Spring naar bijdragen

Jurjen

Forum member
 • Aantal bijdragen

  77
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hoog-Keppel
 • Interests
  Zuid Afrika, fotografie, vissen

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  2000

Recente profielbezoeken

669 profielweergaven
 1. Ik heb 3 sleutelsmet even zoveel afstandbedieningen van mijn Jeep GC. Deze, alom bekende, 2 knops afstandsbedieningen hebben allen 1 manco : de rubbers zijn stuk. Nu kan ik op i-net wel nieuwe behuizingen kopen voor ongeveer €7,= maar die hebben 3 knoppen : 2 x voor open/dicht en een paniek knop. Nu weet ik eigenlijk niet of deze in de printplaat is geactiveerd. Er zit wel een print op die plek dat er net zo uitziet als de andere 2 die in gebruik zijn, maar het 'drukpunt' in de ab is maar voor 2 functies (open/dicht). In de 3-knops ab zit wel zo;, dun plaatje met 3 'drukpunten'. Gaat die paniekfunctie dan wel werken of is deze gewoon niet aanwezig? Iemand ervaring hiermee?
 2. Jurjen

  Achterklep gaat niet open

  Beetje als mosterd na de maaltijd, maar toch : in de bekleding van de achterklep (binnenzijde dus) zit een klein uitneembaar klepje. Daar achter zit een handel om de klep handmatig open te krijgen. Heb dat veel moeten gebruiken toen de motor van de bediening van de achterdeur stuk was..........
 3. Jurjen

  Elektrische ventilator

  In Zuid Afrika geven ze een vol jaar garantie op gedane rearaties/onderhoud. Staat ook nadrukkelijk op de rekening. Ik wacht wel eens af of het hoofdkantoor nog antwoord gaat geven. Ter zijde : als je daar een nieuwe auto koopt krijg je vaak minimaal 3 jaar garantie en minimaal 3 jaar gratis onderhoud. Dat betekent dat je helemaal NIKS betaald als je je auto naar de gfarage brengt voor regulier onderhoud of als er ietrs kapot gaat. Deze garantie en service is overdraagbaar want het hoort bij de auto en niet bij de koper. Er zijn merken die met die contracten tot 7 jaar en 150.000 km gaan....En de auto's zijn daar véél en véél goedkoper dan hier. Wat ik hier nog doe ? Tja.....gelukkig hebben we de foto's nog. Maar terzake : ik weet wel dat we in een oude auto rijden die wat meer onderhoud vergt (in 2015 nog de gehele ophanging + schokbrekers vernieuwd omdat het zaakje versleten was) dus dat weet je. Maar als je specifiek vraagt naar een probleem goed te kijken en men zegt het gerepareerd te hebben en de zaak is 100% 'no problem' dan verandert er m.i. wel iets.
 4. Jurjen

  Elektrische ventilator

  @Vette : het klopt dat de kunstsoffen ventilator eraf is gevlogen. De elektromotor draaide nog heel vrolijk rond...Delen daarvan zijn door de motorruimte rondgevlogen en hebben dus de zaak vernield. In de draaiende ventilatormotor was geen tik meer te horen......De (omgerekend en ongeveer dus) €700 was voor een nieuwe fan-radiator-koelvloeistof-radiatoromhuizing en wat klein spul. Toen we thuis kwamen heb ik eerst hier en daar eens nagevraagd over dit 'probleem' maar geen enkele dealer wist er van. Dus toen een klacht richting HQ van Jeep SA maar tot op heden nog geen antwoord. Zal er eens achteraan mailen. Een jaar garantie op een reparatie is een jaar garantie. Toch?
 5. Jurjen

  Cherokee 2.8 CRD of 3.7 V6

  Dat laatste vermoedde ik al. Dus gaan we daar naar zoeken. Wordt nog wel een uitdaging om een beetje fatsoenlijke km-stand te vinden maar tijd genoeg.... Bedankt voor de gegeven info.
 6. Jurjen

  Elektrische ventilator

  Omdat er geen reacties op dit onderwerp/vraag komen ga ik maar van uit dat ik met een héél bijzonder probleem te maken heb gehad dat in principe dus niet voorkomt bij de WJ.
 7. Jurjen

  Cherokee 2.8 CRD of 3.7 V6

  Dat weet ik eigenlijk op dit moment niet. Tenminste, wat betreft de Cherokee. Beiden staan in redelijke aantallen te koop maar de benzine toch wat meer. Als de aanschaf echt nabij is zal ik de dealer eens vragen. Ik dacht dat de diesel wat zuiniger met brandstof zou omgaan en wat sterker onderin is (ben een 'luie' rijder op de weg en kracht onderin voor offroad is wel lekker). Misschien wel wat vaker servicen maar dat doe ik toch altijd al voor we verder gaan.
 8. Jurjen

  Cherokee 2.8 CRD of 3.7 V6

  Wat betreft de brandstofprijzen maakt het in ZA niet uit of je diesel of petrol tankt. Zit nog geen paar Rand verschil in.LPG kennen ze al helemaal nietv en elektrisch rijden is vloeken in de kerk.....We gaan dit jaar dan maar eens kijken naar de CRD. Dank voor je inbreng.
 9. Jurjen

  Cherokee 2.8 CRD of 3.7 V6

  Omdat onze Grand Cherokee nu wel een beetje aan het oud worden is (bj 2000) wil ik volgend jaar eens kijken naar een Cherokee. Nu gaat het er bij ons om dat het een betrouwbare auto is want we gebruiken deze alleen in Zuid Afrika voor vakantie. Mbt verbruik e.d. is voor ons niet zo'n punt maar wel 4x4 en low gear en betrouwbaarheid van techniek. En voor ons geeft het ook de doorslag dat de Cherokee aanzienlijk goedkoper in aanschaf is dan een GC WK (scheelt soms de helft daar). Dus gaan we voor de diesel of voor de petrol?
 10. Omdat ik een geluid hoorde afkomstig van de elektrische ventilator en het net leek alsof deze 'iets' raakte (een soort snel tikkend geluid) en ik nitets kon zien/vinden de auto naar de Jeep garage gebracht. Voordat hier in NL Jeep garages verdacht worden : het volgende verhaal vond plaats in Zuid Afrika maar het gaat om de toedracht en vervolg. Ik heb de service medewerker uitdrukkelijk gevraagd om goed naar de ventilator te kijken vanwege dat geluid. Zou men doen. Als ook het terugbrengen van het stationair toerental van ong. 800 naar 500 (zoals voor de afstelling van de kickdown kabel). Na ophalen van de auto direct gevraagd naar de toestand van m.n. dat tikkende gluid. Antwoord : we hebben 1 bout die weg was weer teruggeplaatst en een andere vervangen en het is nu 100% in orde. Echt? Ja, de auto is in prima conditie. Waarvan akte. Echter na een kleine 50 km gereden te hebben was het geluid weer terug maar in veel minder volume en ook onregelmatig (dan weer wel en dan heel lang niet). Wegens net weekeinde geen aktie kunnen laten ondernemen en later was het geluid weg. Echter, na ong. 650 km een harde knal en binnen notime oververhitting van het koelsysteem. Direct motor uit, verwarming aan en in the middle of nowhere wachten op hulp. Die snel kwam, want zo zijn de Afrikaners. Terug bij de garage een enorme discussie maar men weet het uit elkaar vliegen van de ventilator aan 'ouderdom van de auto en dus de kunststof onderdelen' w.o. dus de ventilator. Afijn : om een héél lang verhaal iets in te korten : het kostte weer een kleine 700 euries van het vakantie budget voor een nieuwe fan en radiator en nog wat klein gerei. Mijn vraag is (kon hem nog niet stellen aan een Jeep werkplaats hier dichtbij) : kan dit zo zijn? En zo ja : waarom is daar nergens enig iets over te vinden/lezen? Ik zelf denk dat ze gewoon onvoldoende hebben gezocht naar de oorzaak van het geluid of dat er toch een bout losgekomen is en in de fan terecht is gekomen. Al met al een bizar gedoe en dan heb ik nog niet verteld over de onvoorstelbare arrogantie van het personeel aldaar. Zelfs onze 80-jarige oom die al bijna zijn hele leven in ZA woont had zoiets nog nooit meegemaakt.
 11. Jurjen

  (wj) Cd-usb-sd wisselaar

  Die FM transmitters gaan niet lang mee nee. Die PA-11-Chr is idd wel erg aan de prijs. Denk dat ik die optie van Deadeye eens ga proberen. Kost weinig dus as ut nie werruk is niet gekijk een zak(je) geld weg. Toch zou een oplossing zoals voor onze Ford Cmax makkelijker zijn : kabel met stekker voor de Cd wisselaar uitgang, andere kant de mini jack en klaar is klara. Hoeft niet meer te ksten dan een tientje ofzo.....
 12. Jurjen

  (wj) Cd-usb-sd wisselaar

  Die had ik niet gezien. De mp-3 speler heeft ook BT dus dat zou moeten werken. Kun je de frequentie op de radio dan instellen? Het videootje gaat via je smartphone verbinding.
 13. Ik ben voor 2 extra sleutels naar de sleutelboer geweest die autosleutels met chip maakt. Ik heb voor mijn GC 2 sleutels bij laten maken waarbij vanaf de originele sleutel de chip is gekopieerd van de 1e sleutel en vanaf die sleutel is de 2e gekopieerd. Ik heb geen enkel probleem ondervonden. Ik kon ze 1 op 1 gebruiken. Kosten ong. 80 euries per stuk
 14. Ik heb een GC WJ van 2000 met een rechts stuur. Deze wordt gebruikt in ZA tijdens de vakanties. Ik heb ooit een koplamp vervangen omdat deze 'gestraald' was en niet meer bruikbaar. Ik heb toen bij de dealer na laten vragen, tot bij de importeur, of een Europese koplamp wel kan in een land waar links gereden wordt. De conclusie was dat onze Afrikaanse GC 'gewoon' Europese koplampen had (helder 'glas') en dus gemonteerd kon worden. Ik heb dit gedaan en de lamp af laten stellen in ZA en het is geen probleem gebleken : geen seintjes dat de (rechter = de 'buitenste') koplamp verkeerd stond of verblindde. Dus ik neem aan dat het voor jouw koplamp ook geen probleem zal opleveren als deze aan de rechterzijde, wat lager en meer naar binnen, afgesteld wordt. Zonder stickers op het glas oid.
 15. Dat borrelen achter het dash bij de kachel heb ik ook in mijn 4.0L. Het klinkt idd alsof je koppaking is gaan hemelen, zonder echter de schadelijk effecten...Ik heb dit geluid ooit in mijn Opeltje Kadett gehad en dat kostte mij destijds wel 750 pietermannen incl. vlakken kop.Dat borrelen gaat overigens vanzelf weg als de motor/koelvloeistof flink op temperatuur is gekomen. De airco werkt wel. Het systeem is al eens onder druk gezet om te zien of er ergens een (klein) lek zat maar dat was niet het geval. Lijkt alsof er in de loop van de tijd (die van ons staat lang stil) lucht bij komt. Brengt mij dit koelgedoe op een andere vraag : wat is het verschil tussen de originele en erg dure Mopar koelvloeistof en een specifieke voor 4x4 voertuigen nieuw ontwikkelde koelvloeistof van een ander merk? Die ook (weet ff niet precies welke meer, moet ik opzoeken) aan bijzondere specificaties voldoet. En een stuk betaalbaarder is....
×