Jump to content

Richard_Jeep

Forum member
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Twente

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2000

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Beste Duc, Hier een wat late reactie. Ik heb dit op Ali gekocht: https://www.aliexpress.com/item/4000589731052.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.119f4c4dVjuj37 Het is een bewegingssensor welke een draadloos signaal stuurt naar een ding-dong welke je in het stopcontact kunt steken. Werkt goed!
 2. Beste Jeepers, Ik heb een roestplek op mijn Jeep XJ. Ik wil niet zelf gaan repareren maar er mee naar een specialist. Hoe beoordelen jullie deze roestplek? Moet er al een nieuw stuk worden ingelast of is het nog lang net zo ver. Omdat ik de reparatie pas van de lente wil laten doen heb ik er nog geen schroevendraaier in gezet. Groeten, Richard
 3. Ja, dat vermoeden had ik ook al. Ik heb 'm helaas al weg gegooid. Zo zie je maar weer dat je niet genoeg kunt nadenken over reparaties.
 4. oh, dat ziet er veel beter uit - helaas had ik niet zo'n mooi voetje. Eens kijken om ze dat bij Hirschmann nog kunnen leveren. Dank je wel!
 5. De Hirschmann HIT AUTA 2050 zit er in. Hieronder de bedrading: Antennezijde Schutbordzijde Rood ------------------------------------------- + 12 volt Groen ------------------------------------------ Groen Zwart ---------- Massa Massa ------------------- Grijs Ongebruikt ------------ Wit De groene draad is de schakeldraad waar spanning op staat als de radio aan staat. Als de radio uit staat komt er spanning op de witte draad. De Hirschmann werkt een anders dan de originele Jeep antenne. Bij de Hirschann staat er constant spanning op de rode draad en gaat de antenne omhoog als er spanning op groen komt. Helaas is het gat voor de antenne iets te groot. Misschien afdichten met silicone-kit, of zou dit de lak aantasten?
 6. ahh, ik heb dat kantje boven helemaal over het hoofd gezien. Dank je wel kapitein!
 7. Vandaag bezig geweest met de antenne. Heb het spatscherm verwijderd en gelijk wat oppervlakkige roest met Hammerite behandeld. Inmiddels heb ik een Hirschmann antenne kocht maar eerst moet de oude antenne eruit. Heeft er iemand een idee hoe deze is bevestigt? Ik heb even wat foto's gemaakt.
 8. EJG en Bob, Locaties voor XJ slopers zijn altijd nuttig. Dank!
 9. O ja, als er iemand een sloper weet te staan, dan is dat natuurlijk ook goed. Bij voorkeur in de lijn Hengelo - Amersfoort - Utrecht.
 10. Goede middag, Inmiddels zijn we al weer een maandje verder sinds de aanschaf van de Cherokee. Zojuist Super benzine zonder E10 wezen tanken over de grens in Gronau en gelijk even wat kratten Weizen bier gekocht. Tot nog toe lijkt het er op dat ik een goeie koop heb gedaan. De motor loopt erg mooi, er zijn geen rammels en alles voelt even strak alsof de auto pas net uit de fabriek komt. Voorheen had ik nog niet in een Cherokee gereden. Het valt op dat het stuurgedrag wel een beetje zwabberig is en je continue aan het corrigeren bent al begint dat ook te wennen. Om een lang verhaal nog langer te maken kom ik bij het volgende. De kofferbak heeft geen afdekhoes. Wel zie ik dat er links een bevestigingspunt ontbreekt (althans daar ga ik vanuit) en het rechter deel gebroken is. Vraag: Is er iemand die deze plastic delen nog heeft? Liefst natuurlijk in dezelfde kleur. Dank je wel.
 11. Beste Arjan, Mijn antenne is ook stuk en wil ook zo'n antenne bestellen. Paste de antenne (BF-686) goed in het gat en wordt dit gat goed afgesloten? Dank je wel, RIchard
 12. Beste Masis, Ik heb het gelijk uitgeprobeerd en de sleutel is er uit! Super bedankt!
 13. Beste Jeepers, Een paar weken geleden heb ik een Cherokee XJ uit 2000 gekocht. Ik krijg de sleutel niet uit het contact . De automaat staat in Park. Sleutel wil niet ver genoeg naar links om 'm uit het slot te halen. Vanmiddag heb ik het kunststof om de stuurkolom verwijderd. Onderaan de cilinder van het slot zit een grijs metalen blokje, zie foto. Aan de achterkant van het blokje (bovenkant op de foto) zit een staalkabel welke loopt naar de schakelpook. Als ik de pookknop indruk, dan verdwijnt het gele nokje in het bovengenoemde blokje - waarmee het duidelijk wordt dat er een verbinding is. Men praat er ook over dat het probleem in de NSS switch zit. Als ik op de rem trap doen de achterlichten het. Kun je dan concluderen dat de NSS switch wel goed is? Vraag: Wat kan het zijn dat ik de sleutel er niet uit krijg? Mvgr, Richard
×
×
 • Create New...