Spring naar bijdragen

Masis

Forum member
 • Aantal bijdragen

  2 784
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  41

Masis last won the day on September 21 2018

Masis had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

83 Excellent

Over Masis

 • Verjaardag 14/12/1993

Contact Methods

 • MSN
  masis_t@hotmail.com

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  1998

Recente profielbezoeken

4 674 profielweergaven
 1. Masis

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Rond de 180-200kg denk ik.
 2. Masis

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Lage oliedruk komt meestal door lagerslijtage. De lagers zorgen voornamelijk voor de oliedruk, vergelijkbaar met wanneer je met je vinger een tuinslang deels dichtgedrukt gaat houden.
 3. Masis

  Stuurhuis/stuurpomp

  Klopt inderdaad, afstelbare control arms. Is geen leuk klusje om te doen, en kan veel invloed hebben op het stuurgedrag. Ik heb een paar keer een poging gewaagd, en toen maar uitbesteed aan een Jeep specialist. Iemand die er tientallen heeft gedaan weet natuurlijk beter wat te doen qua afstelling.
 4. Masis

  Achterklep

  https://www.ebay.com/itm/2004-2007-JEEP-LIBERTY-REAR-LIFTGATE-HANDLE-MICRO-SWITCH-OEM-NEW-MOPAR-GENUINE-/201440095706
 5. Masis

  Achterklep

  Op je hendel zit een schakelaartje, die zorgt ervoor dat als je de achterklep opent dat dat schakelaartje eerst ingedrukt wordt waardoor het raampje open gaat. Die willen weleens stuk gaan, vooral door corrosie.
 6. Masis

  Stuurhuis/stuurpomp

  Ik heb enorm veel geld verspild aan stuurhuizen, een stuk of 4-5 stuurhuizen gehad. Beste wat je kunt doen is om een stuurhuis van Crown te kopen, Kolak levert deze. Ik ben absoluut geen Crown liefhebber, maar zij zijn zover ik weet de enige die een gloednieuwe ipv revisie leveren. Ik heb hem zelf ook al een tijdje, en het is de beste stuurhuis die ik heb gehad. Prijsverschil met een gereviseerde is ook niet heel groot. Wat betreft de trackbar, indien dit een standaard trackbar moet zijn (niet afstelbaar) dan is Moog een goede keus.
 7. Masis

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Yep, de drijfstanglagers. Assemblage vet is ook wel handig, maar vaak wordt normale motorolie gebruikt.
 8. Masis

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Als je al zo ver bent gekomen is het simpel ja. De connecting rods zitten met 2 boutjes vast om de krukas, die eruit halen en de onderste gedeelte van de connecting rod trek je er zo af. 2 boutjes een paar slagen terug erin draaien, rustig aantikken met een rubberen hamer en je trekt de zuigers er zo uit van boven. Speciaal gereedschap? Een speciale tang voor de zuigerringen kan handig zijn, en een zuigerringen pers moet je hebben: Dit doe je om de zuigers met de nieuwe ringen zodat de ringen geperst worden, olie omheen en rustig de zuigers er in tikken. Lagers er in, en de 2 boutjes weer op moment vast draaien. Blok hoeft er niet uit. Cilinderwanden zou ik ook even honen, dat kan met de L6 motor gewoon met het blok er in. Een V motor moet er vaak uit omdat er dingen omheen in de weg zitten.
 9. Masis

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Zou je de krukaslagers en zuigerringen ook niet meteen willen meenemen? Dan heb je een vrijwel complete revisie uitgevoerd, nu de boel toch zo ver uit elkaar is heb je met 2 boutjes de zuigers er ook uit.
 10. Masis

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Inderdaad, mijn ervaring is ook dat een kale kop duurder is dan een complete met kleppen rubbers en veren. Hoef je alleen pushrods doorheen te steken, tuimelaars erop en klaar.
 11. Masis

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Mooi project. Zou met zoveel werk ook de hydraulic lifters meenemen als alles toch al open ligt.
 12. Masis

  Knal en rook bij starten

  Inderdaad, wat voor LPG systeem zit er in? Ouderwetse Impco?
 13. Masis

  Bluetooth audio in je ouwe Jeep?

  Yep, die zat op dat zilveren ding van de tape zelf inderdaad.
 14. Vaak niet, CC is wel meer dan alleen een hendeltje. Mopar verkoopt wel setjes om dat achteraf te monteren.
 15. Masis

  Automatisch starten op afstand.

  Dat betekent dat je dan geen enkele elektronische beveiliging meer hebt, en in principe met een schroevendraaier de auto gestart krijgt. Zou ik persoonlijk niet doen, en voor een systeem gaan waar naast remote start ook goede alarm en startonderbreking op zit.
×