Jump to content

rado

Forum member
 • Posts

  404
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by rado

 1. Ben maar eens begonnen met de caster te verminderen. Trilling nu weg…. 😬
 2. Sinds enige tijd een trilling in de aandrijflijn van mn ZJ (5.9 met 242 tussenbak, 2 inch lift. Mogelijk te maken met nieuwe uitlijning met meer caster (7 gr). Trilling is weg als ik de voorste cardanas eronder uit haal. Ik zit er over te denken om de voorste cardanas te veranderen van de standaard CV verbinding naar het diff te vervangen voor kruisjes. Heeft iemand adviezen/suggesties?
 3. Oke de nieuwe trackbar had te veel speling. Heb zowel aan de aszijde als het chasis de busjes 1 maar overboord, nieuwe bouten, 160 nm aangedraaid en alles lijkt nu top… o ja ook de shocks vervangen. Rechts was kapot (vrij nieuwe). Dus uiteindeijk toch weer terug te voeren naar de trackbar! 😬
 4. vriendin heeft een XJ en liet mij dit lampje zien. Is dit niveau laag ruitenwisser vloeistof?
 5. linker schokbreker is matig dus heb ff nieuwe besteld, dienste wat na.... maar dat kan toch niet de oorzaak zijn? ga dit weekend ff de test doen zoals Siert zegt... exciting
 6. kunnen jullie mij aangeven wat precies te meten? ga ik donderdag ff mee aan de slag. draagarmen niet zo lang geleden vervangen maar toch maar ff checken op spelijg. auto in de P en iemand de auto voor en achteruit laten duwen en naar de bevestigingsplaatsen van de draagarmen kijken. toch?
 7. Die bovenste draagarm bushings heb ik vorig weekend vervangen. en het ontstaat ook zonder remmen… ik ben wel uitgedokterd nu.
 8. Oke DW far from gone. Heb de gesuggereerde aanpassingen gedaan. Ik moet toch iets erg over het hoofd zien. Vandaah bij nemen flauwe bocht naar links. Licht remmen endaar ging ie weer. Bizar echt. Tijd voor meten?
 9. zeker nog geen DW ervaren, maar dat zegt niet zoveel..... ik ben inderdaad geneigd te gaan meten. alleen waar moet ik beginnen te meten?
 10. O ja dit zijn de foto van de bouten vd onderste draagarmen links: rechts: Je zou haast zeggen dat als ze zo verschillend afgesteld moeten worden om tot gelijk caster te komen er dus een links rechts verschil is qua draagarmlengte. Of zie ik dat fout? Rubbers zijn allemaal nieuw.
 11. Nee ik had spacers maar die heb ik eraf gehaald.
 12. dank voor de snelle reactie Siert! Ik heb alle banden laten balanceren en gecontroleerd op hoogteslag. Alle banden ook gekruisd gewisseld. Zijn nu perfect. Spanning op 2.5 bar. ik had gelezen dat bij enige lift deze alignment settings gewenst zijn heb ik btw net laten doen dus dw was er al voor de alignment zoals nu genoemd de stelbouten waar ik het over heb zijn de asymmetrische bouten aan de aszijde van de onderste draagarmen
 13. Oke ik heb nu ongeveer alles gedaan om die vreselijk irritante deathwhobble aan te pakken maar ik kom er niet uit. Rond de 60-80 km/uur een oneffenheid raken en de auto begint te schudden. Moet dan vrijwel stoppen om em tot rust te krijgen en dan kan ik weer verder. Begint nu toch wel wat te link te worden. setup: 2 inch lift (poormans liftkit) rest is stock vervangen: trackbar voor dikke verstelbare (JKS achter, Rough Country voor met drop bracket) draagarmen voor vervangen inclusief bushings aszijde nieuwe wiellagers nieuwe fuseekogels nieuwe stuurdemper nieuwe spoorstangen nieuw stuurhuis nieuwe stabilisatorstang + rubbers nieuwe shocks (RS55239) banden 1 1/2 jr oud (Toyo Open Country A/T plus 225/70R16 103 H) nagekeken: uitlijning (toespoor 0 graden, naloop 7gr30) speling torquespecs Het enige wat mij opvalt is dat de stelbout voor de naloop sterk verschillend afgesteld moesten worden om tot dezelfde naloop te komen... Of dit dat niet ongewoon? Wie heeft er nog een idee wat ik gemist kan hebben?
 14. Thnx! Dus kleppendeksel eraf en naar speling voelen? Wat zou je vervangen bij speling?
 15. Ik merk dat sinds enige tijd er een tik in de motor zit die gelijk loopt met het toerental. Er staat 330.000 km op de teller en best een tijdje ook lpg dus ik dacht dat zullen De kleppen wel zijn. Maar wat mij een beetje verbaast is dat de tik soms ook weg lijkt te gaan zonder duidelijke oorzaak. Iemand suggesties waar ik naar kan kijken? Of gewoon laten….
 16. rado

  242 tussenbak

  vraagje: Na wissel geen enkel probleem ervaren, 242 werkt top. Echter.... Ik rijd nu al een tijdje in 2WD. dacht laatst bij slecht weer ik zet em in zn 4full. nadat ik dat gedaan had "binding en grinding" vd voorwielen alsof ie in zn 4part staat bij nemen stapvoet bochtje. Gekke alleen is dat hij in de VIC netjes aangeeft dat het 4full is. Het lijkt wel of ie in de 4part blijft hangen ofzo. gisteren harde klap (bij stapvoets bocht nemen) na schakelen van 4full naar 2WD. daarna stond ie weer in zn 2WD. Oliepijl is netjes, bij schakelen gaat ie door alle gearing heen. iemand suggesties of ideeën wat het kan zijn en wat ik eraan kan doen?
 17. rado

  242 tussenbak

  ja heb em helemaal gereviseerd, althans lagers (incl blinde...) en seals
 18. oke ik wil ze wel overnemen. ik woon alleen in Noordwijk.. :)
 19. rado

  242 tussenbak

  Heb net de 249-242 wissel gedaan. eerst alle lagers en seals vd 242 vervangen. alles ging gesmeerd en alles werkt. Althans alles behalve 2 kleine tegenvallers. de slip yoke van de achteras was zon 2 cm te lang. Klein stukje afgezaagd. Verder is de travel van de schakelpook net niet genoeg om alle standen te pakken. Dus het is of geen 4 low of geen 2wd. En de lange stang vd 249 past al helemaal niet. vandaag een heel stuk gereden. Ook op de snelweg. Helemaal top, geen trillingen. In 4 all time geen significant hoger verbruik dan bij de 249. kortom mooie klus. Aanrader! O ja een goede borgring tang is wel aanrader
 20. Rij al jaren met deze dingen: https://www.amazon.com/Liftcraft-1999-2004-Cherokee-High-Crystalline-NON-COMPRESSION/dp/B0894ZKTHP/ref=mp_s_a_1_4?dchild=1&keywords=Cherokee%2BWJ%2BLift%2BKit&qid=1610806034&sr=8-4&th=1&psc=1 110 dollar. Beetje shipping, beetje invoer. werkt prima. Als je alleen op de weg rijdt heb je die dempers met verlengde travel niet nodig volgens mij. Ik heb wel wat langere stabilisatorstangen. Zoiets: https://jksmfg.com/i-24048335-flex-connect-disconnecting-sway-bar-link-system-wj-grand-cherokee-patent-pending.html Behalve dat de auto niet meer precies recht boven de wielen staan geen problemen. Als je dat te storend vindt moet je een verstelbare track bar kopen.
×
×
 • Create New...