Jump to content

Ab

Moderators
 • Posts

  11490
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  158

Everything posted by Ab

 1. Welkom Pim, De meest auto bekleders kunnen een hemeltje opknappen. Het is ook prima zelf te doen.... Onderdelen o.a. bij Cherokeeparts, Jeepparts enz.
 2. Chilton of Haynes kan ook als je een papieren versie wilt. FSM is meest wel ergens een digitale versie van te vinden.
 3. Hallo Herman, welkom op het forum. Heel simpel gezegd is groot onderhoud alle vloeistoffen en filters vervangen, diverse punten smeren en controleren van bewegende delen en controleren van de slijtage delen. Voor uitgebreide controle-lijsten en intervals kun je het beste de FSM (Factory service manual) raadplegen... Daar staat ook de juiste vloeistoffen en hoeveelheid vermeld. Je kan ook even je kenteken invoeren op de website van Kroon Oil voor de juiste vloeistoffen en hoeveelheid.
 4. Krukas en nokkenas sensor zijn beide belangrijk voor het bepalen van het ontstekingstijdstip. Meestal zijn deze na 150000km een keertje aan vervanging toe. Tip: gebruik geen universele maar Mopar sensoren.
 5. Nee, zelf geen ervaring mee..... Heb je de turbo druk gecontroleerd? Een lekke turboslang geef vergelijkbare klachten.
 6. Brandstofdruk goed? Weg vallende druk geeft vermogens verlies. Injectors gecontroleerd? Deze willen soms gaan lekken Krukas en nokkenas sensors ooit vervangen?
 7. Als je voor een gebruikt blok gaat, zou ik sowieso voor aanvang de compressie testen en krukas/ zuigerstang lagers op spelling checken. Dan heb je een idee van de conditie van het blok en kun je daarvandaan een plan maken. Verder ook de olie pomp en waterpomp vervangen. Tevens alle pakkingen gelijk mee vervangen, van klepdeksel, oliepan en krukas. (voor en achter) Gelijk ook de distributie ketting en tandwielen controleren.
 8. Het verhaal gaat hier verder... Deze sluit ik voor nu even, dan blijft het overzichtelijk.
 9. Lijkt op een verstoorde brandstof/lucht verhouding. Vanalles in één van beide systemen kan een oorzaak zijn. Eerst maar beginnen met de meest eenvoudige. Luchtfilter en gasklephuis gecontroleerd?
 10. De as is nog niet volledig gemonteerd schrijf je. Wat is nog niet volledig? Als de bouten aan de voor en achterzijde van het veerblad erin zitten, de as vast aan de bladen, en alles hangt vrij, dan is dat ongeveer maximaal uitgeveerd. Dat moet tevens de slaglengte van je dempers zijn. Blijven ze dan overal vrij van, dan is het goed. Met invoeren komt de as omhoog en tevens naar achteren, dus meer vrije ruimte bij de schokdemper.
 11. Je assen hangen nog vrij zo te zien? Vrij hangend is maximaal uit geveerde, in rijstand zou er dan voldoende ruimte zijn.
 12. Die foutcode geeft aan dat de O2 sensor traag reageert. Kan diverse oorzaken hebben, slechte sensor, stekker of bedrading probleem lekke uitlaat en nog wat je andere zaken... Een zoekplaatje dus.... Ik zou eerst de stekker verbinding en kabel controleren, als dat oké lijkt de sensor vervangen.
 13. Is er lekkage zichtbaar? Al afgeperst? Koppakking stuk is wel een erg snelle conclusie.....
 14. Als het voldoet aan dezelfde of hogere specs al de originele Mopar power steering fluid ( volgens mij Chrysler MS-5931) dan kan het er gewoon in. De originele Mopar is zo slecht verkrijgbaar en onbetaalbaar dat iedereen een alternatief leverd.
 15. Jeepparts, Cherokeeparts, 4offroad en 4Low hebben het gewoon op voorraad en in hun webshops.
 16. Meestal vindt je wel wat via eBay. Het is handig met zoeken als je de originele onderdeel nummers hebt.
 17. Cherokee parts al geprobeerd? Boris heeft ook WJ delen.
 18. We zijn er weer! 😊🍻
 19. Zal na m'n vakantie eens een samenvatting maken. 😁
 20. Check eerst maar eens of je LS of ESP werkt voordat je aan lockers gaat denken..... Deze zouden doorspinnen van één wiel op de achteras moeten voorkomen. Wbt. offroad in de Ardennen, gebruik de zoekfunctie maar eens. Iets onverhards pakken is al snel een overtreding. Wellicht kunnen de Belgische forumleden daar wat meer over vertellen.
 21. Vergeet je het automaat filter niet?
×
×
 • Create New...