Jump to content

Arjanw

Forum member
 • Content Count

  488
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by Arjanw

 1. Helaas verkeerd besteld. Wie kan ik er gelukkig mee maken? Is voor een Jeep Liberty 2002-2007. €7,- inclusief verzenden.
 2. Hou ons op de hoogte. Ik ben zeker geïnteresseerd!
 3. Ik koop echt veel bij Rockauto en 4Offroad. Als je een beetje goed kiest ben je zeker goedkoper uit.
 4. Ik heb nog zo'n stickje. Wilde deze wel opsturen. Als het goed is zit er ergens een zwart vierkantje met een uitsparing met daarin ook 2 koperkleurige contactpuntjes. Bij mij zat deze linksonder bij de bestuurder. Bij mij weigerde hij ook 2 x. Ik heb de XJ een keer in België moeten laten staan en laten repatriëren naar Nederland. Toen heb ik alles eruit gesoldeerd en nu is het weer goed.
 5. Heb je het al een keer gereset? Heb je een speciaal stickje voor met koperen contactpuntjes.
 6. Top, idd goed gedaan. Vraag, welk merk compressor heb je genomen? En ga je de condensor alsnog vervangen?
 7. Ik heb geen idee hoe dat bij een YJ'93 zit. 😕 Dit zijn van die storingen waar de meeste van ons weleens mee te maken hebben.
 8. Corrosie? Misschien ff alle contacten beetje schuren en inspuiten met contactspray?
 9. Ik ga ervan uit dat kan maar waarom niet een pakking kopen? Kost gemiddeld een euro of 10. Scheelt weer schoonmaken de volgende oliewissel.
 10. Hack'nTap gereed! Eerst meten, meten en nog eens meten. Ik moet toegeven dat ik best wel nerveus was om de flex erin te zetten. Buurman gevraagd om erbij te blijven want je weet maar nooit. Ik heb de as doorgeslepen met een draaiende motor. Omdat de as draait krijg je een soort van centrerend effect. Volgens de instructie moet er minimaal 3cm aan "splines" overblijven. Zo gezegd zo gedaan... Bij de set heb ik ook een boormal gekocht om ervoor te zorgen dat het boorgat gecentreerd is. De set is Amerikaans dus in inch en niet metrisch. Op mijn werk de boormal in de draaibank opgeboord naar metrisch. Nu kan ik mijn eigen boren en tap gebruiken ipv nieuwe te moeten kopen. Na het boren het draad getapt. Uiteraard voldoende boorolie gebruikt. Je wil niet dat je boor/tap afbreekt in het gat... Nu kan de "yoke" erop. Alles ziet er goed uit! Nu de bout ruim voorzien van loctite, je wil onderweg niet je tussenas verliezen... Aandraaien tot 30 ft/lbs volgens instructie. Nu kan de as geplaatst worden. De verlagers voor de tussenbak zijn eruit gehaald, deze zijn nu nl overbodig. Geeft ook weer wat meer bodemvrijheid. Het achterdifferentieel met spietjes zo geplaatst dat deze richting de tussenbak wijst. In eerste instantie dacht ik te weinig ruimte te hebben maar volgens de Jeepers van het Amerikaans forum is dit voldoende. Misschien dat ik de hoek nog wat moet veranderen van het differentieel zodat deze nog meer in het verlengde van de tussenas komt. Eerste testritten zijn prima verlopen. Geen vibraties meer en een gesprek in de auto tijdens het rijden is weer mogelijk zonder harder te praten. Zeker een aanrader!! Oh ja, de as heb ik opgehaald in Doetichem bij een Jeepdealer. €135,- voor een as die €800,- waard is, is werkelijk een koopje volgens de verkoper. Huhhuh.... 🤔
 11. Welkom op dit mooie forum. 400k is een behoorlijke km stand, zeg.
 12. Verscheidene keren weg geweest met de XJ en de motor functioneert naar behoren. Start prima en geen olieverlies. Oliedruk is prima en brandstofverbruik is ook goed. Mag ook wel na ruim anderhalf jaar. Stoelen zijn ook terug van de stoffeerder. Gelijk ook stoelverwarming erin laten zetten. Eergisteren de nieuwe middeconsole binnengekregen van JeepCable.com. Er kan nu een 2 din radio in met een 7 inch scherm. Die radio komt later. Omdat de XJ voor mijn gevoel zwaar stuurt en de stuurpomp waarschijnlijk nog originele is heb ik deze vervangen met een stuurpomp uit de sloop XJ die in mijn garage staat. Deze pomp is nog niet zo oud. Gelijk ook maar alle olie ververst door de retourlijn in een emmer te hangen en dan het stuur van eind naar eind te draaien. Zodra er verse olie uit de retourlijn kwam de boel weer dichtgeknoopt en wederom een keer of 10 van slot naar slot gedraaid. Ik moet zeggen dat het sturen weer wat prettiger gaat. Oh ja, er liggen mooie matten in van Rugged Ridge. Eerstvolgende project is het oplossen van de vibraties vanuit de achteras / tussenbak. Ik krijg de geometrie niet naar behoren. Daarom ga ik nu een Hack n Tap van Ironrockoffroad plaatsen op de tussenbak. Ik ga een tussenas die in principe voor de voorzijde is gebruiken voor de achterzijde. Paar foto's Hopelijk is hiermee de resonatie en vibraties verleden tijd... Ik zal binnenkort wat foto's maken om het geheel te laten zien.
 13. Misschien heb ik deze nog wel liggen. Ik heb nl nog een XJ uit 1998 staan met een 4.0L motor. Heb je voor mij het OEM nummer? Is dat toevallig 4874 371? Of heb je een geheel andere motor?
 14. Oude beschermkap voor de benzinevulslang was toch echt wel aan vervanging toe....😬
 15. Ik denk dat het verholpen is!! Afgelopen week 6 gereviseerde injectoren binnengekregen vanuit USA. Dit pakketje heeft er 2 maanden over gedaan. Dezelfde avond nog gemonteerd. Daarbij nog een compressietest gedaan om er zeker van te zijn dat het hier iig niet aan ligt. Omdat ik ook de bougies nog niet gecontroleerd had heb ik 6 andere bougies erin gezet. Bosch Iridium FR6LI332S. Na 6x de motor warm weggezet te hebben en na een uur met succes te herstarten denk ik dat het probleem is opgelost. Het vertrouwen moet nog terugkomen maar ben zéér hoopvol. Of het nu aan de injectoren of de bougies heeft gelegen kan ik niet met zekerheid zeggen maar eerlijk gezegd maakt mij dat nu ook niet meer uit. Het resultaat is het enige dat telt..
 16. Gelukkig! Ik kan mij voostellen dat het een angstig moment was!
 17. In welke stand staat de klep in het gasklephuis?
 18. Nou ja, twee zielen, één gedachte. Ik zit net eea te lezen over vapor lock en heat soak!! Dacht eraan om zoiets te kopen. Of iig het schild na te maken van het hitteschild van de sloop-XJ die ik in de garage heb staan. Daarbij heb ik net een IAC besteld om uit te sluiten dat het aan deze sensor kan liggen...
 19. De cam is nieuw en er zit een deksel bij die er maar op 1 manier op kan. Deze zorgt ervoor dat de cam altijd goed staat. Moet natuurlijk wel de 1ste cilinder op BDP staan. CFO bij mijn huidige werkgever zegt altijd check, check en dubbelcheck. Toch nog maar eens controleren van het weekend.
 20. Ik heb dit ook getest door de LPG installatie uit te zetten. Helaas gebeurt het dan ook.
 21. Hi Siert, vandaag nog maar eens een brandstofdruktest gedaan met de volgende resultaten: Stationair warm draaien: Druk 5 minuten nadat de motor is afgezet: Druk 20 minuten nadat de motor is afgezet: Druk nadat het contact is aangezet en de brandstofpomp 1x is aangegaan. (Niet starten) Starten ging wel weer lastig. Startmotor toch 6 á 7x ronddraaien voordat de motor tot leven komt maar denk dat we wel kunnen concluderen dat er niets mis is met de brandstofvoorziening. Gisteren ook een nieuwe bobinerail gemonteerd. Helaas heeft dit niet geholpen. Ook is er nog iemand geweest die getuige is geweest van dit fenomeen en hij geeft aan dit helemaal niet vreemd te vinden. Ben ik dan een mierenn%4$#r? Per slot van rekening start de XJ wel en loopt de motor mooi rustig.
×
×
 • Create New...