Jump to content

Marcel79

Forum member
 • Posts

  847
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Marcel79 last won the day on December 14 2014

Marcel79 had the most liked content!

About Marcel79

 • Birthday 10/09/1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.mooijekind-fietsen.nl

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Noordwijk aan zee

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  (Nog)Geen Jeep
 • Bouwjaar
  N.v.t.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Marcel79's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

14

Reputation

 1. Marcel79

  Zwarte dag

  Zwarte dag, na lang wikken en wegen besloten de Jeep Grand Cherokee in te ruilen......... (voorlopig) einde van een tijdperk..... Gisteren de Jeep ingeruild op een VW T6 dubbel cabine. Met het oog op het gebruiks gemak en zakelijk rijden besloten een bus dubbel cabine te kopen. Duurt gelukkig nog even kan ik nog even aan het idee wennen van een (voorlopig) jeep loos leven. Eerst jaren met een yj (terrein) gereden en de afgelopen 5 jaar met de WJ. Altijd met veel plezier mee gereden. Koste altijd wel wat en ook de nodige problemen gehad, maar als je er dan eenmaal weer mee rijd ben je dat allemaal weer snel vergeten.
 2. Als je met de bladveren aan de gang gaat zou ik gelijk voor en achter doen. Ga je ook verhogen of laat je hem standaard. Verhogingsset is gelijk met nieuwe bladveren, alleen verhogen word lastig voor de doe het zelver. Met een brug en goed gereedschap gaat het makkelijker.
 3. Gisteren nieuwe TPS sensor laten monteren en auto loopt tot dus ver goed, hopen dat het zo blijft.
 4. Op het moment van controleren/doormeten gisteravond waren de signalen van beide sensoren goed, en liep de auto goed en ook goed stationair. Echter bij thuiskomst stond die stationair weer te schommelen. Maar geen stoten en geen motormanagement lampje aan. Garage ging even info inwinnen (onder andere bi B&S) en informeren wat de sensoren kosten, als dat meevalt eerst maar beide sensoren vervangen. En hopen dat het daar mee opgelost is.
 5. Vanavond ging motormanagement lampje ook op dashboard branden en was het geen rijden meer met het stoten, langs de garage gereden en laten voelen met rijden. Auto uitgelezen en gaf p0121 waarschijnlijk tps sensor of map sensor kapot, iemand hier ervaring mee? Beide zijn getest en bleken goed te zijn auto rijd nu ook weer goed geen schokken en stoten meer. Stationair toerental schommelt wel maar dat doet ie al zolang ik hem heb. Dus waarschijnlijk nieuwe map sensor en tps sensor.
 6. Bakolie en filter zijn 15000 km geleden vervangen. Banden stellen?
 7. Goedendag, Even een vraagje ik heb een probleem met mijn wj Grand Cherokee 4.7 v8 ltd overland 2002. Op het moment dat je afremt of uitrolt schokt en stoot de auto dit is merkbaar door heel de auto. De ene keer wat erger als de andere keer met name als de auto warmer word na zo'n kwartier rijden. Op korte afstanden merk je het niet. Auto is recent voor beurt geweest en apk en toen zijn de stabilisatorstangen en rubbers vervangen, het is er toen even uit geweest maar nu sinds enige tijd weer aanwezig. En het lijkt alleen maar erger te worden. Ik ben zelf bang dat het uit de automaat komt, schok van terugschakelen? Aangezien de rest van de aandrijflijn helemaal nagelopen is. Ik hoor graag jullie mening. Ben bang als het uit de bak komt dat het tijd word afscheid te nemen van me Jeep.
 8. Klinkt allemaal goed, veel plezier ermee. Maar dat gaat denk ik wel lukken.
 9. Bij mijn WJ zit het hondenrek boven de achterbank dus dan heb je niks met de bodem te maken.
 10. Goedendag, Ik heb een gc van 2002 nu word ik binnenkort vader van me 2de kind. Ik heb van vrienden een maxi cosi gekregen met een family fix base (vast montagepunt in auto waar je de maxi cosi op klemt). Echter de family fix moet op de isofix montage punten gemonteerd worden. Ik kom op de site van maxi cosi niet verder dan bouwjaar 2003 en die van mij is van 2002. Ik heb al gekeken maar kom geen isofix montagepunten tegen in me auto. Iemand hier ervaring mee?
 11. Foto? En veel plezier er mee en geniet er van!
 12. Kijk hier is: http://www.jeepforum.nl/topic/23159-aankoop-tips-voor-aanschaf-van-een-wj/ En dit zijn mijn eigen ervaringen van de aanschaf van mijn WJ: http://www.jeepforum.nl/topic/20968-electrische-problemen-wj-2002/ Ik heb dus zoals je kan lezen in het begin veel problemen met de wj gehad. Alles is toen uiteindelijk goed gemaakt en rij er met veel plezier mee en heb er gelukkig geen problemen nadien meer mee gehad. Motorisch zijn het goede auto's vind ik. Ik heb hem nu 4 jaar en gelukkig geen problemen meer gehad. De elektronica en de vele toeters en bellen zijn het zwakke punt. Dus kijk goed of alles werkt, en als je geen verstand van elektronica hebt en je moet alles laten doen kan het een kostbare geschiedenis worden. Succes!
 13. Via de zoekfunctie even kijken er is een topic met allemaal tips waar op te letten.
 14. Emma in haar mooie pietenpak! Hartelijk bedankt Cora Vliet Vlieland ook namens Carolien Vliet Vlieland

 15. Dagje beurs Kruitbosch KCU

×
×
 • Create New...