Jump to content

Masis

Forum member
 • Posts

  2937
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  45

Masis last won the day on August 19 2021

Masis had the most liked content!

About Masis

 • Birthday 12/14/1993

Contact Methods

 • MSN
  masis_t@hotmail.com

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Den Haag

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  1998

Recent Profile Visitors

8209 profile views

Masis's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

88

Reputation

 1. Wanneer heb je dat gemeten, direct na het vergrendelen? Alarmsysteem kun je pas na een paar minuten meten, meestal verbruiken deze net na het vergrendelen veel en daarna neemt het behoorlijk af.
 2. Ik denk dat je deze moet hebben; https://www.carkitstunter.nl/contents/nl/p49978_Radio_aansluitkabel_met_Renault_diesel_motor_t.b.v._Jeep_Wrangler_bouwjaar.html
 3. Zou dan eerder zeggen kijk eerst naar je expansievatdop. Heb eerder meegemaakt dat die stuk was en dat het daar mis ging, inderdaad nog zonder warm te lopen.
 4. Zijn de batterijen wel goed van de afstandsbediening? Originele afstandsbedieningen van de oudere XJ's en ZJ's willen weleens moeizaam gaan, maar vanaf de WJ/KJ is dat een stuk beter. Dat opnieuw ontgrendelen went met de tijd, anders kun je altijd nog de startonderbreking weg laten halen. Je hebt er nu een dubbele op, in de grijze sleutel zit ook een chip voor de originele startonderbreking.
 5. Nee, uitschakelen via het deurslot gaat niet. En sleutelhanger is gecodeerd, je kunt ze niet zomaar van een andere wagen gebruiken, dan had het alarm geen zin.
 6. Toevallig van het weekend hetzelfde gehad, zat muur vast. Uiteindelijk met een lange verlengstuk van achteren rechtstreeks op de lager geslagen, bij de boutgaten met een grote hamer. Toen floepte hij er uit.
 7. De trackbar aan de aszijde, de beugel waar de bout doorheen gaat, is deze niet uitgevreten bij de boutgat? Komt vaak voor, dan krijg je speling op de trackbar. Oplossing is een plaat op lassen en opnieuw boren.
 8. De waterpomp draait altijd mee als de motor draait en heeft geen invloed op het toerental. Bedoel je de fan? Of de aircopomp?
 9. Die olie gaat ook naar de buitenste lagers (nummertje 10) zodat die ook gesmeerd blijven.
 10. En andere kabelboom, andere injector simulators. Makkelijker gezegd, alles moet vervangen worden op de tank, leiding en verdamper na.
 11. Reinigen kan geen kwaad. Jawel, met OBD1 moet dat lukken, zijn oude systemen. Sommige bouwjaren kun je ook met de sleutel methode uitlezen, aan de hand van het aantal keren knipperen van het check engine lampje.
 12. Complete beurt geven, alle vloeistoffen en filters vervangen. Nieuwe bougies, kabels, cap+rotor erin doen, verse benzine en kijken hoe hij dan loopt.
 13. Nee, als je het netjes gedaan wilt hebben wordt het gewoon spuitwerk, dan moet er inderdaad geschuurd worden. Blaasjes komen meestal door roest, dan kan dat ook meteen weggehaald en behandeld worden. Zonde voor het spuitwerk anders.
 14. Dat stekkertje van hierboven niet gaat werken. De RB3 werkt namelijk niet op een ISO aansluiting (ISO is een universele aansluiting) maar gewoon op een originele aansluiting van de wagen. De RB3 kwam na 2002 op de markt, rond 2000/2001 zijn de stekkers ook vernieuwd. Je hebt deze adapter nodig: https://www.ebay.com/itm/303516045729?fits=Make%3AChrysler&epid=1235696842&hash=item46aaf751a1:g:x9kAAOSwux5YUAxY Wat je anders kunt doen is een stekker uit een demontage voertuig pakken (dat zijn er veel, PT Cruiser, Voyager etc hebben allemaal dezelfde stekker). Als je liever niet wilt knippen in je originele kabelboom, kun je de ISO stekker van het linkje van Bob hierboven gebruiken en daarin knippen en verbinden met de stekker uit sloopauto. Dan blijft de kabelboom van de auto zelf netjes. Maar waarom zo graag een RB3? Voor navigatie is het waardeloos, sterk verouderd, geen mapnavigatie (alleen pijltjes), laatste update van de kaarten is van 2011. Zal wel wat netter in het dashboard staan.
×
×
 • Create New...