Jump to content

DogJeeper

Supporting Member
 • Posts

  828
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Everything posted by DogJeeper

 1. Zo niet, dan heb ik nog een setje c-clip steekassen voor een Dana 35 liggen.
 2. Lichtmetalen velgen? Stalen velgen? Backspacing? Jeepparts.nl al geprobeerd?
 3. Jeepparts.nl https://www.jeepparts.nl/winkel/product/stalen-velg-zwart-15x10-5x45-2/
 4. De meeste banden hebben geen looprichting. Als jouw banden wel een looprichting hebben, dan moet dit op de band vermeld staan.
 5. Dan heb je een leuk puzzeltje om uit te zoeken. Je weet dat het knopje verbonden is met je dashboard, want het lamphe gaat aan en uit. Maar is het knopje ook verbonden met je bak? Oftwel komt het signaaltje van de knop wel aan bij de bak? Zo niet, dan weet je al iets om te herstellen. Zo ja, dan is er iets niet goed in de bak zelf. Dan zul je hier naar moeten laten kijken.
 6. Ga 120 km/u rijden en schakel dan de overdrive uit. Je toerental moet dan flink omhoog gaan.
 7. Als de aircopomp of de pulley van de aircopomp niet lekker meer loopt, dan moet de motor harder werken als de airco aanslaat en dan kan het toerental zakken. Ik zou in ieder geval de pulley, de airco-koppeling en evt. de aircopomp even nakijken. Je kunt ook de airco uitzetten. Dan slaat de pomp ook niet aan.
 8. De compressor draait alleen als de ac koppeling is ingeschakeld. En deze word alleen ingeschakeld bij de airco standen die ik noemde en de ontwasemstand(en). Dus als jij niet één van deze standen aan hebt staan, dan is er of iets mis met de knoppen of met de aircoswitch of met de bedrading daartussen. Of de koppeling is stuk, zodat deze altijd 'aan' staat.
 9. De airco gaat aan als je de draaiknop op één van de standen met het soort sneeuwvlokje zet. Aan de linkerkant. De airco gaat trouwens ook aan bij de ontwasemstand.
 10. Kijk voor de FSM eens op http://www.xjjeeps.com
 11. In mijn XJ van '98 zat de schakelaar voor de achterruit verwarming onderop de middenconsole. Onder de knoppen voor de ventilator en temperatuur.
 12. Te koop: Cherokee (XJ) Bouwjaar: 1998 Km-stand: 258.310 km Motor: 4.0l. 6-inline Kleur: Amethyst Deze auto heeft natuurlijk wat gebruikssporen. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Kan ook niet anders gezien het bouwjaar. En is ook niet gebruikt als poetsobject. Recentelijk zijn alle airco-onderdelen (verdamper, filter, etc) vernieuwd. Hierbij is ook de kachelradiator vervangen door een nieuwe. En vorig jaar voorzien van nieuwe veren, schokdempers en nieuwe dorpels. Eerlijkheidshalve moet ik wel vermelden dan er een rammeltje uit de motor komt. Waarschijnlijk een lager of zo. Ik weet niet hoe erg dit is, maar in het ergste geval moet de complete motor gereviseerd worden, of vervangen worden door een andere motor. Maar ik wil geen geld meer aan deze auto uitgeven. Maar iemand die dit risico wil nemen, of de auto wil gebruiken voor onderdelen, dan is heeft diegene hier nog een prima auto aan. Vraagprijs : 3500 euro
 13. Minder ver laten aflopen of een smallere velg. Band blijft dan strakker op de velg zitten. Of dichtkitten 😄.
 14. Mag op slot. Heb besloten om ze toch maar gewoon weg te gooien.
 15. Ik heb de stoelhoezen van mijn TJ vervangen, en mijn oude zijn dus weliswaar niet nieuw meer en hebben wat kleine beschadigingen. Maar misschien kan ik er toch nog iemand blij mee maken. Het gaat dus om neopreen stoelhoezen. 1 x bestuurdersstoel, 1 x bijrijdersstoel en 1 x achterbank.
 16. Try "Garage Modern" in Delft. He is also active on this forum as "Real Strangler".
 17. Gewoon Jeepparts (Edwin) even bellen. Hebben niet hun hele voorraad op de website staan.
 18. Onder de auto zitten een aantal 'stangetjes'. Op 1 van deze stangetjes zit een soort van verstelbaar blokje. Met dit blokje kun je de positie van je hendel stellen. Ik bedoel de shift rod. Zie afbeelding.
 19. https://m.facebook.com/acrbb/?locale2=nl_NL Heeft altijd een ruime voorraad motoren. Ook 4.0 (ZJ, YJ, TJ, XJ).
 20. Zolang je in 2WD blijft is het niet zo'n groot probleem. Maar ik zou er niet al te lang mee wachten. Je aandrijfas voor draait gewoon met het voordiff mee. Ook in 2WD. Er komt alleen geen kracht op te staan.
×
×
 • Create New...