Jump to content

brandend zand

Lifetime Members
 • Posts

  335
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by brandend zand

 1. Had er nooit meer aan gedacht om dit even terug te koppelen. Túff papieren erbij, helemaal uitgebouwd door Mairice van 4x4 offroad. Ben er blij mee.
 2. Bedankt Ruud, maar moet je wel een specialist vinden die er tijd voor wil maken. Ga iig kijken op Jeep.com.
 3. Ben nu een Rubicon in Maastricht aan het bekijken maar op de Vincheck bij Carfax zijn er geen meldingen van. Vinnummer 1J8GA64177L187580. Waar kan ik nog meer kijken?
 4. Nee, die kreeg ik er niet voor. Wel dat hij schade heeft gehad maar dat ziet er toch heftig uit. Laat em wel staan. Bedankt Siert.
 5. VIN: 1J4FA69S83P310479 is het vinnummer Siert
 6. Bedankt Siert, ga er mee aan de slag.
 7. Ben ook aan het kijken naar een Rubicon, kwam deze tegen op marktplaats. Hoe controleer je de historie het best van deze?https://www.marktplaats.nl/v/auto-s/jeep/m1827497787-jeep-wrangler-4-0-rubicon-youngtimer-bj-2003?c=4dc4183dfac1254e7aa85845826d5acd
 8. Als een JKU geharde klepzittingen heeft is dat niet nodig. Dit had ik wel in mijn Daf YA126 maar die heeft dan ook geen geharde klepzittingen, deze zouden anders na verloop van tijd inbranden volgens de gasboer.
 9. In principe zou dat geen probleem hoeven te zijn als de antenne niet zo ver boven je dak uitsteekt aangezien je meestal communiceert als je met een event bezig bent of met een groepje rijd. Wil je verder weg communiceren dan zou je idd een langere antenne kunnen nemen eventueel icm een 'kacheltje' maar ik raad persoonlijk een langere antenne af ivm takken ed die ertegen aan slaan. Hoe langer de antenne hoe dunner die vaak is. Maar dat is mijn persoonlijke mening
 10. Kijken wij al tijden naar, erg leuk. De XJ noemen ze ook wel de yellow banana. Ze zijn nu bezig om een Corvair om te bouwen als recovery voertuig voor het wat zwaardere werk.
 11. Zojuist eea geprobeerd met de stand van de hendel, maar helaas alleen maar wringen. Wat een naar gevoel en geluid op verharde weg. Is er uiteindelijk met een harde bonk uitgekomen, hopelijk niets beschadigd. Ik blijf wel ff 2WD rijden tot ik weer naar de garage ga, bang dat ik iets kapot maak. Maar het is toch niet de bedoeling om in 4wd op de verharde weg te gaan rijden of zie ik dat verkeerd? dan bouw je toch spanning op in je aandrijflijn omdat de rolsnelheid in de bochten dan toch gelijk is of is dit met deze aandrijflijn anders?
 12. Wat mij altijd verteld is en wat ik dus ook aanhoud is eerst rustig warm rijden en dan met draaiende motor peilen. Deed ik met de ZJ en nu ook met de XJ.
 13. Met een relais zoals het hoort, staan genoeg voorbeelden van op het net. Google er maar op, dan zou je de schakelaar kunnen gebruiken.
 14. Zal de mijne maar extra verzekeren dan 😄
 15. Hier even navragen. https://www.jeepparts.nl/winkel/product/stads-knipperlicht-spatscherm-yj-l/ Groet Gerrit
 16. Lijkt mij dan uit de tussenbak te komen. Ging hij ook moeizaam (wringend op de voorwielen) een bocht door? Dan is de viscokoppeling ook een mogelijkheid dat deze vervangen moet worden.
 17. Nieuwe relaiskast op de Winch van de XJ gezet, die doet het weer. Meteen maar een boompje uit de tuin gelierd, was een goede test. Bij allebei de Jeeps de accuklemmen vernieuwd, waren allemaal gebroken. Dus komt weer door de keuring van Jeepkamp heen. 😉
 18. Is het niet de normale plek waar je hem geparkeerd hebt dan kan het wel eens helpen om de wagen met wat hulp iets te verzetten en dan weer je afstandsbediening te proberen? Heb het ook gehad bij een AC restaurant, parkeer daar en doe hem met de ab op slot. Komen buiten en wil niks meer. Auto iets verduwd en hopla, hij werkte weer. Kan nl een bepaalde straling op die plek zitten.
 19. De 4 wieldrive is ook niet op de verharde droge weg te gebruiken, staat genoeg over op het forum of googel er even op. Er komt dan teveel spanning op je aandrijflijn waardoor je de boel kan stuk rijden.
 20. Achterremmen gereviseerd en een verse APK erop vandaag. Op de YJ .
×
×
 • Create New...