Spring naar bijdragen

Masis

Forum member
 • Aantal bijdragen

  2 758
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  41

Masis last won the day on September 21

Masis had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

83 Excellent

Over Masis

 • Verjaardag 14/12/1993

Contact Methods

 • MSN
  masis_t@hotmail.com

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  1998

Recente profielbezoeken

4 198 profielweergaven
 1. Masis

  XJ 2000 storing op lpg

  Waarschijnlijk is die storing met CEL en ASD foutmelding een gevolg, en zit de oorzaak in de LPG systeem. Prins kun je apart uit laten lezen, de meeste LPG boeren kunnen dat wel doen. Zit een stekkertje voor aan de Prins computer. Als je er niet uit komt heb ik wel een adresje in Den Haag die dat kan uitlezen.
 2. Bij mij bleek het de nokkenas sensor te zijn, de ronde plaat met sensor onder de verdeelkap/rotor. Na het vervangen hiervan geen last meer gehad.
 3. Masis

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Mooi hoor! Hoe klinkt het? Geen gerammel?
 4. Masis

  Buitenspiegel Re Cherokee KJ nieuw

  Dat is niet van een KJ, ik denk van een KK (2008-2013).
 5. Masis

  Nieuwe katalysator

  Ik heb er ook een Magnaflow cat onder, maar dan de High Flow versie. Let er wel op dat je de juiste diameters neemt.
 6. Masis

  Stuurhuis/stuurpomp

  Hmm, stuurhuis heb ik pasgeleden voor de 2e of 3e keer vervangen door een gloednieuwe van Crown. Ben absoluut geen Crown liefhebber maar op aanraden van Kolak (5.9 ZJ specialist) toch voor gegaan. Dat, in combinatie met een goede uitlijning van de draagarmen (hoeken afstellen ivm verhoging) heeft ervoor gezorgd dat het sturen zo'n 2 jaar later eindelijk acceptabel is. Wat betreft death wobble, het kan in je stuurhuis zitten maar andere onderdelen zijn veel waarschijnlijker. Let dan vooral op de bovenste kogel van de trackbar wat in je body gaat. Fusseekogels goed checken, draagarmrubbers...
 7. Masis

  fuseekogels levensduur

  Weet je wel welk merk ze gebruiken? Hoe controleer je de speling op de verkeerde manier?
 8. Masis

  fuseekogels levensduur

  Is de Jeep origineel of verhoogd met grotere wielen? Met een originele opstelling, en kwaliteits kogels moet het zeker langer mee kunnen. Je hebt kogels van een paar tientjes t/m setjes van $250 + shipping en btw naar NL. Ik zelf heb zo'n 4x moeten vervangen de afgelopen 2 jaar. Ik heb alleen maar kwaliteit gekocht, eerst Alloy USA (2x, garantie) en toen Syngery (nu 2e setje, ook garantie). Waarschijnlijk kwam het doordat de draagarmen voor een verkeerde lengte hadden, en de hoek niet klopte van de kogels. Wagen deed ook enorm veel 'zweven'.
 9. Klopt inderdaad. Werkt alleen op een Amerikaanse uitvoering.
 10. Waarschijnlijk gaat dit om een Amerikaanse uitvoering, als het alarm daarvan afgaat knipperen die met de koplampen. Alarmsysteem/startonderbreking op een Amerikaanse uitvoering van de ZJ is redelijk makkelijk te omzeilen.
 11. Masis

  Overdrive uit met caravan?

  Overdrive uit met lading erachter, vooral in de bergen. Iets meer brandstofverbruik is goedkoper dan een automaat revisie.
 12. Masis

  Kachel wordt niet warm

  Nee, in ieder geval niet op een nette manier en zeker niet als je niet weet waar het probleem exact zit. Zo een grote klus is het verwijderen van het dashboard om het kachelhuis in zijn geheel te verwijderen ook niet als je een beetje weet wat je doet. Maar wat ik al eerder vroeg ergens in het topic dacht ik, heb je al de schakelaars 100% kunnen uitsluiten?
 13. Volgens mij kan dat bij een 2005 WK uitgeschakeld worden in het menu van de boordcomputer.
 14. Masis

  Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Upgrade naar WJ, dan moet je de schijven omboren?
 15. Aardige jongen bij Karel Oto, maar de prijzen voor gebruikte onderdelen gaan helemaal nergens over. Een PCM kun je voor rond de €100/150 kopen, vaak uit de US. Belangrijk is dat de nummers overeen komen met je huidige PCM. Het vervangen is een klusje van niks, 3 boutjes en 4 connectors overzetten. Hierna moet hij alleen nog ingeleerd worden, hier is speciaal Chrysler apparatuur voor nodig. Als Karel Oto dichtbij voor je is, heb ik voor het inleren wel een adresje voor je in de buurt van Den Haag. Maar voordat je de PCM gaat vervangen, zou ik eerst de remlichtschakelaar verdenken. Dit kan er ook voor zorgen dat de CC niet meer werkt, en dit geeft ook geen concrete foutmeldingen! Zo'n remlicht schakelaar is rond de €35 origineel bij de dealer. Ik heb dit laatst nog gehad bij mijn ZJ.
×