Spring naar bijdragen

DogJeeper

Supporting Member
 • Aantal bijdragen

  687
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  26

DogJeeper last won the day on December 24 2017

DogJeeper had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

41 Good

Over DogJeeper

 • Verjaardag 09/07/1964

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Alphen a/d Rijn

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Wrangler
 • Bouwjaar
  2006

Recente profielbezoeken

2 718 profielweergaven
 1. DogJeeper

  Binnenverlichting doet het niet.

  Volgens haar profiel een Cherokee uit 2016.
 2. DogJeeper

  Overdrive uit met caravan?

  Dat is aan jou. Als je iedere keer de overdrive in- danwel uit wil schakelen tijdens het rijden. Het is ook afhankelijk van de situatie, zoals je al zegt. Als de automaat er op een vlakke weg geen moeite mee heeft, dan gewoon zo laten. In de bergen zou ik zowiezo de overdrive uitzetten.
 3. DogJeeper

  2.5i 1999 stottert

  Klibkt een beetje als een probleempje dat ik een tijd geleden heb gehad. Bij mij bleek het de krukas sensor te zijn. Misschien een onderzoekje waard.
 4. DogJeeper

  Nukkige versnellingsbak

  Evt. even kijken of de hoes om de pook in 2 en 4 niet te strak staat. Anders even de hoes een stukje verplaatsen.
 5. DogJeeper

  Automatische Antenne Xj 2001

  Hoeft niet per se op de radio te zijn. De groene moet op een permanente 12v aansluiting. Dit mag/kan de van de radio zijn. De rode op een kabel waar spanning op komt te staan zodra je de radio uitzet. Dit kan of een contact geschakelde kabel zijn en eentje van de radio. Dus even meten wat er met draadjes uit de auto gebeurt bij bijv. het aanzetten van het contact en/of de radio en je weet het.
 6. DogJeeper

  Dynamo voor een XJ 4.0 high output '93

  Www.jeepparts.nl, www.cherokeeparts.nl, Www.rbs-handel.com Om maar wat te noemen. Anders even op ebay of marktplaats zoeken. Een dynamo is nu eenmaal zo'n apparaat dat weinigen 'nog hebben liggen'.
 7. DogJeeper

  Mistlampjes plaatsen jeep jk

  Aansluiten kan altijd. Maar volgens mij is het niet toegestaan om mistlampen als dagrijverlichting te gebruiken. En ik dacht dat mistlampen voor APK apart in- en uitgeschakeld moeten kunnen worden. Misschien dat een ander forumlid die wat beter met de APK regels bekend is hier meer informatie over verschaffen.
 8. DogJeeper

  rem booster

  Ja, dat wel maar je moet ook nog ergens je vacuum vandaan halen en de vacuumtank moet ook nog een plaatsje krijgen. En past de booster wel op je bestaande remcilinder? Heb je hier genoeg ruimte voor? Zomaar even een paar aandachtspuntjes.
 9. DogJeeper

  Extreem hoog verbruik

  Meten is weten. Of de lambda sonde goed is weet je pas als je de waardes weet die deze doorgeeft. Een OBDII meter kan hierbij uitkomst bieden. Het verbruik word ook voor een groot deel bepaald door je rechtervoet. 33-ers met 4.10 en een sportieve rijstijl kan voor het door jou genoemde verbruik zorgen. Ook op de snelweg is 1 op 5 bij 120 km/uur vrij gebruikelijk. Maar weten is weten. Hoeveel liter benzine gebruik je. Ipv de km teller kun je ook een mobiele telefoon gebruiken. Er zijn genoeg GPS gebaseerde apps. Of gewoon google maps. Met een OBDII kun je buiten de lambda sonde(s) nog veel meer data uitlezen. Misschien kom je zo tot achter de oorzaak. En anders is het toch gewoon je rechtervoet 😁😁
 10. Ligt er een beetje aan in welke omgeving je deze bedrijven wilt zoeken. En hoever je bereid bent te rijden. Persoonlijk heb ik goede ervaringen met American Car Recycling in Axel (WWW.VANDENBERGUSACARS.COM). Is niet duur. Heeft altijd een redelijke voorraad motoren en is ook niet heel duur met versturen. Qua inbouwen kan zou ik Garage Modern in Delft aanraden. Is trouwens ook hier op het forum te vinden onder de naam Real Strangler. Mocht dit te ver voor je zijn of niet naar je zin, dan zou ik even de zoekfunctie gebruiken. Er is recentelijk een discussie geweest over het reviseren/omruilen van motoren. Hierin werden ook een paar adressen voor motoren in genoemd.
 11. DogJeeper

  Remlichtschakelaar kapot

  Jeepparts.nl. B&S in Tiel. Het beate ken je gewoon even bellen.
 12. DogJeeper

  Tussenbak ?

  Om dit zo op afstand te bepalen is vrij lastig. Dit kan van alles zijn. Diffs, versnellingsbak, tussenbak, aandrijfassen. Het beste zou je de auto op bokken kunnen zetten en dan in de versnelling laten draaien om dan naast de auto te bepalen waar het geluid vandaan komt. Is gewoon een kwestie van wegstrepen.
 13. DogJeeper

  (Complete) achteras (?)

  Het is een beetje lastig om dit op afstand te beoordelen. Ik denk dat je velg een tik heeft gehad en dus niet helemaal recht meer is. Als het je steekas is, dan had je toch echt wel het een en ander gevoeld. Je weet het zeker door ieder ondetdeel even apart te bekijken. Het lijkt mij vrij rigoreus om dan meteen maar de hele as te vervangen. Maar ja. De garage moet toch ook geld verdienen 😉
 14. Dan zit de oorzaak dus niet in de schakelaar maar in de bedrading. Misschien zit er ergens een beschadiging waardoor er onbedoeld verkeerd massa gemaakt word of zoiets. Dus een leuk puzzeltje voor je: bedrading nalopen 😁
 15. DogJeeper

  zekering

  Er zit ook nog een zekeringkastje aan de bestuurderskant onder het dashbord. De richtingaanwijzers zijn aangesloten op zekering nr. 4.
×