Jump to content

DogJeeper

Supporting Member
 • Content count

  754
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

DogJeeper last won the day on June 13

DogJeeper had the most liked content!

Community Reputation

43 Good

About DogJeeper

 • Birthday 07/09/1964

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Alphen a/d Rijn

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Wrangler
 • Bouwjaar
  2006

Recent Profile Visitors

3332 profile views
 1. DogJeeper

  Elektrische ramen XJ 2001

  Cherokeeparts al geprobeerd?
 2. Tussenbak kan niet geflushed worden. Auto beetje schuin zetten (Voorkant omhoog). De olie uit de tussenbak laten weglopen. Auto weer rechtzetten en weer vullen.
 3. DogJeeper

  Ik zoek mijn eerste XJ

  Dit kan variëren van 500 tot 2000 euro. Helemaal afhankelijk van wie het doet en waar en hoe je de benodigde materialen vandaan haalt. De ene garage is nu eenmaal duurder als de andere. En een setje nieuwe dorpels kost toch al gauw zo'n 100-200 euro. En dan komt daar nog het arbeidsloon bij. Maar als je goed zoekt kun je goedkopere dorpels vinden Ik was bij mijn XJ zo rond de 800 euro kwijt. Maar ik heb de dorpels zelf uit Hongarije laten komen en bij mij in de buurt zit een schadebedrijfje dat niet al te duur is.
 4. DogJeeper

  Ik zoek mijn eerste XJ

  De hemel en de rubbers zijn nog het minste werk. De roest bij de deuren en de dorpels zijn zorgwekkender. Als deze roest ver doorloopt, heb je grote kans dat je de complete dorpels moet laten vervangen. En dat kan vrij kostbaar uitvallen. En daar komen evt. de duren nog bij. Voor de rest ziet de auto er wel netjes uit. Voor zover je dit via een foto kan beoordelen.
 5. De remklauw is aangesloten op je ABS pomp. De ABS pomp is weer aangesloten op je hoofdremcylinder, etc. Het is dus simpel een kwestie van onderdelen elimineren. Als het volgens jou een remslang is, dan zou ik de remslang vervangen. Blijft het daarna nog steeds, dan weet je in ieder geval dat het de remslang niet is. De warmte word veroorzaakt door de wrijving tussen je remblok en de remschijf. En door deze warmte zet alles een beetje uit. Dus heb je wat meer druk nodig om de vloeistof terug te duwen. De remleiding van rechtsvoor is wel langer dan die van linksvoor, dus er is meer druk nodig om de vloeistof terug te duwen. Hoe zit het met het vloeistof-reservoir. Is deze misschien niet te vol. Als dat het geval is, dan kan er ook niet genoeg vloeistof teruglopen. Controleer dan ook meteen even de remleiding(en). Misschien zit er ergens een knik in die je nog niet gezien hebt. En je hebt gelijk, aan de hoofdremcylinder zou het niet kunnen liggen, al begrijp ik niet waarom je dan ook linksachter problemen zou moeten hebben. Voor zover ik weet loopt er maar 1 remleiding naar achter, die dan gesplitst word naar links en rechts. De voorwielen hebben ieder hun eigen leiding vanaf de ABS pomp. Als je tenminste ABS hebt. Maar ik ben dan ook niet zo heel bekend met ZJ's. Veel succes met de speurtocht.
 6. DogJeeper

  4 (of 5) velgen inclusief band

  Mag slotje op. Zijn verkocht.
 7. Probeer eens de remblokken om te ruilen. Dus die van links naar rechts zetten en omgekeerd. Want zoals ik eerder zei, omdat ieta nieuw is wil dat niet zeggen dat het ook 100% goed is. Misschien is 1 set remblokken iets dikker. Hoeft niet veel te zijn. Een halve mm. is genoeg. Loopt rechts dan nog steeds aan dan kan de cup niet verder naar binnen. En wat daar de oorzaak van kan zijn is dan een puzzeltje. Dait kan toch aan je remklauw liggen, of aan een remleiding of aan je ABS pomp of aan je hoofdremcylinder. Wat je ook zou kunnen proberen is om een setje gebruikte remblokken te monteren om te kijken of het dan nog steeds optreed.
 8. 4 velgen (UltraWheel Alcoa) 8J X 15. Steek: 5 x 4.5" (5 x 114,3 mm) Komen van een TJ. Banden zijn BFG KM1. 33x12.5R15 met nog zo'n 9mm profiel. De liefhebber krijgt het reservewiel er gratis bij. Prijs: 350 euro.
 9. DogJeeper

  Onderhoudskosten Jeep XJ

  Ja, die zijn er hier genoeg op jeepforum.NL 😁😁
 10. Omdat je remklauw nieuw is, wil dat niet zeggen dat ie ook goed functioneerd. Alles lijkt erop dat de zuiger van de klauw niet ver genoeg naar binnen gaat. Dus ik zou deze even na (laten) kijken.
 11. DogJeeper

  33-12.5 r15 met velgen 8j

  Mijn velgen en banden komen binnenkort beschikbaar. Ik verwacht deze week nog. 33x12.5R15. Met BFG KM1 muds. Met ongeveer nog 9mm profiel erop.
 12. Als er geen plaatje op het diff zit, dan zijn er een aantal manieren om hier achter te komen: 1. Auto opkrikken en tellen hoeveel keer de aandrijfas ronddraait als je een wiel 1 x volledig ronddraait. 2. Diff openmaken en aantal tanden tellen op kroonwiel en dit vergelijken met het aantal tanden op de pinion as. Ook staat de verhouding ergens op het kroonwiel gegraveerd. Een XJ met een handbak heeft standaard 1:3.55 en met een automaat 1:3.73.
 13. Nu weten we nog niet echt veel meer. Word het tikgeluid sneller naarmate je harder gaat rijden. Of loopt het mee met het toerental? Dus even in z'n 1 zetten of achteruit en dan met de koppeling ingetrapt gas geven. Loopt het mee met het toerental, dan zit het niet in de versnellingsbak of tussenbak, maar in de motor. Gaat het mee met de snelheid, dan moet je het verder naar achter zoeken. Versnellingsbak, tussenbak aandrijfas etc.
 14. In USA of Canada misschien niet. Hier in NL wel. https://www.cherokeeparts.nl/Koplamp-stadslicht-XJ/nieuw
 15. DogJeeper

  Veren TJ

  Ja, dit is mogelijk. Een paar stukken vierkante buis tussen de vloer en de stoel en een paar langere bouten om deze vast te zetten. Als je even googled dan vind je vast ook wel andere oplossingen. Zoek maar eens op "raising chair jeep tj".
×