Jump to content

Green bear

Forum member
 • Posts

  1068
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by Green bear

 1. C 35284 is een casting nummer van een Dana 44, op de as staan ook nog nummers als je geen ratio typeplaatje heb die met een bout aan het diff deksel zit. Aan de hand van die nummers kan je meer achterhalen waar de as vandaan komt. hier een foto van de Diff deksels waaraan je kan zien welk type as je heb.
 2. Ik denk dat je een 4.27 verhouding niet snel tegen kom, deze waren vaak een extra optie in de jeep wagoneers en de CJ. Bel even Edwin Maas van Jeep Parts in Vuren, die heeft voor mij een tijdje geleden ook een 4,27 laten komen voor mijn CJ 5 Let even op dat in een CJ5 van 1979 standaard een AMC 20 achteras zat en geen Dana 44, de Dana 44 was tot 1975 en na 1976 werd het een AMC20 achteras. Suc6 Ed
 3. De achterklep van een CJ is goed te doen, al 2x voor een maatje sloten geleverd die je met een sleutel van buiten op slot kan doen en het idee uitgewerkt voor hem.
 4. Mag een slotje op is verkocht.
 5. Te koop, Advance adapter voor een Jeep TH400 automaat naar een Chevy 350 V8 175€
 6. TH400 automaat te koop De TH400 is compleet gereviseerd met zware clutch banden, er is na revisie +- 2000 Km mee gereden. Ik had hem gekocht van een kennis voor een project maar door verandering ga ik hem niet meer gebruiken. Let op deze TH400 is voor Quadra-Trac 4x4 bak. 400€
 7. Door het demonteren van de moer en Yoke haal je de preload van het lager weg en komt er ruimte op het lager.
 8. Bij toeval soms net voor de Dead whobble ervaring andere velgen of wheelspacers gemonteerd ???
 9. Klopt, T176 is een Dana 300, maar de bouwmaat is wel een stuk korter dan een T18 en dat is zeker van belang bij een CJ5
 10. Een T18 is eigenlijk een 3bak met een lage 1ste versnelling, als je naar de ratio kijk zal je zien dat de 2de versnelling gelijk is aan de 1ste van je T14. De T18 noemen ze ook wel een Granny van wegen de super lage 1ste versnelling, deze wordt vaak gebruikt voor Rock crawling. Een optie is een T176 deze ligt in de versnellingen mooier bij elkaar, gemiddeld is elke versnelling +- 30 km/h verhoging. Warner T14 Warner T18 Wide Ratio. Tremac T176 1ste 3.10 1ste 6,23 (Close Ratio 4.02) 1ste 3.52 2de 2.60 2de 3.09 2de 2.27 3de 1.00 3de 1.69 3de 1.46 4de 1.00 4de 1.00 Als je de bandenmaat en de as overbrenging ( diff ratio ) weet kan ik de Km/h voor je uitrekenen. Suc6 Ed
 11. Als ik vragen mag: waar om wil je een T18 ? en waar voor wil je het gaan gebruiken ???
 12. Jeepparts in Vuren, even goed het bouwjaar doorgeven en neem de maatvoering van het pilot lager op ( binnen en buiten diameter ) hier zit verschil in uitvoering qua diameter in. Meet je diameter van de koppeling ook even op, er zijn van 10 - 10,5 en 11 inch platen. gemonteerd in de CJ´S Persoonlijk zou ik gelijk alles vervangen ook het druklager. Suc6 Ed.
 13. Zoals Siert al aangaf zou ik ook het hele setje vervangen. 4 mm is wel een verschil, mogelijk dat hierdoor de koppeling niet goed ontkoppeld. De vingers hebben ook al wat slijtage op de vingers, en ik denk dat de Spline bus in het midden van de koppelingsplaat ook al los zit. Zitten de 5 veren in de koppelingsplaat nog strak of kan je deze ook al bewegen ???
 14. Het kan zijn dat er vervuiling tussen de vinger zit zoals Siert ook al aangaf, een tweede mogelijkheid zou zijn dat de veerkracht minder is geworden. Hoeveel lager staat de vinger lager als de andere 2 ??? Wat is het slijtage beeld van de toppen op de vingers ???
 15. Zit het druklager goed op de arm en controleer even of de arm niet verbogen is.
 16. Met een paar kleine braampje geloof ik niet dat je zoveel problemen heb, ik zou toch nog even verder kijken voor je de bak terug schroef.
 17. Meet de diameter van de as en lager even op en bekijk dan even het verschil. Wat de diameter van het toplager moet zijn is even moeilijk te zeggen aangezien er +- 3 verschillende lagers zijn voor de CJ afhankelijk van het Bouwjaar.
 18. Kijk ook even hoe de bak schakelt naar elke versnelling van uit de vrij stand. Ps voordat je reparatie aan de vriesplug had gedaan schakelde de CJ toen wel goed ???
 19. Nog even een puntje voor je de bak er achter vandaan haal, hoor je een raar geluid ( ratelend geluid ) als de motor draait en de versnellingsbak staat in zn vrij ? Vervolgens even luisteren als de motor draait en de bak in de vrij staat en de koppeling ingetrapt.
 20. Mijn advies, geef eerst eens wat meer info, wat je met de jeep wil gaan doen.
 21. Even een stapje terug, 1. De koppelingsplaat heb je gemonteerd met de center plaat van de koppeling richting de versnellingsbak ( zie foto met de rode cirkel ). 2. Het stangen stelsel van de koppeling heb je afgesteld zodat je nog net een paar mm vrije slag heb op de clutch arm ( op je koppeling pedaal moet je een vrije slag hebben van 2,5 a 3 cm voordat je de weerstand voelt van de koppeling) . 3. controle of de pivot ball nog achter de clutch arm zit. Als ik het nu goed begrijp heb je nu het stangen stelsel zover gedraaid dat de koppeling al ingedrukt wordt en je geen vrije slag meer heb op de clutch arm ??? Ergens gaat het niet goed, ik snap het even niet waarom je het stangen stelsel heb afgesteld als je geen nieuwe onderdelen heb gemonteerd.
 22. Als je het rubber en het stangenstelsel weghaalt vervolgens de clutch arm geheel richting de motor drukt kan je de pivot ball net zien zitten. Dit zou het enige logische zijn voor het stellen van je stangenstelsel van +- 5cm ( die 5cm afstelling was deze voor je vrije slag af te stellen ??? ).
×
×
 • Create New...