Spring naar bijdragen

Masis

Forum member
 • Aantal bijdragen

  2 678
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  40

Masis last won the day on March 19

Masis had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

82 Excellent

Over Masis

 • Verjaardag 14/12/1993

Contact Methods

 • MSN
  masis_t@hotmail.com

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  1998

Recente profielbezoeken

3 054 profielweergaven
 1. afstandsbediening weigert

  Ik had bij de ZJ maar 1 afstandsbediening, die werkte vaak wel maar moest vaak meerdere keren drukken en heel dichtbij staan. Ik heb startonderbreking, en ik was dus een beetje bang dat hij er op gegeven moment helemaal mee zou ophouden. Mede door de ramkraak van Vette73 heb ik ervoor gekozen om er een alarmsysteem in te bouwen, heb nu een dubbele startonderbreking, alarm en bovendien 2 afstandsbedieningen.
 2. Spiegelglas bestuurderszijde ZJ 5.9

  Voor de 5,9 heel moeilijk aan te komen, deze zijn gekoppeld aan de binnenspiegel en dimmen mee als je verblind word. Gaan op den duur allemaal stuk, inwendige lekkage en dan heb je een vieze vlek in je glas. Als dat vloeistofje ook naar buiten lekt en op je lak terecht komt kan dat invreten in de lak. Dus gewoon eentje van de sloop zoeken van een 96'+ model uit een 4.0 of 5.2.
 3. Hulp gevraagd

  Dat klinkt goed, is dat bedrag incl. het halen van de wagen in Rijswijk? Wat hebben ze precies vernieuwd? Koppelomvormer meegenomen?
 4. 2x bumper steunen achter ZJ

  Yes dat zijn ze, links en rechts zijn ze wel anders. Grote kans dat je de bouten afbreekt bij het los draaien, maar ze zijn gewoon in Europees draad dus makkelijk te vinden.
 5. Check gauges signaal.

  Even alles nalopen, alle sapjes pijlen, en kijken of de voltage van de accu ook goed is. Als de batterij of dynamo niet meer helemaal lekker is kan die melding ook komen.
 6. Matig starten

  Dat ik koud soms 6-8 seconde moest cranken tot hij aansloeg en warm soms een seconde of 3-4. Dat mijn druk op de fuel rail direct helemaal weg viel als ik hem afsloeg, koud of warm. Ik heb weleens een metertje eraan gehangen, waardes kan ik me niet meer herinneren maar wel dat het goed was op het moment dat hij eenmaal liep, en op het moment dat hij uit ging de druk direct zakte naar 0.
 7. Matig starten

  Heb je al eens naar je brandstof druk gekeken? Een metertje is handig, maar kan ook zonder; dop van de fuel rail afdraaien en met een sleutel het ventieltje indrukken. Komt er niks uit terwijl de motor uit staat, weet je zeker dat je drukverlies hebt. Geen lekkage onder de wagen, dan is het de brandstof pomp/regulator. Rond de 200 euro inderdaad, ik heb de mijne vrijdag binnen gehad en gelijk eronder gezet. Probleem is voor mij opgelost gelukkig. Oude pomp mag onder garantie terug naar rockauto, maar eerst een paar dagen laten luchten buiten om de benzine geur eruit te krijgen. Zorg ervoor dat je de tank zo leeg mogelijk gaat rijden, elke liter wat er in zit is een liter teveel en het is erg vervelend om hem vol er onderuit en weer terug te plaatsen. Vulslangen zijn ook even lastig.
 8. Hulp gevraagd

  Maar met die heren had je niet zo'n goede ervaring toch? Ik heb deze meneer weleens aan de telefoon gehad, had een goed verhaal en kon ook diverse upgrades uitvoeren zoals SRT10 riemen in de transmissie gebruiken: http://www.transm.nl/index-46re.html Is het niet handiger om de automaat hier in de buurt uit te laten bouwen en dan apart aan te leveren? Ben je denk ik vaak nog goedkoper uit, de automaatboeren rekenen gauw €500/600 voor uitbouwen.
 9. Matig starten

  Links om of rechts om, we worden genaaid
 10. Matig starten

  Rockauto, van de week nog een besteld om de eerste later onder garantie terug te sturen. €135,- kwam uit op €190,- met verzending en belastingen.
 11. Hulp gevraagd

  ACL was vroeger een bekende automaatboer maar werd toen overgenomen door een aantal Chinezen. Tijdje terug rondje gereden in de 5,9 en diagnose gesteld, complete revisie was toen €1800 als ik me niet vergis. Maar heb je zelf een auto trailer?
 12. Matig starten

  Bij de '97 en '98 modellen zijn de drukregelaar en filter samen 1 geheel, niet los te vervangen. Voorgaande jaren hadden een los filter tussen de leiding zitten, makkelijker te vervangen. Die zit er wel, moet ook weleens vervangen worden, wordt alleen in de praktijk bijna nooit gedaan omdat de tank daarvoor naar beneden moet zakken. Ja, dat is de juiste pomp. Dat ronde ding bovenop, dat is de drukregelaar en filter in 1. Ik heb zelf pasgeleden mijn pomp module incl regulator vervangen door origineel Bosch (Bosch levert ook de pompen voor Chrysler, maar voor 1/3e van de prijs zonder Mopar logo) maar heb nog steeds dat hij niet lekker in 1x start en dat hij druk verliest op de fuel rail. Geen zin en tijd gehad om weer naar te kijken...
 13. Matig starten

  Bouwjaren '97 en '98 hebben geen los filter, deze zit bovenop de fuel pump module. De pressure regulator en filter is samen 1 geheel. Tank moet een stuk gezakt worden dan kun je hem eruit klikken.
 14. Heren, bedankt voor de reacties. Met de heldere uitleg van Siert is het mij helemaal duidelijk
 15. Koelvloeistof reservoir

  Yes dat kan, als je hem los koppelt valt het waterverlies heel erg mee. Slangetje even dicht maken dat hij niet nadruppelt. Ik heb hem weleens met Dasty schoongemaakt, top spul!
×