Spring naar bijdragen

Adebisi

Forum member
 • Aantal bijdragen

  135
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  6

Adebisi last won the day on October 19 2017

Adebisi had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

9 Neutral

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  1997

Recente profielbezoeken

1 345 profielweergaven
 1. Adebisi

  Wiring Harness, deuren en klep XJ '97

  Dank voor de tip, die kabelboom had ik nog niet ontdekt maar ik zal die ook eens gaan nakijken.
 2. Ik heb misschien ergens een draadbreuk die eens per jaar sporadisch terugkomt 😄. Ik heb alle kapotte draden in de "wiring harnesses" van de deuren en klep al een keer her-soldeert en doorgemeten, cv control units vervangen maar er zit nog steeds iets niet helemaal goed. Mijn voeten belichting bij de pedalen flikkert ook af en toe een beetje met de deur open, daarom vermoed ik nog steeds de deur kabels. Nu zou ik graag deze willen vervangen om het uit te sluiten dat het in de draden zit. Mijn XJ is van '97, ik kan ze wel van 94-96 vinden maar niet van ´97, heeft er iemand een idee of dit bestaat? En ipv een draadbreuk dat het centrale slot af en toe maar ook icm de airco niet meer doet functioneren, kan dit ook te maken hebben met de Ignition Starter Relay of de Switch?
 3. Adebisi

  Arjan's Cherokee XJ bouwjaar 2001

  Goed bezig! Als je toch gaat opboren misschien een goed excuus voor een stroker kit? 😁
 4. Adebisi

  Koelsysteem XJ 4.0, ‘97

  Ik heb 3 jaar geleden veel vervangen, mijn waterpomp, slangen en distributieriem met het merk Gates en dit werkt tot vandaag prima. Ik heb wat meer geld betaald voor Fel-pro pakkingen, Mopar coolant temp sensor, Hayden fan clutch en een Stant thermostaat. Bij mij lekte het bij de waterpomp maar ik had ook nog een koelvloeistof lek bij de "freeze plugs" in het blok, misschien goed om die ook even na te kijken of dat allemaal droog is.
 5. Adebisi

  All Season 3PMSF

  Ik rij nu 3 jaar rond op Nokia rottiva AT's (gehele jaar) in Zweden, de eerste 2 jaar had ik erg veel grip in sneeuw, gepakt ijs of regen en was het een superband voor de prijs maar nu is het iets minder. Let wel dat remmen in de sneeuw/ijs is altijd minder met een AT ook al heeft hij het 3PMSF symbool, daardoor zie je wel veel winterbanden met spikes in Zweden. Verder wel erg tevreden met de Nokia's, veel grip door de vele sips, op grind en zand ook een goed agressief profiel een het is een prima compromis voor met een dagelijks gebruik op de weg. Het enigste nadeel dat ze redelijk snel bij mij sleten, waarschijnlijk omdat ze wat zachter zijn dan de meeste AT's. Ik ga misschien nu de nieuwe Cooper Discoverer at3 4s of de BFGoodrich All Terrain T/A KO2 testen, beide ook met 3PMSF symbool, iemand hier een goede ervaring mee?
 6. Adebisi

  Versterker bypass

  Ik weet niet of het een dezelfde Infinity Amp is (hij ziet er wel hetzelfde uit met dezelfde draadkleuren) maar ik heb dit schema van Crutchfield gebruikt voor mijn XJ uit '97, zie attachment. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Infinity Wiring Information 1997 Jeep Cherokee.pdf
 7. Adebisi

  moderne radio GC WJ 99

  ah ok, maar zoek eens op de eerder genoemde Metra 99-6000 car radio bracket, amazon.de heeft hem bijv. Metra heeft meerdere modellen die passen.
 8. Adebisi

  moderne radio GC WJ 99

  Ik was ook recent naar aan het kijken voor een iets modernere radio in mijn 97 XJ, ze zijn alleen meestal wel erg lelijk die nieuwere radios. Maar ik heb een 1din retrofit Continental TR7412UB-OR met bluetooth gevonden dat misschien wel wat is. Deze met een Metra 996000 car radio bracket past hopelijk wel mooi en heeft denk ik ook een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik heb nog niet precies bekeken hoe het allemaal aansluit.
 9. Adebisi

  fuseekogels levensduur

  Je antwoord zit al in je vraag denk ik, je kan ook je service bij een andere garage/specialist uitvoeren of het verschil maakt..?
 10. Adebisi

  Transfer Case Drop

  Zelf heb heb ik mijn XJ met 1-2" verhoogd vanuit zeer doorgezakte bladen en had daarna last van trillingen, dit bleek zoals @Ab al aangaf mijn kruisjes te zijn door de iets nieuwe hoek. Al zit je iets hoger, ik zou zelf daar beginnen om dingen uit te sluiten. Naast een TC-drop zou het ook kunnen dat je je banden misschien moet uitlijnen na de lift. Als je toch kruisjes moet vervangen, het was een vrij makkelijk klusje met dit gereedschap https://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=2784314&jsn=300 en een verlengde breaker bar.
 11. Adebisi

  Transfer Case Drop

  Stock is het 17" (43cm) achter en 17,5" (44,5cm) voor, gemeten vanuit het center van het wiel tot je wielkast bumper.
 12. Adebisi

  reserve wiel op leeftijd

  Misschien de reserve band omruilen met de beste huidige band en dan 4 nieuwe banden. Dan kom je altijd thuis.
 13. Adebisi

  PCV verbinding compitabel 4.0 XJ ´97

  Ok bedankt, ik zal ook even met een boortje voor de zekerheid checken. 👍
 14. Adebisi

  PCV verbinding compitabel 4.0 XJ ´97

  Kleine vraag maar ik kom er niet duidelijk uit mee met Google. Voor mijn '97 4.0L XJ was ik was mijn "crankcase vent tube", de voorste, aan het vervangen maar zag pas nadat ik de oude eraf had gehaald (en nu helaas stuk) dat het onderdeel nummer niet overeenkwam met de vervanger. De oude die erin zat was een Mopar 53030991 maar ik had een Mopar 53030497 als vervanger die ik dacht compatible te zijn. Hij past verder wel ok maar is iets hoger dan origineel, maar heeft er iemand met meer 4.0 ervaring of hier enig verschil inzit (behalve dat hij iets hoger is)? /Christiaan
 15. Adebisi

  welke anti roest behandeling

  Werkt goed voor onder de auto, let wel op dat gewone autoverf er niet op wil hechten.
×