Spring naar bijdragen

Weer jeep ongeluk


catman
 Share

Recommended Posts

Op het recreatieterrein 't Blauwe Meer in het Brabantse Loon op Zand is zondag een man ernstig gewond geraakt toen hij met een klein model jeep van het parcours raakte en tegen een hek tot stilstand kwam. Het slachtoffer zat als bijrijder in het voertuig. De bestuurder bleef ongedeerd. Dat maakte de politie zondag bekend.

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. Het slachtoffer kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer uit het wrak worden geknipt. De jeep-rally maakte deel uit van een personeelsuitje. Anderhalve week geleden kwam een 60-jarige man uit Zeist op hetzelfde parcours om het leven toen hij met zijn jeep over de kop sloeg. Later bleek het slachtoffer de bekende beleggingsexpert Theo Kraan te zijn. De politie sluit niet uit dat hij vlak voor het ongeval onwel is geworden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja... mooi man! Gezellig met je bedrijf even raggen met een 4x4... niet gehinderd door enige kennis van zaken en met een forse portie overmoed het gaspedaal intrappen! Gaaf!!! ph34r.gif

Ik ben wel eens bij zo'n gebeuren geweest... de "instructeurs" zijn vaak studenten die een centje bijverdienen.

Over 3 weken heb ik ook een soortgelijk evenement. Ik ben benieuwd.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

klein model Jeep ?? en het was de bijrijder die gewond raakte

Ben daar nog nooit in de buurt gekomen van een hek ???

Is wel weer negatief nieuws over onze hobby.

Man (60) overlijdt na ongeval Loon op Zand

Donderdag 11 mei 2006 - Loon op Zand - Bij een eenzijdig ongeval met een klein model open jeep is gisteravond om negen uur op recreatieterrein Het Blauwe Meer in Loon op Zand aan de Baan Achter de Plakken, een 60-jarige man uit Zeist om het leven gekomen.

De bijrijder, een 34-jarige man uit Halsbeek (België), bleef bij het ongeluk ongedeerd. Tijdens een rit op een speciaal parcours is het voertuig over de kop geslagen. De politie heeft de bijrijder en getuigen verhoord.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat vindt ik ook...

Je kan dat nieuws lezen hoe je het wilt horen.....

Maar de meeste lezen het negatief......dus slecht voor ons als Jeep rijders....

p.s. net via diverse bos wegentjes terug gereden na lekker te hebben gegeten bij een BBQ restaurant te Leersum....

Mijn dochter vondt het helemaal top...

Mazzel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja, dat heeft mijn echtgenote ook eens meegemaakt, met een bedrijvendag.

Rijden in een LaRo Defender. Om het teamgevoel te versterken, de bestuurder met een blinddoek voor en de bijrijder moest aanwijzingen geven.

Roept de bijrijder "rechts", stuurt de blinde "links".

Enfin, gevolg: spiksplinternieuwe Defender op z'n dak .....

Hoe kan je het verzinnen ...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi recht stukje baan, langs dat hek! Kun je ff lerrer gas geven en "Jan de Rooi" spelen.... Tot dat ene gaatje waar je met je wiel inkomt....

Terecht dat dit verboden wordt. Nu maar hopen dat serieus off-roaden, door mensen die weten wat ze doen of onder deskundige begeleiding rijden, wél toegestaan blijft.... sad.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dit is wat ik vanacht heb binnen gekregen,

Man gespiest in Loon op Zand tijdens een personeelsuitje

door Paul Spapens

Maandag 22 mei 2006 - Loon op Zand - Een man uit Haarlem is gisteren gespiest op een hekwerk op recreatieterrein Het Blauwe Meer in Loon op Zand tijdens een personeelsuitje. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar is niet in levensgevaar. reportage op breedband of smalband

Het hekwerk en de kleine terreinwagen op de plaats van het ongeluk op recreatieterrein Het Blauwe Meer. Foto Marie-Therese Kierkels/PVE

Het ongeval gebeurde even na vijf uur tijdens een terreinrit met een voertuig dat het midden houdt tussen een klein model terreinwagen en een quad. Het slachtoffer (40 jaar) zat als bijrijder in dit voertuig. De chauffeur moest remmen, maar zou in plaats daarvan gas hebben gegeven.

De gevolgen waren rampzalig. Het voertuig ramde het hek dat Het Blauwe Meer afscheidt van de belendende bossen. De bovenste stalen pijp van het hek boorde zich dwars door de rechter borst van de man. De pijp ging door de long en stak meer dan twee meter buiten zijn lichaam. Volgens ooggetuigen is het slachtoffer nog zeker drie kwartier bij kennis geweest totdat hij door ambulancepersoneel onder narcose werd gebracht. Op aanwijzingen van het medisch personeel knipten leden van de vrijwillige brandweer van Loon op Zand de buis weg. Aan weerskanten moest een centimeter of tien blijven zitten. Zo is het slachtoffer naar het St. Elisabeth Ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde tijdens een personeelsfeest van KPN. Daaraan namen ettelijke honderden personen deel.

Traumaheli

Vanwege de ernst van de situatie rukten de hulpverleners massaal uit. Ook de traumaheli kwam ter plaatse. De officier van justitie en burgemeester Ria van Hoek van Loon op Zand stelden zich op de hoogte van het bizarre ongeluk. Deze morgen komt een door de burgemeester bijeengeroepen specialistenteam van de gemeente bij elkaar om alle aspecten van de veiligheid te bekijken. "Als het nodig mocht zijn dan treffen we onmiddellijk maatregelen", reageerde Van Hoek.

Op 10 mei gebeurde met eenzelfde wagen ook op Het Blauwe Meer een dodelijk ongeval. Daarbij kwam de bekende beleggingsexpert Theo Kraan (60) uit Zeist om het leven. De mini-jeeps zijn pas een paar maanden oud. Recreatiepark Het Blauwe Meer in Loon op Zand is sinds vorig jaar eigendom van oud-motorcrosser Gerard Rond.

Crossen met kleine jeeps stilgelegd

door Maartje van Hoek

Dinsdag 23 mei 2006 - Loon op Zand - Het crossen met de kleine jeeps op recreatieterrein Het Blauwe Meer in Loon op Zand is gisteren op last van burgemeester Ria van Hoek-Martens voor onbepaalde tijd stilgelegd. Dat besloot zij na het ernstige ongeval van afgelopen zondag. reportage op breedband of smalband

Ook gaat de burgemeester een brief schrijven aan de ministers Donner van Justitie en Remkes van Binnenlandse Zaken over het gebrek aan regelgeving voor buitensporten.

Tijdens een personeelsfeest van KPN in Loon op Zand werd een man uit Haarlem aan een hekwerk gespietst nadat zijn collega met de zogeheten rhino (klein model terreinwagen) uit de bocht vloog. De man werd met zware verwondingen naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Twee weken geleden kwam op het Blauwe Meerterrein een 60-jarige man uit Zeist om het leven na een ongeval in exact hetzelfde wagentje. "Het kan domme pech zijn, of iets anders. Daar heb ik nog geen zicht op", zegt Van Hoek. De politie is momenteel bezig met een onderzoek naar de beide ongevallen.

Eigenaar van Het Blauwe Meer Gerard Rond vindt het luguber dat twee dergelijke ongevallen gebeuren in veertien dagen tijd. Volgens de eigenaar is het slachtoffer de eerste nacht in het ziekenhuis goed doorgekomen. Hij werd zondagavond geopereerd aan zijn verwondingen.

Rond zegt zeker te weten dat hij de veiligheidsinstructies voor het rijden in de rhino's strikt heeft opgevolgd. "Ik doe het maximale dat mogelijk is. Die karretjes gaan op dit terrein hooguit vijftien kilometer per uur." Volgens Rond worden op zijn terrein gevaarlijkere activiteiten aangeboden, zoals quadrijden, waterskiën en jetskiën.

Wet- en regelgeving

Die buitenactiviteiten vallen buiten de bestaande wet- en regelgeving in Nederland. Burgemeester Van Hoek beloofde daarom gisteren een brief te schrijven aan minister Donner en minister Remkes.

Eigenaar Rond staat achter de acties van de burgemeester. "De rhino's heb ik direct na het ongeval binnengezet. Ik kijk uit naar de conclusies van het onderzoek en richt me voor nu op de andere activiteiten."

En ik ben bang dat wij daar de gevolgen ook nog wel van zullen merken, het Blauwe meer is al langere tijd dicht voor ons mede door een overname en de andere reden die werd opgegeven is dat er teveel water in de bakken zou staan. Maar na het lezen van bovenstaand bericht denk ik persoonlijk dat wij als 4x4 rijders er niet meer welkom zullen zijn omdat de burgemeester daar geen vergunning voor af gaat geven.

Maar we wachten het allemaal maar eens rustig af...................................................

Link naar opmerking
Deel via andere websites

OOk al is het geen echte jeep of iets wat er ook maar in de buurt komt

HET IS SLECHT VOOR JEEP RIJDEN NEEDERLAND.

Elk artikel in de krant of waar dan ook geeft een negatief beeld van onze sport.

Ook al doen wij wel alles volgens de regels en crossen wij niet.

BULL

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...