Jump to content

Ab

Moderators
 • Posts

  11311
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  151

Everything posted by Ab

 1. Oorzaak van de drukopbouw en snel oplopende temperatuur zou zomaar kunnen door een slechte waterpomp. Je wagen had lang stil gestaan toch? Het schoepenrad van de pomp kan zomaar weggevreten kunnen zijn. Heb je wel circulatie? Als eerste moet je kachelradiator warm worden, wel even de schuif op warm zetten. Mocht die drukopbouw door een kapotte koppakking zijn, kun je checken of er bubbels te zien zijn in het reservoir. Bij een grote lekkage gewoon zichtbaar. Bij een kleine lekkage kan je controleren of er resten van uitlaatgassen in de koelvloeistof aanwezig zijn. Je gebruikt hiervoor een rookgastester.
 2. Probeer je probleem één voor één op te lossen, dat werkt het beste. Dus eerst zorgen dat hij goed blijft lopen. Wel de temperatuur in de gaten houden! Daarna kijken waarom de koeling druk opbouwd. Oudere XJs hebben een gesloten koelsysteem, dus enige drukopbouw is mogelijk.
 3. Ben benieuwd waar hij straks opduikt.... 😁
 4. https://www.facebook.com/Jeep-restauratie-MM-100201498017640/ Hier hun contactgegevens....
 5. Vandaag bereikte ons het bericht dat op 74 jarige leeftijd, Hans "The Kick" Helmes is overleden. Hans was een wandelende encyclopedie als het op de CJ aankwam. Hij was hier op het forum altijd graag gezien. Vanaf deze plaats willen we zijn partner Ina, familieleden en vrienden veel sterkte toewensen de komende tijd.
 6. Sja, veroudering gaat gewoon door, ook als hij stilstaat. Ik zou in ieder geval de verdelerkap en de kabels vervangen, daarna andere punten checken. Welkom!
 7. Zorg dat je de kabelboom en de TCM erbij hebt, en de juiste schema's dan komt het wel goed wat electra betreft. Let vooral op de splinecount van de uitgaande as, de vroege hebben 21 splines, de latere 23.
 8. Welkom! Neem eens contact op met US Car Service Houtkamp in Bunschoten. Oja, we zijn natuurlijk wel nieuwsgierig naar wat je gekocht hebt.... 😄
 9. 4.10 is ( in mijn optiek) de max met deze assen. Helaas doen de meeste onderdelen leveranciers geen montage. Onderdelen: Jeepparts, Vuren. 4Offroad, Helmond. B&S,Tiel. Montage: 4Low, Budel. Sunshine Garage, Nieuwkuijk, GP service, Eindhoven, Carservice Tiel, Tiel. Garage Modern, Delft.
 10. Ab

  Hallo

  Welkom! Omgeving Den Bosch?
 11. Waarschijnlijk een klep in het kachelhuis die niet meer werkt. Vandaar dat de sensor ook een verkeerde waarde aangeeft. Zoek op YouTube eens naar "Jeep Libery blend doors troubleshooting"
 12. Veertje los waarschijnlijk, wel een gepruts om het weer gemaakt te krijgen. Wellicht dat Cherokeeparts een quick fix heeft.
 13. Ja, het is een papieren kwestie, maar niet per post, telefonisch of internet. Het beste kan je een afspraak maken bij een keuringsstation, aangeven dat het om aanpassen van trekgewicht op kenteken gaat. Bij de keuring aangeven dat de huidige gegevens niet juist zijn, en de voorbeelden overleggen bij de keurmeester. Ook aangeven dat zij de juiste gegevens waarschijnlijk niet in hun systeem hebben staan i.v.m. import e.d. Wel aardig blijven tegen de keurmeester, uiteindelijk nemen zij daar een beslissing over. Gaat meestal goed.
 14. Niet uit m'n hoofd. ... Misschien even de TH downloaden, daar staat alles in. www.crosswolf.nl
 15. Ja, dat is ook nog mogelijk.... 👍😁
 16. Even de FSM van jou bouwjaar downloaden, daar staan de juiste schema's in. Dan heb je ook gelijk de handleiding om je contactslot te vervangen. Meest waarschijnlijk is het niet het slot maar de schakelaar, deze wordt met een stangetje vanaf het slot bediend. De schakelaar zelf zit een stuk lager op de stuurkolom. https://cimg3.ibsrv.net/cimg/www.cherokeeforum.com/800x615_85/679/jeepignitionswitchactuatingrodcorrect-91679.jpg
 17. Gebruikte zal je hier niet snel vinden, kijk anders even op eBay. In Nederland vast verkrijgbaar bij de bekende onderdelen leveranciers
 18. Hoi Marc, Als je wat voorbeelden verzameld willen ze dit meestal wel overnemen. Dure certificaten en/of Lelystad zijn niet nodig. Even wat kentekens verzamelen van gelijke modellen met een trekhaak van het zelfde bouwjaar. Deze gegevens aanleveren bij de RDW. Meestal lukt het op deze manier. Gebruik de zoekfunctie maar eens met " trekgewicht" Succes!
 19. Behoorlijke hitte ontwikkeling zelfs.... het kan wel, maar zou het niet adviseren.
×
×
 • Create New...