Spring naar bijdragen

rkorving

Forum member
  • Aantal bijdragen

    87
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over rkorving

  • Verjaardag 08/05/1971

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Den Haag

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Grand Cherokee
  • Bouwjaar
    1995

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

rkorving's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

1

Waardering in de gemeenschap

  1. rkorving

    Dat Was Het Dan.

    Blijkbaar was het de dag van 'Afscheid nemen'. Ik zag ook mijnJeep WJ de hoek omrijden en ik kon hem nog zeker een paar honderd meter de wijk uit horen rijden. De nokkenas was naar de klote, de altijd aanwezige tik in de motor was een luide rauwe harde ratel geworden, vergelijkbaar met de topic 'tik in de motor' die nog steeds HOT is. Daarnaast zat er bijna geen olie meer in, dus heeft hij in de afgelopen twee maanden al zijn olie verbruikt terwijl dat daarvoor nooit het geval was. Ook witte rook uit de uitlaat dus voorspelde ook niet veel goeds. Ik denk dat mijn blok gescheurd is/was. Het waren (bijna) drie mooie jaren, maar ik hoopte echt dat we samen oud zouden worden, ik heb wel ff zitten janken als een klein kind. Het virus blijft, al zal het wel een jaar of 10 duren voordat het weer veranderd in het 'moeten hebben van een Jeep'. Allemaal veel sterkte met het verlies, al zal dat bij Frans makkelijk gaan want die zit heerlijk op verwarmde stoelen in zijn mooie WH Jeep liefhebbers.... tot ziens
  2. Oh, dat is mooi... Ik heb ook Kroon olie erin zitten en het wringt en hapt behoorlijk in de bochten. Ik ga snel de Mopar LS toevoeging erin gooien en kijken of het ook helpt. Ik had het pas nog nagevraagd bij mijn garage wat ze erin hadden gedaan bij het verversen. Hij wist dat het van Kroon was en hij had zich laten adviseren door de olieleverancier. Oftewel: waarschijnlijk toch niet de juiste additieven gebruikt. Dank je voor het delen van jouw ervaring.
  3. Frans, Nog even reactie op je eerdere posting. Als ik eerlijk ben weet ik niet wanneer de olie van de tussenbak vervangen is, ik zal vragen aan de garagist of hij dat een keer gegaan heeft bij een beurt. Anders is het natuurlijk beter dat ik dat eerst ga doen met de juiste olie, om eea uit te sluiten. Mijn Jeep heeft nu 205000 km gereden. Toen ik hem sept 2011 kocht stond er 170000 op de teller.
  4. Hoi Frans, Het koelwater gaat inderdaad vanaf de motor naar de verdamper en door de verdamper heen naar de kachelradiator, in serie geschakeld dus. Omdat er nog wel een heel klein beetje water doorheen ging, bleek dat net genoeg te zijn om de verdamper te laten werken, maar niet genoeg voor de kachelradiator. Het lijkt erop dat de vorige eigenaar de temperatuur waarop wordt overgeschakeld naar gas, had laten afstellen op 35 gr wat eigenlijk te laag is, de meeste staan op 50 gr afgesteld. Ik kan me voorstellen dat ze dat toen gedaan hebben omdat er te weinig doorstroming was door de verdamper heen, als hij niet snel overschakelt dan stel je gewoon de temperatuur bij toch? De LPG garage stelde eerst voor om de verdamper parallel te schakelen omdat de kachelradiator het toch al niet deed, dit zou dan beter zijn voor de LPG installatie, er vanuit gaande dat de verdamper goed was. Nadat ik vroeg of ze de verdamper wilde testen en voorstelde dat bij enige twijfel de verdamper vervangen moest worden, kwam dus de verstopte verdamper tevoorschijn. Staat dat stuk van het koelingssysteem (verdamper-kachel) eigenlijk parallel geschakeld met de rest van de motor, want daar heb ik nooit koelingsproblemen mee gehad?
  5. Ik heb het zelfde euvel, ook getik als hij koud is en zeker bij vermogen vragen van de motor. Ik heb vorige keer 1 flesje molycote A erin gegooid en dat heeft niet geholpen. Ik lees nu dat het er twee moeten zijn, dus dat ga ik nog eens proberen. Ik had mijn molycote overigens gehaald bij Bernard Sanders in Den Haag, voor 10 Euro. Mijn garagist zegt ook dat het geen kwaad kan. Ik heb overigens eens een filmpje gezien van Eric the car Guy, waarbij hij ook het getik probeerde te lokaliseren bij een WJ 4.0, staat op YouTube. Alles onder de kleppendeksel was ok dus er moest verder worden gezocht, maar dat was voor een andere keer. Een week later draaide die motor in de soep. Het geluid was overigens wel veel erger als dat wij/ik hebben.
  6. Dank voor de input beste mensen. Gelukkig is de oplossing gevonden. Na veel spoelen van de kachelradiator, wat dus niet bleek te helpen, heb ik de autol naar de LPG specialist in de buurt gebracht omdat ik de verdamper verdacht van slecht functioneren. Het komt bijna nooit voor, maar bij mij was het dus toch gebeurt dat de verdamper dichtgeslibd was met troep, kalkresten wat roestwater etc, dus er ging ook geen warmte naar de kachelradiator. Er is een nieuwe verdamper in gegaan en de LPG installatie is gecheckt en heeft een beurtje gehad en godzijdank doet nu ook de kachel het weer. Ik had er niet eerder bij stil gestaan dat het de verdamper kon zijn, maar toen ik voor de zoveelste keer aan het flushen was en oa ook kokend water in de kachelradiator had gegooid werd de kachelradiator zelf wel heet, zodra ik alles aansloot en de motor liet draaien bleef alles weer koud. Mijn logische conclusie was toen dat het de verdamper moest zijn, als die blokkeert heb je ook geen warmte. Gelukkig had ik nu eens gelijk en heeft de LPG specialist mij goed geholpen. Ik hoop nu ook twee vliegen in een klap te slaan, want hij had ook nog wel eens wat kuren dat de motor inhoudt en ik hoop dat dat nu ook voorbij is. Frans: ik heb een quadratrac2 en ik denk dat ik eens ga proberen om de vooras te verwijderen om de tussenbak als veroorzaker van het wringen/happen te kunnen aanwijzen. Ab: ik zal Modern in Delft onthouden als ik weer wat moet laten doen. Desalniettemin ben ik echt superblij dat mijn kachelprobleem is opgelost, ik heb thuis weer mooie pluspunten gescoord, het wordt een mooi weekend :-)
  7. Hallo Jeepers, De problemen met de Jeep (WJ 1999 4.0) stapelen zich op. Ik wist wel dat het niet goedkoop is om Jeep te rijden, maar ik sta nu toch bijna op het punt om ermee te stoppen. De kachel is kapot, blenddoors zijn ok maar de radiator zit verstopt. 1e keer geprobeerd te flushen met radiatorontstopper, tweede keer door mijn onderhoudsmonteur met gootsteenontstopper, 3e keer met soda en veel kokend water gespoeld, de radiator werd toen warm (gevoeld bij de blenddoors) maar dat kwam denk ik eerder door de straling van het kokende water dat telkens werd aangevoerd dan van het water dat daadwerkelijk onderin de radiator komt. Ik ga het nu nog een keer proberen met heftiger ontstoppingsspul, maar daar moet ik wel mee oppassen dat het de radiator niet te veel aantast (moet er zelfs handschoenen bij dragen ) Als dat niet lukt zit er niks anders op dan de kachel te laten repareren, maar ik ben bang dat ik dan 1500 euro verder ben. Weet iemand een goed adres in de omgeving Den haag of Zuid Holland. Mijn garagist wil het overigens ook wel doen maar het wordt voor hem ook pionieren. Ik zat ook te denken aan zelf doen, maar nu vraag ik mij af of ik na het verwijderen van het dashboard het kachelhuis kan openmaken terwijl deze nog gemonteerd zit ,of half los zoveel als kabels en slangen toelaten, of moet ik ook de airco leeg maken en afkoppelen omdat de unit er helemaal uit moet. Als dat zo is dan moet ik het sowieso laten doen. Ik ben best handig en misschien doe ik er wel 2 keer zo lang over, maar van airco's blijf ik af. Volgende: Hij hapt en wringt in krappe bochten. De diff-olietjes zijn vervangen. Achter (juli), voor (okt), echter nu het kouder/vochtiger wordt is het happen erger. Nu heb ik niet zelf de olie vervangen en weet ook niet welk merk er gebruikt is, ik weet wel dat er LS toevoeging bij zit, maar weet ook niet of het de losse van Mopar was of een olie met een LS toevoeging er in. Ik zou het dus voor en achter opnieuw kunnen doen, maar ik denk dat ik maar eerst ga testen zonder voorste aandrijfas zodat ik de tussenbak kan uitsluiten of constateren dat het juist daaraan ligt. Hoe lang kan ik rijden/testen zonder voorste aandrijfas? Ik lees ook wel eens dat mensen heb helemaal weglaten, maar dat wil ik liever niet, zeker niet in de winter. Mocht dit ook tegen zitten en dus mijn tussenbak (quadratrac2 nv247) vervangen moet worden, dan heb ik daar ook weer een prijzige reparatie, of is de gerotorpomp (deze zit er toch in ipv een visco?) los te vervangen? Dit gaat weer flink in de papieren lopen en dat gaat al bijna over de huidige dagwaarde heen. Aan de andere kant heb ik al zoveel erin gestopt de afgelopen twee jaar dat het weggegooid geld is als ik hem weg doe. Kortom, als jullie handige tips hebben, of een goede reparateur weten, of misschien iemand die het wil repareren voor me. Alle input is weer van harte welkom, maar door de te verwachten kosten kan het ook wel eens het einde betekenen van mijn korte Jeep affaire. Groet Roland
  8. Thnx Ab, CPS heb ik nog niet vervangen, dus dat moeten we dan ook maar doen, de TPS zal ik eerst doormeten voor ik een nieuwe haal. Moest even zoeken naar de topic, maar je hebt er gelukkig een aparte topic van gemaakt, beter zo, had ik meteen moeten doen.
  9. Helaas heeft het schoonmaken van de stappenmotor niet geholpen en het inhouden wordt nu ook steeds erger. Het gekke blijft dat het inhouden slechts van korte duur is, even geen vermogen, wat schokken (bonken) als je het gaspedaal wat te diep intrapt en vervolgens merk je (ook met een schok) dat alles weer werkt en heb je daarna ook geen problemen meer. Die schokken voel je dan echt door de aandrijving heen gaan maar voor mijn gevoel recht voor de pedalen natuurlijk bij de motor. Nu heb ik 2 verdachten, maar er zullen ongetwijfeld veel meer zijn. E
  10. Volgens mij is dat nog steeds je visco die de snelheid van je fan regelt afhankelijk van je toerental en de benodigde koeling.
  11. Komt dat niet door je visco koppeling op de koelvin? Naar mate de buitentemperatuur omlaag gaat wordt de olie daarin wat dikker en maakt hij wat meer herrie (gierend geluid), toch? Als het brullen verdwijnt naarmate de motortemperatuur omhoog gaat, zou ik het in de visco zoeken. De mijne maakt ook herrie maar dan moet het wel richting de 0-5 gr gaan, na een paar minuten rjden verdwijnt het geluid. Maar gelukkig is het nog geen winter dus nog geen last van. Zou jou visco kapot kunnen zijn?
  12. Gisteren mijn gasklephuis en de stappenmotor schoongemaakt en het lijkt erop (niet te vroeg juichen) dat het inhouden, ca 200m na het starten over is, in ieder geval was het niet duidelijk merkbaar dus een heel stuk minder. De reden dat het niet duidelijk merkbaar is, komt doordat ik over meerdere drempels de wijk uit rij, dus veel optrekken en remmen, daardoor moeilijk te voelen of de motor inhoudt. Ik hoop dat de schoonmaak voldoende was. Volgende week de oliedruksensor vervangen omdat mijn meter continu op Max 5 bar staat, begint op een hobby te lijken
  13. Hey Sickboy, Ik zie in je gegevens dat je wel heel erg dichtbij woont (Ypenburg). Zou je, als je wil, een keer kunnen rijden in mijn Jeep om het inhouden te voelen. Volgens mij heb je meer verstand van Jeeps dan ik heb, dus alle advies en zeker van iemand die het dan ook gevoeld heeft is welkom. Laat maar weten of je wilt en tijd hebt. Gr. Roland.
  14. Hey Sickboy Helaas was de kabel goed afgesteld en na bezoek bij garage voor een beurt is het inhouden op de snelweg niet meer voorgekomen. Inhouden na koude start wil nog wel eens gebeuren maar is niet storend, duurt hooguit een paar seconde dat er geen vermogen geleverd wordt en dan pakt de motor meteen weer op. Zojuist 1800 km snelweg achter de rug ivm vakantie en ook daarbij geen problemen gehad. Het licht haperen bij schakelen van 2 naar 3, bijna altijd rond de 60km/h, komt nog wel eens voor. Het hoort natuurlijk niet, maar heel storend is het ook niet. Het lijkt wel op een sensorprobleempje (positie gaspedaal) of een softwareprobleempje zodat de computer niet goed weet of er nou geschakeld moet worden of niet. Mijn garagist is geen automaatspecialist, misschien moet ik eens naar een automaatspecialist voor dat probleem(pje). Voorlopig heb ik weer heerlijk van mijn auto genoten tijdens de vakantie dus we blijven lachen.
  15. Hey Sickboy, Dit is zo simpel dat kan ik zelfs gaan doen. Of het de oorzaak is weet ik niet, maar het zou zo maar kunnen. Ik neem aan dat het bij mijn WJ hetzelfde werkt als bij de ZJ. Het zijn immers in de basis toch de zelfde motoren. Thanks.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...