Jump to content

Vette73

Forum member
 • Content count

  354
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Vette73 last won the day on October 20 2017

Vette73 had the most liked content!

Community Reputation

22 Good

About Vette73

 • Birthday 02/08/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Midden vh land

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  1998

Recent Profile Visitors

2312 profile views
 1. Dag Vette73,

  ik ben aan het overwegen om ook DT headers aan te  schaffen voor mijn ZJ 5.9. 

  er is echter moeilijk aan te komen, er is geen dealer in Europa. 

  zou je me kunnen vertellen wat de headers en 3" exhaust pijp je bij Kolak hebben gekost? Flowmaster 44 heb ik al er onder zitten. Katalysator ga ik voorlopig niet vervangen, denk ik.

  groet

   

  Sidney

 2. Misschien kan je hier iets mee. Dit is blijkbaar voor de 4.0. De 4.7 heeft een hydraulische fan motor, aangedreven door de pomp van de stuurbekrachtiging.
 3. Ik had de vraag gelezen en ik wilde hem beantwoorden met een simpel 'ja', maar daar heb je verder ook niets aan dus m'n mond maar gehouden. Heb je de service manual van jouw auto al gevonden? Daar staat zeker een schema in van de elektrische fan met daarbij alle (originele) sensoren. Bij die van mij staat ook de werking uitgelegd. De werking van en de techniek achter de elektrische fan in een '98 is niet heel spannend, ik kan mij niet voorstellen dat het bij een '00 opeens wel spannend zou zijn.
 4. Vette73

  Hoeveel Niners Zijn Er Nog In Nederland?

  Jammer dat die site voertuigen.net het niet meer doet........ Waarschijnlijk toch wel een dingetje geweest dat omgekeerd zoeken in de RDW-database. Wel deze site gevonden waar je onderaan de pagina een Excel-file kan downloaden met alle Jeeps. Is wat lastiger zoeken, maar beter dan niets....... https://kenteken.tv/hoeveelzijnernog.php?merk=jeep&merk2=&voertuigsoort=Alles&filter=
 5. Vette73

  Injectoren 5.2/5.9

  Groot verschil in prijs tussen originele Mopars en andere merken: https://www.rockauto.com/en/catalog/jeep,1998,grand+cherokee,5.9l+v8,1315953,fuel+&+air,fuel+injector,6224
 6. Vette73

  airco drainage

  Bij een ZJ loopt er vanuit het blower motor huis een plastic afvoer naar beneden. Als je de vloerbekleding aan de passagierskant een beetje wegvouwt zie je die lopen. Onderaan deze afvoer zit een cirkelvormig deel dat tegen de firewall zit. Dit is de doorgang naar buiten en daarom zie jij het water uit de rechter draagbalk komen. Dat is bij mij ook zo. Bij een van mijn vorige ZJ's was die afvoer verstopt, dan loopt het blower motor huis vol en dat komt wel ergens naar buiten. Dan heb je een natte vloer. Volgens mij is er bij jou niets vreemds aan de hand.
 7. Heb je een artikelnummer van het onderdeel dat je nu vernieuwd hebt? Jij hebt toch ook een automatische ventilatorregeling? Volgens mij is de blowerregelaar dan stuk. Zelf ook gehad met een '92 Cadillac Eldorado. Nieuwe unit erin en weer werken. Bij de GC ook gehad dat dat ding stuk was, maar toen deed de blower het helemaal niet meer. Dat bleek op te lossen met het nasolderen van de verbindingen in de blowerregelaar.
 8. Het lijkt erop van niet: https://www.rockauto.com/en/catalog/jeep,1999,cherokee,4.0l+l6,1431776,body,headlamp+assembly,10762
 9. Vette73

  oliën

  De olie die Kroon voorschrijft voor mijn diff is GEARLUBE RACING 75W-140 en daar zit al LS toevoeging in, dus volgens mij correct. " Gearlube Racing 75W-140 is een synthetische hypoid transmissieolie met 'Limited Slip' toevoegingen. "
 10. De Dana 30 hebben ze allemaal als vooras. Ik in ieder geval ook. Ter controle kan je ook jouw VIN invullen om te zien wat de build sheet zegt: http://www.farkistan.org/votsws.php
 11. Deze? https://www.rockauto.com/en/catalog/jeep,1998,grand+cherokee,5.9l+v8,1315953,fuel+&+air,fuel+pump,6256
 12. Vette73

  katalysator

  Als ik een idee wil hebben van wat iets kost dan check ik altijd even bij RockAuto
 13. Sorry voor de late reactie...... Die staat gewoon net onder het midden.
 14. Afgelopen weekeinde de 5.9 van een nieuwe plens schone, verse olie voorzien. Wat dit keer opviel was dat het oliefilter grotendeels leeg was...... Normaal druipt er altijd olie uit als je het filter losdraait. Dat gebeurde nu niet omdat het filter maar voor een kwart of een derde gevuld was met olie. Zou dit op een probleem met de oliepomp kunnen duiden? En zo ja, hoe controleer ik dat? (want de pomp zit toch ergens in het blok?)
 15. 2e poging gedaan en bij auto-onderdelen24 met 23% korting de "van Wezel 0710941 en 0710942" gekocht. Dat zijn wel de goede 😍, dus voor €65/stuk eindelijk geen zorgen meer bij de volgende APK.
×