Spring naar bijdragen

brandend zand

Forum member
 • Aantal bijdragen

  296
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  8

brandend zand last won the day on October 25 2018

brandend zand had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

12 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  elburg

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  1993

Recente profielbezoeken

1 829 profielweergaven
 1. brandend zand

  het grote "van harte Beterschap Topic"

  Een voorspoedig herstel gewenst.
 2. brandend zand

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Wel, vandaag alles extra schoongemaakt en testrondje gereden. Heb inderdaad het idee dat het van achter komt die trilling. Nu is de dynamo er ook mee opgehouden na een rondje offroad, zat er al aan te komen dus geen verassing. Xj gaat de garage in en komt er voorlopig niet uit, te veel werk. Ga me niet vervelen voorlopig.
 3. brandend zand

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Aha, bedankt voor de tip Siert. Dan controleer ik meteen de kruisjes in de aandrijfas en kijk ik meteen de ophanging daar na.
 4. brandend zand

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Klopt JeePee, maar was toch aan vervanging toe. Na dat ik alles had nagelopen met de vetspuit en de wielen goed had schoongemaakt was het al een goede verbetering. Vrijdag de voorwielen voor de zekerheid laten balanceren en is nu weer slechter ☹️. Kon helaas niet meer terug, zat al op de snelweg en bij 94 km/u begint ie weer erg te trillen. Laat eerst aankomende week de wielen opnieuw balanceren en ga de ophanging daarna ook kritisch nalopen, met name de ball joints. Wordt vervolgt.
 5. brandend zand

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Stabistang vastgezet, vetnippels nagelopen en een heavyduty stuurdemper gemonteerd. Oude stuurdemper ging wel heel gemakkelijk en was lek. Had een deathwobble toen ik in Heerde was geweest op de vrijdag voor de academy. Na schoonmaken toch nog een lichte trilling vandaar. Zaterdag uittesten.
 6. brandend zand

  Aankoop Tips Voor Aanschaf Cherokee

  Helaas, kom zelf uit Gelderland en ben helemaal niet bekend daar. Ik weet dat er Jeepers zijn die de adressen daar wel weten, hoop dat deze je een paar adressen kunnen geven.
 7. brandend zand

  Aankoop Tips Voor Aanschaf Cherokee

  Hoi Alex, de XJ heeft standaard de limited slip in de achteras. Zolang 3 wielen grip hebben kom je wel weg maar als je balanceert op 2 wielen sta je stil. Kijk maar op youtube en zoek op XJ offroad. Krijg je een aardig idee wat ze kunnen. Naar mijn mening kan de XJ standaard ver komen, zou wel zorgen voor goede AT banden dan als je de zandbak induikt. Zorg wel dat je waffelboards en een goede schep bij je hebt en een lier is dan ook geen overbodige luxe als je alleen gaat rijden. De cylinderkop van die XJ's is dan de 0331, deze hebben vaak een scheurtje tussen 3 en 4 vooral op gas. Wat de meesten dan doen is de kop van een ouder type (voor 2000) erop te zetten. Als je er meer over wil weten kun je eens bellen met bv jeepparts.nl of Cherokeeparts.nl, die kunnen je daar vast meer over vertellen. Rij zelf ook een 93-er XJ. Als je een Jeep naar je zin gevonden hebt moet je eens een academy van de Jeepclub bezoeken, leer je een hoop van de aangesloten leden en de begeleidende marshalls. Kijk maar op www.jeepclub.nl voor verdere informatie. Veel succes met je zoektocht. Groet Gerrit
 8. brandend zand

  Laswerk Cherokee XJ

  Lasklus amersfoort eens bellen. Doen regelmatig lassen aan auto's. Groet Gerrit
 9. Zoals ik al aangaf gaat mijn voorkeur naar de XJ. Deze is standaard al erg goed in het terrein. Wil Je echt alleen maar het terrein in met de Jeep waarom dan geen YJ of een TJ? Kun je met mooi weer ook topless rijden. Die wil ik er ook nog graag bij maar mijn ega vind dat ik voorlopig wel genoeg wielen op de dam heb.😁
 10. Tja, een Grand Cherokee (ZJ met de 5.2 of een 4 liter) of een Cherokee (XJ met de 4 liter). Persoonlijk zou ik voor de 4 liter kiezen, deze hebben zich erg betrouwbaar getoond. Het ligt er maar net aan waar je voorkeur naar uit gaat. Ik heb een zwak voor de XJ, Ook wat tussenbak betreft. De XJ kun je van 2 naar 4 wieldrive schakelen en de ZJ heeft alleen keus uit 4 wiel hoog of lage gearing. Maar dat is mijn voorkeur, een ander heeft liever de Grand.
 11. brandend zand

  Compressor Commander

  Zoeken op kenteken bij verschillende aanbieders al geprobeerd? Vind 1300 euro voor een compressor wel erg duur, zelfs met inbouwen erbij.
 12. brandend zand

  volle sluiting centrale vergrendeling

  nee, heb nog rondgekeken op het web maar kan niks vinden. Wel heel veel voor je verlichting maar niets over de vergrendeling. Bij een Jeepdealer proberen? Die zullen toch vast wel een schema hebben? Succes verder.
 13. brandend zand

  Dorpels zj

  Lasklus Amersfoort eens bellen. Lassen wel meer aan auto's.
 14. brandend zand

  Gevelreclame Jeep

  Hallo Hans, Heb wel interesse in de witte bak. Hoor graag van je.
 15. brandend zand

  Koplamp glas er af gepleurd...

  Is een bekend probleem dij deze koplampen. Bij mijn weten glas niet apart te krijgen, probeer een gebruikte koplamp te scoren en kijk meteen het glas na. Ook van de linker koplamp. Zit het glas iets los voorzichtig eraf halen, alles goed schoonmaken en opnieuw op de koplamp lijmen.
×