Jump to content

Jurjen

Forum member
 • Posts

  117
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Jurjen

 1. Ik heb een bel- en emailrondje achter de rug maar tot nu toe is de GC WJ voor Nederland iig volkomen afgeschreven. Geen onderdeel, muv slijtage de;len, nagenoeg meer verkrijgbaar. En het fraaie is dat de dealer ook geen onderdeelnummer heeft van de door mij gezochte delen......Moeijker zoeken dus. Maar ik denk dat ik het hier voor geien hou en doorzoek in het Zuid Afrika waar nogal wat fossiele auto's rondtoeren😅. Maar....mocht iemand hier toch denken 'hé, ik hier nog wel zoiets liggen' schroom niet en laat het me weten 😎
 2. Nog niet maar ga straks eens dieper zoeker. Moet toch nog wel ergens onderdelen voor dit type zijn....!?
 3. Ik zoek me ongans naar de lange bevestigingsbout voor de koplamp van een GC WJ 4.0l bj 2000. Zelfs bij de dealer staat dit niet mee rop de lijst.....Ook Jeepparts kan mij niet helpen. Datzefde geldt eigenlijk ook voor de accu'bak' of beter plaat. Ook nergens meer te vinden. Nu kan ik misschien dat onderdeel nog wel in Zuid Afrika vinden maar die bout ook niet (meer). Voor een Cherokee kun je nog alles krijgen maar een wat oudere Grand Cherokee is kennelijk geheel afgeschreven. Pijnlijk voor ons vakantievervoer............ Wie heet in ieder geval die lange bout nog liggen en gebruikt deze niet meer?
 4. Ah kijk. Hier is het moo te zien. Die upgrade van de achterlichten is in de 1/10 wereld helaas niet te krijgen. Wel een (te lange) uitvoering voor de 5-drs maar die past dus niet. Ik kan die 'Amerikaanse' versie wel nabootsen met een lightcontroler dus dat is geen probleem. In de achterbumper zit ook een plek voor de kentekenplaat. De heb ik dus daar gemaakt. Hartelijk dank voor je info!
 5. Ik bouw po dit moment een elektrische Wrangler JK. Ik worstel nog even met de lay-out van de achterlichten : de achterlichten zitten in de bumper en de rem-/achteruitrijlichten in de units achterzijde? Klopt dit? En waarvoor is dat zwarte vlakje links achter onder het achterlicht?
 6. Door omstandigheden : corona - niet naar ZA kunnen etc.etc. de echte Jeep even gelaten voor wat-ie was. Iig dank voor je antwoord. Ben nu bezig een Wrangler op elektriciteit te bouwen omdat datr moet van Frans Timmermans. Eerst maar eens begonnen in schaal 1/10 om te leren.........
 7. Ik heb verder 'niks' met dit model (daar bedoel ik mee dat ik er zelf niet 1 zou kopen ofzo) maar ik vind het een fantastisch verhaal! Het is toch wel erg fijn als je de ruimte en de spullen hebt om zo'n project te draaien. Als het uiteidenlijk klaar is zal er een mooie CJ staan! (hoewel ik een rode mooier vind dan zo'n geel/beige kleurtje).Ben nieusgierig naar de volgende verslagen.😊
 8. Ziet er mooi uit. Lekker dik stuur. Zou op onze Laredo ook mooi uitzien metdat ene houten randje links(onze is rechts gestuurd). En met een houtkleurig paneel voor de radio en zo. Maar goed, wij kunnen er nu toch niet heen dus nog aar ff niet naar zoeken....
 9. Ziet er m.i. niet alleen véél beter uit dat stuur maar het is ook dikker dus ligt het véél lekkerder in de hand......
 10. Iemand ervaring met het inbouwen van H0e938aed2caa4bf6b2beb39149a66fb2f.webpom de orginele radio te vervangen? Er staat bij dat dit apparaat de originele versterker niet ondersteund maar hoe moet ik dat zien? Wordt de versterker 'buitenspel gezet' of werkt het helemaal niet als een losse versterker is ingebouwd? Is te koop bij ome Ali E.
 11. Ja ik weet dat de vraag al ouder is. Ik heb een tijd geleden wel een nieuw(er) origineel stuur op mijn WJ gezet. Het 'middenstuk' blijft gewoon zitten. De knoppen/aansluitingen van de bediening van de radio heb ik over laten zetten want die zagen er van het nieuwe(re) stuur iets anders uit. Ik heb toen wel de vraag gesteld of een ander stuur, zoals van de Overlander (dikker stuur met 'houten' bovenstuk) erop paste en men zei toen dat dat geen probleem was. Maar idd wel de knoppen/bekabeling overzetten. Dat is zo gepiept. Maar wat niet zo gepiept was, was het oude stuur eraf halen. Dat lukt dus echt niet, ook niet met een aangeschafte pullytrekker. Dat moet dus met speciaal gereedschap bleek.
 12. Ik heb via via een elektrisch schema kunnen krijgen hoe dit zit (met uitleg gelukkig) en het lijkt mij idd een zeer ingewikkelde klus....Als we (ooit een keer) weer terug gaan naar ZA en de auto dan zal ik 's bij een Jeep specialist navraag doen. Maar ik vrees dat het niet kan helaas. Het is idd een kromme constructie/schakeling. Gelukkig is het geen halszaak maar als het anders kan dan had ik dat graag gewild.
 13. Daar heb ik idd wel even aan zitten denken maar het liefst zie ik een hele ontkoppeling van die 'defrost' stand en de aircon. Ik ga eens kijken of ik een duidelijk schema kan kijken hoe eea geschakeld is met die standenknop en de aircon. Maar een hele grote held ben ik niet met elektrische schema's..........Bedankt voor de gegeven oplossing(en).
 14. @Ab : ja dat is ook logisch alleen.....wij hebben dat in een relatief warm land (bijna) niet nodig. Vandaar de vraag of eea losgekoppeld zou kunnen worden. Net als in andere auto's. Ik heb nog nooit in NL een auto gehad die de aircon koppelde aan de die stand.
 15. Ik kan het zo 1-2-3 niet vinden. Het is een standaard schakeling kennelijk. Wel dat die stand (zeg maar even 'voorruit') een 'defrost' stand is. Je kunt dus kennelijk alleen lucht langs de voorruit sturen met de aircon aan. Ik heb die service manual wel maar daar kom ik zo niet uit in welke schakeling je zou moeten ingrijpen om dus de lucht zonder aircon 'naar boven' te sturen. En wat gebeurt er dan ergens anders in het circuit wat dan weer niet werkt. maar wellicht is er op dit forum een technische know-it-all die het wel weet. Het feit is namelijk dat de lucht het snelst ververst wordt (zonder de ramen) als dese bovenlangs wordt gestuurd. Door de andere openingen, vooral die in het midden, komt te weinig lucht om de zaak te koelen of te verwarmen (ook dat is soms nodig in Zuid Afrika). Ik weet, beetje lastige vraag, maar wie weet.....
 16. Voorlopig kan ik onze Jeep niet gebruiken, gelukkig hebben we de foto's nog....Maar ik ben alvast wel bezig om wat zaken voor haar te regelen als we weer naar ZA kunnen. O.a. het klemmetje van de zonneklep (al de zoveelste die afgebroken is), een metalen koppelstuk voor de kick-down kabel, die kunststoffen breekt ook om de haverklap af en het probleem dat de aircon altijd aangaat als je de luchtstroom op de voorruit zet. Dat is kennelijk standaard maar ik wil daar eigenlijk vanaf. De luchtstroom op de voorruit ontkoppelen van de aircon en de aircon alleen gebruiken als je betreffende knoppie indrukt. Maar geen idee of dat (straffeloos) kan. Kan er ook eigenlijk niks over vinden op het almachtige i-net. Wie het wel weet mag het zeggen.
 17. Die IAC heb ik ook vernieuw voor mijn WJ 4.0l. Bij Aliexpress besteld voor €9,71. Werkt als origineel.....Komt bij mij een andere vraag op : is het stationair toerental nu 800 of 500 tpm? (het 'eerste dikke streepje of er 2 streepjes boven?)
 18. Ziet er goed uit. Die achterbumper is erg mooi gemaakt. Die volgt nog de originele 'lijnen' en dat ziet er beter uit dan die ARB etc. bumpers (vooral voor is oerlelijk). Maar hoe zet het met die 'recovery points'? Die zijn op de bumper geschroefd. Sterk genoeg? Maar nogmaals, zet er heel goed uit!
 19. Je zal de body zodanig moeten liften dat het geheel nogal instabiel zal gaan worden. Vooralmetbagagde op het dak. Ook als je onderweg een band kapot rijdt is een 16" of max 17" band veel makkelijker te krijgen. Ik zou het niet doen.
 20. Mijn stuurdemper brak op een rit op de snelweg met zo'n 120 km/h maar dan denk je idd dat de auto uit elkaar valt en nagenoeg niet meer te controleren viel. Dus vandaar mijn gedachte.....
 21. Voor we weer een ritje van 5000 km maken in het mooiste land ter wereld (ehhh persoonlijke smaak) de auto laten servicen bij een lokale garage. Een CarCareDoctor nog wel. Het fan-relais werd keurig gemaakt door de monteur en hij is er behoorlijk druk mee geweest omdat er nogal in de originele berafding was gerotzooid. Maar het is gelukt en eea werkt weer prima. Het relais was redelijk makkelijk bereikbaar achter de koplamp. gelukkig geen gat gezaagd om dan niks te vinden...Wel is onderweg de kickdown kabel weer bij de connector afgebroken (knullig zwakke constructie overigens) maar dat komt wel weer. Het enige probleem is nog steeds het naar rechts trekken na de nieuwe banden. Wisselen van de voorbanden hielp niet. Toch raar. Onze vakantie werd nog wel onvrijwillig met 15 dagen verlengd vanwege een totale lockdown en dat heeft een hoop geld gekost. Gelukkig wijst de reisverzekering de claim af...😡. Als we weer mogen reizen wordt het budget flink naar beneden bijgesteld 😩
 22. Beetje laat antwoord maar toch (er was nog geen enkele reactie) : je kunt ab's bijbestellen en die door de dealer in laten leren. Als je een beetje googled op i-net vind je wel prijzen. Je kunt ook een sleutel bij laten maken waar de ab is ingebouwd (vaak een klapsleutel maar hoeft niet).
 23. Ik denk dat je ook 'fabrieksnieuwe' sleutels kan laten maken. Dat kon, of beter kan, ik bij een sleutelspecialist in ZA wel laten doen want ik heb hetzelfde issue. Dan heb je dat probleem niet meer. Overigens kan het geen kwaad maar ik heb mijn sleutels wel eens op de vloer moeten zoeken tijdens een offroad rit....lastig....Maar het stuurslot kan iig niet geactiveerd worden als de sleutel eruit ligt.
×
×
 • Create New...