Spring naar bijdragen

Even Voorstellen..


Mav
 Share

Recommended Posts

hallo

ik ben Marc, 28 jaar uit Den Haag, ict-er bij een semi-overheidsinstelling.

Ik knutsel al sinds mijn 16e al aan verschillende vw's, zowel lucht- als watergekoeld. Heb er zelf ook een flink aantal gehad, van golfjes 1 tot t1 kombi, caddy tot golf 3 variant.

De laatste tijd toch flink opgeruimd aangezien ik aan veel projecten toch niet toe kwam, de enige vw's die ik nog bezig zijn het golfje 2 van mijn vriendin en mijn laatste aankoop (een '74er scirocco);

scirocco003qt4.jpg

ook hier heb ik flink wat plannen mee. Qua uiterlijk moet hij redelijk origineel blijven (op een verlaging en waarschijnlijk porsche fuchsen na), maar qua techniek wordt het allemaal nieuw en modern; porsche remmerij rondom, moderner onderstel en waarschijnlijk een flink getunede tdi-motor op 130pk-basis).

Daarnaast ben ik ook nog server- en site-admin van www.volksforum.com

Maaaaaar, nu heb ik voor de verandering 2 weken geleden een '90 Cherokee gekocht.

Zat er al een tijdje over na te denken, heb het altijd een geweldig model gevonden.

In breda vond ik een zwarte limited met 174.xxx km op de teller, wel een 98-er import maar een nette auto. Hij stond al op 255/75/15 banden, dus dat staat ook een stuk beter, ondanks dat hij niet verhoogd is.

Aangezien een goede vriend van me service-adviseur bij de chrylser in DH is heeft hij het eea voor me uitgezocht, en het bleek een eerlijke auto te zijn met een bekende onderhoudshistorie.

Geleverd in Berlijn in april '90, tussen '98 en 2005 in nederland dealer-onderhouden. laatste apk was bij 4x4 scheveningen en daar heeft de vorige eigenaar hem gekocht (en maar 4000 km mee gereden).

Paar kleine mankementjes, zoals de abs-pomp en niet-werkende cruise-control, maar voor de abs-pomp heb ik morgen een afspraak staan bij de dealer en hij krijgt gelijk dikkere remschijven (deze recall uit 2001 stond ook nog open).

Foto's heb ik nog niet kunnen maken, zaterdag gaat hij naar de poetser en daarna maak ik er wel een paar ;)

Plannen heb ik er eigenlijk niet veel mee, het wordt een beetje mijn daily (veel straat en weinig off-road) maar ik zag alweer veel te veel leuk en goedkoop spul op ebay voorbij komen :D

off-roaden wil ik er ook wel een beetje mee gaan doen, maar eerst maar es een cursusje, heb daar totaal geen ervaring mee

ik lees al een tijdje mee hier en moet zeggen dat het een erg gezellig forum is :rolleyes:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hallo

Plannen heb ik er eigenlijk niet veel mee, het wordt een beetje bij daily (veel straat en weinig off-road) maar ik zag alweer veel te veel leuk en goedkoop spul op ebay voorbij komen :D

off-roaden wil ik er ook wel een beetje mee gaan doen, maar eerst maar es een cursusje, heb daar totaal geen ervaring mee

ik lees al een tijdje mee hier en moet zeggen dat het een erg gezellig forum is ;)

Welkom. Maaruh ipv een cursusje kan ik je Jeep academies aanraden van Jeepclub Nederland. Maar 1 waarschuwing....................

Voordat je het weet wil je met de Cherokee over je Scirocco heen.:rolleyes:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

verschrikkelijk..... (voor mijn portemonnee;))

over de rocco heen zal hij niet gaan, hoor... alhoewel dat wel een erg langlopend project is (wordt ook niet door de eerste de beste spuiter onder handen genomen en nergens op bespaard) gaat daar toch het meeste geld naartoe.

Maar ik heb toch al wel weer een xenon-setje besteld (niet via ebay) en zit alweer aan een rvs header en uitlaatlijn te denken, evt. overspuiten en wat meer upgrades :whistle:

Rijden in een xj valt me ook 100% mee moet ik zeggen, maar ik zal er toch echt een strak sturend autootje naast moeten hebben, dus de rocco zal echt niet verwaarloosd worden

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hallo allemaal.

Nu toch naar even voorstellen op deze forum.

Mijn naam is henk en woon van af 2005 met mijn gezin in Rauris en dat ligt in Oostenrijk.

Wij zijn al een tijd met het rond kijken naar een jeep maar nog geen keuze kunnen maken een staat wel vast het wordt een diesel (toch nog betaal baar als je 3 a4 keer per jaar naar nl gaat )

Met een jeep wordt het leven hier nog leuker (zomers de bergen in en in de winter de sneeuw)

Terein rijden doe ik voor mijn werk alleen niet met een 4x4 maar 6x6 ,ik werk hier in het dal bij een natuursteen groeve en ik rij met een knikdumper en haal de rotsbloken uit de groeve en breng ze naar beneden in het dal waar ze verder worden verwerkt.

o ja de groeve ligt op ongeveer 2200 meter hoogte.

dat was het eerst

groetjes henk MR.STIEGEL.

ps STIEGEL is hier een bier merk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zal me ook maar even voorstellen. Ik ben Wim, Rij al tijden een BMW 1200GS motor en heb daarnaast voor de fun een Chevrolet Blazer uit '01. Daar ben ik een beetje op uitgekeken en heb mijn oog laten vallen op een Jeep GC en dan wel de '98er limited oftewel een 5.9 liter V8 apparaat :)

Om me terdege voor te kunnen bereiden ben ik hier terecht gekomen (en ik ben een hopeloze forumjunkie, heb standaard elke dag minimaal 6 fora open staan). Ik heb nog geen 5.9'er op het oog, maar als iemand wil ruilen tegen een Chevy (in technisch zeer goede toestand, maar met wat kleine portieropenlakschadedeukjes) dan is dat ook OK.

Verdere hobbies: schietsport. En niet van dat benauwde, maar het dynamische werk. (lees parcours).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hoi iedereen, ik heb over twee weken mijn eerste jeep cherokee 2,1 td gekocht en ben er zeer tevreden over , na de koppeling te hebben vervangen en het binnendak te hebben vernieuwd enz.... kan ik er nu eindelijk mee bollen. Al lijkt hij mij wat traag, toch ben ik er best tevreden mee, ben van Belgie, zwijndrecht en hoop hier nog veel leesplezier te beleven, zal ook wel indien ik wat weet de nodige info teruggeven.

Alvast tot later, Ronbeton:bye1:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

bij deze stel ik mezelf eventjes voor, zit al een tijdje te neuzen op het forum (we rijden al een paar jaartjes in een yj 4.0 HO), maar sinds een paar weken ben ik de trotse eigenaar van een wrangler yj met een ingelepelde v8

ben gisteren al een paar gezichten tegengekomen in barneveld, waar ik uiteraard vast kwam te zitten (scaan, bedankt voor het loslieren)Heb een tijdje aan motorfietsen gesleuteld, en zit tegenwoordig op zee.Morgen moet ik weer voor 7 weekjes, dus ik spreek jullie daarna nog wel een keertje.

groetjes FLH

:wub:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo,

Ik zal me maar even voorstellen.

Ik ben Marcel Mooijekind. 28jr uit noordwijk.

Ik heb sinds kort ook een jeep vandaar dat ik hier terecht ben gekomen.

Ik heb een wrangler yj uit '93.

Hij was helemaal standaard toe ik hem kocht hij is nu opghoogd en heb er mud banden onder gedaan.

In de nabije toekomst gaat er nog wel het een en ander veranderen.

Dus dan hoop ik op jullie terug te kunnen vallen.

Groeten Marcel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

Even voorstellen, ik ben Denise. Wij (ik en mijn man) zijn aan het rondkijken voor een andere auto, een Cherokee. Onze voorkeur gaat uit naar een auto op LPG om het tanken nog een beetje leuk te houden. Nu hebben we nog nooit een auto op gas gehad laat staan een Cherokee dus ik hoop op dit forum veel tips te vinden die ons kunnen helpen bij de aanschaf en voor behoeden voor een miskoop.

Vanwege het budget wat we er aan uit kunnen geven richten we ons op een auto van 1994-1996 ongeveer.

Zo dat was een klein beetje over ons, nu eerst even de rubrieken doorzoeken naar meer informatie over LPG en uiteraard de Cherokee... :wub:

Groetjes Denise

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hallo ik be bas kom uit maassluis heb en jeep wrangler v8 verhoogd en dik vind ik altijd en droom geweest heb er nog geen verstand van maar ga dit zeker leren .

vast iedereen de groeten en hoop jullie gauw te zien bij en meeting of zo .

Hallo Timo, Welkom op het forum

De 22e Maart is een thuiswedstrijd voor je , op de Maasvlakte is er dan een behoorlijk clubje Jeep liefhebbers......hopelijk tot dan ....:wub:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

Ik ben Marc, woonachtig in Tilburg samen met vrouw en zoontje van 5. Naast een fulltime baan als projectleider bij ASML heb ik een jacht charter agency: www.onrust-yacht-charters.com.

Als autoliefhebber heb ik altijd een voorliefde gehad voor auto's met karakter. Begonnen met een Alfa 90 V6. Veel karakter maar helaas weinig kwaliteit.

Volgende auto was een BX TRD Turbo. Redelijke kwaliteit, maar onvoldoende veiligheid. Dat laatste realiseerde ik me toen ik door een vrachtwagen van de weg werd gedrukt. Gelukkig allemaal goed afgelopen. Zelfs de BX was er vrijwel zonder schade vanaf gekomen.

Na de BX kwam een Volvo 850. Twee-en-een-halve liter, 5 cylinders en 170pk was genoeg om mij met het Volvo virus te besmetten. Het Volvo rijden werd kort onderbroken door een lease Golf maar na enkele jaren stond er weer een S60 op de stoep. Leuke auto, die helaas het veld moest ruimen toen ik mijn eigen bedrijfje ging opzetten. Inmiddels echter weer in het bezit van een V70 Classic.

Ondanks dat Volvo virus ben ik me (zijn we ons!) aan het oriënteren op een Grand Cherokee (WJ) V8. Weliswaar niet te vergelijken met een Volvo, maar wél een uitermate karaktervolle auto. En dan die V8 natuurlijk!!:yes:

Gezien het budget zal het er waarschijnlijk eentje van bouwjaar '99 of 2000 worden, waar dan LPG ingebouwd zal worden.

Het enige waar ik nog wat over aan het dubben ben is of deze auto voldoende betrouwbaar is om mij dagelijks naar het werk en terug (2x 50km) te brengen. Ik kan leven met wat hogere kosten voor brandstof, wegenbelasting, verzekering en desnoods onderhoud (alhoewel ik in 80.000km met de Volvo nog geen enkel probleem heb gehad en vrijwel geen kosten heb gemaakt buiten het reguliere onderhoud), is het een voorwaarde dat de auto het "blijft doen".

Maar goed, met behulp van dit (uitermate informatieve; waarvoor dank) forum zal ik een heel eind komen in mijn beeldvorming. :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

Ik ben Marc, woonachtig in Tilburg samen met vrouw en zoontje van 5. Naast een fulltime baan als projectleider bij ASML heb ik een jacht charter agency: www.onrust-yacht-charters.com.

Als autoliefhebber heb ik altijd een voorliefde gehad voor auto's met karakter. Begonnen met een Alfa 90 V6. Veel karakter maar helaas weinig kwaliteit.

Volgende auto was een BX TRD Turbo. Redelijke kwaliteit, maar onvoldoende veiligheid. Dat laatste realiseerde ik me toen ik door een vrachtwagen van de weg werd gedrukt. Gelukkig allemaal goed afgelopen. Zelfs de BX was er vrijwel zonder schade vanaf gekomen.

Na de BX kwam een Volvo 850. Twee-en-een-halve liter, 5 cylinders en 170pk was genoeg om mij met het Volvo virus te besmetten. Het Volvo rijden werd kort onderbroken door een lease Golf maar na enkele jaren stond er weer een S60 op de stoep. Leuke auto, die helaas het veld moest ruimen toen ik mijn eigen bedrijfje ging opzetten. Inmiddels echter weer in het bezit van een V70 Classic.

Ondanks dat Volvo virus ben ik me (zijn we ons!) aan het oriënteren op een Grand Cherokee (WJ) V8. Weliswaar niet te vergelijken met een Volvo, maar wél een uitermate karaktervolle auto. En dan die V8 natuurlijk!!:yes:

Gezien het budget zal het er waarschijnlijk eentje van bouwjaar '99 of 2000 worden, waar dan LPG ingebouwd zal worden.

Het enige waar ik nog wat over aan het dubben ben is of deze auto voldoende betrouwbaar is om mij dagelijks naar het werk en terug (2x 50km) te brengen. Ik kan leven met wat hogere kosten voor brandstof, wegenbelasting, verzekering en desnoods onderhoud (alhoewel ik in 80.000km met de Volvo nog geen enkel probleem heb gehad en vrijwel geen kosten heb gemaakt buiten het reguliere onderhoud), is het een voorwaarde dat de auto het "blijft doen".

Maar goed, met behulp van dit (uitermate informatieve; waarvoor dank) forum zal ik een heel eind komen in mijn beeldvorming. :D

kijk nog een tilburger, welkom

wij hadden ook een volvo, een 850 T5 estate, een echt snelheidsmonster met 226 PK

dezeis nu in geruild voor een Grand Cherokee ZJ 5,2 ltr V8 van eind 96 op gas, er zit een Prins VSI installatie in

zelf heb ik ook nog een ZJ van 95 4,0 maar die gaat alleen nog maar het terrein in, is 25 cm verhoogd

er zijn overigens ook nog ZJ's van 1998 met een 5,9 ltr motor

ik dacht dat de jongens van jeepcherokeeparts hier in tilburg er nog een te koop hebben op gas.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

kijk nog een tilburger, welkom

wij hadden ook een volvo, een 850 T5 estate, een echt snelheidsmonster met 226 PK

dezeis nu in geruild voor een Grand Cherokee ZJ 5,2 ltr V8 van eind 96 op gas, er zit een Prins VSI installatie in

zelf heb ik ook nog een ZJ van 95 4,0 maar die gaat alleen nog maar het terrein in, is 25 cm verhoogd

er zijn overigens ook nog ZJ's van 1998 met een 5,9 ltr motor

ik dacht dat de jongens van jeepcherokeeparts hier in tilburg er nog een te koop hebben op gas.

Hallo plaatsgenoot!:yes:

Ja, een T-5 is natuurlijk ook helemaal geweldig! Ik heb nu een "gewone" 170pk, maar i.p.v. een GC zou het ook zomaar een V70 R kunnen worden.

Ofschoon ik de ZJ ook érg mooi vind gaat de voorkeur op dit moment uit naar een WJ.

Kortom, het gaat een GC 4.7 V8 worden, of een V70 R;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...