Spring naar bijdragen

Jurjen

Forum member
  • Aantal bijdragen

    131
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    1

Alles door Jurjen geplaatst

  1. Is er een verschil tussen de rechte en de haakse aansluiting van de lampoen in de koplampen? Dus kunnen rechte aansluitingen 1-op-1 verwisseld worden voor of door de haakse? Voor de GC WJ2 (bj2000).
  2. Geen idee wat het nummer is. Hoe weet je het verschil? Ik heb 'gewoon' een driebak met overdrive.
  3. Ik zoek naar het juiste filter voor de versnellingsbak. Ik zie verschillende modellen voor de WJ (bj 8/2000). Ik heb er 1 besteld bij de dealer die zei dat er maaaanden levertijd op zit Is dit het juiste filter?
  4. Ach, op 1 been kun je niet (hard) lopen zeg ik dan maar...........😁
  5. Daar heb ik ooit ook een vraag over gesteld: dat het stationaire toerental meer richting de 1200 dan de juiste 800 gaat. Warm en koud. Ik heb de stappenmotor destijds al vervangen, de gas- en kickdown kabel gesteld maar helaas pindakaas....staat nog steeds strak op (bijna) 1200 rpm.....Betreft een 4.0l. Werkplaats daar heeft het ook niet verholpen. De lambda sonde zou misschien kunnen, is ook 24 jaar jong, maar hoe groot is die van invloed daarop? Of preventief toch maar vervangen? Auto heeft nog maar 250k gelo....gereden😇
  6. Lezers dezes weten wellicht dat onze GC WJ nuet voor de deur staat maar in een garage in Zuid Afrika dus ik kan niet even 'snel kijken' maar ik ga toch deze, in sommige ogen, domme vraag stellen: ik dacht dat de koplampen (XS9004 en 9005) een haakse aansluiting hebben. Maar ik wil graag betere verlichting en heb sus bv. led lampen gevonden maar die hebben een rechte aansluiting. Kan dat 1-op-1 worden gewisseld of is die haakse aansluiting criciaal? Daarnaast zoek ik led units voor de kentekenplaatverlichting maar de enige die ik kan vinden hier in NL is bestemd voor andere types. Iemand ervaring mee? Met led units dan.
  7. Ja, dat is ook precies wat de dealer zei. Bedankt, ik weet wat ik ga doen. Geen flush iig maar wellicht wel nog eens extra olie vernieuwen na de vakantie. Dan moet het voorlopig goedkomen.
  8. Ik had idd op YT ook al zoiets gezien (bij een Honda) : aftappen, olie erin, paar honderd km rijden en dan een soort van 'handmatig flushen' (leiding op afvoer van oliekoeler en leiding in vulopening en dan net zo lang tot er mooie rode olie uitkomt). Maar de 'powerflush' werd mij dus afgeraden......Terwijl die mij, als toch wel een soort vabn leek, wel de optie leek om de bak mooi schoon te krijgen. Benieuwd naar meer reacties van voor- en tegenstaders.
  9. Vorige keer werd door de ZA dealer geadviseerd om de automaat van onze WJ 4.0 (bj 2000, ong. 250 k)) te laten flushen. Omdat e.e.a. wordt uitbesteed kon hij geen inschatting maken. Dus op naar de plaatselijke Jeep garage. Deze adviseerde dringend wel de olie en filter te verversen/vernieuwen maar beslist géén flush uit te voeren: "dan komen de problemen vanzelf". Ik heb veel vertrouwen in het oordeel van hem maar toch...Wat is wijsheid? Wel laten doen of toch 'gewoon' olie verversen? M.i. blijft er dan toch nog een hoop oude olie achter.......
  10. Dankjewel. Is ook nog een heel stuk goedkoper 😊. Ik moet alleen nog even het OEM nummer opzoeken of vragen van mijn Jeep. Maar deze zal het wel zijn ja. Mooi!
  11. @Siert: dat heb ik gedaan en de stekker die net nog bereikbaar is los- en weer vastgemaakt. Ook de boel een 'harde reset' (de losgehaalde polen van de accuaansluitingen tegen elkaar) gedaan maar dat resulteerde alleen in het feit dat radio weer in de code sprong (met een superlange wachttijd...). En die meter-perikelen begonnen lang na dat pad en waren er al voor de reparatie (die ver verwijderd is van de bedrading trouwens). En ja, een Jeep moet daar tegen kunnen. Maar goed, mijn vraag was dan ook als er een nieuwe unit in moet is de getoonde dan de juiste? Ik dacht nml dat een 4.0l 'gewoon' 195 PK had en niet al die verschillende vermogens.
  12. Jee, dat helemaal niemand hier iets van/over weet............😥
  13. Na een heftig ritje over een weg die weg was bleek een rubber bus van een draagarm gebarsten. Na veel gedoe alle bussen maar door poly bussen laten vervanghen. Dat reed eens tuk relaxter. Maar: de benzinemeter vertoonde na die rit ook kuren: af en toe viel hij uit en later bleef hij uit. Men gaf aan dat het de benzinepomp was wat een eenheid vormt met, zeg maar, de vlotter. Dure grap zou dat worden. Dus via i-net eens opgezocht zo'n apparaat en er achter gekomen dat deze het vermoedelijk is : Mijn WJ is de 4.0l van 2000 en ik zie verschillende vermeldingen met verschillende vermogens en bouwjaren (van 1998 - 2005). Zou dit de juiste pomp zijn? Ik kan op de registartie niet zien hoeveel kW/PK mijn auto heeft.
  14. Ik heb een bel- en emailrondje achter de rug maar tot nu toe is de GC WJ voor Nederland iig volkomen afgeschreven. Geen onderdeel, muv slijtage de;len, nagenoeg meer verkrijgbaar. En het fraaie is dat de dealer ook geen onderdeelnummer heeft van de door mij gezochte delen......Moeijker zoeken dus. Maar ik denk dat ik het hier voor geien hou en doorzoek in het Zuid Afrika waar nogal wat fossiele auto's rondtoeren😅. Maar....mocht iemand hier toch denken 'hé, ik hier nog wel zoiets liggen' schroom niet en laat het me weten 😎
  15. Nog niet maar ga straks eens dieper zoeker. Moet toch nog wel ergens onderdelen voor dit type zijn....!?
  16. Ik zoek me ongans naar de lange bevestigingsbout voor de koplamp van een GC WJ 4.0l bj 2000. Zelfs bij de dealer staat dit niet mee rop de lijst.....Ook Jeepparts kan mij niet helpen. Datzefde geldt eigenlijk ook voor de accu'bak' of beter plaat. Ook nergens meer te vinden. Nu kan ik misschien dat onderdeel nog wel in Zuid Afrika vinden maar die bout ook niet (meer). Voor een Cherokee kun je nog alles krijgen maar een wat oudere Grand Cherokee is kennelijk geheel afgeschreven. Pijnlijk voor ons vakantievervoer............ Wie heet in ieder geval die lange bout nog liggen en gebruikt deze niet meer?
  17. Ah kijk. Hier is het moo te zien. Die upgrade van de achterlichten is in de 1/10 wereld helaas niet te krijgen. Wel een (te lange) uitvoering voor de 5-drs maar die past dus niet. Ik kan die 'Amerikaanse' versie wel nabootsen met een lightcontroler dus dat is geen probleem. In de achterbumper zit ook een plek voor de kentekenplaat. De heb ik dus daar gemaakt. Hartelijk dank voor je info!
  18. Ik bouw po dit moment een elektrische Wrangler JK. Ik worstel nog even met de lay-out van de achterlichten : de achterlichten zitten in de bumper en de rem-/achteruitrijlichten in de units achterzijde? Klopt dit? En waarvoor is dat zwarte vlakje links achter onder het achterlicht?
  19. Door omstandigheden : corona - niet naar ZA kunnen etc.etc. de echte Jeep even gelaten voor wat-ie was. Iig dank voor je antwoord. Ben nu bezig een Wrangler op elektriciteit te bouwen omdat datr moet van Frans Timmermans. Eerst maar eens begonnen in schaal 1/10 om te leren.........
  20. Ik heb verder 'niks' met dit model (daar bedoel ik mee dat ik er zelf niet 1 zou kopen ofzo) maar ik vind het een fantastisch verhaal! Het is toch wel erg fijn als je de ruimte en de spullen hebt om zo'n project te draaien. Als het uiteidenlijk klaar is zal er een mooie CJ staan! (hoewel ik een rode mooier vind dan zo'n geel/beige kleurtje).Ben nieusgierig naar de volgende verslagen.😊
  21. Ziet er mooi uit. Lekker dik stuur. Zou op onze Laredo ook mooi uitzien metdat ene houten randje links(onze is rechts gestuurd). En met een houtkleurig paneel voor de radio en zo. Maar goed, wij kunnen er nu toch niet heen dus nog aar ff niet naar zoeken....
  22. Ziet er m.i. niet alleen véél beter uit dat stuur maar het is ook dikker dus ligt het véél lekkerder in de hand......
  23. Iemand ervaring met het inbouwen van H0e938aed2caa4bf6b2beb39149a66fb2f.webpom de orginele radio te vervangen? Er staat bij dat dit apparaat de originele versterker niet ondersteund maar hoe moet ik dat zien? Wordt de versterker 'buitenspel gezet' of werkt het helemaal niet als een losse versterker is ingebouwd? Is te koop bij ome Ali E.
  24. Ja ik weet dat de vraag al ouder is. Ik heb een tijd geleden wel een nieuw(er) origineel stuur op mijn WJ gezet. Het 'middenstuk' blijft gewoon zitten. De knoppen/aansluitingen van de bediening van de radio heb ik over laten zetten want die zagen er van het nieuwe(re) stuur iets anders uit. Ik heb toen wel de vraag gesteld of een ander stuur, zoals van de Overlander (dikker stuur met 'houten' bovenstuk) erop paste en men zei toen dat dat geen probleem was. Maar idd wel de knoppen/bekabeling overzetten. Dat is zo gepiept. Maar wat niet zo gepiept was, was het oude stuur eraf halen. Dat lukt dus echt niet, ook niet met een aangeschafte pullytrekker. Dat moet dus met speciaal gereedschap bleek.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...