Jump to content

michel1972

Lifetime Members
 • Content Count

  5749
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  64

Everything posted by michel1972

 1. Ed, Zodra ik een beetje gas bij geef geeft die klappen. Toen de oude ontsteking nog goed was heb ik er nog mee gereden zonder problemen. Aan de carb is verder daarna niks gedaan.
 2. De nieuwe HEI geïnstalleerd als volgt. Rotor oude verdeler op 6 uur gezet. Deze toen verwijderd en de nieuwe verdeler geplaatst. De verdeler zo geplaatst dat de rotor op precies dezelfde positie staat als de oude rotor. Toen deksel verdeler geplaatst en contactpunten ingesmeerd. Daarna de 6 bougiekabels aangesloten beginnende met cilinder 1 op 6 uur, cilinder 5 daarnaast met klok mee, cilinder 3 weer daarnaast enz enz. Netjes de draad aangesloten van het contactslot waar ruim 12 volt op staat. Toen alles aangesloten zat de motor gestart en hij startte in 1 keer. Tot zover het goede nieuws. Dan nu het mindere nieuws hij klinkt als een geen idee wat maar lopen doet die niet goed. Hij sputtert en je kan de slagen tellen van het blok. Als ik de verdeler tegen de klok indraai slaat hij af. Draai ik de verdeler met de klok mee wordt het er niet beter op. Hij blijft sputteren en soms wat klappen geven.
 3. Na de krukas meerdere keren gedraaid te hebben kwam ik uiteindelijk uit op de onderstaande positie.
 4. Soms zijn er advertenties waarbij je denkt Dit is de jeep waarvan ik altijd heb gedroomd. Zo mooi zo gaaf zo compleet. http://link.marktplaats.nl/m1510727030?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios
 5. Ab, Op het filmpje van YouTube zie ik dat de beste man zijn rotor op positie 1 heeft staan en dan bedraagt zijn timing -2. Als ik mijn rotor op positie 1 plaats staat de timing heel ver weg van de markeerpunten vandaan.
 6. Als ik de verdeler / rotor zo plaatst zoals in het filmpje op positie 1 dan is het streepje van mijn timing ver te zoeken en staat die aan de andere kant. Ik ga morgen maar eens op mijn werk met google spelen want ben het spoor flink bijster.
 7. Begin het heel langzaam. Let op Heeeeeeeeeeeel langzaam te snappen maar wil graag nog wat meer dingen weten. Hierboven het schema van de 4.2 motor. Cilinder 1 zit op 6 uur. Is dit de basisinstelling van waaruit je moet beginnen. Dus de nieuwe verdeler zo monteren als het plaatje hierboven voordat je de timing gaat afstellen. Want zoals de oude verdeler nu zit geplaatst ,zit die tussen de 7 en 8 uur in.
 8. Een CJ toerenteller moet ik niet aansluiten op de HEI verdeler. Daar gaat tie van kapot. Dus moet een andere toerenteller regelen.
 9. Dank je Ed, Eerst effe kijken of ik een timinglamp kan lenen anders eentje kopen. Wat voor timinglamp adviseer jij of gebruik jij?
 10. Verder moet ik wel zeggen dat het een karig setje is. Zit geen pakking bij en ook geen beugel om de verdeler op zijn plek te houden. De oude beugel is al redelijk aangetast en de pakking hergebruiken gaat het niet worden. Dus moet ik die alsnog bestellen. Ik dacht de instructies van dit filmpje te gaan volgen.
 11. Ed, De term TACH staat op de verdeler dus dat komt goed. Plaats wel een keer een toerenteller. De oude draad van de bobine ga ik nu ook gebruiken. Daar staat ruim 12 Volt op als contact aan gaat.
 12. Ed, Dit is de eerste keer in 15 jaar dat ik een verdeler moet plaatsen. Nog nooit elektrische problemen gehad. Heb niet het gereedschap om de timing te meten. Heb wel een vriend vlakbij zitten met een garage maar doet VAG auto's. Eens informeren wat hij eventueel heeft liggen.
 13. Vandaag de HEI binnen gekregen maar heb nog wat hulp nodig. Aan de HEI zitten 3 draden. Rood, bruin en zwart. Er moet aan de bruine en rode draad stekkers geplaatst worden. De rode heb ik maar waar haal ik de draad vandaan die aan de bruine draad geplaatst moet worden? Hoe moet de verdeler verder geplaatst worden of kan dat maar op 1 manier? Er zat geen beschrijving bij de HEI dus vandaar mijn vragen aan jullie.
 14. Ab, Er zit geen emissie meer op of aan de jeep Op mijn weber 32/36 heb ik de ported vacuum gevonden. Die zit aan de zijkant zie ik.
 15. Ab op de nieuwe ontsteking zit een vacuumpot. Heb jij die aangesloten en waar zit die op aangesloten?
 16. Hoi Ed, Thank voor de hulp. Heb de HEI bij Edwin besteld. Daar zitten ook bougiekabels bij. Ik ga ervan uit dat deze geschikt zijn. Tevens ook bougies gekocht erbij bij Edwin.
 17. Hoi Ab, Dank voor de uitleg. Ik ben er nu uit. Gr
 18. Ab, Over de HEI hoor ik positieve en negatieve dingen. Wat is het voordeel als ik overstap naar een HEI en wat heb jij nu in jouw jeep zitten met het 4.2 blok?
 19. Effe de tijd gehad om wat uit te zoeken. In 1976 is deze CJ6 uitgevoerd met een Prestolite ignition. In mijn CJ6 zit nu een Delco distributor die normal in 74 of ouder zit.
 20. Ab, Bobine zit met metalen beugel vast aan motorblok. Vanaf motorblok gaat dikke kabel naar noodschakelaar en van daaruit naar de negatieve pool op de accu.
 21. We hebben nog een kabeltje internet lopen over Goeree hè mocht de Haringvlietbrug eruit knallen en anders kunnen wij nog terug vallen op het Belgische internet. We hebben hier ook Belgische zenders.
 22. Hoi Ed, Heb net bij dashboard en schutboard gekeken en heb alleen 1 roze + draad lopen vanaf zekeringenkast naar mijn bobine en van de bobine een - draad naar de verdeler. Verder geen module, capacitor of wat dan ook kunnen vinden.
×
×
 • Create New...