Spring naar bijdragen

Vette73

Forum member
 • Aantal bijdragen

  326
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  15

Vette73 last won the day on October 20 2017

Vette73 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

22 Good

Over Vette73

 • Verjaardag 08/02/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Midden vh land

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  1998

Recente profielbezoeken

1 701 profielweergaven
 1. Goed, na Rado heb ik dezelfde ervaring........ Ik wil mij pad afrijden en kletter........ Linker koplapglas ligt op straat (in stukken). Ik had nog koplampen liggen van een '95 ZJ. Die passen dus niet i.v.m. de electrische hoogte regeling. Geen zin om te gaan zoeken naar iets tweedehands, dus de "van Wezel 0710943 en 0710944" besteld. Die zijn het dus ook niet....... Geld teruggekregen, maar wat zijn nu mijn opties...... Ik ben aan het overwegen het glas uit die '95 koplamp te halen en die in mijn '98 koplamp te lijmen. Dan heb ik in ieder geval iets.
 2. Vette73

  achteruitkijk spiegelglas links ZJ 98

  Ik ben ook nog steeds op zoek naar een goede vervanger......
 3. My 2 cents..... Als het idd zo is dat ze niet meer leverbaar zijn is nu tweedehands kopen alleen een tijdelijke oplossing. Bij de volgende bandenwissel heb je hetzelfde probleem (Zelf zou ik voor optie 3 gaan). Een ander 'probleem' is jouw optie 2....... Links met oude banden rijden en rechts met nieuwe is niet hoe het (volgens mij) zou moeten. Als je 2WD rijdt zou het een optie zijn om 2 oude banden op dezelfde as te monteren en de 2 nieuwe op de andere as. Als je 4WD rijdt is ook dit geen aan te raden optie (i.v.m. het verschil in omtrek van de banden voor en achter) maar links/rechts oud/nieuw zou ik helemaal nooit overwegen.
 4. Vette73

  abs lampje brand

  When everything else fails......
 5. Vette73

  Het Grote "wat Heb Je Pas Gekocht" Topic Deel 4

  Ik heb ook zitten twijfelen over de demper, maar uiteindelijk toch de FM50 gekozen. Ik ga er geen klep tussen zetten. Van mij mag je horen dat het een dikke V8 is, maar het hoeft niet overdreven te zijn. Nu nog even overleggen met mijn garage of zij de boel kunnen installeren want er moet nog e.e.a. gelast worden.
 6. Vette73

  Het Grote "wat Heb Je Pas Gekocht" Topic Deel 4

  Yep, beide dozen komen bij Nick vandaan.
 7. Vette73

  Elektrische ventilator

  Garantie op een reparatie vind ik lastig....... (en ik ben consument, geen eigenaar van of werkzaam bij een garage). Jij bent met een klacht naar de garage gegaan en men zegt de klacht te hebben opgelost. Dat lijkt niet het geval geweest gezien het tikkende geluid terugkwam. Vervolgens vliegt de ventilator van de motor af en richt schade aan. Wat is er nu gebeurd....... - Het oorspronkelijke probleem is helemaal niet opgelost geweest (kun je dan spreken van garantie?) - Het oorspronkelijke probleem was wel opgelost, maar is teruggekomen met uiteindelijk de beschreven gevolgen (in dit geval zou je van garantie kunnen spreken) - Het oorspronkelijke probleem en het uit elkaar spatten van de fan zijn twee ongerelateerde problemen (van garantie lijkt mij dan geen sprake) Zeg het maar....... Zelf zou ik denk ik accepteren dat ik pech heb gehad. Wij rijden in auto's van 15+ jaar oud, daar gebeuren dingen mee en die kosten geld. Vervelend, maar zo is het nu eenmaal.
 8. Ff een overzichtje gemaakt van de verschillende vervangende koplampunits die ik heb kunnen vinden. Weet iemand wat de originele Europeese OEM Mopar nrs. van de koplampunits van onze Niners zijn? Ik heb in de partlist alleen de US nummers staan......
 9. Vette73

  Richtingaanwijzers

  Het idd hetzelfde relais. Dat het daarom het relais niet zou kunnen zijn vind ik dan weer wat kort door de bocht. Uiteindelijk bestaat het hele richtingaanwijzersysteem uit 3 belangrijke delen: - de linker multifunctional switch (links van het stuur om de richtingaanwijzers te bedienen) en de alarmverlichtingschakelaar boven op de stuurkolom - het relais - de bedrading Het probleem dat jij beschrijft is dat het soms wel en soms niet werkt, dat zijn natuurlijk de meest vervelende storingen om te troubleshooten omdat de klacht steeds verdwijnt als je bij de dokter bent. Zelf zou ik dan geen betere manier weten om op de gok het meest waarschijnlijke onderdeel te vervangen. Hiervoor komen de schakelaar en het relais in aanmerking (de bedrading lijkt mij het minst waarschijnlijk) De schakelaar vervangen lijkt mij het meest complex (en duur), dus zou ik toch met het relais beginnen. https://www.cherokeeforum.com/f5/wheres-indicator-flasher-relay-65511/ Hier lees ik dat het verwijderen, schoonmaken en terugsteken soms ook helpt Tip, zoek even op "2001 Grand Cherokee service manual pdf". Bij dit soort problemen is het erg fijn correcte documentatie bij de hand te hebben.
 10. Aquariumlijm? https://www.aquastorexl.nl/jbl-aquasil-transparant-80ml.html
 11. Vette73

  Amc 360 gezocht

  Zal wel niet te maken hebben met het inbouwen in een Jeep op zich, maar de mogelijkheid dat er off-road mee gereden wordt. Ik kan mij ook voorstellen dat ze ook niet zitten te wachten op drag-racers die blokken opblazen op de strip en dan vervolgens garantie gaan claimen Is de originele motor niet te repareren/reviseren? Als je een beetje in het midden van het land woont, kan je ook eens langs gaan bij Tyra in Bunschoten. Daar ooit langs geweest voor een Chevy 350 voor in een andere auto.
 12. Dit had ik kort geleden...... Met een auto die al tijden stil stond op eigen terein. Blijft raar spul, die ZJ koplampen https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_sop=15&_nkw=jeep zj scheinwerfer&rt=nc&_mPrRngCbx=1&_udlo=70&_udhi
 13. Mijn Niner hobbelt ook een beetje bij het maken van bochten en gezien de historie van deze auto waarbij al heel veel werk is gedaan aan zowel de voor- als ook aan de achteras begin ik mij toch zorgen te maken over de viscokoppeling van de tussenbak. Hierover is al veel geschreven en veel mensen vervangen de bak door een 242, maar mijn voorkeur heeft het toch om de boel origineel te laten. Het part number is 04897220AA Wanneer ik zoek op deze visco, kom ik alleen een vervangend onderdeel tegen van Crown....... Bijv.: https://www.summitracing.com/int/parts/cwa-4897220aa/overview/ Is deze visco niet meer origineel leverbaar? Weet iemend dat? Zo niet, iemand ervaring met deze Crown visco?
 14. Vette73

  Olieverbruik vs. plenum plate

  Uiteindelijk, bij gebrek aan tijd, maar laten repareren. De bougies begonnen behoorlijk last te krijgen van de vele olie in het mengsel en nog een fototje van de plenum plate met lekke pakking.
×