Jump to content

Ab

Moderators
 • Posts

  11712
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  169

Everything posted by Ab

 1. Een inschroef koppeling met een losse haakse koppeling is geen optie?
 2. Er staan maar 64 TSB online voor jouw model en bouwjaar. https://www.carcomplaints.com/Jeep/Grand_Cherokee/2017/tsbs/ Wellicht is het zinvol om eerst eens te kijken waar het gekloenk en gedaver vandaan komt voor je aan technical service bulletins gaat denken.
 3. Heb je permanent 4x4? Dan zou het verschil in afrol-omtrek van oude en nieuwe banden nog wel eens van invloed kunnen zijn....
 4. Winter wielen al even terug gezet? Dan kun je dat uitsluiten.... Geen ongelijke bandenmaat / ongelijke slijtage in de zomer banden set? Zonder dat zou ik de tussenbak verdenken, dat zou met warmte van invloed kunnen zijn. Een homokineet/ kruisje dan weer niet...
 5. Welkom Henry, Tja, erg verhoogd zeg je..... Dan kan er vanalles mee zijn. Doe eens wat fotos van de onderzijde en omschrijf eens welke klachten je ervaart.
 6. Wbt het slecht op gang komen met warme motor, is je CPS zeker een verdachte. Voor het koelings probleem zou ik de waterpomp eens checken. Er zijn modellen met een andere draairichting die soms verwisseld worden, en de schoepen van de pomp willen nog wel eens "oplossen".
 7. Ab

  Hey allen

  Welkom! En een stoere XJ!
 8. Zo na 150.000km of veel offroad gebruik zijn ze wel aan vervanging toe. Een klusje wat prima zelf te doen is.... Demontage: (1) Breng het voertuig omhoog en ondersteun het. (2) Verwijder het wiel. (3) Verwijder de remklauwadapter, dop 22 LET OP: Laat de schijfremklauw niet losaan de remslang hangen. Voorkom schade door deze met een ty-rap of een stukje draad op te hangen. (4) Verwijder de schijfremrotor. (5) Demonteer de stekker verbinding van de wielsnelheidssensor kabel in de motorruimte. (6) Verwijder de sensor kabel uit de beugeltjes waarmee deze is vastgezet. (7) Verwijder de asmoer, dop 36. (8) Verwijder de drie bevestigingsbouten van het lager, dop E14. (9) Verwijder het lager. Op de foto is alles gedemonteerd, schoon en klaar voor montage. Het gebruikte gereedschap. Het nieuwe lager uitgepakt en naast het oude lager. Het oude was nog geen half jaar oud, en met 8000km erop al kapot. Ook hier geld, goedkoop is duurkoop! De oude was een merkloze voor nog geen 75 euro, nu geen risico genomen en voor een echt merk gekozen. 🙂 Montage: (1) Installeer de naaf/lagerconstructie op het voertuig. (2) Installeer de drie montagebouten voor de naaf. Haal de bouten aan tot 130 N·m (3) Installeer de asmoer. Draai de moer vast. 135 N·m (4) Installeer de de wielsnelheidssensor kabel. (5) Verbind de stekker van de wielsensor. (6) Plaats de schijfremrotor. (7) Installeer de schijfremklauwadapter. Draai de bouten vast. 135 N·m (8) Monteer het wiel. 120 N.m Tijdsduur: 1,5 uur Moeilijkheid: gemiddeld.
 9. Welkom Bartjaap. En de vraagprijs is?
 10. Toch vreemd, en ik kan de relatie tussen de klacht en het tankniveau ook niet echt verklaren. Bij onverklaarbaar afslaan zou ik anders de krukas sensor verdenken.
 11. Ab

  Bovenaanzicht

  From the album: KJ wiellager vervangen

 12. Ab

  Gemonteerd

  From the album: KJ wiellager vervangen

 13. Ab

  Moog lager

  From the album: KJ wiellager vervangen

 14. Ab

  Demontage

  From the album: KJ wiellager vervangen

 15. Welkom Kris! Jeepparts.nl heeft nieuwe, met 6 en/ of 7 veerbladen.
 16. Geen foutcodes? Ook geen foutcodes in de gas installatie?
 17. Het is hier rustig, maar zeker niet uitgestorven....
 18. Ja, dat lijkt er in ieder geval wel op. Klopt het bouwjaar nu wel ?
×
×
 • Create New...