Spring naar bijdragen

Bernhard_XJ_89

Forum member
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    2

Bernhard_XJ_89 last won the day on July 13

Bernhard_XJ_89 had the most liked content!

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Cherokee
  • Bouwjaar
    2001

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Bernhard_XJ_89's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Dedicated Rare
  • One Month Later Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

2

Waardering in de gemeenschap

  1. De banden zijn de standaard maat die er op zitten, en ook op blijven. Grotere banden ben ik niet van plan om er op te gaan zetten.
  2. Hoi allemaal, De laatste dagen ben ik een beetje aan het rond kijken voor nieuwe velgen voor mijn XJ uit 2001. Nu zie ik op steekmaat.nl dat mijn XJ de volgende specificaties heeft. Steek: 5x114,3 Naafdiameter: 71,6 ET waarde: 32 Nu heb ik velgen gezien met de volgende specificaties. Steek: 5x114,3 Naafdiameter: 71,6 ET waarde 13 Mijn XJ is door de vorige eigenaar verhoogt met 2 inch liftkit. Geen idee of dit uit maakt wat betreft de ET waarde. Mijn vraag is eigenlijk zouden deze velgen er onder kunnen zonder dat deze gaat aanlopen tegen de wielkasten of iets anders wat van belang is. Mvg, Bernhard
  3. Precies hetzelfde probleem heb ik aan de bestuurders kant. Echter weet ik waar bij mij het probleem zit en dat is een lekkage bij de voorruit. Wat bij jou misschien het probleem kan zijn is een verstopte parafan. Om daar bij te kunnen zal je de ruitenwissers moeten demonteren en daarna het rooster moeten verwijderen. Dan heb je toegang tot je de opvangbak. Aan weerszijden zitten 2 gaten in die bak. Die zorgen voor de afwatering van de regen. Er kan wat prut in zitten die de boel tegenhoud. Hierdoor kan het voorkomen dat er water naar binnenstroomt via het kachelhuis heb ik mij laten vertellen destijds. Je kan aan weerszijden even water in de parafan gieten. Dan zie je dat het onder de auto er weer uitkomt. Als dat niet het geval is dan heb je waarschijnlijk een verstopping. Weet niet wat voor ruitenwissers je hebt. Bij mij moest ik ze omhoog houden en dan een clipje naar buiten drukken met een platte schroevendraaier. Daarna met een beetje wrikken kwamen ze los. Mocht dat het niet zijn. Dan zou ik simpelweg even de tuinslang op de voorruit zetten. En kijken of je het ergens naar binnen ziet lekken bij je voorruit. Dat was bij mij de simpelste manier om er achter te komen destijds. Wat betreft de zekeringkast, als het goed is zou deze zodanig afgedekt moeten zijn dat daar geen water bij mag komen. En die losse zekeringen misschien even aandrukken, of er uit halen en weer terug plaatsen. Ze zouden niet los mogen zitten in ieder geval.
  4. Inmiddels is het mij gisteren gelukt om de KM stand over te programmeren naar een andere tellerbak. Exact zoals in de video. En het werkt echt perfect!!
  5. Die video had ik inderdaad vandaag ook gevonden. En heb de nodige spullen al besteld. Moet alleen nog wachten op een ander instrumentenpaneel. Zijn vrij lastig te vinden!
  6. Inmiddels ben ik er wel uit. De mijne is op 2 plekjes ingebrand. Je ruikt het ook. En ik heb begrepen dat de KM stand in het cluster opgeslagen zit maar ook in de ECU. En wat in de ECU staat moet weer in het nieuwe cluster dan geprogrammeerd/geflashed worden bij een auto zaak die dat kan.
  7. Is helemaal goed. Ik wacht het af. Het is voor mij zeker van belang namelijk om mijn eigen km stand te behouden. Aangezien deze zeer laag is. Pas net 160.000 op de teller staan. Maakt het aantrekkelijk voor verkoopwaarde (niet dat ik dat van plan ben, ik heb hem net maar toch.) Ik ga straks ook mijn dashboard alvast even uit elkaar halen. En zelf ook even mijn cluster bestuderen.
  8. Hey Richard, Bedankt voor je snelle reactie! Zitten inderdaad LED lampjes in. En die heb ik ook zelf omgedraaid nog. En werkte nog niet. Heb ik vervolgens ook even getest door een ander LED lampje even te draaien om te kijken of die het zou doen of niet. En die werkte vervolgens ook niet. Ook heb ik andere LED lampjes geplaatst en gedraaid op de plekken die het niet deden. En blijkt dus echt aan de printplaat te liggen. Ga van de week nog wel even het cluster er uit halen en open halen om te kijken of er iets te zien is of wellicht doorgebrand is. Misschien is het een easy fix en hoef ik geen ander cluster te zoeken. Kan je mij toevallig vertellen waar die IC precies zit? En hoe deze er precies uit ziet? Mocht ik gaan solderen dat ik niet iets verkeerds doe. Mvg,
  9. Hallo allen, Sinds kort ben ik de eigenaar van een Jeep Cherokee XJ uit 2001. En ik heb gemerkt dat bij mijn dashboard cluster de lampjes van de tellers aan de rechter helft het niet doen. De lampjes zijn vervangen maar de verlichting werkt nog niet. Hierbij ga ik er dan ook vanuit dat het niet aan de lampjes ligt maar aan de printplaat in de cluster zelf. Nu is mijn vraag waar de kilometer stand in opgeslagen wordt. Zit dat in het dashboard cluster zelf of in de boordcomputer? Dit vraag ik zodat ik kan gaan zoeken naar een nieuw dashboard cluster waarin mijn kilometerstand van de auto in wordt overgenomen. Mocht er informatie missen hoor ik het graag! Mvg, Bernhard
×
×
  • Nieuwe aanmaken...