rado

Forum member
 • Aantal bijdragen

  193
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Over rado

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Noordwijk

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  1998
 1. hey Masis klopt het dat ik je geen PB kan sturen?

 2. koelvloeistof geflushed. blijft mooi helder nu. wel ondanks "bleeden" van het koelsysteem bij starten wat geborrel tpv de kachelradiator. vrij irritant!
 3. 1. ff sensor testen met paperclip. als deze ok is meest waarschijnlijk low-speed stand fan motor kapot. heel erg easy om te vervangen, leuke klus. alleen een motor + stekker kopen via Ebay. is alles nieuw. zie draadje:
 4. Ik ga binnenkort de koelvloeistof vervangen/schoonmaken koelsysteem. Dacht meteen de thermostaat te vervangen want ik denk dat dat nog nooit gedaan is en schijnt een klusje van niks te zijn (klopt dat?). Nu lees ik vaak over thermostaten die eerder open gaan. Heeft iemand advies welk type te kopen? Btw de temperatuur schommelt nu ligt tussen de 90 en 100 graden. Fan werkt op beide standen. Is dat abnormaal of heeft et met het mooie weer te maken?
 5. Het expansievat van mn 5.9 is niet meer helder. De koelvloeistof lijkt vermengd met olie. Ik heb de laatste 10.000 km geen olie hoeven bijvullen en hetzelfde geldt voor de koelvliestof. Alles blijft schitterend op pijl. Wellicht 1 keer een halve liter olie hoeven bijgooien. Ook geen witte pluimen uit de uitlaat. Is het ondanks dat het oliepijl op niveau blijft iets om wat aan te doen of gewoon doorrijden en geen zorgen maken? Graag advies.... 😁
 6. wat is eigenlijk het verschil tussen 5 en 2?
 7. Slangetje verstopt wellicht ook?
 8. Weet iemand wat er aan de hand is als er een kring olie rond de aansluiting vd pcv valve op het kleppendeksel zit? Kortgeleden pcv valve vervangen. Lijkt nog mooi aan te sluiten op het deksel. Hoort hem zoals gewoonlijk tikken als de motor draait. Motor verbruikt geen/weinig olie of koelvloeistof. Thanks alvast!
 9. Net een setje nieuwe banden eronder. Is al een wereld van verschil... nog niet weg maar wel mee te leven zo.
 10. Al een tijdje ergerde ik mij dood aan een vreselijk slecht ontvangst van mijn radio. Radio gewisseld. Nog steeds geen ontvangst. Uiteindelijk de antennekabel maar eens nagelopen en wat blijkt. Er zit een connector ter plaatse van de zekeringkast met een veer erin! Waarom jeep dat ooit bedacht heeft is mij een raadsel maar bij mij zat die connector dus los. Veer eruit gehaald, connector weer aangesloten. Zootje tape eromheen. En.... weer briljant ontvangst! 2 minuten werk en wat een genot! Dus voor degenen die slecht ontvangst hebben een kleine moeite om deze simpele idiote stekker te checken. Dacht deel het even want komt vast vaker voor.
 11. vandaag langs geweest bij automaatrevisie.nl Ze weten zeker dat het niks met de automaat, torque converter of flex plate te maken heeft. Ze denken dat het een van de voorste wiellagers is, mogelijk de banden. nou wil het toeval dat ik volgende week ergens de wiellagers ga vervangen bij Wessel (Oostzaan). ik ben benieuwd. gaat de fles naar automaatrevisie.nl..... to be continued.....
 12. ga vrijdag bij em langs, ben benieuwd....
 13. ja klopt. ik ga er binnenkort maar eens even langs
 14. Ik denk dat ik het antwoord wel weet als ik em daar neer zet.... 😖😖😖
 15. Ja volgens mij ook hoor. Kan ik daar wat aan checken? Die plaat die het geheel afsluit ff losschroeven en er tussen kijken?