Spring naar bijdragen

Arjanw

Forum member
 • Aantal bijdragen

  91
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  2

Arjanw last won the day on August 29

Arjanw had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

2 Neutral

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2001

Recente profielbezoeken

500 profielweergaven
 1. Arjanw

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Niet vandaag gedaan maar ik wilde jullie dit niet onthouden:
 2. Arjanw

  Nieuwe Ecu --> doet het niet

  Knap staaltje werk, hoor...
 3. Arjanw

  Na aankoop voorstellen

  Veel (sleutel) plezier met de XJ en welkom op dit mooie forum.
 4. Arjanw

  Koppakking lek.

  Dank voor je advies! Ik heb Maurice al een pm gestuurd. Van welke bouwjaren passen de koppen op een 2001?
 5. Arjanw

  Koppakking lek.

  Wellicht kan ik nog eens vragen bij de garage of ze de test willen uitvoeren. Ik heb inmiddels al, buiten de cilinderkop, de benodigde onderdelen besteld. Als de boel er dan toch af moet dan ook maar gelijke een nieuwe thermostaat + behuizing, waterpomp + toevoerbuisje, kleppendeksel en radiatorslangen. Wil eerst even rondkijken / horen wie er nog een kop heeft liggen en of ik deze nieuw of gebruikt zal nemen of die van mijzelf als de kop niet gescheurd is. Uiteraard zal het dan geen 0331 worden. Wie heeft er nog een goede liggen voor weinig? Of weet waar er 1 te krijgen is?
 6. Arjanw

  Transfer Case Drop

  Hi Jeepee, Ook een goed idee alhoewel het makkelijker lijkt (voor mij als Noob althans) om te TC te verlagen. 2 stuks rechthoekige kokerbalk 15x5x2cm, paar gaten erin en langere bouten en dat zou de klus moeten klaren. Even voor mijn beeldvorming: Je bedoelt een spie plaatsen aan de achterzijde waar de as en de bladveren samenkomen en aan elkaar vastzitten met 2 veerstroppen? Wat is het voordeel / verschil tussen een spie en een TC? Ik heb nog niet de voorste aandrijfas verwijderd. Is wel een goed idee, trouwens.. Ik ging er automatisch vanuit dat achter de boosdoener moest zijn daar het geluid ontstond nadat ik een extra bladveer had geplaatst. Als deze as er dan uit is kan ik gelijk het kruisje goed controleren. Deze XJ houdt mij aardig bezig. Naast dit heeft ie waarschijnlijk ook nog een lekke koppakking..
 7. Arjanw

  Koppakking lek.

  Nee, de monteur zei dat er al zoveel druk op de leidingen stond dat dit niet niet nodig was. De dop eraf halen kon sowieso niet door de druk. Uitlaatgassen zijn ook niet gecheckt. Als er zoveel druk op de leidingen staat en je ziet nergens koelvloeistof uitkomen. Wat kan het dan anders zijn buiten een lekke koppakking? Ik hoop dat je goed nieuws hebt voor mij? 😥
 8. Arjanw

  Koppakking lek.

  Mijn XJ verliest al geruime tijd wat koelvloeistof maar er is niets te zien aan de buitenkant. Vandaag maar even naar de garage geweest om de boel af te persen. Daar aangekomen de motor wat laten afkoelen. De monteur kwam even kijken en constateerde dat de koelslangen hard waren. M.a.w. er stond redelijk wat druk op. Hij vertelde dat dit te wijten is aan een lekke koppakking. Door de lekkage gaat de druk vanuit de cilinders het koelsysteem in. Dit verklaard ook misschien wel dat het koelvloeistof reservoir leegloopt als de XJ op de parkeerplaats staat. TIjdens het afkoelen wordt er door de lekkage koelvloeistof opgezogen door de cilinders? Komt dit iemand bekend voor? Wat voor tests kan men uitvoeren om er zeker van te zijn dat het de koppakking is? Ik ben niet vies van een robbertje sleutelen maar ik wil wel zeker weten dat ik de juiste dingen doe / repareer..
 9. Arjanw

  Transfer Case Drop

  Oké, Mij mij is het nu achter 49cm en voor 48 cm. Indien het niet de kruisjes zijn dan toch maar een TC drop?
 10. Arjanw

  Transfer Case Drop

  Oké bedankt Ab voor de tip. Ga ik zeker controleren! Zoals je op de foto kan zien is de XJ toch een heel eind omhoog gekomen na de budget add-a-leave dat hij nu wat voorover hangt. Afgelopen weekend ZJ springveren gemonteerd omdat deze een 1 inch verhoging zouden geven. Echter is het resultaat niet veel anders dan de oude situatie. Aankomend weekend wat bussen plaatsen boven de springveren om de XJ weer wat horizontaler te krijgen. Wat denken jullie? Is dit de standaard hoogte voor een XJ?
 11. Arjanw

  Transfer Case Drop

  Wie heeft er nog een transfer case drop set liggen voor een XJ 4.0 uit 2001? Ik heb een extra blad toegevoegd aan het bestaande verenpakket en heb nu last van resonantie uit de aandrijflijn.
 12. Arjanw

  ook ff voorstellen

  Wat een mazzel.. Welkom!
 13. Arjanw

  Winterbanden 5 x 114,3

  Hahaha, klopt maar misschien heeft iemand naast zijn / haar Jeep ook nog een Toyota.
 14. Arjanw

  Winterbanden 5 x 114,3

  Nog over na de verkoop van mijn Toyota Corolla Verso 2009. 4 goede winterbanden op stalen velgen. Steekmaat 5x114.3. Rolhoes / Dekzeil voor een Toyota Corolla Verso bj 2009. Luchtfilter J1322100; past op TOYOTA AVENSIS (T25_) (Bouwjaar 07.2005 - 11.2008, 126 - 177 PK, Diesel; TOYOTA AVENSIS Saloon (T25) (Bouwjaar 07.2005 - 11.2008, 126 - 177 PK, Diesel) TOYOTA AVENSIS Saloon (ZRT27, ADT27) (Bouwjaar 11.2008 - ..., 150 PK, Diesel) TOYOTA AVENSIS Stationwagen (T25) (Bouwjaar 07.2005 - 11.2008, 126 - 177 PK, Diesel) TOYOTA COROLLA Verso (ZER_, ZZE12_, R1_) (Bouwjaar 10.2005 - 03.2009, 136 - 177 PK, Diesel) Oliefilter 1 457 434 440; Past op diverse modellen van Mazda, Subaru en Toyota. Ruitenwisser 400U; Zie foto voor passende auto's Vraagprijs: €175,-
 15. Arjanw

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Na een week met samengeknepen billen gereden te hebben met een nagenoeg overleden dynamo en 1 keer stilgestaan te hebben. ( Tikkie op de dynamo en ik kon nog net naar huis komen) een nieuwe dynamo besteld. Vorige week vrijdag deze dynamo ontvangen via Mister Auto. Helaas bleek dit niet de goede te zijn. Zoek de verschillen op de foto: Bestellen op kenteken gaat dus niet altijd goed... Toen maar een nieuwe besteld en in de winkel vergeleken met de dynamo uit de XJ. Deze was wel in orde en vandaag gemonteerd.
×