Jump to content

roamer

Forum member
 • Content count

  70
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2005

Recent Profile Visitors

881 profile views
 1. roamer

  Oliedruk lampje

  Oliepomp, oliedruk schakelaar.
 2. roamer

  "clunk"

  Opgelost! Het bleek een losse motorsteun te zijn. De moer is kennelijk los getrild. Hoe het heeft kunnen gebeuren weet ik niet. We zijn er achter gekomen door de portieren te openen, daar dan (met beleid) aan hengsten totdat het geluid te horen was. Een derde kon dan zoeken. Was bijna niet te zien.
 3. Bedankt voor je uitleg! Ben zelf bezig een geluid te verhelpen, vandaar... Ben blij dat het is verholpen.
 4. roamer

  "clunk"

  Zou ik moeten merken aan de hand van speling op het wiel toch?
 5. roamer

  "clunk"

  Hallo allemaal, Mijn Liberty maakt met name als ik (vrij fors) naar rechts stuur een clunk geluid. Het lijkt ergens rechts voor vandaan te komen. Het is er niet altijd, soms ook vanuit stilstand optrekken of achteruit rijden. Twee monteurs hebben er naar gekeken en werkelijk niets kunnen vinden. Alle rubbers nagelopen, homokineten zitten vast. Conclusie is dat het vervelend is maar niets schokkends... Dat mot ik niet. Gisteren de front sway bar bushings vervangen aangezien dit werd aangewezen (op US fora) als de plek waar het vandaan zou kunnen komen. Helaas... Iemand enig idee?
 6. Mag vragen hoe je er toe bent gekomen de homokineet te verdenken? Hoor je een geluid?
 7. roamer

  Radio

  De radio heeft kuren. Sinds de aankoop is je opgevallen dat de speakers voor bij bas tonen ontzettend vervormen, dus alles naar achterste speakers gezet. Ontvangst is niet om over naar huis te schrijven. Soms wordt de verkeerde tijd aangegeven en dan weer goed. Zender blijft hetzelfde. Er is ooit eens een TomTom ingebouwd geweest en ik zie aan de bestuurders zijde een klein microfoontje naar buiten hangen. Ik vermoed dus dat Teun de Beun bezig is geweest. Voordat ik de radio los heb gemaakt op jijbuis gekeken. Radio is nu los, maar bij mij is zit geen apart stekkertje (volgens het filmpje de kleine slot)voor de stuurbediening. Klopt dat? Ik kan niet zien dat iets is afgeknipt en de stuurbediening werkt. Ik zag wel dat mijn radio iets afwijkt van die op het filmpje. Weet iemand raad? Oh ja, de radio code was ook niet aanwezig. Staat die toevallig op de radio?
 8. roamer

  Sleutel

  Was het eerste dat ik heb gedaan, maar helaas.
 9. Vandaag de voor mij nieuwe KJ op de brug gehad. Blijkt de achtervering aan vervanging toe. (Had al af en toe een " kloenk" gehoord) Nu wilde ik nieuwe bestellen maar blijken het vier smaken te zijn. Ik zie de verschillen niet. Wie wel? https://www.factorychryslerparts.com/showAssembly.aspx?ukey_assembly=665636&ukey_make=1064&ukey_model=15531&modelYear=2005&ukey_category=20317&ukey_driveLine=12816&ukey_trimLevel=29583 De nummers 13.
 10. roamer

  Sleutel

  Ok, doe ik dat.
 11. roamer

  Sleutel

  Hey luitjes, Ik ben vandaag bij een sleutelbloem geweest voor een diagnose van mijn autosleutels met afstandsbediening. Ik heb de auto nog niet zo lang en het volgende is aan de hand. Sleutel 1 kan ik de auto starten, portieren openen enz., Maar na een seconde of 5 slaat de motor af en is niet meer te starten. Rood rond lampje brandt rechts onder/ naast brandstofmeter. Doe sleutel 2 er in en starten lopen. Met andere woorden sleutel 2 doet wat ie moet doen. Sleutel boer heeft sleutel 1 uitgelezen, zegt 433,* MHz AM, transponder 46. Maar zijn systeem kwam niet met met een oplossing. Sleutel 2 uitgelezen en die zend niets uit, althans het display gaf 0,0 FM aan. Meer niet. Dus onverrichter zake huiswaarts gekeerd. Nu ben ik zeker geen expert maar dit klopt toch niet. Wie weet raad?
 12. roamer

  "nieuwe" KJ

  Dank je. Ik zie dat je met deze voorbeelden "alleen" kunt uitlezen. Wat is aan te bevelen als ik ook wil wijzigen?
 13. roamer

  "nieuwe" KJ

  Ah, zo bedoel je. Is er eentje die jullie aanbevelen?
 14. roamer

  "nieuwe" KJ

  Ik zelf niet, hoezo? @Wim Dank je, het is toch weer een diesel geworden.
 15. roamer

  "nieuwe" KJ

  Jazeker wel.
×