Jump to content

www.jeepie.nl

Forum member
 • Posts

  2605
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by www.jeepie.nl

 1. Waterpomp was origineel. Maar dat zegt dus ook niets. Veel hulp gehad uit Australië waar mensen wel wisten van dit probleem. Het gebeurd wel vaker door de pomp die vast loopt. Als het goed is gaat hij deze week weer lopen! En dan kijken of alles weer goed is.
 2. Wat is het resultaat als na 80000 kilometer na het wisselen van de distributie riem en de water pomp de waterpomp de pijp aan maarten geeft. Dit gebeurde mij enkele maanden geleden. Ik reed heerlijk op de A12 met een aanhanger en plotseling viel de motor geheel uit. Niets geen gek geluid of herrie. Met veel moeite de Jeep naar de kant gezet. En daar had ik als eerste het vermoeden dat hij geen Diesel kreeg. Maar dat was het niet en ik kon werkelijk niets vinden of horen. De sleep dienst kwam en de Jeep ging mee naar de dichts bij zijnde parkeerplaats. Daar kwam een meneer van de ANWB. Die ging wat zaken bekijken op de OBD en daar was niets van een melding of storing uit te lezen. Dan maar eens proberen te starten en kijken of hij brandstof kreeg. Ja dat kreeg hij en geen enkel geluid anders als normaal was waarneembaar. Toen zag ik rook uit het luchtfilter huis komen en zei gelijk stop maar. Er staat denk ik een klep open. Ja die gedachten had hij ook. De Jeep werd weer opgehaald door de sleepdienst. Nu ondertussen weet ik meer. De waterpomp is vast geslagen en heeft de distributie riem verschoven. Schade, pomp riem tandwiel, alle kleppen zuigers ……. Gewoon een simpele vastloper van een orginele waterpomp na 80000 kilometer. Nu maar hopen dat we alles weer goed krijgen. Voorlopig zijn de onderdelen en middelen niet echt voor handen. Dit is nog de 8 kleppen diesel en niet de 16 klepper waar er meer van zijn…. Wanneer zal ik weer lekker rijden op de A12….en dit allemaal vergeten zijn. De vakantie was door deze iets anders, driften met de Mini Cooper S door de bergen op het asfalt. Anders als met de Jeep offroad op de onbekende plekjes. En p.s. de water pomp deed iets, echt een drupje lekken per dag. Laat dit laatste een waarschuwing zijn om mogelijk het zelfde mee te maken.
 3. Voertuig uit de bocht gevlogen op de Schieweg in Delft. Persoon in ambulance onderzocht, maar niet vervoerd. Berger Vreugdenhil voert het voertuig af.
 4. www.jeepie.nl

  Gespot!

  Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder van het voertuig de macht over het stuur en reed vervolgens meerdere tuinen in. Uiteindelijk ramde het voertuig een muurtje, hierna belandde deze op zijn kop in de voortuin van een woning.
 5. IK rij zelf een 2.8 diesel en weinig problemen. Tip is wel olie en olie filter tijdig vervangen. Zelf doe ik dat elke 12500 km. Verder de distributie na 100K doen en niet vergeten dan gelijk de waterpomp te vervangen. Anders kan je bij 150K weer alles losnemen. Verder zijn er diverse die problemen hebben met melding vanuit EGR vervuling. (Is in de software anders te programmeren) In Spanje is er zat te rijden.
 6. Achterhand rem 1 week terug weer gangbaar gemaakt. Nieuwe schoenen erin en eindelijk weer genoeg rem vertraging voor de APK. Voor ook weer alles nieuw.....check..... Weer door de APK en gereed voor mooie kilometers. Volgende klus wordt de tank plaat plaatsen in November....
 7. Ik heb er nog wel 1 voor 75 euro... Kan alleen pas leveren na 1 november omdat ik niet in Nederland ben op dit moment.
 8. En ook weer verkocht 🙂 Blijf maar met de gewone deuren rijden dan mis ik niets als ik de auto geparkeerd heb 🙂
 9. Vandaag maar eens de Jeep een wasbeurt, massage, en poetsbeurt laten geven. Weer als nieuw, was ook wel eens nodig na 4 weken Spanje. Normaal doe ik het zelf, maar dit keer de lak laten polijsten en alle krasjes eruit. Ook de bunnenzijde is weer geheel stofvrij en als nieuw. ICC Pitlo bedankt
 10. Vanavond worden de deuren opgehaald en zijn verkocht. Hier kan een slotje op.
 11. 4 weken lol en fun die ze mij weer niet afnemen.
 12. Na twee keer mee op vakantie te hebben genomen bied ik hierbij mijn set deuren aan. Ik goede staat en geen schade. De deuren zijn mogelijk het enige set in Nederland dit door de extreme prijs i.v.m. import. Gekocht bij 4offroad Rekening bijgevoegd Het geheel gaat niet weg onder de 2000 euro Meer bieden mag altijd hoger als 2000 euro 🙂 Bij interesse email mij a.u.b. rene@jeepie.nl
 13. Gewoon een stukje mantel van de coax weg genomen en een draad naar massa, direct bij het wagen deel.
 14. Koop ze van een goede kwaliteit Zet ze op moment en kontroleer dit na wat kilometers Kijk naar de dikte dat het originele schroefdraad niet lager is. Goede vlakke en schone aansluiting van spacer is auto is een must.
 15. Ik ben nog eens aan het zoeken geweest naar een storing in een Jeep die ik had. De motor viel af en toe uit. Na veel onderzoek bleek en een alarm in te zitten en deze deed een onderbreking dat je niet kon starten. Ging automatische aan en uit..... Maar wat bleek toen ik ergens in Luxemburg stond op een camping, dat het veertje van een relais van de startonderbreker was gebroken in het huisje. Ja je raad het al, uurtje knippen en alles terug naar origineel 🙂 En wat onderdelen in de kliko op de camping. Weet het merk ook weer Cobra alarm van de Ekras in Den Haag, via die had ik een schema
 16. Nieuwe plaat gemaakt met remlicht, kentekenverlichting en een nieuwe beugel voor de achteruitrijcamera. En een nieuw tafeltje op de achterklep aan de binnenzijde. De andere was iets te klein voor al de hapje 🙂 Nieuwe sleep bevestiging gemaakt, deze had ik gezien op internet. En zoals zo vaak, even namaken die handel 🙂 Daarna weer in de poedercoat en klaar.
 17. Belangrijk is dat de massa goed verbonden is. Meten is weten. Maar nog belangrijker is het bekijken van het Vswr (staande golf) Deze kan het beste 1 op 1 a 1 op 1.8 max zijn. Dit om ook voor de eindtrap de beoogde 50 Ohm en afstraling te hebben Staat dit niet juist dan zal de eindtrap heet worden en zelfs defect kunnen raken. Als dat gebeurd is er geen vermogen meer 4 Watt uit wil je ook uit de antenne hebben en geen 2 Watt reflectie terug in de radio.
 18. Het lijkt wel een compressor van een pneumatisch lucht systeem van een cabine van een vrachtwagen. Trucktec mogelijk merk? Zomaar een idee die in mij opkomt!
 19. Tekoop multirem Gates 6PK1920 Verkeerd besteld Te laat met terug zenden retour 15 euro
 20. Het beste doet een antenne het midden op het dak van een stalen auto. Dit i.v.m. afstraling en Vswr van de antenne. Kijk wel of de staande golf van de antenne juist is, anders zal de eindtrap transistor van het bakkie niet lang leven. (deze wil en moet ook echt 50 Ohm zien) Het gezegde 1 op 1 🙂 Af en toe wil het helpen om aan de coax kabel voor en na het scharnier punt van de Jeep (de buiten afscherming) aan massa te leggen. En een kacheltje (eindtrap) zal ook een juiste afstemming van de antenne nodig hebben. Ander wordt die mega heet en zal ook op branden 😞 Groet Rene
×
×
 • Create New...