Jump to content

Arjanw

Forum member
 • Content count

  265
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Arjanw last won the day on March 12

Arjanw had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2001

Recent Profile Visitors

1173 profile views
 1. Splinternieuwe schokbrekers voor Jeep Cherokee, Wrangler TJ en LJ.Skyjacker Black Max series shocks uses foam-cell technology. When the shock heats up the foam-cell compresses to compensate for oil expansion which maintains consistent performance even in most extremely temperatures. This kind of solution also eliminates unnecessary air inside the shocks which allows it to mount in 180 degrees. Thanks to the special high temperature oil shock retains viscosity of oil in all conditions. Black Max series shocks are designed for most demanding users. Finished in phenomenal black color that will make your Jeep Wrangler TJ/LJ look fantastic! Advanced Foam-Cell Technology Vehicle Specific Multi-Stage Valving Increased Fluid Capacity for MAX Heat Dissipation Directional Mounting Construction ensures solid contact between tire and road Twin Tube Construction Chrome Plated Shaft Sintered Iron Piston Black Boot Included Technical Data:Collapsed Length(cm): 37Extended Length(cm): 63 Forumprijs €60,-
 2. Hoi, Wie kan mij vertellen welke maat banden er op een 16" velg kan? Mijn XJ is voorzien van een 4,5" Rough Country lift kit. Vanwege het brandstofverbruik wil ik niet verder gaan dan max. 32". Ik ben dus op zoek naar de Europese maatvoering. Wanneer je gaat omrekenen dan is 285/70/16 een 32" maar 275/75/16 ook. Hoe vind ik nu de juiste band?
 3. Arjanw

  Resurrection of the Mohawk...

  Ik ben het ook niet eens want het werk aan een Jeep stopt in principe niet...
 4. Kenmerken? Bv. 6J x 16 H2 ET43
 5. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Maar hoe corrigeer je dat? Dit wordt toch geregeld door de computer? En is het noodzakelijk dat dit gecorrigeerd moet worden?
 6. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Heb het gefilmd maar hoe krijg je dat op het forum?
 7. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Hahaha, ik schrok mij helemaal het leplazerus!!! Ik had al 2 nachten slecht geslapen vanwege het startmoment. Ben in 5 sec, 10 jaar ouder geworden.. Maar het is goed gekomen.
 8. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Even snel een update want ik ben zo enthousiast dat ik het graag met jullie wil delen. Afgelopen zaterdag de eerste startpoging gedaan en motor sloeg direct aan!! Helaas met een vreselijk tikkend bijgeluid. Het geluid was afkomstig van de plaat op de automaat waarachter de starterkrans te zien is. (Flex plate) Hier bleek een een lip metaal te ver door gebogen te zijn waardoor deze aanliep. Na dat gerepareerd te hebben een tweede startpoging. Het bijgeluid was weg echter liep de motor wat onregelmatig. Motor weer gestopt en diverse dingen gecontroleerd als timing, bougies en injectoren. De derde startpoging verliep vlekkeloos. Na de start direct het toerental opgevoerd naar 2.000 toeren voor 10 minuten, daarna 10 minuten naar 2.500 toeren en als laatste naar 1.800 toeren voor ook 10 minuten. Dit is de inloopprocedure voor de nieuwe nokkenas en lifters. De motor liep soepel en geen foutcodes kunnen waarnemen met een OBD2 adapter i.c.m. smartphone. Oliedruk was voldoende en geen lekkages. De speciale inloopolie (rijk aan ZDDp) van Driven zal na 500km vervangen worden door een 10w30 olie die ook rijk is ZDDP. Dit is toch onontbeerlijk voor dit type motoren. Nog wel een vraag over een screenshot vanuit het programma Torque waarin de gegevens vanuit de OBD2 uit te lezen zijn. Hierin staat dat de timing advance op 35 graden staat. Wat houd dit nou eigenlijk in? Wat mij betreft is dit de motorrevisie succesvol afgerond. Nu gaan we verder met de lift kit.
 9. Zou wel willen maarre.. helaas nog niet klaar!
 10. Arjanw

  Verliefd op de 4.0 XJ

  Hi Bas, Welkom op dit forum! Enne, 250k klinkt als veel maar is voor een goed onderhouden 4.0L geen probleem. De vraag is natuurlijk of je beschikt over 2 rechterhanden... Dit is zeker geen overbodige luxe..
 11. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Met de hulp van jullie is het mij toch duidelijk geworden: Bij de distributeur met kap en rotor (oude manier) is de positie belangrijk omdat daar de timing vanaf hangt. Bij de motor in mijn XJ wordt de timing bepaalt door de computer. Hierbij zijn 2 voorwaarden essentieel. 1. Cilinder 1 staat op TDC op de compressieslag. Als je distributie ketting goed staat (2 markeringen tegenover elkaar) dan staat de inkeping op het vliegwiel op de 0. 2. De nieuwe distributeur staat ook op cilinder 1. Dit krijg je door gebruik te maken van het meegeleverde kapje. Deze zorgt ervoor dat de distributeur gefixeerd staat op de juiste positie. Hier een filmpje welke ik van Math doorgestuurd kreeg: Ik heb de oliepomp op omstreeks 11 uur gezet en toen de distributeur laten zakken tot hij gelijk zat met het blok. Nu komt het startmoment wel heel dichtbij. er zijn nog een paar dingen die ik moet regelen. Brandblusser klaarzetten. 1 á 2 extra personen om: Het toerental de eerste 20 minuten tussen de 1.500 - 3.000 toeren te houden. (Inloopprocedure voor motoren met platte lifters) Koelvloeistof bij te vullen als het systeem op temperatuur komt en de thermostaat gaat open. Kachel staat dan op maximaal verwarmen en ventilator op 4. ik heb nl maar 10L erin kunnen krijgen terwijl de capaciteit 12,4L is. Er zit dus nog lucht in het systeem wat er uit moet. Lekkages op te sporen. (olie, koelvloeistof en/of benzine) Slang van 3m om de uitlaatgassen naar buiten te leiden. De XJ staat nl nog in de garage. Ik hou jullie op de hoogte! Nogmaals bedankt voor jullie snelle hulp!
 12. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Bedankt voor je reactie, Masis! Er zitten helemaal geen gaatjes in. Wel dat kapje die maar op 1 manier erop kan. De pijl op het kapje zal waarschijnlijk naar de voorkant van de motor wijzen. Maar dan zit de sensor verkeerd om. De aansluiting zit dan richting de voorkant maar hoort naar achteren.
 13. Arjanw

  Resurrection of the Mohawk...

  Tjongejonge, wat een klus Math! Het wordt wel een gave bak hoor. Chapeau!
 14. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Helaas op het laatst toch nog gestruikeld. Ik heb een nieuwe distributeur gekocht en snap niet hoe deze juist gemonteerd moet worden. Er zit een hulpkapje bij maar daarmee zit de distributeur verkeerd om t.o.v. de vorige. Ik snap niet hoe dit kapje mij kan helpen. Zie hier het kapje met een pijl erop: Hierbij nog wat foto's van de gehele distributeur: Het Haynes boek geeft aan dat de oliepomp op 11 uur gezet moet worden en dan de distributeur erin totdat deze gelijk zit met het blok. Dat lukt mij nog wel maar dan moet ik de stator nog bijdraaien. Tot hoever wordt niet gezegd. Wie o wie kan mij hiermee helpen?
 15. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Hmmm, je hebt gelijk! Ik spuit ze wel in een andere kleur... Grapje!!
×