Jump to content

Ab

Moderators
 • Posts

  11564
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  161

Everything posted by Ab

 1. Op de onderste flens van de carburateur (waarmee hij op het spruitstuk gemonteerd staat) is een typenummer ingeslagen. Bij mij stond het op de flens aan de kant van het motorblok, onder het huisje van de elektrische choke. Erg lastig te zien... Voor meer foto's van een 38er kijk je even in onderstaand album. Of je post even een foto van de bovenzijde met het luchtfilter eraf. Al geprobeerd de instelling van de carburateur naar "lean best idle" te stellen? Hier veel meer info: http://www.redlineweber.com/html/Tech/Table_of_contents.htm Succes!
 2. Cherokeeparts heeft de gasveren vast wel op de plank liggen. Misschien de kopjes ook?
 3. Diverse bedrijven in Nederland verkopen Smittybilt, o.a. Jeepparts, 4Offroad, en 4Low. Gebruikt zal je erg veel geluk moeten hebben.....
 4. Verder niets nodig. Gaan in de originele lampschaal. Alleen even opnieuw hoogte stellen.
 5. 4L is alleen voor onverhard. Heeft inderdaad de meeste grip. Maar onverstandig om op de weg te gebruiken i.v.m een starre verbinding tussen voor en achteras.
 6. Met 4 Laag kun je prima achteruit rijden. Op het onverharde..... Maar je schrijft dat je een oprit op moet steken, dus ik ga uit van een verharde weg. Dan dus niet....
 7. Ab

  Nieuw lid

  Welkom Raymond!
 8. Bij een XJ wil er nog wel eens vacuüm lekkage in het circuit van de cruisecontrol zitten. Specifiek de leiding naar het voorraad "bolletje". Deze lekt vaak ergens bij de accu, daar schuurt hij nogal een kapot. Ook het bolletje zelf is wel eens kapot.
 9. Welkom! Mooie XJ, en weinig voorkomende kleur!
 10. Geen idee hoe dat bij de deuren van een TJ zit. Misschien dat iemand anders dat wel weet....
 11. Jeepparts, Cherokeeparts, Cherokee 4me, 4Low, B&S auto parts of Autodemontage Grein. Niet alle bedrijven hebben hun voorraad op de webshop exact op orde. Even een rondje bellen levert vaak meer op als online kijken.....
 12. Welkom Boyd, een paar dingen om nog te controleren.... Geen storing codes of check engine lampje dat brandt? Brand hij überhaupt wel als je het contact aanzet? Geeft de MAP en de TPS sensor wel de juiste waardes? Geen vacuüm lek? Massa verbindingen gecontroleerd? Er zijn er nogal een aantal in het motor. Voedingsspanning op de gasklephuis sensoren oke? Geen mechanische oorzaak dat de gasklep niet helemaal sluit? Heb je een OBD scanner? Hiermee kan je vaak ook de waardes van de sensoren bekijken. Overigens zijn Jeep gevoelig voor het gebruik van ander sensors. Mopar sensoren werken het beste.
 13. Mat eruit en goed laten drogen. Je wilt daar geen vocht. Jeeps roesten (helaas) hard genoeg.... Leg een paar dagen een oude krant uitgespreid op de vloer en kijk of, en waar er nog vocht lekt. Krantenpapier toont het vocht goed, en absorbeert genoeg. Mogelijke andere plaatsen zijn de deurrubbers en waar de deuren op de softtop aansluiten en de naad bij het scharnier van de voorruit.
 14. Meestal is de ontwatering van het kachelhuis dicht-geslibt. Even deze schoonmaken en je weet het. Van bovenaf kan je (bijna) niets doen. Water en rommel die boven in het rooster komt, moet door het kachelhuis er weer uit. Google maar eens op " drain hvac Jeep TJ" http://www.wranglerforum.com/attachments/gallery/files/6/8/2/5/2/evaporator_drain_hose.jpg
 15. De zoekfunctie al gebruikt? Er is al wel het één en ander hierover geschreven op ons forum.
 16. Nog een keertje onder de aandacht. 4 stuks samen 50,-
 17. Stevige prijs voor zo weinig info..... 😑
 18. Ziet er goed uit! Nu aan de slag met de vakantieplanning😄
 19. 2021? Je hebt drie jaar garantie! Even naar de dealer lijkt me.....
 20. Misschien even een Spaans forum proberen? https://www.forojeep.net/
 21. Sjiek! Nog fotos van de lier?
 22. Ken de betreffende auto niet. Hij ziet er netjes uit, en in en weinig voorkomende kleur. De moeite waard om even te bezichtigen. Trekgewicht bij mijn 3.7 KJ is 3360kg met originele Mopar trekhaak. Wellicht is er een ander merk gemonteerd met wat minder kilos op kenteken.
×
×
 • Create New...