Spring naar bijdragen

BBJ

Forum member
  • Aantal bijdragen

    30
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over BBJ

  • Verjaardag 17/12/1957

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Utrecht

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Cherokee
  • Bouwjaar
    1997

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

BBJ's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Waardering in de gemeenschap

  1. Hallo Maarten, Heb je het gevonden? Ik heb hetzelfde probleem maar heb geen idee waar ik moet zoeken. Groeten, BBJ
  2. Nadat ik het oliepeil had gecontroleerd, bleef het lampje "check gauges" op het dashboard branden. Volgens de handleiding betekent dit, dat voltmeter, oliedrukmeter of thermometer een te hoge of lage waarde aangeven. Ook na even laten draaien van de motor bleven oliedruk en temperatuur op 0 staan. Het waarschuwingslampje lijkt dus terecht te branden. Maar waarom doen deze meters het ineens niet meer? Ik liep de zekeringen na: er is er geen die specifiek hiervoor is. Dus dacht ik aan een los contact ofzo. Wat kan het anders zijn? Ik geloof nooit dat die meters er ineens mee opgehouden zijn. Welke contacten problemen zouden kunnen geven, weet ik niet, of waar ze zitten. Hoe verhelp ik dit?
  3. Mijn vrouw let zelden op de benzinemeter, dus komt het wel eens voor dat de Cherokee weer voor de deur staat met de benzinemeter bijna op leeg. Toen ik bij aanschaf van de Jeep een proefrit maakte, zag ik dat de benzinemeter ook bijna op leeg stond. Daar maakte de verkoper zich blijkbaar niet druk over. Nu wil ik graag weten hoever je nog kunt komen als de benzinemeter op het meest linkse streepje staat. Weet iemand dat? Over de HD-injectie zeiden ze dat je die vooral niet droog moest laten vallen. Dus vooral niet doorrijden tot de tank leeg is. Geldt dat ook voor de 4 liter inspuiting uit 1997?
  4. Het gaat niet om standaard wielnaafdoppen. Tussen de wielbouten zitten gaatjes waar het verhoogde naafdeksel in moet klikken. Dus geen rand, maar echt kleine gaatjes.
  5. Op de standaard stalen velg van de XJ zit een plastic dop met het Jeeplogo erop enzo, wat het gat in het midden van de velg afdekt. Weet iemand hoe dat officieel heet, en misschien zelfs hoe ik daar aan kan komen? Ik had er wel een, maar ze zijn van plastic en deze was zo brood geworden dat 'ie uit elkaar viel.
  6. Tijdens het rijden is een slepend geluid te horen, afhankelijk van de rijsnelheid. Ik dacht aan een aanlopende rem. Het geluid is veel duidelijker bij een flinke stuuruitslag. Klopt dat met een aanlopende rem of is het dan toch iets anders? De remschijven zijn vorig jaar vervangen. Tot voor kort geen problemen. Onlangs is de ontgrendelingsknop van de handremhandel gerepareerd. Ik kan me niet voorstellen dat dit ermee te maken heeft, maar ik zeg het maar voor de zekerheid. Kan ik hier mee doorrijden totdat het probleem is "weggesleten", of is er iets mis waar ik naar moet kijken? En wat kan het dan zijn?
  7. BBJ

    Oliepeil

    Okay, hartstikke bedankt. Hoef ik me dus daarover geen zorgen te maken.
  8. BBJ

    Oliepeil

    Beetje dom van me, maar ik heb carteroliepeil gemeten toen de auto niet vlak stond, en ook bijgevuld. Nu komt het oliepeil net boven het streepje FULL op de peilstok. Een halve millimeter. Kan dat kwaad? Met een andere auto heb ik ook wel eens gereden met het oliepeil een centimeter onder het minimumniveau, wat geen problemen gaf. Maar geen idee wat teveel motorolie voor schade kan aanrichten.
  9. BBJ

    Wieldoppen

    Bij de originele stalen velg zit een plastic dop met "Jeep" erop, die het gat in het midden van de velg afdicht. Bij de bandenzaak zeiden ze dat het geen kwaad kon als dat gat open blijft. Is dat zo? De plastic dop die ik had, is aan gruzelementen. Heeft iemand daar nog 2 van liggen, misschien?
  10. Toen ik mijn XJ kocht, deden enkele raamschakelaars het niet. Dat werd verholpen, maar het euvel is weer terug. Geen garantie natuurlijk. Ik naar de garage (ben geen sleutelheld). Die kwam met een rampverhaal dat alles open moest en het een dure kwestie kon worden vanwege de ICs ofzo die in elke deur zitten. Vanaf de bestuurdersdeur kan ik alle ramen behalve linksachter bedienen. Op de andere deuren werkt geen van de schakelaars. Is dat niet gewoon draadbreuk bij de bijrijdersdeur? En zo ja: hoe repareer je dat het best?
  11. Helemaal gelijk! Hartstikke bedankt voor de tip. Garagist wilde al hele CC-unit vervangen. Remschakelaar vervangen, en wat bijbehorende bedrading. Vreemd genoeg is nu de ontkoppelknop van de handrem eruit gevallen. Iets heel anders, maar echt nog nooit meegemaakt bij ene andere auto.
  12. BBJ

    Stalen Velg Voor Xj

    Ik heb er maar eentje nodig. Dit is toch niet de honingraadvelg, of wel? Heeft iemand er nog eentje liggen?
  13. BBJ

    Stalen Velg Voor Xj

    Sorry jongens. Ik zit vreselijk te kloten. Maar heb eindelijk een fotootje kunnen uploaden. Ik ben nog onbekend met de vaktermen. Weet zelfs niet wat een honingraadvelg is. En of deze van lichtmetaal is of niet, weet ik ook al niet. Zou me niet verbazen. Maar goed, een grijze velg dus. En over de banden gesproken: ik zit te denken aan winterbanden omdat ik snel ga glijden met de voorwielen op nat wegdek. Blijkt er Toyo M+S onder te zitten. Is dat all weather of winterband? Waar doe ik nou verstandig aan?
  14. mijn Cherokee gaat snel glijden in de bochten. Is het genoeg als ik alleen de voorwielen voorzie van winterbanden? Achter utbreken lukt me alleen met veel gas geven.

  15. BBJ

    Stalen Velg Voor Xj

    Voor mijn XJ uit 97 zoek ik eenzelfde velg als waar het reservewiel op zit: 5/114,3/71,6 De band is een 215/75/R15 Hoef er geen band omheen te hebben, of je moet 2 winterbanden aanbieden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...