Spring naar bijdragen

Vette73

Forum member
 • Aantal bijdragen

  319
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  15

Vette73 last won the day on October 20 2017

Vette73 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

22 Good

Over Vette73

 • Verjaardag 08/02/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Midden vh land

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  1998

Recente profielbezoeken

1 420 profielweergaven
 1. Elektrische ventilator

  Garantie op een reparatie vind ik lastig....... (en ik ben consument, geen eigenaar van of werkzaam bij een garage). Jij bent met een klacht naar de garage gegaan en men zegt de klacht te hebben opgelost. Dat lijkt niet het geval geweest gezien het tikkende geluid terugkwam. Vervolgens vliegt de ventilator van de motor af en richt schade aan. Wat is er nu gebeurd....... - Het oorspronkelijke probleem is helemaal niet opgelost geweest (kun je dan spreken van garantie?) - Het oorspronkelijke probleem was wel opgelost, maar is teruggekomen met uiteindelijk de beschreven gevolgen (in dit geval zou je van garantie kunnen spreken) - Het oorspronkelijke probleem en het uit elkaar spatten van de fan zijn twee ongerelateerde problemen (van garantie lijkt mij dan geen sprake) Zeg het maar....... Zelf zou ik denk ik accepteren dat ik pech heb gehad. Wij rijden in auto's van 15+ jaar oud, daar gebeuren dingen mee en die kosten geld. Vervelend, maar zo is het nu eenmaal.
 2. Ff een overzichtje gemaakt van de verschillende vervangende koplampunits die ik heb kunnen vinden. Weet iemand wat de originele Europeese OEM Mopar nrs. van de koplampunits van onze Niners zijn? Ik heb in de partlist alleen de US nummers staan......
 3. Richtingaanwijzers

  Het idd hetzelfde relais. Dat het daarom het relais niet zou kunnen zijn vind ik dan weer wat kort door de bocht. Uiteindelijk bestaat het hele richtingaanwijzersysteem uit 3 belangrijke delen: - de linker multifunctional switch (links van het stuur om de richtingaanwijzers te bedienen) en de alarmverlichtingschakelaar boven op de stuurkolom - het relais - de bedrading Het probleem dat jij beschrijft is dat het soms wel en soms niet werkt, dat zijn natuurlijk de meest vervelende storingen om te troubleshooten omdat de klacht steeds verdwijnt als je bij de dokter bent. Zelf zou ik dan geen betere manier weten om op de gok het meest waarschijnlijke onderdeel te vervangen. Hiervoor komen de schakelaar en het relais in aanmerking (de bedrading lijkt mij het minst waarschijnlijk) De schakelaar vervangen lijkt mij het meest complex (en duur), dus zou ik toch met het relais beginnen. https://www.cherokeeforum.com/f5/wheres-indicator-flasher-relay-65511/ Hier lees ik dat het verwijderen, schoonmaken en terugsteken soms ook helpt Tip, zoek even op "2001 Grand Cherokee service manual pdf". Bij dit soort problemen is het erg fijn correcte documentatie bij de hand te hebben.
 4. Aquariumlijm? https://www.aquastorexl.nl/jbl-aquasil-transparant-80ml.html
 5. Amc 360 gezocht

  Zal wel niet te maken hebben met het inbouwen in een Jeep op zich, maar de mogelijkheid dat er off-road mee gereden wordt. Ik kan mij ook voorstellen dat ze ook niet zitten te wachten op drag-racers die blokken opblazen op de strip en dan vervolgens garantie gaan claimen Is de originele motor niet te repareren/reviseren? Als je een beetje in het midden van het land woont, kan je ook eens langs gaan bij Tyra in Bunschoten. Daar ooit langs geweest voor een Chevy 350 voor in een andere auto.
 6. Dit had ik kort geleden...... Met een auto die al tijden stil stond op eigen terein. Blijft raar spul, die ZJ koplampen https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_sop=15&_nkw=jeep zj scheinwerfer&rt=nc&_mPrRngCbx=1&_udlo=70&_udhi
 7. Mijn Niner hobbelt ook een beetje bij het maken van bochten en gezien de historie van deze auto waarbij al heel veel werk is gedaan aan zowel de voor- als ook aan de achteras begin ik mij toch zorgen te maken over de viscokoppeling van de tussenbak. Hierover is al veel geschreven en veel mensen vervangen de bak door een 242, maar mijn voorkeur heeft het toch om de boel origineel te laten. Het part number is 04897220AA Wanneer ik zoek op deze visco, kom ik alleen een vervangend onderdeel tegen van Crown....... Bijv.: https://www.summitracing.com/int/parts/cwa-4897220aa/overview/ Is deze visco niet meer origineel leverbaar? Weet iemend dat? Zo niet, iemand ervaring met deze Crown visco?
 8. Olieverbruik vs. plenum plate

  Uiteindelijk, bij gebrek aan tijd, maar laten repareren. De bougies begonnen behoorlijk last te krijgen van de vele olie in het mengsel en nog een fototje van de plenum plate met lekke pakking.
 9. benzinetank ZJ

  pm sent
 10. Elektrische ventilator

  Ik begrijp uit zijn verhaal dat de fan zelf uit elkaar gevlogen is, dus de bladen en niet de elektromotor. (en als de km-stand van mijn eerste Niner klopt dan is die motor er bij mij bij 175.000 km mee gestopt)
 11. Elektrische ventilator

  Ik heb alleen ervaring met de electrische fan van de '98 ZJ. Wat ik daarvan hoor (en zelf meegemaakt heb) is dat de elektromotor het begeeft. Dat de fan zelf spontaan uit elkaar klapt lijkt mij idd een niet veel voorkomend probleem.
 12. benzinetank ZJ

  Heb jij nu een onderbouw LPG tank dan? Ik heb een '98 ZJ (5.9) staan voor onderdelen en de benzinetank daarvan is evt. beschikbaar (voor ruil tegen een onderbouw LPG tank?) Ik weet alleen niet of een '98 benzinetank te gebruiken is op een '97 ZJ i.v.m. de benzinepomp. Als ik de LPG installatie van mijn oude 5.9 ooit over ga zetten om mijn nieuwe 5.9 wil ik een onderbouwtank i.p.v. een tank achter de achterbank. Heb je er haast bij?
 13. upstream O2 sensor

  Deze moet je hebben. Ik heb net mijn upstream O2 sensor vervangen vanwege het grote olieverbruik door een kapotte plenumpakking.
 14. Richtingaanwijzers

  In de service manual heet dat ding een 'combination flasher' Op YT staan diverse video's hoe die te vervangen. Bijv. deze: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR1.TRC0.A0.H0.X4686094.TRS0&_nkw=4686094&_sacat=0
 15. Suspension Code?

  OK, helder. Dat wist ik niet. 2010 is ook te jong voor mij, ik heb alleen auto's van 15+ jaar oud Ja, idd voor handelaren is een jaartje (of 2) minder natuurlijk extra winst..... (en bij de inkoop van die auto wordt natuurlijk wel gewezen op het verschil tussen modeljaar en bouwjaar). Maar goed, ik hoop dat je eruit gaat komen met het kiezen van de juiste veren.
×