Jump to content

Maarten De Pril

Forum member
 • Posts

  70
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Maarten De Pril last won the day on November 13 2021

Maarten De Pril had the most liked content!

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  1998

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Maarten De Pril's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

1

Reputation

 1. Bedankt voor je reactie! Omgerekend naar US is dat 29 inch, goed om te horen dat dat goed gaat. Ik hoop dat 30 ook nog past, ik vind grote (all terrain) banden mooi staan.
 2. Goedemorgen, ik sta voor hetzelfde dilemma. Welke maximale bandenmaat adviseren jullie zonder problemen met overbrenging of rubbing? Mijn XJ is stock, maar staat sinds de nieuwe bladveren al jaren omhoog en om dat te compenseren heb ik spacers tussen mijn vering voor. Een soort van verhoogd dus. Overbrenging is niks aan gebeurd, dat zal standaard zijn, geen idee wat erin zit (XJ 1998) Ik rijd momenteel op 27 inch (225/70/15). Ik neig naar 30 inch (230/85/15). Of zou 31 inch ook nog wel gaan? Zie ook de foto's met mijn huidige 27 inch banden. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en advies! En mocht iemand een mooi setje van BF hebben liggen, dan ben ik ook geïnteresseerd. Groeten, Maarten
 3. Hallo allen, ik ben op zoek naar een nieuwe roofrack, weet iemand wat er in de markt nieuw verkrijgbaar is? Ik heb alleen deze kunnen vinden: https://www.4x4sintannaland.nl/shop/front-runner-jeep-cherokee-sport-xj-slimline-ii-roof-rack-kit-tall/ Bedankt en groeten, Maarten
 4. Dit filmpje laat mooi zien hoe ik hem moet afstellen, dank je! En ik zal kijken of ik tegelijk eea kan schoonmaken en smeren.
 5. Ik ben erachter dat ik de hendel iets verder dan de 4WD fulltime moet trekken, dan zit hij erin. Ik zet de versnellingspook langzaam rollend in N, trek de aandrijf pook (of hoe heet dat ding) net iets voorbij 4WD FT (door hem het hoekje om een cm in de richting van 4LOW te trekken) en dan de versnelling in D. Het lijkt erop dat ik de stang van de aandrijf pook moet afstellen. Iemand een idee hoe je dat doet?
 6. Ik heb hem, dank je. Ik moet eerst maar eens die keerring laten fixen en vullen met olie...
 7. Precies, je kunt zelf kiezen tussen 2WD fulltime en 4WD fulltime voor op de weg, en voor in de modder kun je ook de 4WD parttime gebruiken
 8. Op fulltime kun je ook op verharde weg 4WD rijden, dat deed hij eerder prima. Op parttime niet inderdaad, dat is voor in de modder. Maar parttime gebruik ik eigenlijk nooit. Al voelt de 4WD full time nu als de parttime. Volg je hem nog?
 9. Ook dit klinkt logisch. De keering is inderdaad niet goed, dat zeiden ze al. Het oliepijl zal niet al te hoog zijn. Is dat een probleem bij het 2WD rijden of kan ik er even mee door denk je?
 10. EDIT: Zojuist eea geprobeerd met de stand van de hendel, maar helaas alleen maar wringen. Wat een naar gevoel en geluid op verharde weg. Is er uiteindelijk met een harde bonk uitgekomen, hopelijk niets beschadigd. Ik blijf wel ff 2WD rijden tot ik weer naar de garage ga, bang dat ik iets kapot maak.
 11. Hi allen, Sinds kort wringen de voorwielen bij bochten in 4WD (full time) en maakt er een lelijk geluid bij. Enig idee wat het kan zijn? Rondlezend op dit forum zou het de olie/ LS in de tussenbak kunnen zijn, maar deze is eind vorig jaar nog vervangen door Cherokee4me, hier heb ik dus wel vertrouwen in. Andere symptomen die misschien helpen in de zoektocht: - Na het terugzetten in 2WD duurt het wel 100 meter voordat hij er weer in zit, is dat normaal? - Er heeft een tijd olie gelekt uit de vooras, het kwam er bij het wiel uit. Zou het wringen hiermee te maken hebben? Bedankt weer! Maarten
×
×
 • Create New...