederland was hij overal 500 euro of meer excl. bezorgen. Ik kocht hem bij www.4x4proyect.com voor 460 euro thuis geleverd. Bestelde ook 2 x ARB airlockers. In Nederland samen 1998 euro of meer excl. bezorgen per stuk. Ik kocht ze bij www.4x4proyect.com voor 1712 euro thuis geleverd vrij vlot.
 14. michel1972

  APK plicht auto's 50 jaar uitgesteld

  Klopt helemaal. Dat is ook mede de reden dat de milieuzones in Rotterdam op de schop gaan. Wel verbieden dat je benzine of diesel auto van voor een bepaalde leeftijd niet in het centrum mocht komen maar de cruisseschepen wel toelaten. Uiteindelijk lost Rotterdam het anders op door zones autovrij te maken straks.
 15. michel1972

  APK plicht auto's 50 jaar uitgesteld

  De vrijstelling van de apk-plicht voor auto's van vijftig jaar en ouder is uitgesteld. Dit betekent dat enkel voertuigen van vóór 1 januari 1960 vrijgesteld zijn van de apk.
 16. Toch mooi om te zien dat zaken van 8 jaar terug nog steeds bekeken worden 😎
 17. michel1972

  APK plicht auto's 50 jaar uitgesteld

  Gerucht gaat dat het milieu er ook mee te maken heeft.
 18. michel1972

  Zoekt er iemand nog een Comanche

  Te koop aangeboden in Duitsland maar dat moet niet al te lastig zijn een Comanche longbed voor een schappelijke prijs. https://www.jeepforum.de/classifieds/item/8853-jeep-comanche-40-autom-4x4-long-bed/
 19. michel1972

  Aankoop Wrangler

  Als ik een standaard Wrangler zou kopen zou ik hem niet zo maken zoals op de foto. Dan zou ik gaan voor een versie met de 4.0 HO motor. Dat geeft zoveel meer plezier vind ik. De 4.2 levert namelijk 112pk als ze er nog zijn en de 4.0HO motor levert 180pk. Ze verbruiken hetzelfde aan brandstof maar die 70pk meer merk je in veel opzichten. Tevens als je effe het forum doorleest kan je goed zien wat wel of niet goed is en hoe een jeep verhoogd kan worden. Als je een jeep verhoogd kan dat op een goedkope manier dmv een hoge bodylift en lange shackles. Voor je het weet staat je jeep 10 a 15 cm hoger alleen door deze manier van verhogen. Dat is de goedkoopste manier van verhogen. Ga je iets verder plaats je ook andere bladveren en zo kan je door gaan. Om te zien of een jeep wel of niet goed verhoogd is en bestaat uit goede of iets minder goede delen kijk je naar deze delen. Als ik het verhaal goed is er veel aan gedaan de afgelopen jaren. Dus kans bestaat dat je nog kan zien welk merk verhoging er onder zit en zo kan je nog wel effe doorgaan. Tevens zie ik dat het raamframe een andere kleur heeft. Waarschijnlijk is deze destijds vervangen vanwege mogelijke roestvorming. Anders was hij wel in de kleur geweest van de body van de auto. Dus kijk goed op de bekende punten waar roest eventueel zou kunnen zitten. Bedenk ook goed dat de jeep ups en downs heeft als het gaat om zijn waarde. Dus iets van 13K betalen nu wil niet zeggen dat als je hem zat bent over een jaar bijvoorbeeld dat hij dat nog waard is. Ongeveer 1.5 a 2 jaar terug kocht je deze jeep namelijk nog voor bedragen van rond de 6 a 7K. Prijzen zijn nu stijgende maar wat stijgt valt ook weer een keer naar beneden. Succes ermee
 20. michel1972

  Aankoop Wrangler

  Zelf een paar duizend euro korting rechtvaardigt niet deze prijs. Denk dat hij zelf er maximaal 6500 euro aan betaald heeft.
 21. michel1972

  Aankoop Wrangler

  Welkom. Ben je van plan veel te gaan rijden voor de fun of beperkt te gaan rijden met alleen mooi weer? Er zijn namelijk wel een aantal punten die je moet weten. Hoe hoger en stoerder de jeep eruit ziet hoe meer het rijgedrag zou kunnen tegen vallen. Dat is mede afhankelijk van de type / merk verhoging, bandenkeuze en overbrenging in de assen. Er zijn jeeps die prima verhoogd zijn en nog heerlijk rijden maar er zijn er ook genoeg die op het eerste gezicht prima in elkaar lijken te zitten maar als je hem van dichterbij bekijkt het, het toch net niet zijn terwijl je daar wel flink voor moet betalen. Er zijn namelijk veel mensen jou voor gegaan die een jeep kochten voor een stevige prijs en toen nog eens flink moesten investeren om hem af te maken. Niet alles wat blinkt is goud he of om in een jeep term te blijven. Niet elke dikke stoere vette jeep is goed. Zie toch best wel een aantal Wranglers te koop staan voor bedragen tussen de 12 en 15K. Als je sporadisch voor de fun zal gaan rijden zal je niet wakker liggen van het verbruik maar ga je wat vaker rijden dan moet je niet schrikken van een verbruik van rond de 1 op 6 tot 1 op 7 max voor de rode Wrangler. Als je een beetje handig bent kan je veel onderhoud zelf doen. Een tip. Investeer ook als je iets dergelijks koopt voor een stevige prijs in een goed alarmsysteem of iets soortgelijks. Open auto's zijn namelijk makkelijk te betreden door jou maar ook door vreemden. Ga er gewoon mee rijden en rij dan zowel stadskilometers en snelweg kilometers. Dan ervaar hoe je de jeep rijdt. Rij zowel met een Wrangler YJ als een Wrangler TJ. Die rijden namelijk redelijk verschillend qua comfort.
 22. michel1972

  Longarms vs flexarms

  Zijn er geen regels in het land waar je woont mbt een langere wielbasis. Je wielbasis kan je behoorlijk verlengen maar wat mag en wat mag niet daar.
 23. michel1972

  versnelling zit vast

  Na een aantal jaren op het forum denk je toch wel alles gezien te hebben qua nieuwkomers hier en toch zijn er weer nieuwkomers die je af en toe weten te verrassen 😎
 24. michel1972

  Jeep Grand Cherokee gezocht voor opnames Flikken Maastricht

  Typisch voorbeeld van vooruit plannen ....... Je hebt de 14e een jeep nodig dus laten we de 10e maar eens een oproep plaatsen
 25. michel1972

  Jeep TJ 2002 aanschaffen

  Inderdaad en ook zeer gewild als 2.5 liter als je hem weer wil verkopen. Dan is die investering van 12000 euro vast nog wel iets waard. Gelukkig verdien je dat weer terug daar de 2.5 lieter misschien wel 1 km verder rijdt dan de 4.0 liter uitvoering op 1 lieter benzine.
×