Spring naar bijdragen

Marc O.

Forum member
  • Aantal bijdragen

    40
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Marc O.

  • Verjaardag 21/02/1969

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.onrust-yacht-charters.com

Marc O.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. In het verleden misschien ooit eens een anti-lekmiddel in het koelcircuit gegooid? Daarvan is ook bekend dat het kleinere koelkanaaltjes kan verstoppen.
  2. Dat zijn precies mijn ervaringen Frans. Vandaar dat ik binnenkort toch ga overstappen naar dat electronische systeem.
  3. Dan is die dealer in BoZ niet correct geïnformeerd. Het systeem wordt namelijk al gewoon ingebouwd. Sterker nog: ik ken mensen die dat systeem al in hun auto hebben zitten. Neem anders eens contact op met Mesman (Son) of een willekeurige andere gasinbouwer. Handmatig systeem werkt waarschijnlijk inderdaad net zo goed, mits goed afgesteld; echter is het een "crime" om het correct af te stellen. Ikzelf moet dat zo'n beetje iedere week opnieuw doen.
  4. Voor zover ik weet is er maar één leverancier van, maar dat weet ik niet zeker. Neem anders bijvoorbeeld eens contact op met Mesman in Son. Die hebben enkele maanden geleden een offerte gemaakt voor inbouw van dat systeem. Zou zo rond de 350 Euro incl. BTW en inbouw moeten kosten. Edit: Die offerte betrof overigens een installatie voor een Volvo V70, maar ik denk niet dat die voor een GC zou moeten afwijken.
  5. Advies: laat het nieuwe electronische Flashlube systeem installeren. Is uiteraard duurder dan het ouderwetse flaconnetje met vernevelaar, maar dat ouderwetse systeem werkt eigenlijk zodanig beroerd (bijna wekelijks opnieuw afstellen; de ene keer gebruikt hij teveel, de andere keer te weinig Flashlube) dat ik die 300 Euro graag extra zou uitgeven.
  6. Is dat niet het fenomeen dat ook wel de "death wobble" wordt genoemd?: http://www.jeepforum.com/forum/showthread.php?t=124861
  7. Ik vind dit toch erg vreemd allemaal hoor. Ik heb zelf een Volvo V70 (2.4 liter 5 cilinder van '99 met bijna 330.000km op de teller) en we zijn net terug van vakantie in Oostenrijk. Op de heenweg hebben we bij München in een behoorlijk lange file gestaan bij een temperatuur van zo'n 30 graden of warmer (dus airco aan). De koelvloeistof temperatuurmeter komt, als de motor eenmaal op bedrijfstemperatuur is, absoluut niet van zijn plaats en blijft dus keihard op "drie uur" (90 graden dus) staan. Erg vreemd dat andere merken dat niet voor elkaar kunnen "engineeren"...
  8. Ik denk dat de combinatie van: - (zware) caravan, en - lange (15km) helling, en - cruise control, en - 120 km/u niet echt gelukkig is. Ãls je zo'n lange helling met een caravan al op de cruise control wil doen dan zou ik denk ik een lagere snelheid kiezen. Beter is volgens mij om de cruise gewoon effe uit te schakelen en wat langzamer te rijden.
  9. Andere mogelijkheid, alhoewel wat minder waarschijnlijk schat ik zo in, is dat de accukabels inwendig versleten zijn. Maar ik zou inderdaad eerst eens beginnen met controleren of de kabels goed contact maken (schoonmaken & aanspannen). Als dat niet helpt dan even de accu laten doormeten en evt. een nieuwe aanschaffen. Als je nog een originele, fabrieksgeïnstalleerde, accu hebt zou je, óók als ie niet kapot is, kunnen overwegen om deze te vervangen voordat de winter over enkele maanden weer begint. Een accu van 9 jaar oud overleeft een strenge winter meestal niet.
  10. Klinkt inderdaad als een lege accu. Als die nog origineel is dan is dat ook niet zo verbazend.
  11. Uuhhmm....is het niet juist normaal dat die pomp met een bepaald interval in- en uitschakelt? Ik weet niet of dat inderdaad 30 sec. hoort te zijn (bij mijn auto is dat om de ca. 15 sec.) maar volgens mij is er niet zoveel aan de hand.....
  12. Het bekende "blend door" probleem misschien? Als je de temperatuur op max. zet, komt er dan wel warme lucht uit?
  13. Kijk daar wel mee uit hoor. Remmenreiniger is vrij brandbaar, dus zorg ervoor dat het niet per ongeluk op een heet deel van de motor terechtkomt.
  14. Is het hetzelfde probleem als in dit topic omschreven??: http://www.jeepforum.nl/showthread.php?t=11659 Zo ja, de oplossing staat er ook (zie linkje naar het USA Jeepforum)
  15. Je zegt dat je de bougiekabels hebt vervangen, maar ook de kabel van bobine naar verdeler?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...