Jump to content

kmkuipers

Forum member
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

kmkuipers last won the day on October 21 2023

kmkuipers had the most liked content!

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  1993

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kmkuipers's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

1

Reputation

 1. Hi! Dank jullie wel, ik ga het proberen. Ik kon hem nog op verschillende standen zetten denk ik, maar ik geloof wel dat ik hem altijd zo hard mogelijk zet omdat het anders niet zo veel zin heeft... @AbNog even een fototje van de fusebox; wat denk je hiervan?
 2. Hi! Ik heb dezelde versie jamboree en een dergelijk probleem gehad; bij mij was de schakelaar (ignition switch) uit elkaar gevallen, deze zit onder je dashboard. Je kunt hem er makkelijk bij om het even te controleren. Hier een linkje naar een verse / hoe het eruit zou meten zien: https://www.quadratec.com/products/917251_03.htm Groetjes!
 3. Goedemorgen! Nieuwe ronde, nieuwe problemen... Op de foto twee keer wat er gebeurd is met de zekering op plekje nummer 5: de blower motor / kachel ventilator. De rechter (en eerste) is helemaal gesmolten, de tweede hield het 10 minuten vol en heeft lekker gebubbeld. Ik ben er vrij zeker van dat dit niet hoort, maar ik weet ook niet hoe ik het nu op moet lossen. Wie heeft de gouden tip? - Hoe vind ik het probleem hier, ik heb geen multimeter die deze maat Amp aan kan. - Moet ik controleren of er geen gesmolten plastic in de fusebox terecht is gekomen? hoe moet ik dat doen? - is de ventilator de enige mogelijke boosdoener? of moet ik meer onderdelen checken? Hoop dat iemand me kan helpen, het is koud en vochtig rijden zonder de kachel dezer dagen Groetjes!
 4. Hi allemaal, Ik heb een nieuwe krukas sensor geinstalleerd, problem solved Groetjes!
 5. Hi allemaal, Ik heb sinds een paar weken een haperende motor van mijn XJ uit 1993; - soms valt hij uit, dan kan ik hem direct weer starten maar soms ook niet - soms vallen alleen even de toeren weg en en komen ze weer terug (als in, direct naar nul , en direct weer naar 2000 rpm) Ik denk dat dit de CPS / krukas sensor is, (ik ben ook een amateur) en ik heb wat advies nodig wat ik moet doen 1) losmaken en schoonmaken (het is een beetje een olie-achtige bedoeling onder de motorkap) 2) meteen een nieuwe installeren Iemand die hier ervaring mee heeft? Groeten
 6. Het gaat om een Cherokee Jamboree uit 1993. heeft hij bij jullie goed werk gedaan?
 7. Hi allemaal, Ik heb wat plekjes roest en ik vrees dat er aan aantel iets te groot zijn voor een amateur... Heeft iemand een goede tip voor een iemand die hier goed in is in de buurt van Rotterdam? Groetjes, KM
 8. Hoi allemaal, Ik heb kortsluiting gehad en de schakelaar van de het climate control panel doet het niet meer. Ik heb me helemaal suf gegoogled, maar ik kan geen vervangende vinden, heeft iemand van jullie er nog eentje liggen en wil een dealtje maken met mij? serienummer van dit ding is 55035749
 9. Even verslag; De achtergrond; de ignition schakelaar was (een beetje) gesmolten en uit ekaar gevallen, die heb weer in elkaar gezet, op weg terug van het tankstation daarna is de remote keyless entry gaan roken (zie foto 1) Na wat verdere inspectie kwam ik ook deze gesmolten punten tegen, dit is de schakelaar van de ventilator (foto 2) Ik heb de ventilator doorgemeten, via de stekker en heb geen weerstand, dus ik denk dat daar de kortsluiting zit. terug van de ventilator schakelaar naar de fusebox vond ik een alternatieve voeding, zie foto 3 en 4. de zekering is gesmolten, maar is niet door. ik weet niet zeker of zowel de plus als de min pool aanderaakt werden door deze draad en er een bypass over de zekering liep. de draad lijkt ook dunner dan de rest. Onder de motorkap vond ik ook deze weerstand van 1.1 Ohm die er wat matig bij hangt (foto 5) (ik weet eigenlijk niet waar dit voor is) Samenvattend ben ik er best wel van geschrokken, dit had heel anders af kunnen lopen. Dus nu: - Hoe kan het dat de RKE module is gaan branden? kan er een negatieve stroom naar de printplaat dat ding doen ontbranden? - Welke systemen moet ik verder nog checken / open maken? - Waar is die weerstand van op foto 5? - Kan ik hier zelf mee aan de slag of moet ik naar een garage? - Als ik niet achter de fusebox kan komen (die krijg ik niet opzij) hoe los ik dan op een nieuwe draad voor de ventilator schakelar te trekken op een veilige manier? En tot slot - Hoe boos mag het bericht zijn naar de vorige eigenaar die me hiermee op pad heeft gestuurd?
 10. Jup, maar mijn hartslag is inmiddels weer normaal! Ik ga zaterdag een eerste poging doen
 11. Hoi Allemaal, Nieuwe dag, nieuw probleem... Het is begonnen met wat contactslot problemen, deze deed het niet meer en hier bleek een pootje van de schakelaar te zijn gesmolten en daarmee was de schakelaar uit elkaar gevallen. Deze heb ik weer in elkaar gezet, maar op de terugweg van het tankstation ontdekte ik twee dingen: 1) de ventilator van de verwarming doet het niet meer 2) er kwam rook uit de 'remote keyless access' module (die zit bij mij op het plafond tussen de twee zonweringskleppen) zie hieronder de foto's Heeft iemand dit al eerder gezien? Waar moet ik nu beginnen met dit probleem vinden en oplossen? Ik moet erbij zeggen dat ik ergens een lekstroom had en daarom een accu onderbrekingssysteem heb (zat er al in)
 12. Hi Siert, Dank voor alle hulp. ik denk dat het onderliggende probleem hiervan wat kortsluitings problemen zijn waardoor de schakelaar is gesmolten, ik heb namelijk een helemaal gesmolten 'remote keyless entry' module. kwam ook erg veel rook uit... Ik zal er even een nieuwe discussie voor starten. Groetjes, Karin
 13. Hi Siert, Bij een tweede check leek toch de schakelaar het probleem te zijn.. die zit weer in elkaar en de auto start weer! Hij is uit elkaar gevallen omdat er een pootje is gesmolten, nu zit hij er weer, maar maak me een beetje zorgen dat dit nog een keer gebeurd. Ook doet nu de ventilator het nu niet meer. Is dit een alles moet je nu doormeten probleem?
×
×
 • Create New...