Spring naar bijdragen

DogJeeper

Supporting Member
 • Aantal bijdragen

  676
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  26

DogJeeper last won the day on December 24 2017

DogJeeper had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

41 Good

Over DogJeeper

 • Verjaardag 09/07/1964

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Alphen a/d Rijn

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Wrangler
 • Bouwjaar
  2006

Recente profielbezoeken

2 610 profielweergaven
 1. DogJeeper

  Tussenbak ?

  Om dit zo op afstand te bepalen is vrij lastig. Dit kan van alles zijn. Diffs, versnellingsbak, tussenbak, aandrijfassen. Het beste zou je de auto op bokken kunnen zetten en dan in de versnelling laten draaien om dan naast de auto te bepalen waar het geluid vandaan komt. Is gewoon een kwestie van wegstrepen.
 2. DogJeeper

  (Complete) achteras (?)

  Het is een beetje lastig om dit op afstand te beoordelen. Ik denk dat je velg een tik heeft gehad en dus niet helemaal recht meer is. Als het je steekas is, dan had je toch echt wel het een en ander gevoeld. Je weet het zeker door ieder ondetdeel even apart te bekijken. Het lijkt mij vrij rigoreus om dan meteen maar de hele as te vervangen. Maar ja. De garage moet toch ook geld verdienen 😉
 3. Dan zit de oorzaak dus niet in de schakelaar maar in de bedrading. Misschien zit er ergens een beschadiging waardoor er onbedoeld verkeerd massa gemaakt word of zoiets. Dus een leuk puzzeltje voor je: bedrading nalopen 😁
 4. DogJeeper

  zekering

  Er zit ook nog een zekeringkastje aan de bestuurderskant onder het dashbord. De richtingaanwijzers zijn aangesloten op zekering nr. 4.
 5. DogJeeper

  Mistlampen werkend krijgen, relais en fuse nodig?

  Gewoon te verkrijgen bij Jeepparts.nl. Niet via de website, maar gewoon even bellen of mailen.
 6. DogJeeper

  Tussenbak 2.5l tj

  Als je kunt ontdekken wat er stuk is. Ik heb nog een hele tussenbak in onderdelen liggen. Misschien is het een kwestie van een onderdeel vervangen.
 7. Koevoet ertussen gezet en yes gelukt. bedankt ad

 8. DogJeeper

  startmotor wrangler 1995

  De startmotor zit maar met twee bouten vast. Als je deze loshebt, dan zou je hem makkelijk moeten kunnen weghalen. Of zit jouw startmotor ook nog aan de carterpan vast? Maak anders even een paar foto's.
 9. DogJeeper

  startmotorbout

  De bout zit in het schroefdraad in de startmotor vast. Dus als je kop van de bout eraf haalt, kun je de startmotor zo loshalen.
 10. DogJeeper

  Tempetatuur issues?

  Een FSM voor een YJ kun je hier vinden: Klik
 11. DogJeeper

  Tempetatuur issues?

  Dit kan van alles zijn. Dat de meter blijft 'plakken' is zowiezo niet goed. Voor de rest zijn er een aantal zaken die je kunt controleren. Is de thermostaat nog wel goed? Gaat die wel goed open? Geeft de temperatuursensor de juiste waarde door? Te meten met een multimeter en probeer ook een FSM ergens vandaan te halen voor de juiste waarde. Krijgt de meter dan ook deze waarde door?
 12. DogJeeper

  Wrangler TJ: Assen opfrissen en dif-verhouding aanpassen

  Welke regio? Je kunt contact opnemen met Siert. Hier op het forum beter bekend als Real Strangler. Hij zit in Delft.
 13. DogJeeper

  Koetswerk van chassis halen

  Hier is een FSM van een TJ 2004. Misschien heb je er iets aan: https://www.dropbox.com/s/jylzacs085llkjb/2004 Jeep Wrangler (TJ) Factory Service Manual.pdf?dl=0
 14. DogJeeper

  Bonkend geluid tijdens bedienen koppeling

  Als het geluid alleen te horen is tijdens het intrappen/op laten komen van de koppeling dan zou ik het druklager in de belhousing eens nader bekijken. Of de drukgroep.
 15. DogJeeper

  Schoonmaken onderkant

  Ik gebruik zelf altijd 4 assteunen. Maar dan wel de goede. Die ieder op zich 2,5 -3 ton kunnen hebben. Tot nu toe staat de auto dan goed stabiel. En gewoon de auto 1 hoek tegelijk opkrikken. Dus eerst bijv. Rechtsvoor omhoog. assteun eronder. Dan linksvoor. assteun eronder. Hierna rechtsachter, enz. Voordeel is dan dat je de wielen eraf kunt halen. En (bijna) overal redelijk eenvoudig bij kunt. Maar om echt overal, in alle hoekjes en gaatjes, te komen zul je hem toch wat hoger moeten plaatsen. Dus via een brug of een paar hoge oprijbokken, zoals die van Siert.
×