Jump to content

Arjanw

Forum member
 • Posts

  543
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Arjanw last won the day on August 22 2021

Arjanw had the most liked content!

1 Follower

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2001

Recent Profile Visitors

3705 profile views

Arjanw's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

25

Reputation

 1. Dank je, Ab. Ik heb vanavond de leiding opgeschuurd en ontvet daarna Permatex Epoxy erop gedaan. Nu weer dichtmaken en morgen testen. Wordt vervolgd!
 2. Hierbij wat foto's van de schijfremmen achter.
 3. Het plaatsen van de schijfremmen is net klaar. Na maanden van stilstand de Jeep gestart om deze in de garage te zetten. Eerst even een rondje gereden om de remmen te testen. Kom weer thuis en zie dat het koelvloeistof onder de Jeep uit loopt. Motorkap open en zie dat er een klein gaatje zit in de afvoer van de kachelradiateur die door het schutbord heenkomt. In 2018 is deze vervangen en nu al lek... Heb eigenlijk geen zin om weer 14 uur te sleutelen om deze opnieuw te vervangen. Plus het feit dat dan ook de airco weer drukloos gemaakt moet worden. Het is een klein gaatje die wellicht eenvoudig gedicht (Permatex 84109) kan worden of gesoldeerd. Wie weet raad? Filmpje hiervan is te zien op Youtube:
 4. Inderdaad eerst doen wat Ab aangeeft over de massaverbindingen. Er zitten er meerdere in de motorruimte. Allemaal loshalen roestvrij maken, ook het bevestigingspunt goed schoonmaken zodat er blank staal zichtbaar is. Dit is de goedkoopste oplossing voor veel onverklaarbare storingen. Succes!
 5. Ja, klopt. Een 8j velg is 8" breed. Dan begrijp ik het nu goed. Voor mijn XJ met een verhoging van 5" heb ik een velg nodig met een backspace van 4,5" - 3,75". Ik had op de website modderpoel al gelezen dat een 285/75 band op een 8j velg kan. Omgerekend naar US meet deze band 33 x 11 R16. Bedankt voor je hulp!
 6. Oké, als ik het goed begrijp is de backspace bij een 8j velg met een et van 0mm dus 4"?
 7. Bedankt, dat is ook zoiets waar ik niet helemaal uitkom. Hoe bepaal je zoiets?
 8. Nu de bushwacker fenderflares zijn gemonteerd en de trommelremmen achter bijna zijn omgebouwd naar schijfremmen is het tijd om te gaan oriënteren op grotere banden en bredere velgen. Ik heb een 5 tal 16" stalen velgen op het oog die een breedte hebben van 8" (8j) Op de meeste websites geeft men aan dat er dan een band op kan met een maximale breedte van 245mm. Volgens Eric Zappe die het boek "High Performance Jeep Cherokee XJ Builders Guide" heeft geschreven kan je echter een band met een breedte tussen de 10,5 en 12,5" er op leggen. Dit is tussen de 267mm en 317mm. De banden die ik erop wil leggen hebben de maat 285/75 16R. Ja, de banden zullen wat meer "bulgen" maar dit zou volgens Eric Zappe geen probleem moeten zijn. Wat is nu waar en wat mag in NL APK technisch gezien?
 9. Mag slotje op. Het chassis is inmiddels afgevoerd.
 10. Welkom Wim, kan je helaas geen raad geven over de Wrangler's. Ben een XJ-rijder.
 11. Welkom, Maayke, Joop en Vriend! Antwoorden ga je hier wel krijgen. Er zitten een hoop experts hier op dit mooie forum.
 12. Sterkte met het verlies van jullie trouwe viervoeter, Serge!
 13. Mocht je nog 2x AEB 124 (1 per 3 cilinders) emulatoren nodig hebben hoor ik het wel. Heb er nog 2 nieuw liggen. Deze emulator wordt op o.a. de 4.0 6 cilinders gebruikt om te voorkomen dat het CHECK ENGINE lampje gaat branden als gevolg van het afsnijden van de benzine-injectoren.
 14. Hoi Serge, goed bezig en sleutelen met papa is altijd leuk. De brandstofdruk is gemeten en goed maar houdt het ook druk nadat je de motor uitzet? Als de brandstof terugloopt de tank in duurt het ook wat langer om de Jeep te starten. Check deze post van mij.
×
×
 • Create New...