Jump to content

Masis

Forum member
 • Content Count

  2855
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

Masis last won the day on May 14

Masis had the most liked content!

Community Reputation

86 Excellent

About Masis

 • Birthday 12/14/1993

Contact Methods

 • MSN
  masis_t@hotmail.com

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Den Haag

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  1998

Recent Profile Visitors

5827 profile views
 1. Mooie CJ! Maar wat was het probleem met de verlichting? H4 is niet verplicht, je komt ook met de originele sealed beams door de keuring. Alleen ervoor zorgen dat de knipperlichten en stadslichten wit zijn ipv oranje, en het is goed voor de RDW.
 2. Die is al uit, en staat al een paar maanden bij de Jeep dealers.
 3. Mooie KJ, welkom. Maar ik denk dat dat een Limited is, Amerikaanse import aan de achterbumper te zien, Liberty model dus. De Renegade is altijd geleverd met schroeven in de fenders en daklichten. Meestal ook geen leder, maar dat is afhankelijk van het bouwjaar.
 4. Hallo, Voor een CJ7 (AMC 304) ben ik opzoek naar sidepipes en bredere fender flares. Wie heeft wat liggen?
 5. Welk merk is dat LPG systeem? Ik zou zeggen dat het kastje wat de injectoren aanstuurt stuk is. Aan de LPG computer zit er nog een kastje (bij een v8 2 kastjes), dit kastje zorgt ervoor dat de PCM denkt dat alles in orde is terwijl de auto op LPG loopt, oa om fouten te voorkomen. Deze kastjes gaan regelmatig stuk en zijn los te vervangen. Nieuwere types met een stekker, oudere types moet je solderen naar nieuwe bedrading en dan heb je voor de keren dat ze daarna stuk gaan wel een stekker.
 6. Hij moet niet helemaal naar links gedraaid worden, dat is de acc stand. Eentje terug, dan zou hij er uit moeten. Of de automaat pook een paar tikken geven en goed in de P zetten, als hij niet goed in de P zit gaat de sleutel er niet uit. NSS heeft er niks mee te maken, dat is elektronica voor het starten.
 7. Alleen 2 rubbers en 2 busjes voor om de bouten heen inderdaad. Ik las dat er mensen zijn die het erin hebben kunnen persen met een bankschroef, met een pers zal dat denk ik niet zo'n probleem zijn. Nog niet aan toe gekomen helaas. Ja, klopt. Ik had daarvoor een Super 44, met standaard cat en pipe. Nick zei dat de Super 50 bijna hetzelfde zou klinken omdat er een Magnaflow cat onder komt en een grotere pipe, maar de 44 klonk toch echt iets harder en iets beter vond ik. En inderdaad, cut-out voor de cat. Dat is wel echt hard, maar dat gebruiken we natuurlijk alleen offroad en op het circuit 😁😁 Ging het makkelijk om het boven de achteras langs te krijgen zonder dat hij tegen de trackbar aan komt? En heb je de eindpijp behalve de klem ook een laspuntje gegeven? Voordat ik dat gedaan had viel hij er 2x uit bij mij onderweg. Nadeel van een video is dat het toch nooit hetzelfde klinkt als wanneer je er naast staat.
 8. Klopt helemaal, 40+ is belastingvrij. Gaat ook niet om de periode tot hij 40 wordt, dat zijn maar een paar (winter) maanden en dan zal hij waarschijnlijk toch geschorst staan om hem verder naar wens te verbouwen. Gaat er meer om dat de wetgeving in de toekomst altijd veranderd kan worden waardoor 40+ niet meer belastingvrij is. We dachten ook altijd dat 25+ belastingvrij was en zou blijven.
 9. Heren, bedankt voor de reacties. Ik kwam uit op 1480kg ledig, massa rijklaar 1580 dus. Ik had de deuren er maar in gelaten, hardtop eraf (idd nu als cabrio op kenteken), reservewiel en beugel er af. Trekhaak zat er ook op, ook weer zo'n 20-30kg, maar ik dacht dat dat misschien wel gunstig kon zijn ivm het verkrijgen van een trekgewicht. Deuren zijn 20kg p/s, dus ik had 1 categorie lager kunnen zitten (<1450) maar vind het wel best zo.
 10. ATF 4 is prima. Mopar steering fluid is nauwelijks meer te verkrijgen hier.
 11. Hallo, Morgen naar het RDW met een 1980 CJ7. Dan gaan ze hem natuurlijk wegen. Is het wijsheid om hem zo licht mogelijk te maken (hardtop, deuren (?), reservewiel etc) eraf te halen? Hij wordt volgend jaar belastingvrij, maar je weet nooit of dat ooit zal veranderen. Wat zeggen jullie?
 12. Heb ik inderdaad ook over getwijfeld, maar vond ze behoorlijk prijzig in vergelijking met directe alternatieven voor origineel. Ik heb deze besteld, maar nog geen tijd gehad om ze te vervangen; https://www.ebay.com/itm/Prothane-1-504-93-98-Jeep-Grand-Cherokee-ZJ-V8-Engine-Motor-Mount-Bushings-Kit/392316197981?epid=4017013619&hash=item5b57de1c5d:g:fk0AAOSwxuRdCUSQ
 13. Zou je de CPS niet gewoon uit voorzorg willen vervangen na alle werk wat je hebt gedaan aan de motor, en vooral nu je hier tegenaan loopt? CPS kan een oorzaak van een hoop ellende zijn, en is vaak de oorzaak voor het niet starten. Geeft vaak geen foutcode, en soms niet de juiste foutcode. Als het mijn wagen was, zou ik hem na bijna 20 jaar vervangen door een nieuwe originele. Kun je dat voorlopig uitsluiten.
 14. Mooi hoor, ik heb precies dezelfde setup maar dan Edelbrock headers ipv DT. Was bij mij een behoorlijk grote klus, mede door de exhaust valve die er in moest komen, nog voor de cat! Tail pipe is ook een klusje, een stuk dikker dan origineel en komt daardoor (zelfs als de wagen gelift is) al gauw tegen de trackbar aan. Ik hoop dat je de oude spruitstuk bouten er makkelijk uit krijgt. Toen ik mijn koppen ging vervangen (voor de exhaust upgrade) braken er een hoop af.
×
×
 • Create New...