Jump to content

brandend zand

Forum member
 • Content count

  305
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

brandend zand last won the day on October 25 2018

brandend zand had the most liked content!

Community Reputation

12 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  elburg

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  1993

Recent Profile Visitors

2104 profile views
 1. brandend zand

  Hoog trekgewicht Wrangler YJ handig bij RDW

  Yep, heb ik ook. Alleen jammer dat er dan een 2000 kg trekhaak onder gezet is. Denk dat er voor de Wrangler geen 2500 kg goedgekeurde trekhaak bestaat?
 2. brandend zand

  Wrangler YJ in onderdelen

  Via de app bv? 06 51269042
 3. brandend zand

  Wrangler YJ in onderdelen

  Tel contact mogelijk?
 4. brandend zand

  Wrangler YJ in onderdelen

  Assen nog beschikbaar?
 5. brandend zand

  het grote "van harte Beterschap Topic"

  👍
 6. brandend zand

  Warn lier

  Kijk eens bij Vidaxl.nl. Daar heb je een goedkope lier die 5900 kg trekt. Mijne doet het nu al 3 jaar, heb hem wel heel weinig (5x) nodig gehad.
 7. brandend zand

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Nieuwe dynamo erop en het werkt weer, nu tussen de andere werkzaamheden door met de achteraandrijving bezig. Bedankt voor de tips tot zover. Gerrit
 8. brandend zand

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Tja JeePee, heb maar gewoon de multimeter aangesloten op de + van de dynamo en op de body. Weet anders ook niet hoe ik het moest doen. Er is in ieder geval een nieue dynamo onderweg die ik erop zet en dan kijken of het dan goed is. Anders is het dus toch degelijkrichter die achterop zit. @MoparTim, heb verder niet gekeken naar een revisiebedrijf. Zit hier niet in ieder geval volgens mij en wil de XJ weer rijdend hebben zodat ik met de rest verder kan. Maar hou jullie op de hoogte van wat het nu was als ik het gevonden heb.
 9. brandend zand

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Heb de dynamo eraf (wat een kl..ewerk) maar draait nog soepel. Heb hem aan de boormachine gezet en zie met ronddraaien 0.18 op de meter. Meter staat op 20v gelijkspanning. Nu draait de boormachine niet zo snel dus denk dat de dynamo op zich wel goed is dan. Zit het dan in de gelijkrichter die er achter op geschroefd zit? (Ga ervan uit dat dat de gelijkrichter is) Dat zou echt naar zijn aangezien die in de kabelboom zit aangesloten. Ohja, het is bij de XJ uit 94. Zou het de gelijkrichter zijn hoe los ik dit dan op?
 10. brandend zand

  het grote "van harte Beterschap Topic"

  Een voorspoedig herstel gewenst.
 11. brandend zand

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Wel, vandaag alles extra schoongemaakt en testrondje gereden. Heb inderdaad het idee dat het van achter komt die trilling. Nu is de dynamo er ook mee opgehouden na een rondje offroad, zat er al aan te komen dus geen verassing. Xj gaat de garage in en komt er voorlopig niet uit, te veel werk. Ga me niet vervelen voorlopig.
 12. brandend zand

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Aha, bedankt voor de tip Siert. Dan controleer ik meteen de kruisjes in de aandrijfas en kijk ik meteen de ophanging daar na.
 13. brandend zand

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Klopt JeePee, maar was toch aan vervanging toe. Na dat ik alles had nagelopen met de vetspuit en de wielen goed had schoongemaakt was het al een goede verbetering. Vrijdag de voorwielen voor de zekerheid laten balanceren en is nu weer slechter ☹️. Kon helaas niet meer terug, zat al op de snelweg en bij 94 km/u begint ie weer erg te trillen. Laat eerst aankomende week de wielen opnieuw balanceren en ga de ophanging daarna ook kritisch nalopen, met name de ball joints. Wordt vervolgt.
 14. brandend zand

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Stabistang vastgezet, vetnippels nagelopen en een heavyduty stuurdemper gemonteerd. Oude stuurdemper ging wel heel gemakkelijk en was lek. Had een deathwobble toen ik in Heerde was geweest op de vrijdag voor de academy. Na schoonmaken toch nog een lichte trilling vandaar. Zaterdag uittesten.
 15. Helaas, kom zelf uit Gelderland en ben helemaal niet bekend daar. Ik weet dat er Jeepers zijn die de adressen daar wel weten, hoop dat deze je een paar adressen kunnen geven.
×