Spring naar bijdragen

Met de Jeep door Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Centraal Azie


waz
 Share

Recommended Posts

Na 3,5 maand reizen met de jeep zijn mijn vriendin en ik weer terug in Nederland. Wie had gedacht dat een Cherokee uit '92 (met al 3 ton op de teller) de 32.000km lange trip vrijwel probleemloos zou doorlopen? Wij niet, maar hij deed het toch.

Ruim een jaar geleden begonnen we voorzichtig met de voorbereidingen. Stap 1: het kiezen van de juiste auto. Nou zou het misschien voor de hand liggen om naar een Toyota dealer te stappen en daar een tweedehands LandCruiser aan te schaffen, maar helaas liet ons budget dat niet toe. Wij waren op zoek naar een goedkope maar betrouwbare 4x4. Zodoende kwamen we uit bij onze Jeep Cherokee Performance uit '92. Na aanschaf hebben wij nieuwe veren rondom laten installeren, 6 nieuwe BF goodrich AT banden aangeschaft en een dakrek met Hanibal daktent gekocht.

Tijdens het rijklaar maken van de Jeep werden wij door diverse bedrijven vreemd aangekeken, uitgelachen en zelfs genegeerd. (oa. ET in Coevorden en Destination Adventure te Amsterdam). Dit alleen omdat we niet in een Toyota of Land Rover reden.

Enfin, na een kleine 7 maanden van voorbereiden vertrokken we richting Italië om via Sicilië over te steken naar Tunesië. Vervolgens reden we naar Libië, Egypte, Jordanië, Syrië, Turkije, Rusland, Kazachstan en Mongolië. Daarna reden we van Oost-Rusland terug naar het westen (de reis te zien op www.wijgaanopreis.nl).

Nu kunnen we natuurlijk uitvoerig gaan vertellen over de diverse landen en hoe prachtig het daar is maar dat zou nogal wat tijd vergen. Even een paar hoogtepunten dan:

1.Tunesie en de Sahara.

Het binnenland van Tunesie was al interessant. Echter, toen wij via Douz in de oase 'Ksar Ghilane' aankwamen, wat midden in de woestijn ligt, waren we totaal flabbergasted. Het rijden over de zandduinen, de stilte, het slapen onder de kraakheldere hemel. Super.

20.jpg

26.jpg

31.jpg

35.jpg

36.jpg

37.jpg

38.jpg

41.jpg

2. Jordanie

Natuurlijk bezochten we Petra maar wat we misschien nog wel mooier vonden is de in en in rode woestijn van Wadi Rum.

03.jpg

06.jpg

07.jpg

12.jpg

14.jpg

17.jpg

3. Mongolie

Met stip het meest aantrekkelijke land voor ons. Een land zonder infrastructuur waar de inwoners op het platteland voornamelijk een nomadisch bestaan hebben. Puur en authentiek. Het gebrek aan wegen (er zijn wel zogenaamde tracks) maakte het nog eens een extra uitdaging. Over zandwegen, gravel, gras, etc. reden we, met af en toe een water-crossing, richting de Hoofdstad Ulaan Baatar.

09.jpg

12b.jpg

13.jpg

15.jpg

19.jpg

30.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Zeer toffe reis, zit al meteen op internet te speuren naar roofracks en daktenten ;)

Hebben jullie een beetje verstand van Jeeps/auto's in het algemeen? Gewaagde trip hor, zeker voor een auto met 3 ton op de teller...

Ik ga iig sparen lijkt me machtig mooi zo'n tocht, alleen drie maanden vrij gaat er niet in zitten, wellicht bij Turkije weer terug omhoog? :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een middellandse zee route is een veel gekozen route voor mensen die 'beginnen' met dergelijke trips. Tevens nog wat dichter bij huis en je hoeft er minder lang voor vrij te nemen.

Wanneer staat de trip gepland? :lol:

eerst de vrouw even lekker maken voor dergelijke activiteiten.

Hoe zit dat met tanken, dat ding van mij mag je natuurlijk weer alleen 98 ingooien, is dat op jouw route goed beschikbaar geweest voor zover je weet?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...