Jump to content

Arjanw

Forum member
 • Content count

  317
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Arjanw last won the day on March 12

Arjanw had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2001

Recent Profile Visitors

1308 profile views
 1. Arjanw

  hondenrek voor cherokee II classic

  Is dezelfde prijs als op MP. Geen speciale prijs voor mede-Jeepers?
 2. Tjonge jonge, het zit je niet mee!
 3. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  En nog een close-up..
 4. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Wat is jullie mening over de cilinderwanden?
 5. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Hi Stephan, er is idd een nieuwe nokkenas is gezet.
 6. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Dat zeg je nu? đŸ¤£
 7. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Ik kan geen beschadigingen aan de bovenzijde van de zuigers ontdekken. Bij het plaatsen van de zuigers heb ik eerst de cilinders brandschoon gemaakt daarna zuigers licht ingevet met olie. Precies zoals beschreven in het handboek. Maar... ik heb gisteren contact gehad met Maasbach en hij heeft de zuigers ook nog laten zien aan een andere revisiespecialist. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat de motor bij het inlopen te heet is geworden en zo de zuigers heeft verbrand. Ik heb de inloopprocedure gevolgd die in het handboek wordt aanbevolen. 10 minuten 2.000 rpm, 10 minuten 2.500 rpm en als laatste nog 10 min 1.800 rpm. De auto stond in de garage zonder vooras dus kon niet naar buiten. Ik moet ook wel zeggen dat het behoorlijk warm werd in de garage maar had niet kunnen bedenken dat dit het resultaat daarvan kon zijn. De zuigers kan ik als verloren beschouwen en moet dus nieuwe bestellen incl. zuigerveren. Ik heb via via ook nog contact met de ex monteur van Post en Dros. Ik wacht nog even totdat ik zijn mening heb alvorens alles weer op te bouwen.
 8. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Ik heb geen nieuwe software geĂ¯nstalleerd. Ik bedoelde dat het probleem mss veroorzaakt wordt door een probleem buiten de motor. Misschien een sensor, brandstof, injectoren, o.i.d.
 9. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Wellicht is het blok niet het probleem maar andere onderdelen / software? De zuigers liggen nu bij Maasbach. Ik wacht even zijn conclusie af om de volgende stappen te bepalen. In ieder geval vind ik het geweldig hoe iedereen meedenkt in dit vervelende geval!! Toppers!!
 10. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Dit is niet bij mijn blok gedaan. Dit is een foto van het moment dat het blok geboord werd.
 11. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Huh, wat bedoel je met lijnboring? Het boren en honen is allemaal gedaan door Post en Dros in Dronten. Dit zijn jongens die erg veel ervaring hebben op dit gebied. Maar ook zij zijn mensen dus maken ook fouten. Op een ander forum wordt er geopperd dat er 3 mogelijkheden zijn waardoor het mogelijk zou kunnen zijn om alle 6 de zuigers te vervormen / in elkaar te drukken. Blok teveel afgevlakt. Verkeerde koppakking. (deze snap ik niet helemaal) Hydrolock. Water naar binnen gezogen. Maar dit is niet waarschijnlijk want dan was er meer schade geweest.
 12. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Ga ik checken!
 13. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Op de zuigers zie je sporen van gebruik zitten. Wellicht is dit normaal? In de cilinders zie je dit ook wel heel licht maar de "cross hatching" zit er nog steeds in.
 14. Arjanw

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Bedankt voor het meedenken Jerrold. Als de zuigerveren idd op 1 plek waren vastgelopen is een ovale bus zeker een mogelijkheid echt zitten de bovenste zuigerveren volledig rondom vast. Op de foto is dat niet helemaal duidelijk te zien. Ik voeg nog een paar foto's bij in deze post.
 15. Arjanw

  Resurrection of the Mohawk...

  Gefeliciteerd Math, je harde werk heeft een mooi resultaat opgeleverd. Ik hoop dat je er veel plezier aan zult beleven! Je hebt het verdiend!
Ă—