Jump to content

87wrangler

Forum member
 • Posts

  11241
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by 87wrangler

 1. Leuk nieuws! En dat model.. Ach.. Jeep zal toch auto's moeten gaan verkopen. Dan kon je wel eigenwijs bijven roepen dat jet "het origineel" bent en ouderwets vormgegeven automobielen in de showroom zetten, maar dan ga je het niet redden. Belangrijkste is dat hij in het terrein de concurentie aankan en op de weg ook goed presteert. Met een moderne vormgeving als bonus voor de moderne Jeep koper.
 2. Nog geen tijd gehad om hier te posten, maar..... Gewoon in 1 keer door de APK!!! Ik had zelf nog wel verwacht dat er ergen een spreekwoordelijk lijk boven zou komen drijven, maar nee... Alles OK!! De eerste open kilometers hebben we gisteren alweer kunnen maken!
 3. Ik doe dat gewoon met commandant.. Ze knappen er mooi van op!
 4. Haha... Ja, dat zijn niet de mooiste velgen onder een YJ.. Maar ik ben er wel blij mee, want ze doen wat ze moeten doen!
 5. Welkom, Henk! Een download link vind ik ook zo snel niet. Hier schijnen ze het boekje wel te verkopen: http://www.rockauto.com/catalog/x,carcode,1185005,parttype,909,a,www.google.com%2BSearch%2Bfor%2BLiterature%2BOwners%2BManual%2BBISHKO Let op: Ik ken dit bedrijf niet.. Dit is puur met google gevonden! Succes!
 6. Van het weekend en vandaag maar eens aan het wassen en poetsen geslagen. De auto werd elk jaar wel een keer of 2 a 3 gewassen, maar toch.. Na een fikse wasbeurt leek het al heel wat, maar eenmaal droog was 'ie toch wat dof... Dus de poetslappen en de cleaner maar gepakt en aan de slag... Stukkie proberen en: :ohmy: Dus dan maar ff doorpakken... De resultaten: :wub: Morgen nog even de ramen goed reinigen en de PVC ruiten in de softtop met commandant goed doorzichtig poetsen. Donderdag schijnt het erg mooi weer te worden, dus maar eens zien of we zonder dak naar de keuring kunnen!!
 7. De eerste mooie voorjaarsdagen hebben we inmiddels achter ons. De Wrangler staat nog op de oprit. Maar, de remmen bleken rondom nog goed gangbaar! De panhardstang is gemonteerd en alles onder de auto is doorgesmeerd. Afspraak voor de APK: Volgende week donderdagochtend. Duimen allemaal!
 8. Nouja, er moet nog wel het e.e.a. gebeuren, maar....
 9. Motorrubbers gaan zeker nog vervangen worden! Ze zijn niet echt stuk, maar "uitgezakt". Gisteren eerst verder gegaan met de opbouw: Verder gegaan met de Jeep. - Voorpijp uitlaat gemonteerd, - Traverse gemonteerd - Stuurhuis gemonteerd en ontlucht (+nieuwe persslang gemonteerd) - Nieuwe stuuras gemonteerd - aandrijfassen gesmeerd Shiny!!! Voordat de traverse onder de auto kon, moest ik eerst nog wat achtergebleven zand van het ding verwijderen Na demontage Voor montage En toen: http://youtu.be/-_v_pttByRo
 10. Hij doet het... Vrijdag heeft de motor nog gelopen!
 11. Tijd om weer eens met de Jeep verder te gaan... Het uitlaatspruitstuk lekte, en dus moest de andere, die er al jaren ligt, maar eens tegen het blok! Bij aanvang. Het luchtfilterhuis is al uitgebouwd, omdat ik al een tijdje geleden de stuuras en het stuurhuis uitgebouwd heb. Allereerst moest onder de auto de verbinding tussen spruitstuk en uitlaat losgenomen worden. Het oude spruitstuk was een soort "spaghetti" ding, en de voorpijp van de uitlaat was
 12. Volgens mij werden er in de YJ ook verschillende typen meters gebruikt. Iets met witte wijzers en oranje wijzers en omgekeerd werken staat me nog bij...
 13. Pittig motorfietsje! 0-100 in 0,2 seconden?
 14. 87wrangler

  Gespot!

  Gespot op Radio 2, gisterenmorgen: Een Jeeprijdende Bakkende (oliebollen)Bakker uit Amersfoort, die in actie komt voor de Filipijnen en ook andere bakkers in het land oproept hetzelfde te doen! Strakke actie Evert! (En leuk om je stem uit de radio te horen komen!)
 15. De trackbar ligt inmiddels in de garage! Maar naar een slang en een stuuras wordt nog gezocht.. Ik hoop dat er nog iemand wat heeft liggen, anders moet ik het spaarvarken toch maar stukslaan en nieuw spul bestellen..
 16. Oude ATF wil nog wel eens schuimen. Versere ook, vooral als het te heet geweest is. Vocht erbij levert ook schuim, dat klopt. In alle gevallen: Verversen... De koppelomvormer is inderdaad een buffertje van een paar liter. Dus de bak na aftappen tot het minimum vullen met verse olie, nogmaals alle standen bij lopende motor selecteren en weer drainen. Dan een vers filter monteren en de bak correct afvullen: Klaar. In dit geval zou ik inderdaad eerst even olie bijvullen, en proberen. Maar dat je niet aan je carterbouten kunt zien dat ze los geweest zijn, is geen goed voorteken..
 17. Ik heb ze niet voor je... Maar wellicht een idee om tevens aan te geven welk soort profiel je zoekt? All Terrain, Mud Terrain? Slick's ? Bedenk daarbij eerst wat je met je Jeep wilt.. MT's zien er absoluut het stoerst uit, zijn fantastisch in modder of klei, maar graven in zandgrond en grind nogal gemakkelijk. Ze zijn daarbij kwa weggedrag niet bijzonder en maken op asfalt over het algemeen een bak herrie. AT's zijn wat algemener bruikbaar, maar laten het in modder en klei al snel afweten. Op de weg zijn ze veel prettiger dan MT's, maar kwa looks is het een wat grovere "winterband" natuurlijk..
 18. Lijkt me een verstandige keuze. Pak een keer een terreinevenement mee en verbaas je hoe ver je met die configuratie gaat komen! Bedenk ook dat, hoe meer je je jeep voor het terrein aanpast, hoe minder hij zich op de weg gaat gedragen! Het zoeken is dus naar de juiste tussenweg, wanneer je je jeep voornamelijk op de weg gebruikt. Mijn tip: Ga, voor zover mogelijk, stapje voor stapje omhoog. Alleen zo kun je het omslagpunt voor jezelf bepalen. Maar als ik het zo lees zit je met de door jou voorgestelde configuratie voorlopig helemaal goed!
 19. Welkom hier, Pim! Mooie Jeep heb je aangeschaft! Heel veel plezier met je nieuwe Jeep, en natuurlijk ook heel veel plezier hier!
 20. Als dat het exemplaar van de vooras is, neem ik hem graag van je over! Ik stuur je straks even een PM En zoals beloofd, een foto van de slang:
 21. Ah! Maar is die van de 4.2 niet heel anders als die van de 4.0i? De stuurpomp is van een heel ander type (4.0i heeft een extern oliereservoir). Ik zal vanavond even een foto van de gezochte slang posten. Mocht deze gelijk zijn aan de door jou aangeboden slang, dan neem ik hem natuurlijk graag van je over!!
 22. Maar... Over welk van de drie gezochte onderdelen hebben we het nu?
 23. Met een draadje het fanrelais overbruggen. Blijft 'ie dan koelen of is het gedrag merkbaar anders, ( het kan ook zijn dat hij er dan na verloop van tijd op lage-druk uitgaat) dan uitzoeken waarom dat relais niet opkomt. Maakt het geen verschil, dan moet je je toch eens op de compressor focussen.
×
×
 • Create New...