Spring naar bijdragen
Ruud Molenaar

Automatische Antenne Xj 2001

Recommended Posts

Dit weekend een nieuwe Sony autoradio gemonteerd met bluetooth en ipod aansluiting. Mijn oude Sony stoorde soms een beetje en ik dacht dat dit aan het toestel lag. Maar de nieuwe Sony stoort ook een klein beetje. Ook met de motor uit. Ik denk dat mijn automatische antenne deze storing veroorzaakt. Dit is zo te zien nog het originele exemplaar. Staat op made in Mexico. Heeft iemand ervaring met het inbouwen van een Hirschman antenne? De huidige antenne zit strak tegen het spatbord en de binnenzijde van de carrosserie. Dus de maat mag niet veel afwijken. De huidge antenne zit ook maar met een moer vast aan de carrosserie en de bovenzijde gaat strak door het rubber op het spatbord.

vr gr

Ruud

post-1078-0-67173100-1297012697_thumb.jp

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

nog gelukt met die antenne? ik heb dezelfde eruit gehaald en wil t weten voor dat ik hem bestel.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Das lang geleden. Maar ik heb inderdaad een hirsmann geïnstalleerd en hij doet het nog steeds. Ik heb een universele automatic antenne geïnstalleerd 921 738-001. De doos voor je opgezocht want ik heb hier de oude antenne nog in bewaard onder het motto weggooien kan altijd nog. Maar antenne doet het perfect. Uiteraard zo nu en dan en goed schoonmaken en een beetje vaseline erop.

 

vr gr Ruud

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

top dank je wel. dan ga ik dat ook doen alhoewel het nu een nieuwe model is 2050 ipv 2040, maar dat zou gezien de maatvoering geen probleem moeten geven.

 

vrgr Peter

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

je kunt er moeilijk bij komen volgens mij? klopt het dat je er bij kan komen via onderkant spatbord?

is het een makkelijk klusje? ook elektrische eenvoudig aan te sluiten?

de mijne doet het al een tijd niet meer, maar origineel zijn ze erg duur, maar dit is wel een optie.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

moet deze aktie ook nog doen. 

heb de antenne al in huis maar het is nu buiten te koud en heeft voor mij ook niet zo'n prioriteit.

heb wel de huidige (die maar 2/3 uitschuift en dan ook nog eens 1/3 laat staan) in het najaar eens uit elkaar gehaald. is inderdaad vanuit het spatbord, binnen schaal eruit en je kunt erbij. dat stuk viel reuze mee. denk dat de bekende adder onder het dashboard zit. tevens zit aan de namaak antenne geen stekker dus zou ik moeten uitzoeken hoe de 3 draden aan de orginele stekker verbonden moeten worden.

het proberen op te knappen van de huidige antenne is mislukt. zitten er eenmaal te veel deuken en gaat hij eenmaal te zwaar is er geen beginnen meer aan. heb de antenne helemaal uit elkaar gehad en los met de hand schuivend dacht ik dat hij weer liep. eenmaal weer op zijn plek gezet en elektrisch aangesloten was ik er niets mee opgeschoten.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Het is alweer 5 jaar geleden maar heel goed te doen. Spanning heb ik van de originele aansluiting gehaald en apart draadje naar de niet standaard Sony getrokken voor aansturing van de antenne. Wel antenne onder het spatbord nog een extra steuntje geven middels beugel om te voorkomen dat hij gaat zwabberen. En natuurlijk mooi uitlijnen langs de A stijl

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
20 uur geleden zei rdolfijn:

moet deze aktie ook nog doen. 

heb de antenne al in huis maar het is nu buiten te koud en heeft voor mij ook niet zo'n prioriteit.

heb wel de huidige (die maar 2/3 uitschuift en dan ook nog eens 1/3 laat staan) in het najaar eens uit elkaar gehaald. is inderdaad vanuit het spatbord, binnen schaal eruit en je kunt erbij. dat stuk viel reuze mee. denk dat de bekende adder onder het dashboard zit. tevens zit aan de namaak antenne geen stekker dus zou ik moeten uitzoeken hoe de 3 draden aan de orginele stekker verbonden moeten worden.

het proberen op te knappen van de huidige antenne is mislukt. zitten er eenmaal te veel deuken en gaat hij eenmaal te zwaar is er geen beginnen meer aan. heb de antenne helemaal uit elkaar gehad en los met de hand schuivend dacht ik dat hij weer liep. eenmaal weer op zijn plek gezet en elektrisch aangesloten was ik er niets mee opgeschoten.

Het eruit halen is vrij eenvoudig. hij zit origineel op een beugel gemonteerd. zodra je het plastic binnenschem uit de wiel kast hebt getrokken (met gepast geweld) kun je er makkelijk bij. Je kunt er altijd nog voor kiezen om de draadjes af te knippen en weer te solderen.

Toch nog even gekeken naar de oude antenne. Na openschroeven bleek dat de plastic tandriem was afgebroken waardoor de antenne niet meer uitschuift/inschuift, jammer maar helaas dus, nieuwe besteld. je kunt de originele krijgen als je wilt, dan kan je er van twee een maken denk ik.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
3 hours ago, pjeep said:

Het eruit halen is vrij eenvoudig. hij zit origineel op een beugel gemonteerd. zodra je het plastic binnenschem uit de wiel kast hebt getrokken (met gepast geweld) kun je er makkelijk bij. Je kunt er altijd nog voor kiezen om de draadjes af te knippen en weer te solderen.

Toch nog even gekeken naar de oude antenne. Na openschroeven bleek dat de plastic tandriem was afgebroken waardoor de antenne niet meer uitschuift/inschuift, jammer maar helaas dus, nieuwe besteld. je kunt de originele krijgen als je wilt, dan kan je er van twee een maken denk ik.

dank je voor de reactie en het aanbod.

de plastic tandriem is nog heel, zie ook geen beschadigingen. na een 2/3 uitschuiven begint hij te klikken nog geprobeerd om meer kracht door het motortje te laten geven.

ook nieuw "vet" erin gedaan. maar toch tot de conclusie gekomen dat de schuifdelen van de antenne te zwaar gaan door de beschadigingen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik gebruik deze discussie om wat uitleg te vragen over het aansluiten van een nieuwe automatische antenne:

Deze antenne gekocht via Ali express voor €14,-:

20180901_114642_resized.jpg

Nu zijn er 3 draden die uit de XJ komen. Groen, wit en grijs:

20180901_135747_resized.jpg

De antenne bevat 3 draden. Zwart is overduidelijk massa, groen en rood.

20180901_135756_resized.jpg

Ik heb zo'n beetje al combinaties geprobeerd en daarbij nog een zekering laten klappen.

Wie weet hoe dit verbonden moet worden? Uit de beschrijving van antenne werd ik niet veel wijzer. Hierop wordt enkel aangegeven dat zowel de groene als de rode naar de radio gaan.

bewerkt door Arjanw

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoeft niet per se op de radio te zijn. De groene moet op een permanente 12v aansluiting. Dit mag/kan de van de radio zijn. De rode op een kabel waar spanning op komt te staan zodra je de radio uitzet. Dit kan of een contact geschakelde kabel zijn en eentje van de radio.

Dus even meten wat er met draadjes uit de auto gebeurt bij bijv. het aanzetten van het contact en/of de radio en je weet het.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei DogJeeper:

Hoeft niet per se op de radio te zijn. De groene moet op een permanente 12v aansluiting. Dit mag/kan de van de radio zijn. De rode op een kabel waar spanning op komt te staan zodra je de radio uitzet. Dit kan of een contact geschakelde kabel zijn en eentje van de radio.

Dus even meten wat er met draadjes uit de auto gebeurt bij bijv. het aanzetten van het contact en/of de radio en je weet het.

Dankjewel! Het gaat met deze info zeker lukken!!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dag Arjan,

Is het nog gelukt om de antenne met de rode en groene draden aan te sluiten? Had je één draad over?

Vanmiddag heb ik een Hirschmann auta ata 2050 antenne op mijn XJ gemonteerd. De elektra moet ik nog aansluiten. Het originele stekkertje heb ik al gevonden vlakbij de zekeringhouder met de witte, grijze en groene draad erin. Ik moet de multimeter er nog tegenaan houden. 😎

De Hirschmann antenne heeft naast de zwarte massa draad ook een groene (12v geschakeld) en rode draad (12v continu). Dit staat althans zo in de handleiding. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dag Kapitein,

Het is mij niet gelukt om de originele draden in de auto te gebruiken. Dit werkte niet!  Ik heb vanaf de radio nieuwe draden getrokken en zo aangesloten. Dit werkt nu prima. 

 

  • Upvote 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×