Spring naar bijdragen

rdolfijn

Forum member
  • Aantal bijdragen

    69
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    1

Alles door rdolfijn geplaatst

  1. hoi Nick,

    het is mijn jeep die daar staat voor APK en daarna verkoop. Tijdens het gesprek met de garage eigenaar (Martijn) hadden we het erover hoe we de jeep beter in de markt konden laten liggen en kwamen tot de conclusie dat het dakrek te veel terrein uitstraling gaf wat de normale weggebruiker afschrikt. zelf vond ik het rek erg praktisch :-).

    ze gaan hem dus voor de verkoop eraf halen. zou zeggen bel ze even. 0297-522220

    van mij mag de dakdrager ook los weg. met het windhappertje aan de voorkant is hij ook bijna stil.

    groet Rene' 

  2. kijk even bij wagoneer.nl in uithoorn daar hebben ze er 1 een king. ze gaan hem van de jeep afhalen.
  3. 80 ltr onderbouw i.p.v. de benzine tank. er is een aangepaste kleine benzinetank naast geplaatst (25ltr)
  4. moest even zoeken maar 12 v is het MAAR je mag alleen pulsen laat je de 12V er constant op staan dan brand je injector door. https://www.cherokeeforum.com/f2/how-many-volts-applied-fuel-injector-39236/
  5. tussen de 3 en 4 ton heb ik de ketting en tandwielen laten vervangen. schijnt ongeveer de levensduur te zijn. hoorde toen wel iets gerammel maar omdat de radiator vervangen werd en dus de toegang toch vrij was is dat meteen meegenomen. dit is dus met een 4.0 ltr motor.
  6. kweet het 😞 maar het kan nu eenmaal niet anders. krijg er nooit meer zo een terug voor die prijs. zal een troost zijn als hij naar een liefhebber gaat.
  7. rdolfijn

    2000 XJ te koop

    Het doek gaat vallen (helaas) de xj wordt bijna niet meer gebruikt doordat ik verhuist ben en nu per ov naar het werk ga. en dan is een jeep toch wel een kostbaar ding, als je op geld moet gaan besparen, om voor de deur te laten stilstaan. dus iemand (liefhebber) interesse? Xj 2001, 4ltr, lpg, 3inch verhoogd, imperial, veel dingen al vernieuwd (voorremmen, vooras ophanging, schokbrekers, koelsysteem, motorrevisie, koplampen, antenne, bekende plekken al gelast, onderhoud door wagonieer.nl in Uithoorn gekocht bij cherokee4me 4 jaar geleden, km stand bijna 4ton) kano zit er niet bij 🙂
  8. heb een zelfde jeep XJ 2001 60th anniversary maar sinds 2016 met 340.000 op de teller, nu staat deze op 390.000 en ben ik zo'n 2.000 per jaar kwijt aan onderhoud. Dit bijna allemaal uitbesteed maar erg zuinig gedaan. (Aico eruit gehaald i.p.v. vernieuwen omdat ik toch de toestand ervan niet wist en alleen de buiten balk laten lassen terwijl de binnenkant eigenlijk ook wel er aan toe is) Weet waarmee ik kan bezuinigen maar ja dan heb ik geen JEEP
  9. graag gedaan, zo zag het er bij mij ook uit. zo'n berg draden.
  10. dank je voor het filmpje hier is het raam lock verhaal wat nu opgelost is. bedankt
  11. jeep mechanic ede belt nooit terug en verkoopt vaak rommel. ben daarna naar cherokee4me gegaan en netjes geholpen. https://cherokee4me.nl/
  12. dat heb ik ook gehad met de 96. was een kombinatie van boubine en krukas censor. na het (uiteindelijk) vervangen van deze was het opgelost.
  13. geen ervaring maar zie wel dat het een radiateur is voor een schakel jeep! heb je zo'n jeep? ander mis je de olie koeler voor je automaat.
  14. ik heb er een uitgebouwd, kwestie van draden volgen en logisch nadenken. de oude draden zijn goed in te schatten waar ze orgineel horen te zitten, had even zweet op mijn voorhoofd toen hij niet wilde starten maar had al snel een doorverbinding bij het kontaktslot gevonden. ben een mechanicus en geen elektro opgeleide dus van de hele schakeling snap ik niet veel.
  15. hoe technisch je bent weet ik natuurlijk niet, als het de schakelaar is kan contactspray helpen, is het (zoals Stephan zegt) de draad in de deurdoorvoer, wat ook heel goed kan, zou dat te zien moeten zijn. Weet je de deurbekleding los te krijgen dan kun je de draad volgen en kijken of er beschadiging zit en als je die draad beweegt alles het wel of niet doet. Daarna zou je de draad op de breuk kunnen strippen en weer verbinden met een krimpbusje.
  16. zou bij de schakelaar kunnen zijn die de raambediening voor de andere deuren blokkeert. probeer deze eens een flink aantal keer te schakelen als het probleem optreed.
  17. Als ze het allemaal niet doen zou ik gaan zoeken in het paneel aan de bestuurder kant. kan ook contacten zijn in de bediening (daar heb ik last van)
  18. let vooral op de hoogte, de eerste accu die ik kocht was te hoog en kwam tegen de motorkap. nu heb ik er 1 die iets te lang is maar heb een randje van de plastic accubak afgehaald.
  19. dank je voor de reactie en het aanbod. de plastic tandriem is nog heel, zie ook geen beschadigingen. na een 2/3 uitschuiven begint hij te klikken nog geprobeerd om meer kracht door het motortje te laten geven. ook nieuw "vet" erin gedaan. maar toch tot de conclusie gekomen dat de schuifdelen van de antenne te zwaar gaan door de beschadigingen.
  20. moet deze aktie ook nog doen. heb de antenne al in huis maar het is nu buiten te koud en heeft voor mij ook niet zo'n prioriteit. heb wel de huidige (die maar 2/3 uitschuift en dan ook nog eens 1/3 laat staan) in het najaar eens uit elkaar gehaald. is inderdaad vanuit het spatbord, binnen schaal eruit en je kunt erbij. dat stuk viel reuze mee. denk dat de bekende adder onder het dashboard zit. tevens zit aan de namaak antenne geen stekker dus zou ik moeten uitzoeken hoe de 3 draden aan de orginele stekker verbonden moeten worden. het proberen op te knappen van de huidige antenne is mislukt. zitten er eenmaal te veel deuken en gaat hij eenmaal te zwaar is er geen beginnen meer aan. heb de antenne helemaal uit elkaar gehad en los met de hand schuivend dacht ik dat hij weer liep. eenmaal weer op zijn plek gezet en elektrisch aangesloten was ik er niets mee opgeschoten.
  21. heb een 60 ltr lpg tank onder de auto en een 20 ltr benzine tank. in het buitenland knap lastig. In duitsland is er aan de snelweg bijna geen lpg te krijgen. de jeep rijdt 1:6 op lpg op benzine weet ik niet precies maar stel dat het dan 1:10 wordt dus kan ik dan krap 200 km rijden en dat is weinig op de duitse snelwegen. nu rij ook ik eigenlijk te weinig km, dus ga er niks mee doen. In mijn hoofd speelt het uitbouwen en op benzine gaan rijden .
  22. heeee een bekent probleem bij mij was het de bobine die vervangen en toen ging de krukas sensor stuk en gaf het zelfde probleem. echt gewoon uit het niets op de snelweg de motor uit. in het begin dan wel weer te starten maar na een aantal dagen was het alleen starten en zodra je een meter gereden had weer uit. hoop dat je er wat aan hebt (was de cherokee met 300K op de teller en HO motor uit 1996) fout was niet terug te vinden in de computer. groet René
×
×
  • Nieuwe aanmaken...