Spring naar bijdragen

roamer

Forum member
 • Aantal bijdragen

  44
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2003

Recente profielbezoeken

585 profielweergaven
 1. roamer

  Tussenbak kapot?

  Ok, de tussenbak was inderdaad kapot. Wat precies weet ik niet, maar heb 'm ook nog niet geopend. Gisteren andere onder gezet en weer probleemloos rijden. Ik zag dat de kabel van de 4wd selector eigenlijk vast hoort te zitten met een of andere clip. Deze kan ik op de explosietekeningen niet vinden. Iemand enig idee welke ik moet gebruiken?
 2. roamer

  Tussenbak kapot?

  Hey luitjes, Vandaag de KJ moeten laten staan vanwege een "bonk". Het geluid is sinds eergisteren te horen. Eerst heel zacht en slechts één keer. Tot vandaag, moest toevallig de caravan naar de schadeherstel brengen en overwoog daadwerkelijk de combinatie aan de kant van de weg te laten staan. Toch maar voorzichtig doorgereden, want ik zou wel heel lullig staan (blokkade) en hoefde ook maar letterlijk 2 km te rijden. Aangekomen met een vriend gekeken en we dachten eerst dat het uit het achterdiff. kwam, later tot de conclusie gekomen dat het uit de tussenbak komt. Maar dat weet ik op zijn vroegst morgen pas. Vraag is komt dit vaker voor, zo ja is het tandwiel makkelijk te vervangen of zal ik de complete tussenbak moeten doen? Groentes, Percy
 3. roamer

  Airco kapot (natuurlijk met dit weer...)

  Voor de geïnteresseerden, het andere onderdeelnummer is 04861630AB.
 4. roamer

  Airco kapot (natuurlijk met dit weer...)

  Bijkomend dingetje is dat de AC alleen voor de '05 en '06 is als ik er op zoek. Geen idee of dit wat uit maakt.
 5. roamer

  Airco kapot (natuurlijk met dit weer...)

  Hmmm, onderdeel moeilijker dan gedacht. Zou eigenlijk 5072440AA, AB of AC moeten zijn. Dealer (toevallig hij uitgekomen) vertelde me dat er twee verschillende types zijn die er in kunnen. Iemand die een lichtje kan schijnen of heb ik me iets op de mouw laten spelden? Mijne is trouwens een Litens. Staat bovenaan maar paste niet meer op de foto.
 6. roamer

  Airco kapot (natuurlijk met dit weer...)

  Ah, dat had ik niet begrepen. Waarschijnlijk iets met Babylon of zo...;-)
 7. roamer

  Airco kapot (natuurlijk met dit weer...)

  Nee, want die heeft geen nieuw.
 8. roamer

  Airco kapot (natuurlijk met dit weer...)

  Bedankt voor de tips. heb niet eerder kunnen reageren want ik wilde het z.s.m. af hebben. Een klein verslag: De a/c pulley was kapot waarna ik naar een pulley zocht. Op korte termijn geen nieuwe te krijgen, dus een complete Recon pomp voor weinig op de kop getikt. Was overkill, dus pulley van de nieuwe op de oude compressor gezet. Airco werkt, maar... Piepen als de ziekte. Was eerst bang dat de oude compressor kapot ging, maar die hield. (Anders had ik alsnog de hele pomp vervangen, maar dit leek me makkelijker. Achteraf gezien was het niet zooooooveel meer werk geweest, maar ja.) Vrijlooprol van de dynamo was de boosdoener. Naar lokale pompengoed gegaan met het rolletje, want ik kreeg de ombudsman niet met goed fatsoen los. Ik was bang 'm rol te draaien, vandaar. Vervanging er op gezet en piepen is zo goed als weg... Nu vermoed ik dat de spanrol niet meer je dat is want ik zie de riem iets teveel flapperen naar mijn smaak. Als die op orde is denk ik dat het piepen helemaal weg is. Alle het goede komt in drieën zeggen ze weleens... Weet iemand het part number en waar voor weinig te krijgen? Groentes uit het nog steeds tropische Venlo;-)
 9. Hey luitjes, Wat de titel al zegt. De koppeling slaat niet aan, dat weet ik zeker. Kan ik testen of de koppeling kapot is of dat er een schakelaar kapot is en... hoe doe ik dat? Zijn er verder nog aanbevelingen? Ik zag dat de locatie natuurlijk niet de makkelijkste is. Groeten uit tropisch Nederland.;-)
 10. roamer

  Detours Winch mount

  Ik ben benieuwd, ziet er goed uit.
 11. roamer

  Wiellager stuk?

  Ok, lang verhaal kort. Ik heb de wielnaaf rechtsvoor vervangen en het geluid is weg. Het is zelf zo stil dat ik alleen nog de rammeltjes hoor. Al met al ben ik een paar uur bezig geweest. Ik heb wel rustig aan gedaan en alles dubbel gecheckt. Dankzij het wringijzer en twee gehardde doppen is alles vrij vlotjes verlopen. Bijgevoegd een filmpje van de oude naaf.VID_20180203_144137.mp4 VID_20180203_144137.mp4
 12. roamer

  Wiellager stuk?

  Ok, ga ik dat doen. Ik hou je/ jullie op de hoogte.
 13. roamer

  Wiellager stuk?

  Ok, ziet er dus goed uit. Toch nog verwijderen om uit sluiten?
 14. roamer

  Wiellager stuk?

  Sleutelen zit er vandaag niet in, maar een filmpje heb ik wel gemaakt. VID_20180124_151208.mp4
 15. roamer

  Wiellager stuk?

  Draait ie ook mee in 2wd?
×