Spring naar bijdragen

Vette73

Forum member
 • Aantal bijdragen

  339
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  15

Vette73 last won the day on October 20 2017

Vette73 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

22 Good

Over Vette73

 • Verjaardag 08/02/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Midden vh land

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  1998

Recente profielbezoeken

2 076 profielweergaven
 1. Vette73

  Nieuwe katalysator

  Kolak is een Amerikaanse Jeep specialist. Hij heeft geen website, maar zit wel op Facebook en zijn emailadres is kolak@aol.com Voor alleen een kat is het misschien overdreven om bij hem te kopen, maar als je meer nodig hebt, heeft hij mooie oplossingen (zoals mijn Doug Thorley header set met 3" uitlaat).
 2. Vette73

  Nieuwe katalysator

  Kolak levert er ook een Magnaflow bij:
 3. 2 seconden lopen klinkt als startonderbreker....... Auto met de afstandbediening op slot zetten en weer openen is wat ik zo'n geval doe.
 4. Vette73

  wat heb je vandaag MET je jeep samen gedaan

  M'n nieuwste aanwinst opgehaald.
 5. Vette73

  Compressor Commander

  Zelf aan de overkant van de plas bestellen kan denk ik ook wel uit: https://www.rockauto.com/en/catalog/jeep,2006,commander,4.7l+v8,1432220,heat+&+air+conditioning,a/c+compressor,6628 Mijn garage laat mij zelf mijn onderdelen zoeken en kopen, dan zetten zij het erin als ik dat wil.
 6. Vette73

  Mooie velgen voor XJ 98

  Ik heb 1 nieuwe gouden Lace velg liggen. Dus zelfs als je dat mooi vindt zul je er nog 3 bij moeten zoeken.......
 7. Vette73

  Ze maken er een potje van bij het RDW

  Spelvouten bij het RDW
 8. Vette73

  Postzegel ZJ

  Kwam ik tegen op een ander forum, had deze foto's hier nog niet gezien.
 9. Vette73

  Gezocht linker spiegel Grand Cherokee 1998.

  Ik kan je helaas niet helpen aan een spiegel....... Maar ik heb wel interesse in jouw spiegelglas als je een hele nieuwe spiegel voor die van jou gevonden hebt.
 10. Vette73

  Pollenfilter

  Volgens mij is de ZJ (4.0, 5.2, 5.9) nooit met een pollenfilter geleverd (tenminste, ik kan geen origineel part number vinden). Er zijn wel mensen die iets geknutseld hebben: http://www.jeepforum.com/forum/f13/zj-cabin-air-filter-install-write-up-3927817/ Als dat bij jou ook gebeurd is weet je nooit zeker welk filter daarvoor gebruikt is en wat het Mann equivalent ervan is.......
 11. Vette73

  aankoopadvies gevraagd

  Volgens mij zijn die motoren qua onderdelen nagenoeg gelijk. Uiteraard zijn het blok en de zuigers niet hetzelfde vanwege de grotere cylinderinhoud (de krukas en de drijfstangen weet ik eigenlijk niet), maar voor de rest is het grootste deel van de onderdelen uitwisselbaar. Vanwege de grotere cylinderinhoud heeft de 5.9 een paar PK en een paar Nm extra t.o.v. de 5.2. Als auto zit het verschil in het feit dat de 5.9 standaard met echt alle beschikbare toeters en bellen werd geleverd. De 5.2 zal bijna altijd de luxe 'Limited' versie zijn. Een 'Laredo' uitvoering is de minst luxe van de serie.
 12. Vette73

  aankoopadvies gevraagd

  Voor zover ik weet is de eerste 'Grand' Cherokee (ZJ) van 1993, de eerste generatie (tot 1998). https://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Grand_Cherokee De ZJ werd idd geleverd met een V8. Om precies te zijn met een 5.2 (318cu) Magnum en in 1998 ook met een 5.9 (360cu). https://en.wikipedia.org/wiki/Chrysler_LA_engine Ik heb zelf beide gehad of nog. Volgens mij kan je niet zeggen dat een 5.2 betrouwbaarder is dan een 5.9 of omgekeerd. Het zijn grotendeels dezelfde motoren met dezelfde sterke en zwakke punten. Over de ZJ kan ik zeggen dat het hele fijne auto's zijn, maar duur in het bezit (MRB) en gebruik (verbruik). Op zich zijn het eenvoudige auto's, maar op het moment dat je elektronische problemen gaat krijgen dan wordt het een ander verhaal....... Onderdelen zijn over het algemeen nog goed te verkrijgen. Jij noemt vanaf 1984....... De Cherokee (XJ) is geleverd vanaf 1984, maar de XJ is nooit met een V8 geleverd. https://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Cherokee_(XJ) Na de ZJ kwam in 1999 de WJ. Over de 4.7 in die auto lees ik wel eens mindere dingen, maar ik heb er geen eigen ervaring mee. Dus, als je een V8 wilt zit je aan een Grand Cherokee van 1993-1998 vast. Of ouder, maar toen heette hij nog Grand Wagoneer. https://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Wagoneer_(SJ). Ik weet trouwens niet of de 5.9 die in de Grand Wagoneer lag dezelfde of een andere motor was dan de 5.9L Magnum uit de 1998 GC.
 13. Goed, na Rado heb ik dezelfde ervaring........ Ik wil mij pad afrijden en kletter........ Linker koplapglas ligt op straat (in stukken). Ik had nog koplampen liggen van een '95 ZJ. Die passen dus niet i.v.m. de electrische hoogte regeling. Geen zin om te gaan zoeken naar iets tweedehands, dus de "van Wezel 0710943 en 0710944" besteld. Die zijn het dus ook niet....... Geld teruggekregen, maar wat zijn nu mijn opties...... Ik ben aan het overwegen het glas uit die '95 koplamp te halen en die in mijn '98 koplamp te lijmen. Dan heb ik in ieder geval iets.
 14. Vette73

  achteruitkijk spiegelglas links ZJ 98

  Ik ben ook nog steeds op zoek naar een goede vervanger......
 15. My 2 cents..... Als het idd zo is dat ze niet meer leverbaar zijn is nu tweedehands kopen alleen een tijdelijke oplossing. Bij de volgende bandenwissel heb je hetzelfde probleem (Zelf zou ik voor optie 3 gaan). Een ander 'probleem' is jouw optie 2....... Links met oude banden rijden en rechts met nieuwe is niet hoe het (volgens mij) zou moeten. Als je 2WD rijdt zou het een optie zijn om 2 oude banden op dezelfde as te monteren en de 2 nieuwe op de andere as. Als je 4WD rijdt is ook dit geen aan te raden optie (i.v.m. het verschil in omtrek van de banden voor en achter) maar links/rechts oud/nieuw zou ik helemaal nooit overwegen.
×