Spring naar bijdragen

rdolfijn

Forum member
 • Aantal bijdragen

  62
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

rdolfijn last won the day on June 16 2016

rdolfijn had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

1 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  uithoorn

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2001

Recente profielbezoeken

1 018 profielweergaven
 1. rdolfijn

  Onderhoudskosten Jeep XJ

  heb een zelfde jeep XJ 2001 60th anniversary maar sinds 2016 met 340.000 op de teller, nu staat deze op 390.000 en ben ik zo'n 2.000 per jaar kwijt aan onderhoud. Dit bijna allemaal uitbesteed maar erg zuinig gedaan. (Aico eruit gehaald i.p.v. vernieuwen omdat ik toch de toestand ervan niet wist en alleen de buiten balk laten lassen terwijl de binnenkant eigenlijk ook wel er aan toe is) Weet waarmee ik kan bezuinigen maar ja dan heb ik geen JEEP
 2. rdolfijn

  “No bus” storing

  dank je ab
 3. rdolfijn

  XJ start niet.

  graag gedaan, zo zag het er bij mij ook uit. zo'n berg draden.
 4. rdolfijn

  Electrische Raambediening

  dank je voor het filmpje hier is het raam lock verhaal wat nu opgelost is. bedankt
 5. rdolfijn

  Binnenverlichting

  jeep mechanic ede belt nooit terug en verkoopt vaak rommel. ben daarna naar cherokee4me gegaan en netjes geholpen. https://cherokee4me.nl/
 6. rdolfijn

  1995 XJ Valt spontaan stil

  dat heb ik ook gehad met de 96. was een kombinatie van boubine en krukas censor. na het (uiteindelijk) vervangen van deze was het opgelost.
 7. rdolfijn

  Radiateur Cherokee XJ 2000

  geen ervaring maar zie wel dat het een radiateur is voor een schakel jeep! heb je zo'n jeep? ander mis je de olie koeler voor je automaat.
 8. rdolfijn

  Help startonderbreker

  ik heb er een uitgebouwd, kwestie van draden volgen en logisch nadenken. de oude draden zijn goed in te schatten waar ze orgineel horen te zitten, had even zweet op mijn voorhoofd toen hij niet wilde starten maar had al snel een doorverbinding bij het kontaktslot gevonden. ben een mechanicus en geen elektro opgeleide dus van de hele schakeling snap ik niet veel.
 9. rdolfijn

  Ramen werken soms niet

  hoe technisch je bent weet ik natuurlijk niet, als het de schakelaar is kan contactspray helpen, is het (zoals Stephan zegt) de draad in de deurdoorvoer, wat ook heel goed kan, zou dat te zien moeten zijn. Weet je de deurbekleding los te krijgen dan kun je de draad volgen en kijken of er beschadiging zit en als je die draad beweegt alles het wel of niet doet. Daarna zou je de draad op de breuk kunnen strippen en weer verbinden met een krimpbusje.
 10. rdolfijn

  Ramen werken soms niet

  zou bij de schakelaar kunnen zijn die de raambediening voor de andere deuren blokkeert. probeer deze eens een flink aantal keer te schakelen als het probleem optreed.
 11. rdolfijn

  Ramen werken soms niet

  Als ze het allemaal niet doen zou ik gaan zoeken in het paneel aan de bestuurder kant. kan ook contacten zijn in de bediening (daar heb ik last van)
 12. rdolfijn

  accu vraag

  let vooral op de hoogte, de eerste accu die ik kocht was te hoog en kwam tegen de motorkap. nu heb ik er 1 die iets te lang is maar heb een randje van de plastic accubak afgehaald.
 13. rdolfijn

  Automatische Antenne Xj 2001

  dank je voor de reactie en het aanbod. de plastic tandriem is nog heel, zie ook geen beschadigingen. na een 2/3 uitschuiven begint hij te klikken nog geprobeerd om meer kracht door het motortje te laten geven. ook nieuw "vet" erin gedaan. maar toch tot de conclusie gekomen dat de schuifdelen van de antenne te zwaar gaan door de beschadigingen.
 14. rdolfijn

  Automatische Antenne Xj 2001

  moet deze aktie ook nog doen. heb de antenne al in huis maar het is nu buiten te koud en heeft voor mij ook niet zo'n prioriteit. heb wel de huidige (die maar 2/3 uitschuift en dan ook nog eens 1/3 laat staan) in het najaar eens uit elkaar gehaald. is inderdaad vanuit het spatbord, binnen schaal eruit en je kunt erbij. dat stuk viel reuze mee. denk dat de bekende adder onder het dashboard zit. tevens zit aan de namaak antenne geen stekker dus zou ik moeten uitzoeken hoe de 3 draden aan de orginele stekker verbonden moeten worden. het proberen op te knappen van de huidige antenne is mislukt. zitten er eenmaal te veel deuken en gaat hij eenmaal te zwaar is er geen beginnen meer aan. heb de antenne helemaal uit elkaar gehad en los met de hand schuivend dacht ik dat hij weer liep. eenmaal weer op zijn plek gezet en elektrisch aangesloten was ik er niets mee opgeschoten.
×