Spring naar bijdragen

waz

Forum member
  • Aantal bijdragen

    32
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

waz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. De Jeep is weg en ik heb nog een oliefiltertje over. Iemand die hem gratis wil komen ophalen? graag even mailen: niekbokkers@gmail.com
  2. Hallo , heb al meerdere keren naar je site gekeken .

    Echt de moeite om te beleven .

    Zelf heb ik ook al enige trips achter de rug oa Greece , Hongary , Tunesiâ 2x , Spain , enz

    Dit met mijn tj wrangler 4.0

    Had graag enige informatie van je bekomen over hoe je jouw reisverslag op zo een presentatie kan waar maken ?

    Groeten Leon Vanhoof ( fourwheeler )

  3. 900 hoog? Het is natuurlijk wel een performance he? Ik ben niet supertechnisch maar ik vermoed dat met het vervangen van een kruisje voor (2x kruisjes + 1x kruisje voor de cardan as krijg je er bij, hebben we aangeschaft voor de grote reis) hij weer prima loopt. Enfin, 800 euro? Dat is zo goed als weggeven!
  4. hier mag een slotje op. De uitrusting is zo ongeveer wel verkocht en de Jeep trilt bij het gasgeven (vermoed een kruisje voor) dus die gaat niet veel meer opbrengen. Tenzij iemand hier voor 900 euro een lopende Cherokee Performance wil ophalen....
  5. Een middellandse zee route is een veel gekozen route voor mensen die 'beginnen' met dergelijke trips. Tevens nog wat dichter bij huis en je hoeft er minder lang voor vrij te nemen. Wanneer staat de trip gepland?
  6. 2x nieuwe BF Goodrich AT banden op stalen Dakar velg. bandenmaat : 235 / 75 / R15 Banden en velgen nog nooit gebruikt. Zijn als reservebanden meegeweest op een grote reis maar we zijn teruggekeerd zonder lekke band. Banden zien er op de foto wat nat uit. Heb het zand er even afgespoeld. vraagprijs : 400 euro
  7. wel minder foto's maar er moeten ook nog wat foto's worden toegevoegd
  8. Na 3,5 maand reizen met de jeep zijn mijn vriendin en ik weer terug in Nederland. Wie had gedacht dat een Cherokee uit '92 (met al 3 ton op de teller) de 32.000km lange trip vrijwel probleemloos zou doorlopen? Wij niet, maar hij deed het toch. Ruim een jaar geleden begonnen we voorzichtig met de voorbereidingen. Stap 1: het kiezen van de juiste auto. Nou zou het misschien voor de hand liggen om naar een Toyota dealer te stappen en daar een tweedehands LandCruiser aan te schaffen, maar helaas liet ons budget dat niet toe. Wij waren op zoek naar een goedkope maar betrouwbare 4x4. Zodoende kwamen we uit bij onze Jeep Cherokee Performance uit '92. Na aanschaf hebben wij nieuwe veren rondom laten installeren, 6 nieuwe BF goodrich AT banden aangeschaft en een dakrek met Hanibal daktent gekocht. Tijdens het rijklaar maken van de Jeep werden wij door diverse bedrijven vreemd aangekeken, uitgelachen en zelfs genegeerd. (oa. ET in Coevorden en Destination Adventure te Amsterdam). Dit alleen omdat we niet in een Toyota of Land Rover reden. Enfin, na een kleine 7 maanden van voorbereiden vertrokken we richting Italië om via Sicilië over te steken naar Tunesië. Vervolgens reden we naar Libië, Egypte, Jordanië, Syrië, Turkije, Rusland, Kazachstan en Mongolië. Daarna reden we van Oost-Rusland terug naar het westen (de reis te zien op www.wijgaanopreis.nl). Nu kunnen we natuurlijk uitvoerig gaan vertellen over de diverse landen en hoe prachtig het daar is maar dat zou nogal wat tijd vergen. Even een paar hoogtepunten dan: 1.Tunesie en de Sahara. Het binnenland van Tunesie was al interessant. Echter, toen wij via Douz in de oase 'Ksar Ghilane' aankwamen, wat midden in de woestijn ligt, waren we totaal flabbergasted. Het rijden over de zandduinen, de stilte, het slapen onder de kraakheldere hemel. Super. 2. Jordanie Natuurlijk bezochten we Petra maar wat we misschien nog wel mooier vonden is de in en in rode woestijn van Wadi Rum. 3. Mongolie Met stip het meest aantrekkelijke land voor ons. Een land zonder infrastructuur waar de inwoners op het platteland voornamelijk een nomadisch bestaan hebben. Puur en authentiek. Het gebrek aan wegen (er zijn wel zogenaamde tracks) maakte het nog eens een extra uitdaging. Over zandwegen, gravel, gras, etc. reden we, met af en toe een water-crossing, richting de Hoofdstad Ulaan Baatar.
  9. Hallo, Na een grote tocht door Noord-Afrika, Midden-Oosten en Centraal Azie verkopen wij onze Jeep Cherokee Performance uit '92. Merk : Jeep Type : Cherokee Bouwjaar : 1992 Km stand: 329.000 km Brandstof : Benzine Interieur : in zeer goede staat Exterieur : behoeft nieuwe voorruit, achterbumper is beschadigd Extra's : - 4x BF Goodrich AT banden (aangeschaft voor de reis) - nieuwe Heavy Duty bladveren achter (verhoging van ca. 8cm) - nieuwe Heavy Duty schroefveren voor (idem) - nieuw luchtfilter - nieuw brandstof filter - nieuwe remblokken exp. pakket : - 2x ongebruikte BF Goodrich AT op stalen dakar velg - Hanibal daktent in goede staat (zie foto's) - 4x Jerry cans 20ltr - Air Jack (ongebruikt) - Waeco Kompressor koelkast 65ltr vraagprijs voor de auto : 2900 euro vraagprijs voor het expeditie pakket : 2100 euro
  10. Ik weet dus niet of het een kabelbreuk is. Dat moet ik eerst zien vast te stellen....
  11. Hallo, Het raam van de bestuurder functioneert niet meer naar behoren. Ik heb gisteren het deurpaneel eraf gehaald aan beide kanten en e.e.a. doorgemeten. Het motortje lijkt ok te zijn en dat werd ook bevestigd nadat ik wat aan de connector begon te prutsen want voor een kort moment kon ik het raam omhoog en omlaag doen. Het lijkt op een er kabelbreuk maar ik kom niet achter waar het zit (als het al een kabelbreuk is). Ik heb al een ander bedieningspaneel gekocht bij cherokeeparts.nl maar dit was helaas niet de oorzaak. Iemand een idee waar ik nog meer naar kan kijken? En kan ik zo'n kabelboom makkelijk vernieuwen?
  12. Hallo, Ik ben op zoek naar een tweedehands, maar in goede staat verkerende, bedieningspaneel voorin de deur van de bestuurder. Mijn Cherokee komt uit 1992. Iemand?
  13. ok dat is dus duidelijk. Jammer maar het zij zo...
  14. mmm vreemd, de jeep garage waar ik hem kocht die verteld dat hij wel degelijk een hoop meer PK's heeft. Daar heb ik in 2 'normale' 4.0 high output jeeps gereden, die waren prima pittig maar de performance die was bizar veel sneller in het optrekken. Ik merkte direct een 'groot' verschil. Ik ben dus heel benieuwd naar anderen met info over de performance of misschien iemand op dit forum ook een performance heeft?
  15. Hallo, Ik ben op zoek naar de specificaties van mijn Jeep Cherokee 4.0 Performance uit 1992. Ik kan wel de specs vinden van de standaard modellen maar nergens vind ik informatie over de performance editie. Ik ga er van uit dat de meeste details hetzelfde zijn maar bijv koppel, laadvermogen etc zouden af kunnen wijken. Heeft iemand een idee?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...