Jump to content

ruudvd

Forum member
 • Posts

  1140
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by ruudvd

 1. Doorslaan is het lekken van stroom uit de kern van de bougiekabel door de isolatiemantel van de kabel naar de massa (lees metalen frame van de wagen). Door deze lekstroom blijft er minder/onvoldoende energie over voor een vonk over de bougie electrode. Vaak kun je de vonken zien als het donker is , maar niet altijd. De gasboer test dit vaak met een schreovendraaier. Zelfs sommige nieuwe kabels doen dit al. De isolatiemantel verouderd snel door bv de hoge temperatuur. Heb dit zelf mogen ervaren met de zj. Vochtigheid , temperatuur en vraag naar vermogen (acceleratie) spelen een rol bij wanneer de verschijselen merkbaar optreden. sluit dit gewoon uit door een paar 10-tjes te investeren. Ook het type bougie heeft invloed op de gevoeligheid.
 2. zoals Rabdoman al aangeeft: Bij dergelijk lpg problemen altijd eerst de bougiekabels vervangen. Ook als ze er nog niet zo lang inzitten. Een lpg installatie is heel gevoelig voor het doorslaan van de bougiekabels. Op benzine merk je niets maar op lpg gaat het helemaal mis.
 3. Wrangler 1.5m verhogingsset:
 4. gerrit, heb je een pm gestuurd. mail me maar even. een swap zou ik niet doen als je de zj voornamelijk op't asfalt gebruikt. De 249 is hier beter voor. de pre-97 np249 heeft geen lock in de LO de post-97 wel. Jij hebt dus wel een lock (98'-5.9)
 5. Hoi Gerrit, Ik heb een paar jaar terug de visco van m'n 97-er 5.2 vervangen. volgens mij is deze gelijk aan die van de 5.9 (np249j) Als je me ff mailt kan ik je alle info geven (type t-case en de ebay-verkoper) . Heb ook nog wel wat tips om de visco te vervangen zonder de t-case onder de zj uit te slopen.
 6. Mijn ervaring is dat trillingen bij deze snelheid vaak uit de aandrijfas zelf komen. controleer de radiale speling maar eens.
 7. De 96 is een overgangsmodel. volgens mij heeft deze ook nog het oude nv249 type t-case . in het model 97 en op heeft de low ook een lock (parttime 4wd). Dit is vooral handig als je in zwaarder terrein gaat rijden. Voor op de weg maakt het verder niets uit.
 8. de 2de generatie loopt id vanaf 1996. (het model met de in de bumper doorlopende grill) echter zijn in zowel modeljaar 1997 als 1998 verbeteringen doorgevoerd. vandaar mijn advies om voor 1997 en 98 te gaan. Maar een goede 96-er hoef je natuurlijk niet te laten staan enkel omdat dit een 96-er is. Een auto van de 1ste eigenaar is wel een pr
 9. Jochem, een V8 past beter bij een GC. een 4.0 is eigenlijk wat aan de krappe kant en trekt een stuk minder van onderuit (v8 heeft meer trekkracht bij lage toeren. Een 6l 4.0 moet toch wat hoger in toeren om het vermogen te laten inkomen. Een hele mooie 4.0 is zeker geen miskoop maar een V8 maakt het toch net een stuk leuker. De automaat moet gewoon goed zijn of je moet een revisie in de prijs meenemen. Wondermiddeltjes voor de automaat bestaan niet. Als er problemen komen loopt het eigenlijk altijd uit op een revisie...die inderdaad snel over de 2000 euro gaat. laat dat alleen doen bij een gerenommeerd bedrijf ander is het weggegooid geld. zoals masis al aangeeft: de oudere diesels zijn beslist "no-go".
 10. Jochem. laat die wj maar staan...wj's uit dit tijdperk en ook nog met een 4.7 loop je heel ver omheen. Ze kennen erg veel elektrische problemen en de blokken (4.7-v8) zijn berucht. Als het een wat oudere jeep moet zijn (bv ivm budget) zoek dan naar een zj uit de jaren 97-98. als het ietsje meer mag zijn een xj uit 1999 tm 2001 of natuurlijk een cherokee/liberty van na 2001 , da's alleen geen oude style Jeep meer... overigens is een Vialle LPI ook heel erg fijn (weet niet of die daar te krijgen zijn). ietsje duurder maar technisch heel mooi.
 11. Gaat niemand het hem vertellen?........ Jochem...Het is een 6 in Lijn motor. Geen v-tje te vinden onder de kap.. Weet niet of dat nu alles in de war gooit...
 12. Als er geen brandstofaccijns over is betaalt is het een economisch delict... Ook in Nederland wordt zo'n vergrijp strenger gestraft als een massamoord.. Inny pas op dat je hier geen bekentenis aflegt..
 13. haha...nee ik heb ff genoeg jeepjes gehad (de laatste was de zj op't fotootje. Ben momenteel met een Frans-projectje bezig dat de onverdeelde aandacht van mijn geldbuidel eist. Daarna komt er een cj-tje om samen oud mee te worden.
 14. Jurmic, "zint eer gij begint" deze tegel-text is hier denk ik wel op zijn plaats doodsoorzaak #1 voor jeeps is roest. Er is nooit een klein beetje roest en het houdt ook nooit op. Als je zelf kunt lassen en weet hoe je het moet afwerken is het een leuke hobby. Kun je dit niet en wil je er geen "project" van maken maar gewoon rijden en je centjes ook zo nu en dan aan iets anders uitgeven dan zou ik er nog eens goed over nadenken. ZJ hebben vaak zware roestschade onder de b-stijl. Als je het eenmaal aan de buitenkant ziet is er binnen al niet veel meer te redden. zj-model 96, 97 en 98 roesten minder.
 15. Inny De "zadels" waar gerrit over spreekt maken geen deel uit van de klauwen. Dit zijn de nokken waar de remblokken overheen bewegen. hier slijt uiteindelijk een put in. hierin blijft het remblok hangen. de weg terug van de schijf is zo niet goed mogelijk en de zaak loopt warm...heet.. verder dien je het hele hydraulische systeem te reinigen (met nieuwe olie) en inderdaad moet ook de remslang meestal vervangen worden. Zelf gebruikte ik altijd dot 4 olie ipv de voorgeschreven dot 3
 16. Mijn zj had precies het zelfde Losse rotzooi zo veel mogelijk weggehaald en schoon gespoeld. daarna meerdere malen met fertan behandeld. (met vloeistofspuit nevelen zodat het ook echt overal tussen komt) Daarna met zwarte bodyseal (tectyl) dit bleek effectief want de roest is nooit verder gegaan. en inderdaad de dorpels: Deze zijn vanaf '97 goed tegen roest beschermd op de onderkant van de b-stijl na. als het daar begint zit er zo een gat in. Heb die van mij toen bij een schadeherstel laten lassen. is het nog niet doorgeroest dan door de openingen bovenop de dorpels in de portieropeningen (plastic covers verwijderen) nevelen met fartan. Uitspoelen en nadat de zaak goed droog is flink innevelen met RX. (Dat goedje is overigens zeer effectief) Ik gebruik overigens een compressor in combi met een vloeistofspuit en niet het fertan nevel geval. Met de vloeistofspuit produceer je een echte dikke nevel die overal komt..het loopt dagen later nog uit je oren ... dan nog even over het inlassen van kokers in de dorpels. De kans is groot dat de hele zooi gaat scheuren omdat de kokers veel te stijf zijn tov de body. De flext er namelijk vrolijk op los bij offroad
 17. ruudvd

  Crown Parts

  Mijn ervaring,en ik heb echt al heel veel onderdelen in jeeps gepropt, is dat crown waardeloze troep is. Het lijkt wel of ze er op selecteren. Ben op een gegeven moment alleen nog maar originele onderdelen gaan gebruiken.
 18. De enige die bij mij recht bleven: www.brakemax.nl
 19. Ja, behoorlijk fake. Echt hout heeft diepte..dit is een plat plaatje. Maar volgens mij is het originneel Jeep ook fake. althans bij mijn zj was het allemaal echt....... plastic. Misschien is er ergens nog een schrijnwerker te vinden die het wil/kan dekken met fineer.
 20. kan ook zo toch?...wordt het in iedergeval geen gehuil na de ruil: www.wooddash.com/category/JEEP_Dash_Kits_GRANDCHEROKEE persoonlijk vind ik hout meer iets voor in de kachel zie net dat er ook leuke kleurtjes zijn...geel?
 21. lijken wel wat...'t is alleen geen xenon denk ik
 22. Je hebt het over xenon projectorlampen met zo'n led-ring er om heen? Goede projectorlampen zijn stervens duur..die goedkope chineese muk terg je alleen je tegenliggers mee. Volgens mij komt het meestal wel door de keuring. De Halo is dan als dagverlichting.
 23. Feli dan maar! Strekking van't verhaal: Eigenlijk een beste Jeep maar een kl... Dealer...zoiets?...mag je de extra onderdelen toch wel houden?
 24. Jos, Hoe je nu moet handelen ligt natuurlijk aan wat je wilt bereiken. Mijn ervaring is dat het resultaat alleen bevredigend is als je het grondig aanpakt. zo te horen heb je (nog) niet veel inzicht op de techniek in , op en onder de jeep. Het is erg belangrijk dat je zicht krijgt op de staat waarin de jeep zich bevindt Laat een garage (jeep specialist) bepalen wat er allemaal mis is met je xj op het gebied van veiligheid (da's wat in ieder geval in orde dient te zijn). Laat tevens kijken naar de algehele staat van de wagen , roest kan bv gewoon het einde van je jeep zijn. (economisch)gezien en bij een xj uit 91 zeker niet ondenkbaar) bepaal aan de hand van wat de garage bevonden heeft wat je gaat doen. Dure nieuwe onderdelen op een wrak monteren is gewoon weggegooid geld...het volgende (kostbare) probleem staat echt al klaar om zich aan je voor te stellen.
 25. Slotje...verkocht. Laat een grote lege plek na..
×
×
 • Create New...