Jump to content

ThomVis

Forum member
 • Posts

  483
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by ThomVis

 1. 1x houten kist (betonplex), precies op maat voor de achterbak van een CJ7. Deksel en tussenschot zijn uitneembaar. Vast te zetten op de gaten van de achterbank, komt dan vlak achter de voorstoelen. €30 1x aluminium kist. Ooit overgenomen van iemand hier. €30 Ophalen Oude Leede (vlak bij Pijnacker)
 2. Bij mijn T150 helpt het de synchro-ringen te vervangen.
 3. Ik heb de mijne toen via Offroad Center Utrecht besteld.
 4. Afspuiten doe je het liefst met de hogedruk en draaiende motor. Opletten bij je luchtinlaat (waterslag) en radiateur (lamellen dichtspuiten), en natuurlijk de kop van de spuit niet in de fan steken. Waarom hoge druk? Gaat sneller als met de tuinslang en je hoeft niet met de hand de lastige hoekjes te doen. Waarom met draaiende motor? Als er iets mis is met de elektronica en/of afdichting gaat je blok anders lopen als je erop spuit, weet je meteen wat je aan moet pakken. Of je doet het zoals jij het wilt, je blok is niet van suiker dus met een beetje beleid kan je een aardig eind komen.
 5. Wie is we? Hoeveel mensen gaan dat daadwerkelijk doen? Ik gok dat de 7 miljoen inwoners van de randstad er niet over denken naar de grens te rijden om even te tanken, week in week uit. Laat mij de getallen van het CBS hierover zien en leg die naast de prognoses van de getallen van het huidige voorstel. Bij elk systeem dat ze bedenken waarbij administratie en/of controle nodig is voor de uitvoering ervan gaat er "misbruik" plaatsvinden. Gooi het op de benzineprijs en ja, mensen gaan alternatieven zoeken om goedkoper uit te zijn, maar het systeem zelf is waterdicht: Jij rijd, jij betaalt.
 6. Hardtop CJ7 en YJ verschillen: Differences between cj7 yj hardtop Of de ramen verschillen weet ik niet, als ik weer eens naast een YJ sta zal ik er eens op letten.
 7. Ik vind hem in het rijdje BMW en Hyundai SUVs thuishoren, en ziet er helemaal niet zo slecht uit. Als je je duim maar voor de 7-slot grill en Jeep logo houd, want die horen er niet op IMHO.
 8. Op een ander forum is het mogelijk je post aan te passen totdat er op gereageerd is. Daarmee kan de poster snel fouten corrigeren die pas opvallen NA het klikken van de post knop (wat mij dus net gebeurde, eigenwijze editor) maar niet meer wijzigen als iemand anders gereageerd heeft, en op die manier verwarring en vervuiling beide tegen(kunnen)gaan.
 9. Van links naar rechts op het zwarte paneel: Lier in/uit, Lier relais aan/uit, stekker voor remote control (die standaard op dat zwarte relaisdoosje zit). Eronder zie je naast de "12V DC only" net de handel voor de massaschakelaar die onder het dashboard zit. Deze zit tussen de accu minpool en de rest van de auto. Gaat er iets mis? Motor uit + hendel om -> alles is spanningsloos. Massaschakelaar is iets zwaarder dan die rood/zwarte Hella 150A uitvoering, en is aangesloten met 50mm2 kabel.
 10. ThomVis

  V8 Conversie

  Hoe kom je aan die wijsheid? GM heeft blokken in Mexico laten maken "Hecho en Mexico", meestal onder de naam Goodwrench (link). Niks mis met die blokken.
 11. ThomVis

  Nieuwe Carb

  Persoonlijk ben ik voor de handmatige choke gegaan, de elektrische die ik op mijn Holley had zitten ging altijd dicht bij het starten, terwijl dat niet altijd nodig was. Bij een handmatige heb je daar zelf controle over.
 12. Nog een mogelijkheid, misschien. In mijn 350 had ik te lange bouten gebruikt om de intake manifold te monteren. E
 13. Als lynxmania hem niet neemt heb ik ook interesse.
 14. Headers zullen niet oververhitten, alleen de pijpen verderop krijgen iets warmere gassen erdoorheen. Roesten is wel een issue, de stoffen en glasvesel wraps trekken altijd vocht aan.
 15. Voor het Nederlandse gedeelte: SELEC-TRAC 4-WHEEL DRIVE TRANSFER CASE INFORMATION Vervangen door: SELEC-TRAC 4-WIEL AANDRIJVING TUSSENBAK INFORMATIE ?
 16. Nice story There it is again. Baw haw ha ha....
×
×
 • Create New...