Jump to content

JeePee

Administrators
 • Posts

  2413
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Everything posted by JeePee

 1. Controleer ook de pinionlagers en homokineten. Wat bedoel je met speling op de aandrijfas? Als je aan de as draait zul je altijd wat backlash voelen.
 2. Ook al naar motorsteunen en balancer gekeken? Als de motor wel soepel draait kan het zomaar zijn dat de trilling niet uit de motor komt maar van aanbouwdelen zoals een uitlaat die net niet vrij is opgehangen of een rotte aircopomp.
 3. Zet de auto eens op bokken of een brug en voel dan met de hand of er iets wringt. Als alles voor soepel draait moet het wel van de achteras komen.
 4. Met een rollenvenster zal je touw snel vast zitten en/of overmatig slijten. Meestal kan een rollenvenster eenvoudig vervangen worden door een geleidevenster zonder daarvoor de bumper aan te moeten passen.
 5. Die zit op het gasklephuis waar de luchtaanvoer vanaf het luchtfilter op aangesloten zit. Maak niet alleen de stelmotor schoon, maar ook de rest van het gasklephuis.
 6. Hoi Menno, Ik heb er eentje staan. Ik woon niet echt bij je om de hoek (Wamel), maar je mag 'm gratis ophalen. De bars naar het raam heb ik volgens mij ook nog, maar die zou ik even moeten opzoeken.
 7. Gefeliciteerd met de verkoop. Dit topic krijgt een slotje.
 8. Je hebt waarschijnlijk nog een versie met renix injectie. Daar valt met een obd scanner niets aan uit te lezen.
 9. Volgens de RDW wel. Resp. Sinds 1982, 2013 en 1992 bij de laatste eigenaar.
 10. Er staat er een te koop op https://www.generaaltjes.nl/Rubriek/17/voertuigonderdelen/50/5 Heeft wel nog wat aandacht nodig.
 11. Eenvoudigste is motor met kabel compleet vervangen. Is waarschijnlijk wel verkrijgbaar via autodemontagebedrijf.
 12. Topic titel even aangepast.
 13. 1 op 3 is fors. Ik zou eerder de dubbele afstand verwachten. Klopt je kilometerteller wel? (is deze aan de 33tigers aangepast?) Het verschil in verbruik tussen een 2.5 en een 4.0 is overigens niet erg groot.
 14. Ga naar ovi.rdw.nl Geef het kenteken van de auto in en ga dan naar het tabblad fiscaal. Vul je gegevens in en je weet wat afgedragen mag worden.
 15. Waarschijnlijk ben je er al achter gekomen maar in de meeste gevallen gebeuren er wonderen wanneer de modder van wielen en remmen wordt afgespoten.....
 16. Deze Liberty is in 2002 voor het eerst in Hollywood op de weg gekomen en 3 jaar daarna naar Nederland verhuisd. Inmiddels staan er ruim 200000 mijlen op de teller. De apk verloopt op 29 mei, en voor die tijd moeten er wel wat dingetjes aan gedaan worden. In ieder geval moeten de banden vervangen worden en dient het geheel uitgelijnd te worden. De motor en aandrijflijn zijn in goede staat. De Jeep heeft een 2" liftkit van RT offroad en draagarmen van JBA. De Jeep is in het terrein gebruikt en dat heeft hier en daar wat sporen achtergelaten. Wil je een perfecte KJ? Zoek gerust verder.... Wil je een leuke auto voor weinig geld en ben je niet bang voor een sleutelklusje dan is dit misschien voor jou interessant. Prijs €1500,00
 17. Het lijkt er op dat je dit getest hebt met de tussenbak in 2 wheeldrive en met een gemonteerde aandrijfas. De speling die je meet zit waarschijnlijk niet in je tussenbak maar is de backlash van je differentieel. 3 mm geeft wel wat slijtage aan, maar is niet iets waar je meteen van in paniek moet raken (er vanuit gaande dat die 3mm aan de buitenste zijde van de yoke is gemeten).
 18. Wie start het eerste draadje? JL (Wrangler) technisch forum
 19. Je moet gewoon even inloggen op het google account van Kenneth, dan kun je alles zien
×
×
 • Create New...