Spring naar bijdragen

rdolfijn

Forum member
 • Aantal bijdragen

  58
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

rdolfijn last won the day on June 16 2016

rdolfijn had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

1 Neutral

Over rdolfijn

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  uithoorn

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Cherokee
 • Bouwjaar
  2001

Recente profielbezoeken

783 profielweergaven
 1. Binnenverlichting

  jeep mechanic ede belt nooit terug en verkoopt vaak rommel. ben daarna naar cherokee4me gegaan en netjes geholpen. https://cherokee4me.nl/
 2. 1995 XJ Valt spontaan stil

  dat heb ik ook gehad met de 96. was een kombinatie van boubine en krukas censor. na het (uiteindelijk) vervangen van deze was het opgelost.
 3. Radiateur Cherokee XJ 2000

  geen ervaring maar zie wel dat het een radiateur is voor een schakel jeep! heb je zo'n jeep? ander mis je de olie koeler voor je automaat.
 4. Help startonderbreker

  ik heb er een uitgebouwd, kwestie van draden volgen en logisch nadenken. de oude draden zijn goed in te schatten waar ze orgineel horen te zitten, had even zweet op mijn voorhoofd toen hij niet wilde starten maar had al snel een doorverbinding bij het kontaktslot gevonden. ben een mechanicus en geen elektro opgeleide dus van de hele schakeling snap ik niet veel.
 5. Ramen werken soms niet

  hoe technisch je bent weet ik natuurlijk niet, als het de schakelaar is kan contactspray helpen, is het (zoals Stephan zegt) de draad in de deurdoorvoer, wat ook heel goed kan, zou dat te zien moeten zijn. Weet je de deurbekleding los te krijgen dan kun je de draad volgen en kijken of er beschadiging zit en als je die draad beweegt alles het wel of niet doet. Daarna zou je de draad op de breuk kunnen strippen en weer verbinden met een krimpbusje.
 6. Ramen werken soms niet

  zou bij de schakelaar kunnen zijn die de raambediening voor de andere deuren blokkeert. probeer deze eens een flink aantal keer te schakelen als het probleem optreed.
 7. Ramen werken soms niet

  Als ze het allemaal niet doen zou ik gaan zoeken in het paneel aan de bestuurder kant. kan ook contacten zijn in de bediening (daar heb ik last van)
 8. accu vraag

  let vooral op de hoogte, de eerste accu die ik kocht was te hoog en kwam tegen de motorkap. nu heb ik er 1 die iets te lang is maar heb een randje van de plastic accubak afgehaald.
 9. Automatische Antenne Xj 2001

  dank je voor de reactie en het aanbod. de plastic tandriem is nog heel, zie ook geen beschadigingen. na een 2/3 uitschuiven begint hij te klikken nog geprobeerd om meer kracht door het motortje te laten geven. ook nieuw "vet" erin gedaan. maar toch tot de conclusie gekomen dat de schuifdelen van de antenne te zwaar gaan door de beschadigingen.
 10. Automatische Antenne Xj 2001

  moet deze aktie ook nog doen. heb de antenne al in huis maar het is nu buiten te koud en heeft voor mij ook niet zo'n prioriteit. heb wel de huidige (die maar 2/3 uitschuift en dan ook nog eens 1/3 laat staan) in het najaar eens uit elkaar gehaald. is inderdaad vanuit het spatbord, binnen schaal eruit en je kunt erbij. dat stuk viel reuze mee. denk dat de bekende adder onder het dashboard zit. tevens zit aan de namaak antenne geen stekker dus zou ik moeten uitzoeken hoe de 3 draden aan de orginele stekker verbonden moeten worden. het proberen op te knappen van de huidige antenne is mislukt. zitten er eenmaal te veel deuken en gaat hij eenmaal te zwaar is er geen beginnen meer aan. heb de antenne helemaal uit elkaar gehad en los met de hand schuivend dacht ik dat hij weer liep. eenmaal weer op zijn plek gezet en elektrisch aangesloten was ik er niets mee opgeschoten.
 11. Kleinere benzinetank ivm lpg

  heb een 60 ltr lpg tank onder de auto en een 20 ltr benzine tank. in het buitenland knap lastig. In duitsland is er aan de snelweg bijna geen lpg te krijgen. de jeep rijdt 1:6 op lpg op benzine weet ik niet precies maar stel dat het dan 1:10 wordt dus kan ik dan krap 200 km rijden en dat is weinig op de duitse snelwegen. nu rij ook ik eigenlijk te weinig km, dus ga er niks mee doen. In mijn hoofd speelt het uitbouwen en op benzine gaan rijden .
 12. uitvallen Cherokee XJ

  heeee een bekent probleem bij mij was het de bobine die vervangen en toen ging de krukas sensor stuk en gaf het zelfde probleem. echt gewoon uit het niets op de snelweg de motor uit. in het begin dan wel weer te starten maar na een aantal dagen was het alleen starten en zodra je een meter gereden had weer uit. hoop dat je er wat aan hebt (was de cherokee met 300K op de teller en HO motor uit 1996) fout was niet terug te vinden in de computer. groet René
 13. veel last van rijwind in de auto 97 xj

  rij zelf in een 3" verhoogde XJ 2001. met de AT banden. idd gevoelig voor zijwind het heeft iets geholpen door de banden op 2.6 bar te zetten. het weg lawaai, soort suizen, komen door de AT banden noppen. het rijden op de snelweg is wennen en zeker niet te vergelijken met een standaard XJ. maar goed je rijdt wel stoer :-)
 14. Paar vraagjes van nieuwe Jeep berijder

  de vorige cherokee was een 98 en daar ging de binnen verlichting ook niet aan als je de achterklep opent, er zit een schakelaar op het achterste binnenlicht om deze aan te doen. ben benieuwd hoe je die codes kunt wijzigen, kan wel de laptop aan de drb3 hangen. heb dan wel nu een 2001 cherokee waar toch duidelijk technische verschillen zijn.
×