Spring naar bijdragen

je passie voor JEEPS


Barthje
 Share

Recommended Posts

nou dan zal ik maar beginne

in 1991 toen was ik nog 11 jaartje jong

woonde ik in een wijk in nijmegen

waar onze overbuurman een rooie renegade had

mijn pa werd bevriend met hem

en is toen naar new york gegaan en daar drie jeeps gekocht

een rooie renegade 4.0i een zwarte wrangler en een witte wrangler

die rooie was voor die over buurman die zwarte voor de broer van hem

en die witte was voor mijn pa zelf

en die heb ik nou 3 jaar geleden van hem over gekocht

en zo is mijn passie eigenlijk een beetje der in gegroeid biggrin.gifbiggrin.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben afkomstig uit een schippersgezin ( en ja ik ben zelf ook schipper geweest ).

Toen ik een jaar of 10 was meerden wij vaak af aan de kade van een klein Belgisch dorpje vlak bij Maastricht.

Langs deze kade reed iedere zondag, ook in de winter, een oud mannetje in een prachtige gerestaureerde Willy's Jeep.

Ik was toen zo onder de indruk van die wagen en het feit dat dat oude mannetje in weer en wind iedere zondag zijn toerrondje maakte, altijd zonder top overigens..... smile.gif dat ik toen al tegen mijn vriendjes stond op te scheppen...zo'n wagen koop ik later ook, waarop mijn vriendjes dan moesten lachen en weer verder droomden over de nieuwe porsche... blink.gif

Een Willy's heb ik nooit gehad maar wel een Nekaf en eigenlijk heb ik alleen maar een cj gekocht vanwege het gebrek aan power van een nekaf en natuurlijk een kachel.... laugh.gif

4078.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja... eigenlijk was het m'n vrouw d'r schuld.... ph34r.gif

Ze vond die "suzuki-jeepjes" erg leuk, dus toen de kans zich voordeed, hebben we er één gekocht. Leuk ding hoor, maar je wilt ook wel eens kijken wat zo'n ding kan; dus ingeschreven voor een rit van "De Recreatieve"... Leuke rit hoor, maar met een SJ410 val je wel in het niet tussen al die Patrol's, Pajero's, Laro's en andere 4x4's! Daarbij werd er aardig minachtend over ons gedaan, dus dat was na een paar ritten gedaan: Laat maar.... ( Overigens stonden die "super" 4x4's steeds vast, en reed ik overal doorheen.... tongue.gif ) Dus naar 4x4 "de Veluwe" gegaan en ingeschreven voor een trial: Dat was een succes! Maar..... er reden daar ook Jeep's en Laro's! Tja.... de soes had meteen afgedaan natuurlijk, hoewel hij het ook in de trial weer uitstekend deed. rolleyes.gif Dus op zoek naar een Laro of Jeep ( beiden kende ik nog uit het leger)! Uiteindelijk is het de Jeep Wrangler geworden. Reden: Meer power, mooier om te zien, de mogelijkheid tot open rijden en Amerikaans...

De "passie" was er toen nog niet echt, hoewel ik er al wel erg mee in m'n nopjes was. Die passie is nadien gekomen, en groeit nogsteeds. Jeep is voor mij de 4x4 geworden, maar het is nog niet zo dat m'n hele huis vol ligt/hangt met Jeepstuff. M'n garage wel, trouwens... laugh.gif

En m'n vrouw? Vind de Wrangler erg mooi.... Maar zou zo weer een Samurai willen... blink.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

In 1979 samen met de burman een CJ 7 (? lange uitvoering) gekocht kwam van de stranpolitie Zandvoort.Rot als een mispel maar toch aardig opgeknapt.Toendertijd naar diverse 4x4 evenmenten geweest.Na deze verkocht te hebben een LJ 80 gekocht ( 1983) met deze auto super 4x4 gereden , onverwoestbaar dus terug naar de Jeep.

In 1991 een nieuwe Cherokee gekocht en deze zakelijk gereden.120.000 km in 2 jaar zonder problemen.Degene die hem gekocht had kwam met de ABS shit te zitten.

Tijdje geen Jeep en toen in 94/95 een nieuwe Grand gekocht,ook voor zakelijk , geen terrein mee gereden.

Op gas met backfire compleet ( 4.0) in 1997 een gebruikte XJ gekocht veel mee ge 4x4 rt. In 1998 een Wrangler gekocht die later naar Duiven is gegaan.Toen een rode XJ met abs shit en vervolgens een Diesel CJ7 en na dit gepingpong terug naar de echte liefde Cherokee! nu een MJ wordt vervolgd. smile.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

YJ; schuld van OllieB. Meegeewest met Jeep Tour -> verknocht! OOK omdat het een familie gebeuren was/is.

WJ; schuld van Beest. Viel als een blok voor de V8 toen ik (o.a.) hem in Heerde tegen de heuvel zag opstuiven (hoewel, had 3 pogingen nodig tongue.gif )

Als je een (in mijn geval) YJ rationeel bekijkt, begrijp je zelf niet waarom je er in rijd. Het is het totale gevoel, het is ook nog een beetje "ouderwets rauw", dakkie er af enz

Daarbij maakt een forum als dit, Jeep clubS, het uren met andere Jeepers (soms wildvreemden) kunnen ouwe-nelen over "wat je allemaal nog gaat doen" en al gedaan hebt, het een hele aparte belevenis. In die mate heb ik dat bij andere merken niet veel meegemaakt.

Maar ja, ook Just Empty Every Pocket en een vrouw waar je nu nog meer aan uit te leggen hebt... ph34r.gif

Misschien is dat DE reden dat wij "kerels" troost zoeken op dit forum???? unsure.giflaugh.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eigenlijk altijd wel een zwak gehad voor Jeep. Kennis van m'n ouders kocht een YJ voor z'n vrouw nieuw in '91 vond het een geweldig ding, alleen moest hij vrij snel weg want ondanks blokjes op de pedalen kon ze er niet lekker in rijden (klein indootje wink.gif )

Eigenlijk in 2002/2003 dankzij Kameel het virus pas echt aangewakkerd. Ik zocht meer en meer info op internet en kwam tot de ontdekking dat er weinig tot geen nederlandse informatiebronnen voorhanden waren. Daarom ism Kameel in sept 2003 het forum gestart.

In maart 2004 m'n YJ gekocht, en inmiddels aan m'n 2e Jeep bezig smile.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

tja waarom,

Toen ik de WJ voor het eerst zag, was ik al verkocht.

Maar om nu gelijk zo'n bak te kopen .....

Vorig jaar er één gekocht, want de volvo v40 werd te klein met de kinderen.

Vrouw wilde ruimte , en ik wilde hoogte met instappen.

Maar voordat je gaat kopen ga je je eerst verdiepen in deze auto op het internet. Dus kwam ik al snel op het forum terecht.

Een aantal vragen gesteld en kreeg ook nog antwoord.

Dus met vol vertrouwen (en daarna een lege portom.) een een WJ gehaald.

Maar na een tijdje oa op dit forum te hebben meegelezen, wil je toch eens kijken wat z'on ding kan.

Dus ik mee naar de maasvlakte. Dit had ik beter niet kunnen doen..

Ik wilde wel , maar ik durfde niet, bang voor schade aan mijn mooie WJ.

De volgende keer ging ik weer mee, maar ook hier zie je de beperkingen van een standaard auto.

Dus andere banden eronder, ging al een stuk beter.

Maar toch nog bang voor schade.

Nu dus een YJ erbij gekocht. Thuis beloofd dat ik met de WJ niet meer ga rijden rolleyes.gif (in het ter.)

Maar nu dus de YJ. Ik weet niet waar dit virus vandaan komt, maar ik geef zeker dit forum de schuld.

Ik heb nu een nieuwe (dure) hobby gevonden en beleef er veel plezier aan.

Leuke club mensen op het ter. en leuke club op het forum.

Ik kan niet wachten om straks lekker met de kap open te rijden .... cool.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Passie ...

Bij mij is het al begonnen toen ik een jaar of 4 was hi hi. Ik kreeg van mijn oma een trapauto in de vorm van een zwarte Willies. Deze trapauto is jarenlang favoriet geweest, zelfs (of juist) als er sneeuw lag. Vervolgens heb ik jaren lang in het zand gespeeld met autootjes. In mijn tienerjaren was ik geïnteresseerd in alles met voertuigen en hoe groter, hoe mooier.

Een ideaal beeld was het hebben van een Willies of een CJ5. Later kwam de vrouw en weer later de kinderen. Toen was een two-sitter niet echt oppertuun.

Tot het moment dat ik, terwijl ik op de fiets reed met mijn zoon in het kinderzitje, ingehaald werd door een XJ met de tekst "4.0" op de achterzijde. Sinds dat moment was ik redelijk idolaat van de Jeep. Nog niet zozeer vanwege het uiterlijk, maar vanwege de motor. Deze liefde is in de jaren alleen maar gegroeid. En toen een zeer goede vriend een wel zeer bijzondere sleutelhanger op tafel lag, was ik volledig in de ban. Hij had namelijk in 1999 de nieuwe WJ gekocht. Aangezien hij een GOEDE vriend is, vond hij het geen bezwaar dat ik er een keer in mocht rijden. Dit is begonnen met een weekendje en later zelfs een hele week, toen hij op vakantie was . Ik kan jullie wel verklappen dat ik toen behoorlijk veel benzine verreden heb!

Na enkele jaren was het voor mij eindelijk binnen bereik, en heb ik mijn huidige Jeep gekocht. Een jongensdroom bereikt .... Gaat het Jeep gevoel nu over?

Neeee, het blijft iedere keer weer geweldig.

Greetz, JPK.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit is bij mij al in de jeugdjaren onstaan.

Altijd al gezegt, als ik auto mag rijden koop ik "een keer" een Jeep. zo gezecht zo gedaan.

Bij het zoeken naar de 4e auto een WJ uit 2002 met 4,7 V8 moter geprobeerd, machtige auto, maar wat een benzine verbruik met 40K km per jaar smile.gif toen maar aan de garage opdracht gegeven een 2,7L te zoeken. Die werdt dus tegelijk geleverd met de V8 aan ons pa ohmy.gif

Nu ondertussen weer zover dat er een 2e Jeep bij moet komen voor het terein, want te bang om deze een keer echt stuk te rijden in het ter. dit wordt waarschijnlijk een CJ, maar pas als deze ergens in de buurt binnen kan staan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat gaat behoorlijk ver terug, toen ik klein was ( jaja ben nog steeds niet groot rolleyes.gif ) speelde ik voornamelijk met auto's, wilde zelfs autoontwerper worden en heb zodoende eens een terreinwagen voor ferrari ontworpen laugh.gif ik was toen een jaar of 8. Terreinwagens en amerikaanse oldtimers zijn altijd favoriet geweest. Ik was een jaar en ik zag voor het eerst bewust een zwarte ZJ met verchroomde grille en ik was wub.gif kreeg dat ding niet uit mijn kop en op elke vakantie in het buitenland moest ik ermee op de foto ph34r.gif paar jaar later raakten mijn beste vriendin en ik bevriend met wat jongens van school waarvan een er later een Cherokee bleek te hebben ( zijn ouders dan ) ze kwamen hier eens stappen en hij kwam met de Cherokee, na het stappen gingen we met die auto en de Taunus van een andere vriend van ons racen op het bouwterrein achter het huis van mijn ouders >grin< 3 rondjes jeep was 1 rondje Taunus hahahaa geweldig , en ik moet zeggen die Taunus deed het niet slecht smile.gif maar het wakkerde mijn gevoel voor jeeps alleen maar meer aan. Mijn vader was mijn gezeur flauw en gaf me op mijn 18e verjaardag een zwarte ZJ......helaas 1:18 laugh.gif begin 2003 kwam mijn vader mij smorgens op kantoor vertellen dat ik als ik de honden tussendemiddag uit ging laten maar eens de andere kant op moest lopen langs de showroom van de garage een paar deuren verderop.....zo gezegt zo gedaan en........daar stond een zwarte ZJ op grijs kenteken ..... niet lang over na hoeven te denken en een paar dagen later stond ie bij mij op de oprit smile.gif wat een geweldige auto !!!!helaas door omstandigheden een jaar later weer verkocht ( maar wel aan echte jeepliefhebbers wink.gif )

als het een beetje meezit komt er binnen afzienbare tijd een wagoneer yes.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja hoe is het gekomen.

Foto's kijken van vroeger.....

Zag mijn vader in een willy....

Was ik zo van onder de indruk.

Dat de verhalen ervan nog beter waren.

Dus moest een 4x4 hebben.

Maar door dat je jong bent eerst een Datsun 120A, Opel Kadett, BMW 325i, Ford Escort Cosworth....(bij die laatste twee auto's teveel in de rechtbank want ik reed veel...veel te hard. Met af en toe risico's die veel te groot waren)

Toen de eerste 4x4...een Daihatsu Feroza...Echt mee gelachen.(maar was nog geen Jeep)

Maar ik wilde meer power. Dus een Jeep Renegade uit 1991....

Deze was al snel te klein toen Gaby in ons midden kwam.

Ja wat dan...meer power Jeep Grand Cherokee 5.9L uit 1998

Echt nog af en toe denk ik ....waarom eerst al die andere auto's. dry.gif

Want toen ik de Jeep gereden had....had ik het te pakken.

Geen griep...maar wel het Jeep virus.

Is geen pil voor te krijgen....en gaat nooit over... biggrin.gif

Mazzel Rene

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja, bij mij ook geen mooie verhalen uit het verleden, maar gewoon een 2e auto die erbij moest komen. Ik wilde een cabrio en m'n vrouw een 4x4. Dan hou je snel nog maar een paar auto's over, een paar Jap 4x4's en de Jeep. De Jeep is het dus geworden en tot nu toe slaat het virus al aardig toe. Ik heb dan wel geen pingping liggen om alles om te bouwen maar ik vind de TJ echt een pracht van een Jeep. De bedoeling is dat deze TJ lang in ons midden blijft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja toen ik nog klein was, das lang geleden, reden stoere gasten in een Jeep. Dat facineerde mij dus maar kon het eenvoudig niet betalen, zo'n Jeep. Nu op leeftijd, inmiddels 3 jaar geleden, zag ik mijn Jeep staan bij een handelaar. Er stonden er veel maar maar op een of andere wijze was ik al verkocht en verknocht aan deze jeep. Zonder veel vragen en zo deze jeep gekocht en de eerste zomer gereden met het gevoel van open rijden, e.d. De liefde was daar tussen mij en mijn Jeep. Het volgende jaar mijn standaard jeep wrangler meegenomen naar Spanje. Iedereen verklaarde mij voor gek. Na 18 uren rijden aldaar aangekomen en voor mij de beste vakantie sinds jaren gehad. De bergen in en op plaaatsten komen waar niemand komt. Op pleintjes in Spanje komen en direct contact met de bevolking. En waarover, tja in hun beste engels over de jeep natuurlijk. Toen na 2 jaar in het bezit te zijn van mijn wrangel lid geworden van de Jeepclub waarbij ik mensen zag met dezelfde tik. De tik om gewoon met je Jeep te rijden, of er alleen bij te zitten en te luisteren naar de sound. Dat alles heeft een en ander nog alleen maar versterkt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 year later...

Als je aan wilt bellen, staat er 'CJ Seven' op het naambordje.

Als je binnen komt, zie je een muur vol met Jeep-foto's.

Als je de gang door loopt, hangen daar de rally-plates van de evenementen.

Als je je jas op wilt hangen, is het originele stuur van m'n Jeep de kapstok.

Als je de kamer binnenkomt, zie je overal Jeep-modellen staan.

Als je in m'n videotheek snuffelt, vind je alleen maar Jeep-films.

Als je een diepgaand gesprek met me wilt voeren, moet het wel over Jeeps gaan.

Als je naar de wc gaat, zeik je geheid naast de pot omdat je de Jeep-brochures staat te lezen.

Als je naar de badkamer gaat, ligt daar nog de vuile was van het vorige Jeep-evenement.

Als je m'n computerkamer binnenkomt, zie je geen behang maar alleen Jeep-posters.

Als je de computer aan zet, vind je een gigantisch Jeep-archief.

Als je naar m'n oorbel kijkt, zie een heel kleine gouden CJ hangen.

Als je de garagedeur opendoet, staat daar ......... m'n passie !!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...

begong bij ons pa in de schuur liep nie en heeft ook nooit gelopen na die tijd hadden het geld nie om een jeep te kopen nu wel dus rijden we jeep jeep is toch iets aparts zo,n jeep dus geef de schuld aan mijn pa reed in de oorlog ook in een willy zou ooit wel eentje op de dam willen maar goed jullie weten ook wat een willy kost dus mijn passie komt van dat stuk roest uit pa zijn schuur :yes:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...